Γκρίζο κεραμίδι στο εσωτερικό των χώρων: η αρμονία ενός νέου χρώματος (27 φωτογραφίες)

Το γκρι χρώμα, παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι είναι τελείως αψεγάδιαστο και άχρωμο, όπως και κάθε άλλο, αποτελείται από την προσθήκη τέλεια καθορισμένων χρωμάτων στο ηλιακό φάσμα. Γκρίζα κεραμικά πλακίδια αποκτούν το χρώμα τους όταν τα κόκκινα, πράσινα και μπλε συστατικά του ηλιακού φάσματος είναι παρόντα στις χρωστικές ουσίες.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Η φαινομενική σκοτεινότητα του βασικού γκρι χρώματος εξαφανίζεται κάτω από τα χέρια των αρμόδιων χρωματιστών και σχεδιαστών. Είναι αδύνατο να ονομάσετε τον ακριβή αριθμό αποχρώσεων του γκρι, αν και η παλέτα χρωμάτων RGB περιέχει 256 διαθέσιμα ημίτονο. Η Neumers έχει επίσης εργαστεί σκληρά για την προώθηση της ποικιλομορφίας της απόχρωσης. Ποια είναι τα ονόματα των χρωμάτων: μαργαριτάρι ποτάμι, feldgrau, marengo ή γκρίζο περιστέρι. Και αυτό δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος πιθανών παραλλαγών στο θέμα του γκρι.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Αρμονία των γκρίζων τόνων

Τα γκρίζα κεραμίδια στο εσωτερικό των οικιστικών και βοηθητικών χώρων συχνά φαίνονται αποκλειστικά σε συνδυασμό με αντίθετους άσπρους τόνους. Το κίνητρο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλό: οι ζοφερές γκρι αποχρώσεις που έχουν αραιωθεί με λαμπερό λευκό δεν δημιουργούν αίσθηση σκοτεινιάς. Αποδίδοντας φόρο σε κάθε γούστο και τυχόν προτιμήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσέγγιση στους χρωματικούς συνδυασμούς είναι κάπως πρωτόγονη.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Το γκρι πλακάκι έχει πολλά όχι μόνο χρώματα, αλλά και άλλες συναφείς πτυχές που έχουν οπτική ψυχολογική επίδραση. Ένα σημαντικό καθοριστικό στοιχείο που διακρίνει τα πλακάκια δαπέδου και τοίχου είναι η υφή, το μέγεθος των στοιχείων διάταξης και το σχήμα.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Ο απλός συνδυασμός ότι τα γκρίζα κεραμίδια στο πάτωμα που μιμούνται πλακάκια από σκυρόδεμα και σοφίτα διαφόρων αποχρώσεων του γκρι δεν μπορούν να δημιουργήσουν αίσθηση σκοτεινότητας. Μια τέτοια σύνθεση, αρμονικά συμπληρωμένη στο εσωτερικό του μπάνιου και στην κουζίνα με έπιπλα και αξεσουάρ σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, είναι κοινή στους νέους.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Η φωτεινότητα των εσωτερικών χώρων, διακοσμημένη σε χρώμα με γκρίζες αποχρώσεις, προσθέτει την ενσωμάτωση των διακοσμητικών στοιχείων από γυαλί και των επίπλων, το φωτεινό σχέδιο με μια κίτρινη λάμψη των φωτιστικών. Ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα δίνεται στο μπάνιο, διακοσμημένο με ασυνήθιστο σχήμα και καθρέφτες μεγάλου μεγέθους, ειδικά εξοπλισμένο με ένθετα που αντιστοιχούν σε γκρι τόνους.

Οι ευρέως διαδεδομένοι καθρέφτες με ενσωματωμένο φωτισμό θα κάνουν το design ιδιαίτερα άνετο.

Γκρίζο, σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη παρεξήγηση, συνδυάζεται αρμονικά με πολλούς συντρόφους χρωμάτων. Η όλη μπεζ και ροδακινί παλέτα συνυπάρχει τέλεια μαζί του, προσθέτοντας βελούδινη και αίσθηση ζεστασιάς.

Το εσωτερικό μιμείται με μαύρους και καφέ τόνους, που μιμούνται μια γκρι πέτρα, αποκτά αυστηρότητα και πληρότητα. Πράσινο, όλες οι αποχρώσεις του μπλε, χρώματα λεβάντας - αρμονικά διπλά ζεύγη γκρι τελειώματα.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Σε ένα προσεγμένο εσωτερικό της κουζίνας, τα ανοιχτόχρωμα γκρίζα κεραμίδια φαίνονται πολύ καλά. Το γκρι συστατικό δαπέδου με απομίμηση του φυσικού σχεδίου του παλιού δέντρου δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία. Πλακάκια πορσελάνης στο πάτωμα μπορεί να έχει άλλη σκιά σε συνδυασμό με γκρι: καφέ, μαύρο, λευκό.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Αξία των σχημάτων, των υφασμάτων και των μεγεθών κεραμιδιών

Το φορτίο σχεδιασμού και διακόσμησης, μαζί με το χρώμα, φέρει και άλλα χαρακτηριστικά των υλικών φινιρίσματος και των διακοσμητικών στοιχείων:

  • το μέγεθος που έχουν κεραμικά πλακάκια, πλακάκια πορσελάνης, σύνορα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
  • μορφή στοιχείων κεραμιδιών ·
  • την υφή της επιφάνειας που έχει το υλικό φινιρίσματος με πλακάκια.

