Τοιχογραφημένες οροφές: χαρακτηριστικά εφαρμογής, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (20 φωτογραφίες)

Οι σκαλιστές οροφές είναι ένα πλήρες σύνολο από πίνακες που διπλώνουν σε επίπεδα. Τουλάχιστον ένα από τα στρώματα τέτοιων αριστουργημάτων περιέχει καλλιτεχνικές εγκοπές. Μπορεί να είναι είτε φουτουριστικά μοτίβα, floral ρυθμίσεις, εικόνες των ζώων, ή αυστηρά γεωμετρικά σχήματα. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της δημιουργίας τέτοιων έργων; Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο, εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Πεταλούδα σε μια σκαλιστή οροφή τέντωμα

Μπεζ σκαλιστό οροφή

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Κατά την τοποθέτηση της οροφής οι πίνακες εκτείνονται παράλληλα μεταξύ τους. Για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τοποθετούνται πολλά στρώματα. Ταυτόχρονα, τα επάνω μέρη μπορεί να έχουν φωτεινά και κορεσμένα χρώματα, και τα χαμηλότερα - ήρεμα παστέλ αποχρώσεις, και αντίστροφα. Οι εγκοπές είναι κατασκευασμένες με λέιζερ υψηλής ακρίβειας, που κόβει το θέμα έτσι ώστε να μην υπάρχει ίχνος της επίδρασής του. Οι άκρες παραμένουν λιωμένες και ακόμη και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να σέρνουν τα πάντα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με την πάροδο του χρόνου δεν κρεμούν και για μεγάλο χρονικό διάστημα (ο λογαριασμός φυλάσσεται για δεκαετίες) διατηρούν τις αρχικές αισθητικές ιδιότητές τους.

Οι λαξευμένες οροφές ποικίλλουν ανάλογα με το σχέδιο και τον αριθμό των χρωμάτων. Το νήμα μπορεί να έχει διάφορες παραμέτρους και σχήματα. Στην περίπτωση αυτή, τα σχέδια μπορούν να διευθετηθούν τόσο συμμετρικά όσο και τυχαία σε σχέση με το άλλο.

Συχνά τα ανώτερα στρώματα έχουν ματ επιφάνεια, και τα χαμηλότερα, αντίθετα, είναι γυαλιστερά. Αυτός ο συνδυασμός σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι βεροσκούρου, με έμφαση στο βάθος των αυλακώσεων. Το αποτέλεσμα είναι μια τρισδιάστατη εικόνα.

Η τοποθέτηση των σκαλιστών τεντωμένων οροφών περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συνδετήρων - 3D προφίλ. Τέτοιες λεπτομέρειες σας επιτρέπουν να αρπάξετε και να εγκαταστήσετε αρκετούς πίνακες ταυτόχρονα. Η τεχνολογία έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και εισάγεται ενεργά σε άλλους τομείς κατασκευής και επισκευής.

Μαύρο και άσπρο σκαλιστό οροφή

Λουλούδι σε μια σκαλιστή οροφή τέντωμα

Φωτισμός

Σε αυτή την ενότητα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού μια τέτοια λύση σας επιτρέπει να φτιάξετε μια σκαλιστή οροφή μοναδική και πρωτότυπη. Το φως μπορεί να είναι τόσο εξωτερικό όσο και εσωτερικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σύστημα φωτισμού με τη χρήση κλασικών πολυελαίων, καθώς και με την εγκατάσταση προβολέων και ταινιών LED.

Τοποθετώντας μια σκαλιστή οροφή τέντωμα

Σκαλιστό ναυτικό στυλ ανώτατο όριο

Η σκαλισμένη οροφή με οπίσθιο φωτισμό από τη λωρίδα LED είναι κάτι εκπληκτικό. Η λάμψη, που αντανακλάται από τις γυαλιστερές επιφάνειες, φαίνεται να καθιστά το πρότυπο αψιδωτό, δημιουργώντας το αποτέλεσμα του όγκου. Αμέσως διαθλώντας πολλές φορές, η ροή δημιουργεί διακοσμητικά σχέδια στον καμβά, με αποτέλεσμα ο διάτρητος καμβάς να γίνει ζωντανός και ευάερος.

Χαραγμένο τεντωμένο πορτοκαλί οροφή

Ξυλόγλυπτο τέντωμα με οπίσθιο φωτισμό

Η εγκατάσταση των εξαρτημάτων πρέπει να πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την τοποθέτηση σκαλιστών οροφών. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, η προσθήκη οποιασδήποτε συσκευής δεν θα είναι πλέον δυνατή.

