LED οροφή: σύγχρονες επιλογές φωτισμού (56 φωτογραφίες)

Μια οροφή με κεντρικό πολυέλαιο για φωτισμό ενός δωματίου μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ως ξεπερασμένη και άσχετη λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό. Η σημερινή εσωτερική τάση είναι η χρήση πηγών φωτός LED, σε συνδυασμό με αναρτημένες ή αναρτημένες οροφές πολλαπλών επιπέδων. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται ξεχωριστές φωτεινές λυχνίες LED ή λωρίδες LED.

Διακοσμητικός φωτισμός οροφής με LED

LED φώτα οροφής στο σπίτι

LED Αψιδωτό οροφή

Φωτιστικό οροφής LED

Κλασική οροφή LED

Διακοσμητικό ανώτατο όριο LED

Σχεδιασμός οροφής LED

Η οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED φαίνεται εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Οι δυνατότητες φωτισμού με LED επιτρέπουν τη χρήση ρυθμιστών και ρυθμιστών χρώματος για να αλλάξετε τη φωτεινότητα και το χρώμα του φωτισμού. Παρόμοιο χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το φωτισμό για διαφορετικές ανάγκες: προσθέστε φωτεινότητα εάν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο στο σαλόνι ή, αντίθετα, να σκουρύνει το δωμάτιο για εύκολη προβολή της τηλεόρασης.

Οπίσθιος φωτισμός LED για οροφή δύο επιπέδων

Φωτισμός με LED φωτισμένη οροφή

Οροφή LED δύο επιπέδων

Γυψοσανίδα με οροφή LED

Οροφή με LED GKL

LED οροφής μπλε

LED οροφή στο σαλόνι

Η χρήση LED για φωτισμό οροφής έχει μια σειρά από αποχρώσεις και χαρακτηριστικά που πρέπει να μάθετε όταν σχεδιάζετε και σχεδιάζετε ένα σχέδιο. Οι λυχνίες LED και οι λωρίδες LED συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους με αναρτημένες ή ψευδοροφές, κατάλληλες για φωτεινές και αποτελεσματικές λύσεις που μεταμορφώνουν το εσωτερικό.

Γυαλί οροφής με γυψοσανίδα LED

Οριζόντια οροφή με οπίσθιο φωτισμό LED

LED οροφή στο εσωτερικό

LED οροφής συνδυασμένο

Οδήγησε ανώτατο όριο στο διάδρομο

LED οβάλ οροφή

LED Οροφή στην κουζίνα

LED οροφή στο διαμέρισμα

Οροφή λωρίδων LED

Οροφές LED

Ψευδοροφή με φωτισμό LED - μια δημοφιλής λύση στο μοντέρνο σχεδιασμό διαμερισμάτων και σπιτιών. Οι αναρτημένες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από γυψοσανίδα συναρμολογημένες σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η σχετικά χαμηλή τιμή και η δυνατότητα δημιουργίας γεωμετρικών ογκομετρικών δομών διαφόρων επιπέδων πολυπλοκότητας. Κατά την εγκατάσταση μιας οροφής δύο ορόφων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες επιλογές για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης επιφάνειας:

  • Μια οροφή δύο επιπέδων με προεξέχον πλευρικό τοίχωμα κατά μήκος του περιγράμματος του δωματίου - ταιριάζει καλύτερα σε δωμάτια επιμήκους ορθογωνίου σχήματος, χωρίς προεξέχοντα τμήματα και μπαλκόνια με τραβέρσες.
  • Διώροφη οροφή με προεξέχοντα ορθογώνιο, στρογγυλό ή ωοειδές αγωγό στο κέντρο - κατάλληλο για δωμάτια με τετράγωνο σχήμα.
  • Οροφές δύο επιπέδων με μια σειρά αυθαίρετου σχήματος (κύμα, κύκλο) που χωρίζει το δωμάτιο σε διάφορα μέρη - μια εξαιρετική λύση όταν απαιτείται το ζωνισμό.

Σε όλες τις περιπτώσεις που περιγράφηκαν παραπάνω, χρησιμοποιείται περιμετρικός φωτισμός τοποθετημένος σε μια ειδικά προετοιμασμένη πλευρά της κατώτερης βαθμίδας της οροφής. Αυτή η λύση θα δώσει έμφαση στο σχήμα του δεύτερου επιπέδου, δίνουν στον σχεδιασμό ένα ορατό όγκο και ελαφρότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο οπίσθιος φωτισμός χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο, παίζει βοηθητικό ρόλο στο φωτισμό του δωματίου, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων λαμπτήρων ή κεντρικού πολυελαίου.

Μπλε φώτα οροφής

Φωτιστικό οροφής υψηλής τεχνολογίας LED

Συνδυασμένη οροφή LED

Led ανώτατο όριο

Μινιμαλισμός LED Οροφή

Οροφή με φωτεινό ουρανό

Πορτοκαλί οροφή LED

Είναι δυνατή η χρήση λωρίδων LED τοποθετημένων σε ειδικά προφίλ αλουμινίου που είναι ενσωματωμένα στην επιφάνεια του γυψοσανίδας.

