Σατέν τέντωμα οροφή: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του υφάσματος (21 φωτογραφίες)

Οι τεντωμένες οροφές για περίπου δέκα χρόνια κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των διακοσμητικών οροφών, επειδή έχουν αρκετά μεγάλο κατάλογο πλεονεκτημάτων και αυτό δεν υπάρχει σε μειονεκτήματα. Διακρίνονται από την εκπληκτική ομορφιά τους, η οποία δεν μπορεί να επαναληφθεί με γυψοσανίδα ή βαφή. Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για την ευελιξία τους, απλά μεταβείτε στον κατάλογο μιας από τις εταιρείες για την παραγωγή λευκών ειδών και μέσα σε λίγα λεπτά θα πάρετε επιλογές για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι, ίσως, η ανθεκτικότητα.

Σαλονιού στο μπαλκόνι

Σατέν μπεζ οροφή

PVC ταινία για μια ντουζίνα χρόνια είναι σε θέση να διατηρήσει το χρώμα, δεν ξεθωριάζει και δεν σπάει. Όλα αυτά γίνονται αποφασιστικός παράγοντας για πολλούς Ρώσους που αποφάσισαν να μεταμορφώσουν το σπίτι τους και λίγοι άνθρωποι μπερδεύονται από μια ελαφρά μείωση του ελεύθερου χώρου.

Λευκό οροφή από σατέν

Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποικιλιών, αλλά σατέν τέντωμα οροφές δικαίωμα κατέλαβε τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πιο δημοφιλή. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους είναι ορατά με γυμνό μάτι, είναι εύκολα κατανοητά ακόμη και για έναν αρχάριο στην κατασκευή και επισκευή επιχειρήσεων.

Οροφή από σατέν στην οροφή του σαλονιού στον παιδικό σταθμό

Οροφή από σατέν με εκτύπωση φωτογραφιών

Χαρακτηριστικά

Η σατέν οροφή έχει γίνει πρόσφατα η επιλογή των πιο διάσημων και διάσημων σχεδιαστών. Αυτό οφείλεται στον απίστευτα μεγάλο αριθμό χρωμάτων και υφών που μπορούν να γίνουν μια άξια προσθήκη σε οποιοδήποτε προγραμματισμένο περιβάλλον.

Ο σατέν είναι μόνο το όνομα του καμβά, στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένο από φιλμ από PVC. Το γεγονός είναι ότι η υφή του υλικού δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός υφάσματος οροφής, επειδή η εμφάνισή του μοιάζει με την ύφανση του ίδιου ονόματος.

Σαλονιού στο καθιστικό

Γυάλινο ταβάνι

Οροφή από σατέν με κηλίδες

Ιδιαίτερα θεαματικές δομές εφελκυσμού φαίνονται σε συνδυασμό με άλλες επιφάνειες. Λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων τους, μπορούν να είναι ματ ή γυαλιστερά. Εάν κοιτάξετε το ανώτατο όριο από τη μία γωνία, η οροφή θα φανεί αδιαφανής, αλλά αν ελαφρώς αλλάξετε τη γωνία θέασης, θα αναβοσβήνει με πολλές επισημάνσεις. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την εφαρμογή μιας ρηχάς ανακούφισης στην επιφάνεια. Προσπαθώντας να το περιγράψω με λίγα λόγια, μπορεί να σημειωθεί ότι οι σατινές οροφές στο εσωτερικό του δίνουν απαλότητα και αίσθηση άνεσης, αντανακλώντας ελαφρώς και σκιάζοντας το χρώμα των τοίχων.

Μπλε οροφή Satin Blue

Οροφή από σατέν στο εσωτερικό

Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων στούντιο μπορούν να καταφύγουν σε ένα πολύ κομψό και απίστευτα όμορφο τέχνασμα: οι μεμονωμένες ζώνες μπορούν να επισημανθούν με γυψοσανίδα και ο κύριος χώρος μπορεί να γεμίσει με ταινία PVC.

Σατέν σύνθετη οροφή στο εσωτερικό

Σαλονιού στο διάδρομο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του σατέν ύφασμα στην οροφή

Πριν προχωρήσετε στη συζήτηση αυτού του θέματος, διαβάστε προσεκτικά μερικές συμβουλές για την επιλογή χρωμάτων και υφών:

 1. Εάν ο καμβάς είναι ελαφρύτερος από τους τοίχους, το δωμάτιο θα επεκτείνει οπτικά τα όριά του και θα γίνει πιο ευρύχωρο και ελαφρύ.
 2. Σε δωμάτια με υψηλά ύψη μπορεί να εγκατασταθεί μια σατέν οροφή πολλαπλών επιπέδων. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, ειδικά αν περιέχει αρμονικά συνδυασμένα χρώματα μεταξύ τους.
 3. Η οροφή λευκού σατέν τέντωμα θα τονίσει την κατάσταση και την κομψότητα του κλασικού σχεδιασμού στην κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα, στο σαλόνι και ακόμη και στο μπάνιο.

