Οροφή στο Χρουστσόφ: επιλογές σχεδίασης (24 φωτογραφίες)

Σπίτια όπως το "Χρουστσόφ" είναι μια επιλογή στέγασης προϋπολογισμού. Διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους, τα οποία περιλαμβάνουν το μικρό μέγεθος των δωματίων και, φυσικά, τα χαμηλά ταβάνια. Το δεύτερο πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας καλό υλικό και την επιλογή του φινιρίσματος της οροφής.

Φτηνές φινιρίσματα

Λόγω των μικρών κάθετων διαστάσεων των χώρων, δεν συνιστώνται πολλοί τύποι τελειώματος. Για παράδειγμα, οι σύνθετες δομές ανάρτησης και εφελκυσμού καταλαμβάνουν πολύ χρήσιμο χώρο, καθώς οι δοκοί είναι τοποθετημένοι στην οροφή. Μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό οροπέδιο στο Χρουστσόφ, το οποίο καταλαμβάνει περίπου 5 εκ. Λόγω του χρωματικού σχεδίου και των αρχικών τεχνικών σχεδιασμού, το δωμάτιο δεν φαίνεται να είναι πολύ μικρό.

Μπεζ οροφή στο Χρουστσιόφ

Δοκοί στην οροφή στο Χρουστσόφ

Το ανώτατο όριο μπορεί να είναι προϋπολογισμός. Οι επιλογές χαμηλού κόστους περιλαμβάνουν:

 • ζωγραφική ή ασβέστη?
 • ταπετσαρία?
 • πλακάκι οροφής.

Αυτά τα δομικά υλικά θα βοηθήσουν στην ακριβή ρύθμιση της οροφής στο Χρουστσόφ, χωρίς να αφαιρεθούν τα χρήσιμα εκατοστά. Για να καταλάβετε ποια ανώτατα όρια είναι καλύτερα, δώστε προσοχή σε κάθε επιλογή διακόσμησης.

Λευκή οροφή στον Χρουστσόφ

Μαύρη οροφή στον Χρουστσόφ

Ξήρανση και χρωματισμό

Προτιμώντας αυτή την επιλογή να φινίρετε το ανώτατο όριο στην κουζίνα ή σε άλλο δωμάτιο, αξίζει να εκτιμηθεί αντικειμενικά η εμφάνιση της αρχικής επιφάνειας. Εάν υπάρχουν ελαττώματα, αξίζει να εργαστείτε για την εξάλειψή τους, πράγμα που μπορεί να συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό κόστος. Παρ 'όλα αυτά, για μικρά διαμερίσματα, αυτή η μέθοδος διακόσμησης είναι η καλύτερη λύση. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν επίσης την φιλικότητα προς το περιβάλλον της επισκευής.

Σε σύγκριση με την ασβέστωση της οροφής, ο χρωματισμός της επεκτείνει ελαφρώς τις δυνατότητες διακόσμησης, καθώς είναι δυνατή η βαφή της επιφάνειας σε οποιοδήποτε χρώμα.

Κλασική οροφή στον Χρουστσιόφ

Κατακόρυφη οροφή στον Χρουστσιόφ

Ταπετσαρία

Όπως και στην προηγούμενη μέθοδο διακόσμησης της οροφής, η αρχική της κατάσταση δεν έχει μικρή σημασία. Για παράδειγμα, υπό την προϋπόθεση ότι μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια στο σαλόνι Χρουστσόφ, ταπετσαρία μπορεί να κολληθεί αμέσως μετά priming. Εάν υπάρχουν σημαντικά ελαττώματα, τότε η ευθυγράμμιση της οροφής είναι απαραίτητη.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου τελικής οροφής στο σαλόνι περιλαμβάνουν την προσβασιμότητα και μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Στην πώληση υπάρχουν ταπετσαρίες διαφόρων υφασμάτων που μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα.

Οροφή γυψοσανίδας στον Χρουστσόφ

GCL ανώτατο όριο στο Χρουστσόφ

Οροφή κεραμιδιών

Με αυτήν την επιλογή υλικών, η οροφή μπορεί να επισκευαστεί με ελάχιστο κόστος. Μόλις το κεραμίδι θεωρήθηκε δημοφιλές, πολλά τουλάχιστον σε ένα δωμάτιο είχαν τέτοιες οροφές.

Η δημοτικότητα αυτής της μεθόδου διακόσμησης της οροφής στο σαλόνι βρίσκεται σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών κεραμιδιών. Στην πώληση υπάρχουν προϊόντα με μεγάλα και μικρά σχέδια, με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές.

Τα μειονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος είναι:

 • Γεωμετρία της εικόνας.
 • Τα εντυπωσιακά σύνορα των πλακιδίων. Με άλλα λόγια, το ανώτατο όριο δεν μοιάζει με μια συμπαγή επίστρωση, επομένως μπορεί να δημιουργηθεί μια αλαζονική εμφάνιση. Μια εξαίρεση είναι η χρήση χωρίς πλακάκια.