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούνται οθόνες διασκορπισμού φωτός, παρέχοντας μια απαλή λάμψη των λυχνιών LED και ομοιόμορφη κατανομή φωτός. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη τόσο για επίπεδες οροφές δύο επιπέδων όσο και για συμβατικές επίπεδες οροφές.Ο σχεδιασμός του προφίλ καθιστά δυνατή την παραγωγή ορθογωνικών φωτεινών στοιχείων για την κοπή ή την τοποθέτηση σε σχήμα στην επιφάνεια της οροφής. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα στοιχεία, LED λωρίδες μπορούν να λειτουργήσουν ως κύριος φωτισμός, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή ισχύ των LED.

LED φώτα οροφής στην κουζίνα

LED φώτα οροφής στο διαμέρισμα

Αρχική οροφή LED

Περίμετρο LED οροφής

Led ανώτατο όριο στο διάδρομο

Οροφή με οροφή για το σαλέ

Μπλε LED Οροφή

Κρυφή οροφή LED

Τραπεζαρία LED Οροφής

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά των λωρίδων LED

Η χρήση της ταινίας LED για φωτισμό οροφής μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική λύση, καθώς αυτή η συσκευή έχει μια σειρά από σημαντικά λειτουργικά χαρακτηριστικά:

  • Μεγάλη επιλογή επιλογών ισχύος και αποχρώσεων της ροής φωτός.
  • Η δυνατότητα προσαρμογής της φωτεινότητας με ένα ρυθμιστή φωτεινότητας.
  • Ρυθμίστε το φάσμα χρώματος χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή RGB.

Δεδομένου ότι ο οπίσθιος φωτισμός χρησιμοποιείται για να τονίσει και να τονίσει την ένταση της οροφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική ταινία χωρίς πρόσθετες επιλογές. Αλλά αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό σχέδιο που μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο με το φως των διαφόρων αποχρώσεων ή με τη λειτουργία της προσαρμογής της φωτεινότητας του φωτισμού, τότε αξίζει να επιλέξετε τις ταινίες με τη δυνατότητα σύνδεσης των πρόσθετων ελεγκτών και άλλου εξοπλισμού.

LED φώτα οροφής στο διαμέρισμα

Φωτιστικό οροφής LED

LED οροφή στο διαμέρισμα στούντιο

Φωτιστικό οροφής LED

LED φώτα οροφής

Τεντωμένες οροφές με φωτισμό LED

Οι τεντωμένες οροφές είναι ένα πραγματικό εύρημα για τον σχεδιαστή, επειδή το φιλμ PVC σας επιτρέπει να παράγετε επιφάνειες οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, πολλαπλών επιπέδων, με γεωμετρικά ή ασύμμετρα αντικείμενα αυθαίρετου σχήματος, να δημιουργείτε αιχμηρές ή λείες γωνίες, να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς διαφορετικών χρωμάτων και υφών. Stretch οροφές με φωτισμό LED είναι πολύ δημοφιλείς στην ανάπτυξη ενός διακοσμητικού και μοντέρνου εσωτερικού χώρου.

Φωτιστικό οροφής LED

Μινιμαλιστικό φωτιστικό οροφής με LED

LED οροφή στο μπάνιο

Οροφή με ενσωματωμένο οροφή LED

Κίτρινο LED οροφή

Όταν επιλέγετε έγχρωμες λύσεις, αν επιλέγονται δύο ριζικά διαφορετικές αποχρώσεις, το σκοτεινό χρώμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της κατώτερης βαθμίδας και το φως για το πάνω μέρος. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ελαφρότητας, θα αυξήσει οπτικά το ανώτατο όριο.

Τα LED του ξενοδοχείου που βρίσκονται κάτω από την οροφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα διακοσμητικά εφέ, ένα από τα οποία είναι ένα ανώτατο όριο στο ύφος ενός ουρανού ουρανού. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την εκτέλεση αυτής της λύσης σχεδιασμού:

  • Οι οδηγήσεις τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια της οροφής από σκοτεινό ή μαύρο αδιαφανές γυαλιστερό φιλμ. Περαιτέρω, η επιφάνεια της οροφής κάτω από το LED διατρυπάται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται ακέραιες ακμές και εισάγεται ένας κρύσταλλος με ειδική επιφάνεια στην προκύπτουσα οπή. Το φως διαθλάται στο κρύσταλλο και αναποδογυρίζει σε γυαλιστερό φιλμ.
  • Κάτω από μια ημιδιαφανή οροφή τεντώματος με εκτύπωση φωτογραφιών, που απεικονίζει το χώρο διαστήματος ή μέρος του αστέρι του ουρανού, τοποθετούνται LEDs διαφόρων φωτεινότητας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, δημιουργείται ανομοιογενής φωτισμός των μεμονωμένων τμημάτων της μεμβράνης με μοτίβο και χάρη στην ημιδιαφανή επιφάνεια, η αστραφτερά προσομοιώνει οπτικά την λάμψη των αστεριών. Η χρήση των dimmers και των τρεμοπαίζει LEDs μπορεί να δώσει πρόσθετη γοητεία σε αυτό το σχέδιο, καθιστώντας το φόντο ματιά ζωντανό και ρεαλιστικό.