Σατινέ οροφή στην κουζίνα

Σατινέ ματ ανώτατο όριο

Σατέν τέντωμα οροφήSatin σατέν τέντωμα οροφή

Πλεονεκτήματα

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα οφέλη των σχεδίων σατέν στο εσωτερικό σπίτι. Έτσι, μεταξύ των κυριότερων, διακρίνονται τα εξής:

 • Αισθητική εμφάνιση.Όποιος λέει τίποτα, η σατέν οροφή δίνει κάθε πρωτοτυπία στο σπίτι, απαλότητα, χάρη και πολυπλοκότητα. Όποια και αν είναι η στυλιστική λύση που εφαρμόζεται, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η ιδέα, η δομή εφελκυσμού θα ταιριάζει ευνοϊκά και αβίαστα και θα γίνει το κύριο χαρακτηριστικό της.
 • Μια ποικιλία αποχρώσεων. Όταν αποφασίζετε για μια επισκευή και μια αλλαγή σκηνικού, πάντα θέλετε να βρείτε κάτι πρωτότυπο και εκπληκτικό. Δεν είναι πάντα δυνατό να αγοράσετε ακριβά αντικείμενα διακόσμησης και έπειτα ένας μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων στην επιφάνεια της οροφής έρχεται στη διάσωση. Φέτος παστέλ αποχρώσεις, μεταλλικές και σιωπηλές, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Για παράδειγμα, μια κορεσμένη, αλλά όχι φωτεινή μπλε σατέν οροφή στην κουζίνα είναι μια ιδανική λύση. Έτσι η ρύπανση δεν είναι αισθητή και το χρώμα δεν ερεθίζει το μάτι.
 • Ασφάλεια Πρέπει να σημειωθεί η πλήρης απουσία αρνητικών επιπτώσεων στο ανθρώπινο σώμα. Δεν είναι μάταια οι δομές έντασης συχνά τοποθετούνται σε εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας, ιδιωτικά νοσοκομεία, σχολεία και πολιτιστικά ιδρύματα. Παραδόξως, η σατανική οροφή δεν συσσωρεύει σκόνη, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών. Επιπλέον, η μεμβράνη PVC δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Ένα υγρό πανί είναι αρκετό για να καθαρίσει την επιφάνεια. Ιδιαίτερα επίμονοι λεκέδες αφαιρούνται με ένα σπρέι καθαρισμού γυαλιού.
 • Μακροζωία. Πολλοί άνθρωποι όταν επιλέγουν ένα φινίρισμα στην οροφή καθοδηγούνται από αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Οι τεντωμένες οροφές από σατέν είναι ικανές να διατηρούν το χρώμα τους για πολλά χρόνια, χωρίς να ξεθωριάζουν και να μην ξεθωριάζουν, ακόμα και αν εφαρμοστεί σε αυτά φωτογραφική εκτύπωση. Τα χρώματα θα παραμείνουν πλούσια και πλούσια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο καμβάς ανεχτά εντελώς τις μεταβολές της θερμοκρασίας και την επιθετική περιβαλλοντική συμπεριφορά. Και αν υπάρχει μια πλημμύρα από τους γείτονες από πάνω, δεν θα πέσει πτώση στο πάτωμά σας - όλο το υγρό θα κρατηθεί σταθερά από την ταινία PVC. Παρακαλώ σημειώστε: το χλωριούχο πολυβινύλιο μιμείται την ύφανση του υφάσματος, έτσι ώστε η πυκνότητα του αυξάνεται, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε μια τέτοια οροφή στο μπάνιο χωρίς φόβο.
 • Ομαλότητα. Όχι κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος πόλης μπορεί να υπερηφανεύεται για μια επίπεδη επιφάνεια οροφής. Με τη βοήθεια της δομής εφελκυσμού μπορείτε εύκολα να εξαλείψετε αυτό το ελάττωμα και να το κρύψετε από τα αδιάκριτα μάτια. Κάτω από τον καμβά, μπορείτε να κρύψετε την καλωδίωση.
 • Το παιχνίδι του φωτός. Αν και το σατέν έχει μια λεία γυαλιστερή επιφάνεια, το φως από αυτό αντανακλάται πολύ απαλά και δεν υπάρχει δυσάρεστο αποτέλεσμα καθρέφτη.
 • Κόστος. Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σχετικά χαμηλή, ενώ δεν θα χρειαστεί να περάσετε το χρόνο εγκατάστασης και εγκατάστασης.

Σατέν ψεύτικο ανώτατο όριο

Οροφή από σατινέ PVC

Ροζ οροφή σατινέ

Μειονεκτήματα

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα ελαττώματα. Φυσικά, δεν υπάρχουν τόσο πολλά από αυτά ως πλεονεκτήματα, και όλα αυτά δεν είναι ο λόγος για την απόρριψη του σατέν ανώτατο όριο.

 • Είπαμε ήδη ότι τα άλματα θερμοκρασίας δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τα σχέδια που συζητάμε, αλλά η μείωση σε 0 μοίρες απειλεί με το σχηματισμό ρωγμών και την απώλεια ιδιοτήτων, επομένως συνιστάται η τοποθέτηση του σατανιού οροφής μόνο όταν η θερμοκρασία δωματίου διατηρείται σχεδόν πάντα.
 • Οι συσκευές φωτισμού πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές προτείνουν να μην χρησιμοποιούνται πολύ ζεστά προϊόντα των οποίων οι αποχρώσεις είναι σε μικρή απόσταση από τον καμβά.
 • Μην τοποθετείτε κοντά στο ντεκόρ με αιχμηρά στοιχεία. Οι απρόσεκτες κινήσεις μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην μεμβράνη και η επισκευή είναι δυνατή μόνο σε περιπτώσεις όπου η τρύπα είναι κοντά στον τοίχο.

Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και κάντε τη δική σας απόφαση. Και αν ακόμα αποφάσισε ότι το εσωτερικό σας θα έχει σατέν ανώτατο όριο, θυμηθείτε ότι σήμερα είναι μια απόλυτη τάση στον κόσμο των σύγχρονων υλικών φινιρίσματος.

Οροφή από ύφασμα σατινέ

Οροφή από σατέν με προβολείς

Σαλονιού στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)