Γυαλιστερό οροφή στο Χρουστσόφ

Το συνδυασμένο ανώτατο όριο στον Χρουστσόφ

Αν προτιμάτε τα πλακάκια οροφής, τότε η επιλογή πρέπει να προσεγγίζεται με μέγιστη ευθύνη.Δεν συνιστάται να αγοράσετε φτηνό υλικό, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει κίτρινο υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός.

Παρά τη φθηνότητα και την ποικιλία των πλακιδίων, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί μια αρχική επιλογή για την αντιμετώπιση του οροφή στο σαλόνι. Όσον αφορά τα προϊόντα χωρίς ραφή, κοστίζουν περισσότερο.

Καφέ ανώτατο όριο στο Χρουστσόφ

Βαμμένο οροφή στον Χρουστσόφ

Άλλες επιλογές οροφής

Η ευθυγράμμιση οποιουδήποτε ανώτατου ορίου είναι μια πολύ δαπανηρή υπόθεση, τόσο πολλοί σταματούν στις αρθρωτές κατασκευές ή επιλέγουν τέντες στο Χρουστσόφ. Φυσικά, φαίνονται υπέροχα, αλλά είναι σχετικά ακριβό. Επιπλέον, πολλά πλαίσια τέτοιων οροφών κλέβουν αρκετά χρήσιμα εκατοστά.

Επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή φινιρίσματος για το ανώτατο όριο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε σύγχρονης επιλογής.

Πρέπει να κάνω ψευδείς οροφές στον Χρουστσόφ;

Σε περίπτωση ανομοιόμορφων πλακών δαπέδου, θα ήταν προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια ψευδοροφή. Ο Χρουστσιόφ σχεδόν πάντα απαιτεί ευθυγράμμιση των οροφών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιδιόρθωσης, οπότε γιατί ξοδεύετε χρήματα για αυτά τα έργα; Τέτοια σχέδια φαίνονται μοντέρνα και τακτοποιημένα και είναι πολύ φθηνότερα από τα συμβατικά γύψο.

Το ανώτατο όριο στον Χρουστσόφ στην κουζίνα

Το ανώτατο όριο στο Χρουστσιόφ με έναν πολυέλαιο

Φυσικά, κατά την εγκατάσταση ψευδοροφών, υπάρχουν απώλειες σε ύψος, αλλά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά αυτά:

 • Κατά την εγκατάσταση μιας δομής ενός επιπέδου σε ένα μπάνιο στο Χρουστσόφ, ο δείκτης αυτός είναι 3 εκ.
 • Εάν σχεδιάζεται να εξοπλίσει τις κουζίνες με την εγκατάσταση των ενσωματωμένων λαμπτήρων - 5 cm?
 • Εάν υπάρχει ανάγκη απόκρυψης επικοινωνιών - 15 cm.

Καθώς το υλικό φινιρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνελ PVC, ύφασμα για τάση οροφής και γυψοσανίδα. Κάθε ένα από αυτά τα υλικά διακρίνεται από τα δικά του χαρακτηριστικά.

Οροφή Art Nouveau στον Χρουστσόφ

Pvc ανώτατο όριο

Αυτή η επιλογή διακόσμησης είναι πιο κατάλληλη αν χρειαστεί να κάνετε ένα ανώτατο όριο στην κουζίνα στο Χρουστσόφ. Σε τέτοια σπίτια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σόμπες αερίου, τόσοι πολλοί έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κίτρινης και αιθάλης στην οροφή στην κουζίνα.

Είναι δύσκολο να εξαλειφθούν τέτοιοι λεκέδες στο γύψο, συχνά είναι απαραίτητο να το ξεπλύνετε τελείως και να επαναλάβετε ξανά την επισκευή. PVC πάνελ λύσει εντελώς αυτό το πρόβλημα. Οι λεκέδες στην οροφή μπορούν να πλυθούν με οποιοδήποτε απορρυπαντικό.

Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της οροφής στο μπάνιο του Χρουστσόφ, καθώς ανέχεται την υγρασία και τις θερμοκρασίες. Δεν συνιστάται να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ανώτατο όριο στο διάδρομο του Χρουστσόφ, στην χειρότερη περίπτωση η είσοδος θα φαίνεται άγρια ​​και άγευστη.

Το ανώτατο όριο στον Χρουστσιόφ με οπίσθιο φωτισμό

Ψευδοροφή στο Χρουστσόφ

Ως συσκευές φωτισμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προβολείς. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το γυαλιστερό υλικό, το οποίο αυξάνει οπτικά το ύψος της οροφής. Επίσης, τα οφέλη είναι τα εξής:

 • Μακροζωία;
 • Απλότητα της συσκευής.
 • Ευκολία στην έξοδο.
 • Χαμηλό κόστος.

