Γυάλινη οροφή: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (25 φωτογραφίες)

Rack ψευδοροφή έχει γίνει πρόσφατα πολύ δημοφιλής μεταξύ των αγοραστών που σχεδιάζουν να διακοσμήσουν μη κατοικημένες και οικιστικές εγκαταστάσεις. Αυτό το άρθρο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα είδη των οροφών που είναι πλέον τα πιο συνηθισμένα, πώς να εγκαταστήσετε μια οροφή σε ένα μπάνιο, ποια είναι η χρήση φωτιστικών για οροφές με σχισμές και πολλά άλλα.

Οροφή κουζίνας

Εντοιχισμένες λυχνίες οροφής στο μπάνιο

Το ανώτατο όριο της οροφής είναι μια δομή που αποτελείται από υπερμεγέθη μοντέλα που είναι στερεωμένα σε ειδικό πλαίσιο προφίλ με εγκαταστάσεις σιδηροτροχιάς. Αν λάβουμε υπόψη ακριβώς τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι οροφές, τότε μεταξύ των πιο δημοφιλών στην αγορά, μπορούμε να διακρίνουμε:

 • ξύλινη οροφή;
 • οροφή οροφής καθρέφτη?
 • οροφή οροφής μεταλλικών?
 • οροφή οροφής αλουμινίου.

Ξύλινη οροφή με όμορφο φωτισμό

Όμορφη ξύλινη οροφή από ξύλο

Επίσης δεν απαιτούνται λιγότερο πλαστικά καλύμματα (οροφή από PVC). Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι οροφές ράφια απομακρύνονται από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένες, ύψους από τέσσερις έως δέκα εκατοστά.

Οροφή με πατάρι στο σαλόνι και την κουζίνα

Μεταλλικά οροφή

Η πιο δημοφιλής μεταλλική οροφή μεταξύ των καταναλωτών είναι μια οροφή οροφής από αλουμίνιο.

Λευκή οροφή

Ράφι ανώτατο όριο

Αυτός ο τύπος υλικού χαρακτηρίζεται από το ότι:

 • μη εύφλεκτο.
 • ανθεκτικό
 • ανθεκτικό
 • ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς και υψηλά επίπεδα υγρασίας.
 • η επιφάνεια χαρακτηρίζεται από τις ιδιότητες του ανοξείδωτου χάλυβα.
 • ζυγίζει λίγο?
 • φαίνεται ελκυστική.

Ράφι ανώτατο όριο

Art-Nouveau οροφή οροφής

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, οι οροφές αλουμινίου με πτερύγια ήταν σε θέση να γίνουν σε ζήτηση στις εργασίες τελικής επεξεργασίας σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας. Τέτοιες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις υγιεινής, πισίνες και μπάνια. Η οροφή του δίσκου αυτού του δείγματος στην κουζίνα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Ράφι ανώτατο όριο

Η επίδραση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης παρέχει ένα ειδικό είδος υλικού, στοιβαγμένο από ένα άλλο τμήμα της σιδηροτροχιάς. Μπορεί να είναι ορυκτές ίνες ή fiberglass.

Τα κύρια χαρακτηριστικά όσον αφορά το σχεδιασμό οροφών τύπου αλουμινίου τύπου αλουμινίου είναι μια ποικιλία επιφανειακών διακοσμητικών στρωμάτων. Οι επιφάνειες οροφής μπορούν να είναι ματ, καθρέφτης, γυαλιστερό, χρώμιο, επιχρυσωμένο. Μεταξύ των επαγγελματιών σχεδιαστών, οι χρωματιστές οροφές είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες.

Πλαστικός τύπος οροφής

Πλαστικά ανώτατα όρια

Το φινίρισμα της οροφής με πλαστικές ράγες μπορεί να είναι τόσο επιτυχημένο από άποψη σχεδιασμού όσο και από μέταλλο. Πρώτον, αυτό αφορά το κόστος του ίδιου του προϊόντος, δεδομένου ότι τα πλαστικά υλικά έχουν πάντοτε χαμηλότερη τιμή από τα υπόλοιπα.

