Τοποθέτηση πλακιδίων διαγώνια: χρήσιμες συστάσεις (24 φωτογραφίες)

Για να διακοσμήσετε διάφορα δωμάτια σε διαμερίσματα, χρησιμοποιούνται συχνά διαγώνια κεραμίδια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση αυτής της τεχνικής. Κυρίως, μια παρόμοια μέθοδος χρησιμοποιείται για να αυξήσει οπτικά το χώρο και να κρύψει διάφορα ελαττώματα στον τοίχο.

Τοποθετήστε μαύρα πλακάκια διαγώνια στον τοίχο του μπάνιου

Διαγώνιο κεραμίδι σε ένα κλασικό εσωτερικό

Η τεχνολογία της τοποθέτησης πλακιδίων διαγώνια απαιτεί συμμόρφωση με ορισμένες αποχρώσεις. Κατά τον σχεδιασμό αυτού του τύπου εγκατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε έναν υπολογισμό ποιότητας. Κατά κανόνα, η κατανάλωση πλακιδίων θα είναι πολύ μικρότερη από την κανονική μέθοδο τοποθέτησης, η οποία θα εξοικονομήσει υλικό. Κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος, συνιστάται να ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Κατά τη σήμανση, δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η κύρια διαγώνιος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γωνίες του δωματίου δεν είναι πάντα ίσιες. Οι γωνίες μπορεί να αποδειχθούν άνισες και η κατανάλωση κεραμιδιών θα είναι μεγάλη. Είναι ορθολογικό να χρησιμοποιούμε ένα ισοσκελές τρίγωνο. Δηλαδή, από τις γωνίες θα απαιτείται να αναβάλλει τμήματα με το ίδιο μήκος.
 • Απαιτείται η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων διαγώνια, ξεκινώντας από ένα πλήρες στοιχείο. Αυτό θα βοηθήσει να καταστεί το πάτωμα πιο ελκυστικό.
 • Η βάση τοποθέτησης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και ομοιόμορφη. Εάν έχουν απομείνει πολλά χτυπήματα, θα πρέπει να αγοράσετε περισσότερο υλικό. Εάν υπάρχουν ανωμαλίες ή τραχύτητες, τότε μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας τσιμεντοκονία. Εάν τα ελαττώματα είναι μικρά, τότε η κόλλα πλακιδίων θα σας βοηθήσει.
 • Εάν το δωμάτιο χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο υγρασίας, τότε κατά την τοποθέτηση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κόλλα πλακιδίων.

Διαγώνιο κεραμίδι στο διάδρομο

Διαγώνια κεραμίδια στην κουζίνα

Art Nouveau διαγώνιο κεραμίδι

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τα πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί διαγώνια. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται κυρίως δύο μέθοδοι. Η πρώτη μέθοδος είναι ότι η βασική περιοχή χωρίζεται σε παραμέτρους πλακιδίων. Ο δεύτερος τρόπος είναι ότι πρέπει να υπολογίσετε τον ακέραιο αριθμό κεραμιδιών που χρειάζονται για μια συγκεκριμένη περιοχή. Σημειώστε ότι μπορεί να υπάρχουν αποκόμματα. Θα πρέπει να προστεθεί ένας πρόσθετος αριθμός πλακιδίων.

Χριστουγεννιάτικα κεραμίδια

Διαγώνια γυαλιστερά πλακάκια

Η τοποθέτηση πλακιδίων διαγωνίως είναι ένας δύσκολος τρόπος για την επένδυση. Η εμφάνιση του φινιρίσματος μπορεί να είναι απλή ή πολύχρωμη, με αρχικά ένθετα. Κατά κανόνα, τα έγχρωμα στοιχεία τοποθετούνται στο κεντρικό τμήμα του δαπέδου ή της οροφής. Συχνά χρησιμοποιείται χαλί μέθοδος τοποθέτησης.

