Πλακάκια στο σαλόνι: μη εμφανείς ευκαιρίες (32 φωτογραφίες)

Προηγουμένως, πιστεύεται ότι η χρήση πλακιδίων σε σαλόνι πρέπει να γίνεται σε ορισμένες περιοχές, πιστεύεται ότι δημιουργεί ένα κρύο και δεν είναι τόσο όμορφο στο εσωτερικό, επομένως, δεν δόθηκε μεγάλη προσοχή στα κεραμίδια, οι κατασκευαστές "σφράγισαν" τον ίδιο τύπο κεραμιδιού μέχρι τα μεγέθη και την ίδια ποιότητα ) Με την πάροδο του χρόνου, γεύσεις και προτιμήσεις άρχισαν να αλλάζουν, η γεύση της τεχνικής σχεδίασης και του μεμονωμένου εσωτερικού επέστρεψαν στη χώρα. Τα κεραμίδια άρχισαν να χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην κουζίνα και το μπάνιο.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Σήμερα, τα πλακάκια χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων στο καθιστικό (κάθετα, οριζόντια, με σχέδια, προκατασκευασμένα σχέδια), δάπεδο, τζάκι, εντοιχισμένο ενυδρείο (πισίνα για ερπετά), αψίδες, παρτέρια.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιλογή και η παραγωγή έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ώστε αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα. Ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών τύπων κεραμιδιών, σχεδίων σε αυτό εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Πλακάκι στο σαλόνι

Καθιστικό με πλακάκια

Αφού αποφασίσατε να κάνετε την ποιότητα και την ανθεκτικότητα στο δωμάτιο όπου πραγματοποιείται η επισκευή, δίνοντας προτεραιότητα στο πλακάκι, μπορείτε να πειραματιστείτε με σιγουριά σε χρωματικά σχήματα. Συνδυάζοντας στυλ, δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό σχέδιο.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Τα πλακάκια δαπέδου για το καθιστικό και τον τοίχο μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη, επιχρίσματα και ποιότητα. Ένα πιο κοινό πλακόστρωτο πλακάκι - ταιριάζει εύκολα τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο, συναρμολογημένο τέλεια και ομοιόμορφα στην εικόνα. Τα ορθογώνια πλακάκια δαπέδου χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση ή για συμπαγείς γραμμές, τις άκρες της εικόνας, συμπληρώνοντας την εικόνα και εισάγοντας την πρωτοτυπία σε αυτήν.

Πιστεύεται ότι όσο λεπτότερο είναι το κεραμίδι, τόσο το καλύτερο είναι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικό.

Πλακάκια καθρέφτη στο εσωτερικό του καθιστικού - το κύριο πλεονέκτημα για την αύξηση του χώρου. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική θέα στο σαλόνι, συμπληρώνοντας μερικές περιοχές με πλακάκια καθρέφτη, θα φανεί εξαιρετική. Κάποιος θέλει να δει στο εσωτερικό τους ένα κεραμίδι καθρέφτη στο πάτωμα, ενώ κάποιος προτιμά να το συνδυάσει με ένα άλλο κεραμίδι. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο όμορφη που θα φανεί άξια σε οποιοδήποτε παιχνίδι σχεδιασμού.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Κεραμικά πλακίδια για το σαλόνι χρησιμοποιούνται ευρέως σε οποιαδήποτε παραλλαγή: διαγώνια, κάθετα, οριζόντια, πανοραμική και ούτω καθεξής. Η κεραμική επίστρωση σε μεγάλα δωμάτια φαίνεται απίστευτα όμορφη, ειδικά αν είναι τελική εικόνα:

  • Πανόραμα
  • αφαίρεση
  • τοπίο ·
  • πάνελ?
  • πλαίσιο.

Μάρμαρα πλακάκια για το καθιστικό στο πάτωμα είναι ένα πιο ακριβό είδος διακόσμησης, ένα αιώνιο κλασικό αγαπημένο από πολλούς. Αυτό το κεραμίδι χρησιμοποιείται για την αύξηση του χώρου, δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα πλακάκια μαρμάρου είναι πολύ εύκολο να χωρέσει, το σχέδιο φαίνεται τέλειο.

Το κεραμίδι για το καθιστικό είναι μοντέρνο και άνετο, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του κεραμιδιού. Είναι ιδιαίτερα καλό ότι ένα τέτοιο πλακίδιο είναι πολύ λεπτό και δεν αφαιρεί το τετράγωνο. Από ένα τέτοιο κεραμίδι συναρμολογείται ένα δημοφιλές μοτίβο σκακιού.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Ανοίγοντας πλάκες για το καθιστικό στο πάτωμα, που πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν στο σπίτι, δεδομένου ότι έχει την ιδιότητα της τραχύτητας και την εμφάνιση των φυσικών πέτρες, φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και ασυνήθιστο.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Οπτική διόρθωση του χώρου με πλακάκια

Με τη βοήθεια διαφόρων τύπων πλακιδίων, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ καλά το απαραίτητο αποτέλεσμα χώρου. Κάνετε περισσότερο ή λιγότερο ξεχωριστές περιοχές στέγασης, ειδικά το σαλόνι, γιατί συχνά έχει μια μεγάλη περιοχή.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Είναι δύσκολο για πολλούς να πλοηγηθείτε πώς να κάνετε καλύτερα, ποιο χρώμα να επιλέξετε, μοντέλο και τύπο πλακιδίων. Αξίζει να γνωρίζετε έναν ενιαίο κανόνα που θα είναι χρήσιμος για πάντα και για όλους: ο ήχος αυξάνεται, οι σκοτεινές αποχρώσεις μειώνουν το χώρο. Μια τέτοια απλή τεχνολογία συνδυασμού θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από περιττές ανησυχίες και να κάνετε την απαραίτητη και σωστή απόφαση.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Για να μειώσετε την περιοχή, αρκεί να πάρετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις, αλλά για να αυξήσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα. Το χρώμα του φωτός θα αυξήσει το χώρο, αλλά όχι τόσο όσο και αν χρησιμοποιείτε και τις δύο μεθόδους, τότε η ζώνη θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Οι διαγώνιοι συνδυασμοί πλακιδίων θα επεκτείνουν δραματικά το καθιστικό και το ανοιχτό χρώμα θα το κάνει πιο ανοιχτό, ακτινοβόλο.