Γκρίζο κεραμίδι

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η αξία των γεωμετρικών διαστάσεων του κεραμιδιού κατά την τοποθέτηση των επιφανειών των τοίχων και των δαπέδων.

Το πλακόστρωτο δάπεδο, με πλακάκια μεγέθους 10x10 εκ., Δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική χωρική και οπτική αντίληψη από την ίδια επίστρωση, στη διάταξη των οποίων χρησιμοποιούνται πλάκες από πορσελάνη με πλάγια επιφάνεια 300 mm.

Τα δάπεδα από μωσαϊκό, αντίστοιχα, μοιάζουν πολύ διαφορετικά από μια επίστρωση που μιμείται ένα ξύλινο πάτωμα.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Περίπου η ίδια κατάσταση προκύπτει αν συνδυάσουμε πλακάκια τοίχου που μιμούνται φυσικά τούβλα με στοιχεία που τονίζουν τη στιλπνότητα του γυαλισμένου μετάλλου με το πρότυπο τους. Το διαδεδομένο καλλιτεχνικό μωσαϊκό, το οποίο εκτελείται με κεραμικά στοιχεία πλακιδίων, έχει γίνει διαθέσιμο για χρήση με την έλευση της τεχνολογίας για την παραγωγή πλακιδίων μικρών σχημάτων.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Τα γκρίζα κεραμίδια στο πάτωμα μπορούν να έχουν πολύ διαφορετική υφή επιφάνειας. Τα παραδοσιακά κεραμίδια από πορσελάνη αντικαθίστανται σχεδόν πλήρως από πλακάκια που μιμούνται μια ποικιλία υλικών φυσικής προέλευσης, δημιουργώντας πίνακες τέχνης στο στυλ γκράφιτι. Κεραμικά πλακάκια που μιμούνται τούβλα από πυριτικό άλας έχουν αποκτήσει δημοτικότητα μεταξύ των οπαδών της σοφίτας.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Κάτω από το τούβλο, δημιουργικές προσωπικότητες κοσμούν τόσο την κουζίνα όσο και τα στοιχεία που ζωνώνουν το χώρο της. Τα πλακάκια για γρανίτη, μάρμαρο και άλλα φυσικά πετρώματα, που μετράνε σαν τούβλο, χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό οθονών κουζίνας, καμάρες, περάσματα και τοπικές περιοχές με απομίμηση πλαστικού. Ανεξάρτητα από την υφή του κεραμιδιού, η διακόσμηση των επιφανειών με κεραμίδια από γκρίζα τούβλα έχει τους θαυμαστές της. Το μπεζ ή άλλο κονίαμα που μοιάζει με αντίθεση θα δίνει έμφαση μόνο στο βιομηχανικό στυλ.

Γκρίζο κεραμίδι

Τι να ψάξετε

Η χρήση του γκρι στο σχεδιασμό ενός καθιστικού με όλη την ποικιλία των αποχρώσεων, των μεγεθών και των υφασμάτων των κεραμικών πλακιδίων απαιτεί προσεκτική και προσεκτική προσέγγιση. Όχι πάντα η απεικόνιση υλικού του έργου δίνει μια πλήρη εικόνα του πώς το εσωτερικό του μπάνιου, της κουζίνας ή του διαδρόμου διακοσμημένο σε γκρι τόνους θα δούμε πραγματικά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

  • μια σημαντική επίδραση στην οπτική αντίληψη του γκρι έχουν δείκτες φυσικού και τεχνητού φωτισμού των επιφανειών. Για παράδειγμα, ένα ματ πλακίδιο ενσωματωμένο σε γυαλιστερό εσωτερικό μαλακώνει την οπτική αντίθεση των επιφανειών σε υπερβολικά έντονο φωτισμό.
  • ο εσωτερικός σχεδιασμός σε γκρι τόνους απαιτεί προσεκτική επιλογή των εξαρτημάτων και των επίπλων ενός συγκεκριμένου χρωματικού σχήματος, το οποίο δεν είναι πάντα δυνατό να εμφανιστεί στην οθόνη. Μπορεί να συμβεί ότι το γκρίζο κεραμίδι στο μπάνιο, για παράδειγμα, να μιμείται ένα τούβλο, στην εικόνα του υλικού συνδυάζεται καλά με τα χιονάτα έπιπλα, αλλά το πραγματικό παράλληλο δεν είναι τόσο αρμονικό.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Το γκρι χρώμα στο εσωτερικό, παρά τα υπάρχοντα εμπόδια, είναι σε ζήτηση και δημοφιλές. Οι διαβουλεύσεις ενός έμπειρου σχεδιαστή, του δικού του οράματος και των προτιμήσεων χρώματος θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους βέλτιστους χρωματικούς συνδυασμούς όλων των στοιχείων διακόσμησης χώρου.

Γκρίζο κεραμίδι

Γκρίζο κεραμίδι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)