Τα πάνελ PVC είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση του ανώτατου ορίου στο βοηθητικό δωμάτιο, αλλά για σαλόνια αυτό το υλικό είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε. Κατά την επιλογή πάνελ, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το μεγαλύτερο μήκος τους είναι 3 μέτρα. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι μεγαλύτερη, θα πρέπει να συγχωνεύσετε τα μεμονωμένα στοιχεία, τα οποία θα είναι πολύ αισθητά.

Stretch οροφή στο Χρουστσόφ

Ταπετσαρία στην οροφή στο Χρουστσόφ

Γυψοσανίδα οροφής

Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται πολύ σπάνια για την ευθυγράμμιση της οροφής, δεδομένου ότι αυτή η επιλογή είναι ένας δαπανηρός και ενοχλητικός τρόπος. Στο τέλος, το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση γύψου, μόνο η απώλεια ύψους θα είναι μεγαλύτερη.

Γυψοσανίδας θεωρείται η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός ανώτατου ορίου πολλαπλών επιπέδων, μόνο αυτό το σχέδιο των οροφών του Χρουστσόφ θα είναι ακατάλληλο, δεδομένου ότι το ύψος των δωματίων είναι μικρό.

Οροφές δύο επιπέδων στο Χρουστσόφ μειώνουν οπτικά το δωμάτιο, φαίνονται να κρύβουν το χώρο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια αναρτημένη δομή στην οροφή, μπορείτε να κάνετε ένα χαμηλό φράγμα γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου. Είναι βολικό να τοποθετήσετε το σημείο φωτισμού σε αυτό. Στο κέντρο της οροφής, ένας καμβάς που απλώνεται πάνω από το επίπεδο του φράγματος θα φαίνεται καλός.Αυτό το σχέδιο επιφάνειας φαίνεται όμορφο και τακτοποιημένο. Επιπλέον, η επιφάνεια του δωματίου αυξάνεται οπτικά.

Το ανώτατο όριο στο Χρουστσόφ στο διάδρομο

Οροφή με οροφή στο Χρουστσόφ

Stretch οροφή

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα τέλεια επίπεδο ανώτατο όριο στην αίθουσα του Χρουστσόφ, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτή την επιλογή τελειώματος. Δεν θα λειτουργήσει για να τραβήξει το ύφασμα μόνοι σας χωρίς ορισμένες δεξιότητες, επιπλέον, ειδικός εξοπλισμός που εμπλέκονται.

 • Για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, επιλέξτε γυαλιστερό ή καθρέφτη υλικό.
 • Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν όχι μόνο την αισθητική αλλά και την καλή ηχομόνωση.
 • Οι κάτοικοι των τελευταίων ορόφων δεν φοβούνται τη διαρροή στέγης, αφού ο καμβάς μπορεί να χωρέσει έως και 100 λίτρα νερού χωρίς να χάσει την εμφάνιση. Μετά την επισκευή της οροφής στο Χρουστσόφ με την απομάκρυνση του νερού, το υλικό αυτό παίρνει το αρχικό του σχήμα.

Το ανώτατο όριο στον Χρουστσόφ με μια φωτογραφία

Το ανώτατο όριο στο διαμέρισμα στούντιο

Παρά τα πλεονεκτήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τέτοια μειονεκτήματα:

 • Τα πανιά που χρησιμοποιούνται για να τεντώσουν την οροφή των καθιστικών είναι πολύ ευαίσθητα σε μηχανικές βλάβες. Δεδομένου ότι τα σπίτια δεν έχουν μεγάλο ύψος οροφών, ο κίνδυνος τέτοιων ζημιών κατά την εισαγωγή επίπλων ή κατά τη μετεγκατάσταση αυξάνεται. Σε περίπτωση τυχαίας κοπής ή παρακέντησης, θα πρέπει να τεντώσετε ένα νέο ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ.
 • Τα θερμικά φορτία έχουν αρνητική επίδραση στην επιφάνεια, επομένως, προκύπτουν δυσκολίες στην επιλογή των διατάξεων φωτισμού. Λόγω της εγγύτητας του πολυέλλου με λαμπτήρα πυρακτώσεως, ο καμβάς μπορεί να λιώσει. Οι πολυέλαιοι σε μια μεγάλη ανάρτηση δεν είναι πολύ βολικοί για τους Χρουστσόφ για τον ίδιο κύριο λόγο που περιγράφηκε παραπάνω.

Επιλέγοντας αυτό ή εκείνο το υλικό για την αντιμετώπιση του ανώτατου ορίου στο Χρουστσόφ, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής. Με τη σωστή προσέγγιση σε αυτό το θέμα, ένα μικρό διαμέρισμα θα γίνει οπτικά υψηλότερο και πιο ευρύχωρο.

Το ανώτατο όριο στον Χρουστσόφ με προβολείς

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)