Ψευδοροφή

Ράφι ανώτατο όριο

Επιπλέον, οι μέθοδοι τοποθέτησης των ίδιων των μονάδων είναι επίσης διαφορετικές. Για παράδειγμα, εάν τα μεταλλικά πλαίσια απαιτούν τη χρήση μεταλλικού πλαισίου, τότε οι πλαστικές σανίδες μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς προβλήματα σε ξύλινο πλαίσιο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η συσκευή του ίδιου του δωματίου (για παράδειγμα, εάν απαιτείται ξύλινη οροφή για τοποθέτηση στο μπάνιο ή στην κουζίνα, τότε το υλικό θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντισηπτικό).

Ράφι ανώτατο όριο

Ράφι ανώτατο όριο

Ένα υλικό όπως το πλαστικό χαρακτηρίζεται από το ακόλουθο σύνολο βασικών ιδιοτήτων:

 • Σχετικά χαμηλό κόστος.
 • Προϊόν ελαφρού βάρους.
 • Πολλές επιλογές για τη ζωγραφική επιφάνεια.
 • Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ράφι ανώτατο όριο

Τα κύρια χαρακτηριστικά των οροφών από πλαστικό:

 • Η σωστή τιμή του βήματος "κιβωτίου": το χάσμα μεταξύ των δύο σιδηροτροχιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,7 μέτρα.
 • Η ραφή των λωρίδων πραγματοποιείται με τη χρήση βιδωτών ταυτοχρόνων βιδών χρησιμοποιώντας μεταλλικές πλάκες οι οποίες είναι βιδωμένες στο ίδιο το πλαίσιο.

Μερικές φορές τα πτερύγια συνδέονται με το πλαίσιο με ένα απλό συρραπτικό για κατασκευή.

Ράφι ανώτατο όριο

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά των κεραμοσκεπών

Τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα των οροφών με ψευδοροφές είναι η απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Τα συστήματα σχεδιασμού των πιο δημοφιλών κατασκευαστών που ασχολούνται με την παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε τα πάνελ να μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χωρίς την ανάγκη για ειδικά εργαλεία. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χώρο στην οροφή.

Ράφι ανώτατο όριο

Η σύνθεση της οροφής του ράφι περιλαμβάνει λεπτομέρειες παρόμοιου δείγματος:

 • Σιδηρόδρομος, που είναι ο πίνακας βάσης.
 • Προφίλ τύπου σχισμών (χρησιμοποιείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης).
 • Το ελαστικό με το οποίο στερεώνεται η σιδηροτροχιά. Αυτό είναι ένα είδος μετατόπισης.
 • Προφίλ γωνιακού δείγματος (εκτείνεται κατά μήκος της περίμετρου του δωματίου).
 • Ανάρτηση με ρυθμιζόμενο σχέδιο (χρησιμοποιείται για τη στερέωση της κύριας οροφής και της στεφάνης).

Ράφι ανώτατο όριο

Οι κύριοι τύποι οροφής rack

Οι τύποι οροφής με οροφή έχουν τη δική τους ταξινόμηση.

Άνοιγμα τύπου

Δημιουργείται χώρος ή διάκενο μεταξύ των δύο σιδηροτροχιών, που κυμαίνονται σε μέγεθος από δεκαπέντε έως δεκαέξι χιλιοστόμετρα. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο ταβάνι είναι εγκατεστημένο στο διάδρομο, δεδομένου ότι σε αυτό το δωμάτιο οι οροφές έχουν ύψος 5 μέτρων ή περισσότερο.