Θα είναι θαυμάσιο αν ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται διακοσμητικά κεραμίδια σε όλη την έκταση - τα σχέδια αποτελούν ένδειξη πολυτέλειας και γεύσης!

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Διακόσμηση διακοσμητικών κεραμιδιών και εσωτερικού χώρου

Πλακάκια κεραμιδιών

Φωτά και ασυνήθιστα σχέδια, συχνά φανταστικά, όπως το 3D και τα γραφικά εμφανίστηκαν στο πλακάκι σχετικά πρόσφατα και έχουν γίνει ήδη ένα αγαπημένο θέμα μεταξύ των νέων, αλλά η παλαιότερη γενιά δεν είναι αντίθετη στην προσθήκη ποικιλίας στο εσωτερικό σας!

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

3D κεραμίδι

Αρκετά δαπανηρή, σπάνια και μέχρι τώρα μόλις άρχισε να κερδίζει ορμή στις πωλήσεις και την παραγωγή. Το όνειρο των νοικοκυρών και των γυναικών επιχειρηματιών, των ολιγαρχών και των απλών εργαζομένων. Από τον ανταγωνισμό, αυτό είναι το πιο ακριβό και εξωπραγματικά όμορφο κεραμίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή των χώρων.

Πλακάκι στο σαλόνι

Διακοσμητικά κεραμίδια

Χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει και να συμπληρώσει το σχέδιο, την τελική ιδέα, δημιουργώντας μια εκπληκτική εικόνα. Μπορεί να κατασκευαστεί από πέτρα, δέρμα, στρας, χάντρες, αρχιτεκτονικά στοιχεία, μιμούνται τριμμένο τούβλο.

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα και πιο δημοφιλή διακοσμητικά σχέδια πλακιδίων. Τα παιδιά, ακόμη και οι ενήλικες απλά δεν μπορούν να παραμείνουν στο κατάστημα και φροντίστε να αγγίξετε τα αφρώδη προϊόντα.

Πλακάκι στο σαλόνι

Στυλ και συνδυασμός στυλ

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στυλ, ο συνδυασμός τους και ακόμη και ένα καλειδοσκόπιο στυλ. Φυσικά, για να δημιουργήσετε κάτι απίστευτο, ξεχωριστό και άψογο, συνδυάζοντας πολλά στυλ σε ένα ενιαίο σύνολο, μπορεί να το κάνει μόνο ένας επαγγελματίας σχεδιαστής τέχνης, αλλά όποιος θέλει να δουλέψει σε ένα συγκεκριμένο στυλ μπορεί να το κάνει αρκετά καλά.

Πλακάκι στο σαλόνι

Για παράδειγμα, το κλασικό δεν αρέσει πολύ επιείκεια και φωτεινότητα, είναι απαραίτητη η συγκράτηση. Ένα κομμάτι ρομαντισμού δεν θα εμποδίσει τις εκλεπτυσμένες φύσεις, εδώ δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε πολλά στολίδια, μόνο ένα στερεό μοτίβο και περισσότερο ντεκόρ είναι αρκετά. Το παλιό στυλ μιλάει για τον εαυτό του, εδώ όλοι παρουσιάζουν αμέσως αυτό που βλέπει κομμάτια, πιο αγαπημένα και θυμόμαστε από τα βιβλία, τον κινηματογράφο, τα μουσεία. Ίσως αυτά να είναι τα πιο διάσημα στυλ, όπου μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε κεραμίδια και την ιδέα σας, το προσωπικό σχέδιο.

Πλακάκι στο σαλόνι

Χρήσιμες Συμβουλές

Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τέτοιες ενδιαφέρουσες στιγμές, καθιστώντας το σαλόνι πιο άνετο, μοντέρνο και ευχάριστο στο μάτι.

  • Τα ζεστά δάπεδα θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη και θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες - παντόφλες, κρυολογήματα, ταλαιπωρία των ποδιών (κρύο) θα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος.
  • Φρέσκα λουλούδια, μεγάλα και όμορφα, σε γλάστρες ή παρτέρια από πλακάκια θα ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Θα σας εξυπηρετήσουν ως αποσμητικό, καθαριστικό αέρα και θα φανεί πολυτελή.
  • Εάν υπάρχει σκάλες ή σύνορα στο σαλόνι, θα πρέπει σίγουρα να συμπληρωθούν είτε με διακοσμητικά πλακάκια είτε με διακοσμητικά πλακίδια. Αν και ακριβά, είναι σε θέση να φέρει απίστευτο chic στο εσωτερικό!

Πλακάκι στο σαλόνι

Πλακάκι στο σαλόνι

Αυτές οι τρεις μικρές, με την πρώτη ματιά, λεπτότητα έχουν ένα ευρύ νόημα, η χρήση τους στο σαλόνι θα είναι μόνο ένα συν!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)