Σκαλιστό τέντωμα με διακόσμηση

Σκαλισμένη οροφή τέντωμα στο φυτώριο

Τομείς εφαρμογής

Η διακοσμητική σκαλιστή οροφή ταιριάζει τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο. Τα μοτίβα στην επιφάνεια δίνουν κομψότητα και κομψότητα.

 • Οι μεγάλες περικοπές είναι χαρακτηριστικές των μινιμαλιστικών στυλ και της υψηλής τεχνολογίας. Για την τελευταία κατεύθυνση προτιμώνται οι μαύροι και οι λευκοί τόνοι.
 • Floral ρυθμίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για Provence και κλασικά. Είναι καλό αν αυτό το στολίδι θα επαναληφθεί σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, για παράδειγμα, κουρτίνες ή ταπετσαρίες.
 • Κρέμα, γάλα, καφέ αποχρώσεις θα ταιριάζουν τέλεια στους παραδοσιακούς εσωτερικούς χώρους.
 • Τα ανατολίτικα μοτίβα στο σχέδιο θα συμπληρώσουν αρμονικά το ανώτατο όριο με τα γλυπτά με τη μορφή κατάλληλων σχεδίων.

Ξυλόγλυπτο γυαλιστερό οροφή

Ξυλόγλυπτο τέντωμα μπλε οροφή

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως και άλλοι τύποι υλικών φινιρίσματος, οι σκαλιστές οροφές έχουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους. Αυτή είναι ακριβώς η απαρίθμηση των πρώτων που θα ξεκινήσουμε.

 • Απορρόφηση θορύβου. Οι ήχοι είναι διάσπαρτοι στις οπές και μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια.
 • Τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι άφλεκτα, ασφαλή για την υγεία και έχουν αντιστατικό αποτέλεσμα.
 • Όλες οι εργασίες εγκατάστασης χρειάζονται μόνο μερικές ώρες, εκτός αν, φυσικά, δεν εννοούμε σκαλισμένες ξύλινες οροφές.
 • Όλες οι ανωμαλίες των πλακών και των επικοινωνιών είναι σίγουρα κρυμμένες και δεν καταστρέφουν την θέα.
 • Ένας απίστευτος αριθμός παραλλαγών στο θέμα του χρώματος και του σχήματος του νήματος.
 • Ανθεκτικότητα και πρακτικότητα.
 • Οικουμενικότητα.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς χώρους.
 • Εύκολο στον καθαρισμό.

Ναι, όπως βλέπετε, οι σκαλιστές κατασκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα - ένα μάλλον υψηλό κόστος. Αν ένα μέτρο από ένα πρότυπο ύφασμα κοστίζει περίπου 300 ρούβλια, τότε η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο σκαλιστό οροφή κυμαίνεται από 1100-2500, ανάλογα με το βαθμό της "βαρύτητας" και τον αριθμό των στρώσεων.

Σκαλιστό τέντωμα οροφής στο εσωτερικό

Χαραγμένο το τέντωμα οροφής με κόκκινο χρώμα

Σκαλιστό τέντωμα οροφής με πολυέλαιο

Στο τέλος αυτού του άρθρου, θα ήθελα να σημειώσω το ακόλουθο γεγονός: κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι στρογγυλές τρύπες μπορούν να αλλάξουν ελαφρώς σε μέγεθος και σχήμα. Το γεγονός είναι ότι όλες οι ζωγραφιές είναι τοποθετημένες σταυρωτά, με βάση την επιλεγμένη γωνία. Εάν οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν επαρκή πείρα, το σχήμα των κύκλων μπορεί να μετατοπιστεί ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, από την οποία ξεκίνησε η εγκατάσταση.

Σκαλιστό ψευδοροφή με τα πουλιά

Σχεδιασμένο σκαλιστό τέντωμα οροφής

Οι χαραγμένες οροφές είναι μια νέα τεχνολογία, η οποία από την πρώτη μέρα άρχισε να κερδίζει δυναμικά και αυξάνει μόνο τη δημοτικότητά της. Μια τέτοια λαϊκή αγάπη προκαλείται, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε δωμάτια με ανεπαρκές ύψος. Βιαστείτε για να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο και πρωτότυπο, και όλα τα μέλη της οικογένειάς σας και πολλοί φίλοι θα βιαστούμε σε αυτό!

Σκαλισμένη ψευδοροφή στο μπάνιο

Σκαλιστό πράσινο ανώτατο όριο

Κομψή κίτρινη οροφή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)