Ράφι ανώτατο όριο

Η οροφή του διαδρόμου στο διάδρομο σας επιτρέπει να κλείνετε τα κενά μεταξύ των τμημάτων του πάνελ (αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό σχεδιασμό). Οι αρθρώσεις είναι συνήθως γεμάτες με ένα ειδικό άνοιγμα με εγκοπές, το οποίο είναι ένα είδος διακοσμητικού ένθετου. Το ίδιο το ένθετο πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με τη μονάδα πίνακα, ή να έχει μια απόχρωση με αντίθεση. Σε αυτή την περίπτωση, το ανώτατο όριο αποκτά επίπεδη επιφάνεια, στην οποία δεν υπάρχουν εσοχές, κοιλότητες.

Ράφι ανώτατο όριο

Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για την κουζίνα και το μπάνιο. Η οροφή του ράφι είναι εύκολο να καθαριστεί και απαιτεί λίγη συντήρηση

Κλειστός τύπος

Το ανώτατο όριο του κλειστού τύπου διακρίνεται από αυτό το σχέδιο: οι ράγες είναι στερεωμένες στο τμήμα του άκρου, διεισδύουν μεταξύ τους, που μοιάζουν με ξύλινη επένδυση.

Τύπος Gapless

Κατά την εγκατάσταση μιας οροφής χωρίς διάκενο, οι ράγες συναρμολογούνται σχεδόν ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει χώρος μεταξύ αυτών των στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση, το ανώτατο όριο γίνεται όσο το δυνατόν πιο μονολιθικό.

Ράφι ανώτατο όριο

Πώς είναι η τοποθέτηση οροφής rack;

Εξοπλισμός και εργαλεία:

 • οικοδομικό και ηλεκτρονικό επίπεδο ·
 • ειδική ρουλέτα.
 • κορνίζα σε μεταλλική επιφάνεια.
 • κατσαβίδι κατασκευής?
 • κατασκευή τρυπανιού.

Δεδομένου ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται διάφορες βίδες, πείροι, ειδικές αναρτήσεις, μπλοκ πίνακα για την οροφή, μια ποικιλία προφίλ του τύπου οροφής.

Οροφή με πατάρι στην κουζίνα

Για να δημιουργήσετε τεχνητό φωτισμό στο δωμάτιο, συνιστάται η χρήση των ενσωματωμένων λαμπτήρων για οροφές οροφής, το ύψος των οποίων είναι από οκτώ έως δέκα εκατοστά. Ωστόσο, το ύψος του ίδιου του stringer είναι δύο φορές μικρότερο από το ύψος των συμβατικών διατάξεων φωτισμού, λόγω του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί το ανυψωτικό ύψος εάν επιθυμείτε, αν χρησιμοποιείτε μια συνηθισμένη ξύλινη ράβδο.

Ξύλινη οροφή

Οι ράβδοι συνδέονται με την κύρια οροφή, και στη συνέχεια είναι εξοπλισμένες με χορδές, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε ήδη προσαρτημένα καρφιά με αυτοκόλλητη τομή. Στην περίπτωση αυτή, ο οριζόντιος χαρακτήρας πρέπει να μετράται χρησιμοποιώντας το πιο κοινό επίπεδο κτιρίου.Αν έχετε χαμηλά εξαρτήματα οροφής στο διαμέρισμά σας ή στο σπίτι σας και δεν θέλετε να αφαιρέσετε επιπλέον εκατοστά, μπορείτε να οριζοντίσετε την επιφάνεια της οροφής με ένα αυτοκόλλητο μήκος. Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος του αυτο-χτυπώντας το καρφί, τόσο πιο μεγάλη είναι η εμβέλεια για να εξασφαλιστεί η ευθυγράμμιση.

Φωτισμένη ξύλινη οροφή

Για να ελέγξετε πόσο ισχυρή είναι η βάση, πρέπει να τραβήξετε τα συνημμένα stringers και να τα τραβήξετε. Εάν δεν είναι δυνατό να βγάλετε τη βίδα αυτοεπιπεδώματος, τότε αυτό θα σημαίνει ότι η δομή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με οροφή οροφής χωρίς προβλήματα. Διαφορετικά, οι βίδες θα πρέπει να βιδωθούν σκληρότερα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)