Πώς να κολλήσετε σωστά τα πλακάκια διαγώνια στο πάτωμα;

Η τοποθέτηση πλακιδίων διαγώνια είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Προηγουμένως, θα πρέπει να εκτελέσετε σωστά τη σήμανση. Είναι επίσης απαραίτητο να καθοριστεί η κατεύθυνση, εκτελώντας μια εργασία όπως η τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο διαγώνια. Όλες οι εργασίες εγκατάστασης χωρίζονται στα ακόλουθα στάδια:

 1. Στην άκρη της πρώτης γραμμής, είναι απαραίτητο να τραβήξετε ένα νάιλον νήμα. Τοποθετείται ανάμεσα σε πείρους, οι οποίοι σφυροκοπούνται στην επίστρωση. Το νήμα πρέπει να τραβηχτεί σε επίπεδο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέιζερ.
 2. Η βάση του δαπέδου πρέπει να καθαριστεί και να υποβληθεί σε επεξεργασία με ένα βαθύ βάθος διείσδυσης. Αυτό θα βοηθήσει στη σημαντική αύξηση της πρόσφυσης. Το αστάρι πρέπει να στεγνώσει για δύο ώρες.
 3. Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε ένα συγκολλητικό μίγμα. Η ανάμιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με μια συγκεκριμένη τεχνική. Το μαγείρεμα είναι απαραίτητο στο ποσό που θα καταναλωθεί μέσα σε μία ώρα.
 4. Από την αρχή της εργασίας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το πρώτο στοιχείο. Το πρώτο κεραμίδι πρέπει να είναι ολόκληρο. Αυτό καθιστά δυνατή τη μείωση του αριθμού των υποτιμήσεων. Επιπλέον, ολόκληρο το κεραμίδι είναι πολύ πιο εύκολο να ρυθμιστεί σε επίπεδο.
 5. Το πλακίδιο πρέπει να πιεστεί σταθερά στη βάση. Σε αυτή την περίπτωση, μια μικρή βρύση με ένα καουτσούκ σφυρί. Η κόλλα θα προεξέχει ελαφρά γύρω από τις άκρες.
 6. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο αλκοόλ, ελέγξουμε την ποιότητα της εγκατάστασης.
 7. Εάν θέλετε να κάνετε μια κοπή, χρησιμοποιήστε ένα μύλο εξοπλισμένο με λειαντικό τροχό.
 8. Μεταξύ των πλακιδίων θα πρέπει να είναι η ίδια ραφή. Συνειδητοποιήστε ότι αυτή η εργασία θα βοηθήσει πλαστικούς σταυρούς. Το πάχος τους πρέπει να είναι 2-5 χιλιοστά.
 9. Η περίσσεια κόλλας από το υλικό προσώπου αφαιρείται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί.
 10. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, θα πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά τους σταυρούς με απαλές κινήσεις. Όλες οι ραφές επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας ενέματα.

Μάρμαρο πλακάκι

Τοποθετώντας πλακάκια διαγώνια στο πάτωμα

Τοποθετώντας πλακάκια διαγώνια στο διάδρομο

Εάν αποφασίσετε να κόψετε τα κεραμίδια ή τα κεραμίδια, συνιστάται η χρήση εξοπλισμού υψηλής ποιότητας. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαγώνια τοποθέτηση υψηλής ποιότητας στο δάπεδο, θα απαιτηθούν υλικά όπως πλακάκια στο σωστό ποσό, κόλλα, σφυρί από καουτσούκ, μαχαίρι στόκου, κουρέλια, βούρτσα, ρολό, καθαρό νερό. Η τοποθέτηση κεραμιδιών στο πάτωμα διαγώνια απαιτεί την εμπειρία ενός πλοιάρχου.

Διαγώνια πλακάκια από πέτρα

Συνδυασμένα πλακάκια δαπέδου

Χαρακτηριστικά του πλακιδίου οροφής

Το κεραμίδι στη διαγώνιο συχνά τοποθετείται στην οροφή. Κατά κανόνα, τα πλακίδια πολυστυρενίου χρησιμοποιούνται για την οροφή. Οι εργασίες αυτές διεξάγονται επίσης σύμφωνα με ορισμένα στάδια:

 1. Εφαρμογή του παρασκευάσματος της επιφάνειας βάσης. Η οροφή καθαρίζεται από ασβέστη ή γύψο. Θα πρέπει να είναι καθαρό και ζεστό. Εάν υπάρχουν ελαττώματα, τότε πρέπει να είναι στόκος.
 2. Προσδιορισμός του κέντρου της οροφής. Από το κέντρο γίνεται σήμανση. Τα μεσαία σημεία των αντίθετων πλευρών πρέπει να συνδέονται εναλλάξ με καλώδιο κάλυψης.
 3. Ονομασία της διαγώνιας στη βάση της οροφής. Πρέπει να συνδέσει τις γωνίες. Όλες αυτές οι γραμμές πρέπει να συνδεθούν στο κέντρο της οροφής.
 4. Η κατανομή του τετραγώνου στο κεντρικό τμήμα της οροφής. Η πλευρά του πρέπει να είναι ίση με την πλευρά του μικρότερου τοίχου. Στη συνέχεια, πρέπει να σχεδιάσετε διαγώνια που θα διασταυρωθούν μεταξύ τους υπό ορθή γωνία. Τα κεραμίδια πρέπει να κολληθούν κατά μήκος της μιας και της δεύτερης διαγώνιας. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο της περιοχής είναι γεμάτο.
 5. Προσδιορισμός των πρώτων πλακιδίων. Εάν η τομή των διαγώνων πραγματοποιείται σε ορθή γωνία, τότε τα πρώτα πλακίδια πρέπει να στερεωθούν στο κέντρο της οροφής, κατά μήκος των διαγωνίων.
 6. Αφαίρεση κόλλας. Η κολλητική μάζα που προεξέχει μεταξύ των πλακιδίων απομακρύνεται χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Όλες οι ραφές σφραγίζονται προσεκτικά με σπάτουλα.
 7. Στερέωση του πλαισίου οροφής.

Τοποθετώντας ένα ορθογώνιο πλακίδιο διαγώνια

Ρετρό στυλ διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων

Διαγώνια τοποθέτηση γκρι πλακιδίων

Πώς να επιλέξετε το υλικό και το εργαλείο για την τοποθέτηση διαγώνια: τα μυστικά του πλοιάρχου

Η ποιότητα του υλικού κεραμιδιών από πολλές απόψεις εξαρτάται από την κατάλληλη επιλογή υλικών και εργαλείων. Η διαγώνιος είναι μια οπτική εξαπάτηση, η οποία καθιστά δυνατή την ικανή αύξηση του χώρου με την κάλυψη των ελαττωμάτων της. Στη διαδικασία αυτής της εργασίας πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ενός εργαλείου μέτρησης. Μην χρησιμοποιείτε τα μάτια σας, επειδή ο ανθρώπινος παράγοντας δεν έχει ακυρωθεί. Ο τύπος του εργαλείου μέτρησης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσει σωστά το έργο του.

Διαβαθμισμένα διαγώνια κεραμίδια

Διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων

Διαγώνια τοποθέτηση μπλε πλακιδίων

Όσο για την αγορά του ίδιου του υλικού περιβλήματος, πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Είναι καλύτερο να κάνετε μια αγορά από αξιόπιστους κατασκευαστές. Για το δάπεδο, χρησιμοποιούνται ευρέως υλικά όπως πλακάκια, κεραμικά πλακίδια, πλακίδια PVC, πλακίδια πορσελάνης και άλλα. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο είδος του πλακιδίου, τις συνθήκες λειτουργίας.

Διαγώνια τοποθέτηση κεραμιδιών στον τοίχο

Διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων στον τοίχο στο μπάνιο

Έτσι, για το μπάνιο είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ανθεκτικό στη φθορά υλικό. Για την κουζίνα, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται υλικό τρίτης κατηγορίας τριβής.Πριν πάτε στο κατάστημα, πρέπει να υπολογίσετε σωστά την επιφάνεια. Είναι καλύτερο να κάνετε μια αγορά με μικρό περιθώριο.

Διαμόρφωση πλακιδίων

Διαγώνιο κεραμίδι στο μπάνιο

Ο διαγώνιος τρόπος τοποθέτησης είναι πολύ περίπλοκος. Απαιτεί βασικές ικανότητες αντιμετώπισης. Το σχέδιο πρέπει να είναι όρθιο και τοποθετημένο υπό γωνία ίση με 45 μοίρες. Αν το κεραμίδι έχει τοποθετηθεί σωστά, θα διαρκέσει πολύς χρόνος.

Διαγώνια τοποθέτηση καφέ πλακιδίων στο μπάνιο

Διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων με ένθετα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)