Φωτοτυπικό χαρτί σε ένα εσωτερικό του σαλονιού: ανοίγουμε νέους ορίζοντες (23 φωτογραφίες)

Η πιο ενεργή έμφαση ανάμεσα στις σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού αντιπροσωπεύεται από το φωτοτυπικό χαρτί στο εσωτερικό του καθιστικού, το οποίο έλαβε ένα νέο ήχο και απαιτούσε ελεύθερο χώρο. Δημιουργώντας ένα τέτοιο εσωτερικό, θα πρέπει να εγκαταλείψετε την αφθονία των επίπλων και να μην χρησιμοποιήσετε άλλες εκφραστικές ποικιλίες διακόσμησης.

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Λειτουργικός σκοπός

Κατά την επιλογή των τοιχογραφιών για το σαλόνι, ορίζεται ένας συγκεκριμένος στόχος, ο οποίος με τη βοήθεια αυτού του σύγχρονου διακοσμητικού υλικού μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα παρουσία καλλιτεχνικής γεύσης:

 • μεταβάλλοντας τη χωρική αντίληψη δημιουργώντας μια αίσθηση προοπτικής.
 • εισάγοντας ασυνήθιστες φωτεινές λεπτομέρειες στο ντεκόρ του δωματίου.
 • οπτική κάλυψη μιας ατελούς διάταξης.
 • η δυνατότητα να κλείνουν τους τοίχους με ενδιαφέροντα ντεκόρ.
 • εισαγωγή δυναμισμού, ελαφρότητας, φρεσκάδας σε ένα στατικό εγκατεστημένο περιβάλλον.

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Μέθοδοι τοποθέτησης

Δημιουργώντας ένα σχέδιο του καθιστικού με φωτογραφία ταπετσαρία, χρησιμοποιούν διαφορετικά κόλπα.

 • Η ολοκλήρωση με αφηρημένα διακριτικά μοτίβα μπορεί να είναι το σκηνικό για την τοποθέτηση της τηλεόρασης, που θα κάνει το εσωτερικό αυτόνομο και ισορροπημένο.
 • Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα τοίχο προφοράς, το οποίο είναι πλήρως επικολλημένο με ταπετσαρία με φωτεινό μοτίβο, καθιστώντας το πιο εκφραστικό κυρίαρχο στοιχείο του εσωτερικού. Μεγάλες εκτυπώσεις επιλέγονται, ζουμερές κορεσμένες αποχρώσεις που συνθέτουν μια αρμονική αντίθεση με το υπόλοιπο περιβάλλον, που γίνεται σε παστέλ ήρεμα χρώματα. Εάν η φωτεινότητα αρχικά υπάρχει στο εσωτερικό, τότε η ταπετσαρία φωτογραφιών μπορεί να λυθεί σε κομψούς αχρωματικούς συνδυασμούς.
 • Όταν επιλέγετε θεματικά οικόπεδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διακόσμηση για τη ζώνη του δωματίου, επισημαίνοντας, για παράδειγμα, στο σαλόνι μια ζώνη τζάκι, εργασία ή παιδική γωνία.
 • Μια ασυνήθιστη επίδραση δημιουργείται από τοιχογραφίες τοίχου στο φύλλο πόρτας.

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Κριτήρια επιλογής

Αναλύοντας ποιες τοιχογραφίες πρέπει να επιλεγούν για τον τοίχο του καθιστικού, πρέπει να ακολουθηθούν αρκετά σημαντικά κριτήρια.

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Πρακτικότητα

Δεδομένου ότι η υγρασία στο σαλόνι συνήθως δεν υπερβαίνει τις κανονικές τιμές, η αντίσταση στην υγρασία της ταπετσαρίας δεν είναι ο κυρίαρχος δείκτης. Είναι πιο σημαντικό να δοθεί προσοχή στην αντοχή τους στην υπεριώδη ακτινοβολία, έτσι ώστε ο χυμός των χρωμάτων να μην εξασθενεί πολύ γρήγορα.

Φωτοτυπικό χαρτί

Περιβαλλοντική ασφάλεια

Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ταπετσαριών φωτογραφιών μόνο εάν αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα με πιστοποιητικό διαθεσιμότητας.

Φωτοτυπικό χαρτί

Φωτοτυπικό χαρτί

Ποιότητα

Μπορείτε να αξιολογήσετε τους δείκτες ποιότητας της ταπετσαρίας φωτογραφιών με το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Οι ποικιλίες χαρτιού προϋπολογισμού είναι κατώτερες σε ισχύ σε πιο ακριβές βινυλίου, μη υφασμένα ή κλωστοϋφαντουργικά αντίστοιχα. Παρόλο που, χάρη στις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας, οι τοιχογραφίες του χαρτιού φαίνονται αριστοκρατικές και δεν μπορούν να χάσουν την αρχική τους φωτεινή διακόσμηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι λαμιναρισμένοι τύποι σύγχρονου υλικού φινιρίσματος παρουσιάζουν ιδιαίτερη αντίσταση στις εξωτερικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Φωτοτυπικό χαρτί

Σύνθεση λύση και χρώμα σχέδιο

Ο κύριος αντίκτυπος στη δημιουργία ενός νέου τύπου καθιστικού έχει την εικόνα και το χρωματικό σχέδιο που απεικονίζεται στην ταπετσαρία φωτογραφιών.

Τα προοπτικά σχέδια οπτικά κάνουν το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Τα μοτίβα που έχουν επιμηκυνθεί στην κατακόρυφη κατεύθυνση δημιουργούν ένα αίσθημα αυξανόμενου ύψους οροφής, το οποίο είναι σημαντικό σε μικρούς χώρους. Ένας ρετρό τοίχος με απομίμηση τούβλων θα φέρει μια πινελιά ρετρό μέσα στο δωμάτιο.

Όταν επιλέγετε συνδυασμούς χρωμάτων, συνιστάται να θεωρήσετε ότι για ένα σαλόνι με βόρειο προσανατολισμό θα απαιτούνται αποχρώσεις που είναι ελαφρύτερες από το θερμό τμήμα του φάσματος χρωμάτων, γεγονός που μπορεί να κάνει το δωμάτιο λιγότερο σκοτεινό. Συνεπώς, για τη νότια πλευρά, θα είναι κατάλληλες οι εικόνες που έχουν γίνει σε ψυχρούς τόνους. Οι σκοτεινές συνθέσεις θα ταιριάζουν επίσης καλά, απορροφώντας τον υπερβολικό φωτισμό και κάνοντας τον χώρο ισορροπημένο και άνετο.

Φωτοτυπικό χαρτί

Έχοντας τραβήξει τοιχογραφίες, τα χρώματα των οποίων επαναλαμβάνονται σε μερικά εσωτερικά αντικείμενα, είναι δυνατόν να επιτευχθεί η πληρότητα και η κοινότητα του χώρου.

Οικόπεδα

Το εκτεταμένο θέμα της ταπετσαρίας φωτογραφιών σας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσετε την επιθυμητή διάθεση, να δημιουργήσετε μια ρομαντική, χιουμοριστική ή αυστηρή ατμόσφαιρα στο δικό σας σαλόνι.

Το τοπίο

Η ιστορία, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το τοπίο, ήταν πάντα δημοφιλής στο σχεδιασμό των κατοικιών. Μπορεί να είναι απόψεις φυσικών γωνιών, εικόνες με θέα αστικής ή αγροτικής αρχιτεκτονικής διαφόρων εποχών που προσελκύουν το μάτι, δημιουργούν μια αίσθηση παρουσίας στις συνθήκες που απεικονίζονται στην εικόνα.

Ένα παράδειγμα είναι το σαλόνι με την τοιχογραφία "νυχτερινής πόλης", γεμάτη με το μυστήριο τρεμόπαιγμα των φώτων. Μια τέτοια εικόνα διατηρεί την ασυνήθιστη γοητεία της ανά πάσα στιγμή.

Μια ποικιλία από οικόπεδα χωράει σε τυχόν στυλιστικές αποφάσεις, αν επιλέξετε το σωστό κορεσμό και τον χρωματικό ήχο.

Τα αστικά τοπία συνάδουν με τα στιλ υψηλής τεχνολογίας και σοφίτας, αν και επιλέγουν μια περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, μπορούν να δημιουργήσουν ένα αρμονικό σύνολο με ευγενή κλασικά έπιπλα. Το θαλάσσιο θέμα υποστηρίζει την πρωτοτυπία του σκανδιναβικού εσωτερικού.

Εικόνες από λουλούδια σε φωτογραφικό χαρτί, τα οποία σε σύγχρονα σαλόνια έχουν πάρει μια ασυνήθιστη ενσάρκωση, όταν μεγάλες κομψές μπουμπούκια εμφανίζονται στους τοίχους, γεμίζοντας όλο τον χώρο και εκδηλώνοντας την ομορφιά τους, παραμένουν σε ζήτηση. Για παράδειγμα, οι τοιχογραφίες "τριαντάφυλλα" μετατρέπουν το σαλόνι σε γοητευτική γωνιά, όπου είναι ευχάριστο να χαλαρώσετε μετά από δύσκολες μέρες εργασίας.

Φωτοτυπικό χαρτί

Προοπτική

Η οπτική επέκταση του χώρου διευκολύνεται από τις απόψεις από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις τοξωτές δομές, τα όμορφα κλιμακοστάσια που απεικονίζονται στην ταπετσαρία των φωτογραφιών. Τα παράθυρα είναι συχνά διακοσμημένα με σκαλισμένα στοιχεία, δημιουργώντας μια απομίμηση ενός πραγματικού παραθύρου από το οποίο μπορείτε να δείτε ένα θαυμάσιο πανόραμα που πηγαίνει στην απόσταση μέχρι το άπειρο. Ενδιαφέρουσες αισθήσεις προκύπτουν όταν μια τροχιά τρέχει μακριά από την απόσταση, προκαλώντας την επιθυμία να περπατήσετε μόνο μέχρι την επόμενη στροφή.

Φωτοτυπικό χαρτί

Ιστορία των ζώων

Από το φωτογραφικό χαρτί στο οποίο τα ζώα, τα πουλιά και ακόμη και τα έντομα γυρίστηκαν με μακροοικονομική τεχνική, η ενέργεια είναι εκπληκτική. Εικόνες από γάτες προκαλούν απόλαυση και τρυφερότητα. Η εμπιστοσύνη προέρχεται από την εικόνα των σκύλων και τα άλογα καλύπτουν το χώρο με κίνηση. Οι εκτυπώσεις με διάφορα ζώα φαίνονται πολύ ρεαλιστικές, εκφράζουν τη δύναμή τους, τη χάρη και το μεγαλείο τους, εισάγοντας νοσταλγικές νότες της επιθυμίας για εγγύτητα με τη φύση τις καθημερινές.

Φωτοτυπικό χαρτί

Πλεονεκτήματα και πιθανά μειονεκτήματα

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των σύγχρονων ποικιλιών των ταπετσαριών φωτογραφιών, προσανατολισμένων προς το σαλόνι, παρατηρούνται οι ακόλουθες παράμετροι:

 • αισθητική, σύγχρονη αρχική διακοσμητικότητα.
 • καλή ποιότητα χρώματος απόδοση,
 • ανθεκτικότητα
 • η δυνατότητα επιλογής του υλικού και της ιστορίας κατά την αγορά ή την παραγγελία φωτογραφιών ταπετσαρίας?
 • απλότητα λειτουργίας.
 • ευρύ φάσμα τιμών.

Φωτοτυπικό χαρτί

Οι υψηλής ποιότητας τοιχογραφίες από τη συλλογή προϊόντων νέας γενιάς δεν θα υποφέρουν από ρύπανση, καθώς μπορούν να σκουπιστούν με ένα υγρό μαλακό σφουγγάρι. Οι βαφές που είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν επιτρέπουν την εξασθένιση της εικόνας.

Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν δυνατή τη μεταφορά στο υλικό για μελλοντικό φωτογραφικό χαρτί οποιασδήποτε επιλεγμένης εικόνας, συμπεριλαμβανομένων αγαπημένων φωτογραφιών ή σχεδίων του παιδιού.

Το μέσο κόστος της φωτογραφικής ταπετσαρίας ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα εκτύπωσης, το χρησιμοποιούμενο υλικό βάσης. Η τιμή των ποικιλιών χαρτιού είναι περίπου 650-700 ρούβλια / m2, βινύλιο - 700-1350, μη υφασμένα - 1600, ταπετσαρία σε κλωστοϋφαντουργία βάση - 1800 ρούβλια / m2. Το τελευταίο είδος φινιρίσματος περιλαμβάνει σχεδίαση ενός μοτίβου σε φυσικό μετάξι, ανθεκτικό σεντόνι, βισκόζη, το οποίο δίνει στον διακοσμημένο τοίχο μια ευγενική κομψή εμφάνιση.

Φωτοτυπικό χαρτί

Τα μειονεκτήματα που παρατηρήθηκαν κατά τη συγκόλληση της ταπετσαρίας φωτογραφίας σχετίζονται με την ανάγκη για μια λεπτομερή προκαταρκτική ευθυγράμμιση των τοίχων και τη σήμανση τους, που είναι απαραίτητα για την ακριβέστερη σύνδεση όλων των θραυσμάτων της εικόνας.

Φωτοτυπικό χαρτί

Μετά την ενημέρωση του σαλόνι με τη βοήθεια του photowall-paper, η εικόνα που ανθίζει στους τοίχους όχι μόνο θα διακοσμήσει, αλλά θα μεταμορφώσει εντελώς το δωμάτιο, δημιουργώντας ένα μοναδικό άνετο εσωτερικό, εάν όλες οι λεπτομέρειες είχαν μελετηθεί στο στάδιο της προετοιμασίας.

Φωτοτυπικό χαρτί

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)