Οι δομικές λύσεις που περιγράφονται παραπάνω είναι αρκετά προσιτές, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση των τελικών δομών. Το ανώτατο όριο "αστέρι ουρανό" ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του κάθε δωματίου, θα είναι ιδιαίτερα σχετική στο βρεφονηπιακό ή υπνοδωμάτιο. Τέτοια σχέδια κατασκευάζονται σε δύο επίπεδα, ενώ ο οπίσθιος φωτισμός είναι τοποθετημένος κάτω από το επάνω επίπεδο, που περικλείεται σε ένα κιβώτιο που περνάει κατά μήκος του περιγράμματος. Στο κουτί μπορούν να εγκατασταθούν τα συνηθισμένα φώτα του κεντρικού φωτισμού του δωματίου.

Φωτισμός LED της αρχικής οροφής

Περίμετρο LED φώτα οροφής

LED Strip Stretch Ceiling

Οι ψευδοροφές δύο επιπέδων, καθώς και οι αναρτημένες, μπορούν να εξοπλιστούν με οπίσθιο φωτισμό που δίνει έμφαση στο περίγραμμα του πρώτου επιπέδου, παρόμοιο με τις αναρτημένες δομές στο σχεδιασμό και τις τεχνολογικές λύσεις.Εάν επιλεγεί οροφή μίας οροφής με ημιδιαφανή μεμβράνη, μπορείτε να εγκαταστήσετε φωτισμό περίγραμμα ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, σε απόσταση 5 εκατοστών από τον τοίχο, αφού πρέπει να διακοσμήσετε την άρθρωση μεταξύ της οροφής και του τοίχου με το περίβλημα. Αυτή η επιλογή φωτισμού φαίνεται αρκετά πρωτότυπη, δημιουργεί την αίσθηση της οροφής που επιπλέει στον αέρα, αυξάνοντας οπτικά το ύψος του δωματίου.

Πτυσσόμενη σανίδα LED

Ο φωτισμός περιγράμματος πηγαίνει καλά με ματ ταινίες PVC, δεν δημιουργεί περιττό φωτισμό, αποσπά την προσοχή και κατανέμει ομοιόμορφα το φως στην επιφάνεια της οροφής. Επιπλέον, εάν ο οπίσθιος φωτισμός είναι εγκατεστημένος σε κουτί με μια θέση, η ταινία ματ μπορεί να παίξει το ρόλο ενός καθρέφτη, αντανακλώντας τις δυσάρεστες στιγμές της θέσης της λωρίδας LED.

LED φώτα οροφής στο διάδρομο

Μια πρωτότυπη λύση μπορεί να είναι μια οροφή τεντώματος με οπίσθιο φωτισμό LED υπό τη μορφή ταινιών που περνούν κάτω από την επιφάνεια του φιλμ σε αυθαίρετες κατευθύνσεις. Οι απευθείας διασταυρούμενες, διασταυρούμενες ή παράλληλες γραμμές δημιουργούν μια φουτουριστική εμφάνιση και προσδίδουν στην επιφάνεια μια πρωτότυπη εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αξίζει να διανέμετε ομοιόμορφα την ταινία, διαφορετικά θα υπάρχουν υπερβολικά φωτισμένες ή σκοτεινές περιοχές της επιφάνειας, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αισθητική και την άνεση του δωματίου. Αυτή η επιλογή φωτισμού πηγαίνει καλά με τον εσωτερικό φωτισμό τοίχου, τους λαμπτήρες δαπέδου και επιτραπέζιων.

LED φώτα οροφής στο υπνοδωμάτιο

Μια τεντωμένη ή ψευδοροφή από γυψοσανίδα με οπίσθιο φωτισμό LED είναι πάντα μια πρωτότυπη λύση και μια νέα ματιά στο εσωτερικό σχέδιο. Πολλές επιλογές και δυνατότητες για τη χρήση λωρίδων LED ή μεμονωμένων λυχνιών LED θα σας επιτρέψουν να πάρετε κάτι ενδιαφέρον για οποιαδήποτε διάταξη δωματίου και οποιοδήποτε στυλ.

LED οροφή φωτισμού σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να καταλάβετε εκ των προτέρων τι περιμένετε από τον οπίσθιο φωτισμό, είτε θα εκτελεί μόνο διακοσμητικές λειτουργίες είτε θα παίζει ρόλο βοηθητικού φωτισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό φωτισμού και να κάνετε το ανώτατο όριο των 2-3 επιπέδων βολικό και αρμονικά να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του δωματίου. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι εργασίες από το σχεδιασμό μέχρι την άμεση εγκατάσταση θα πρέπει να εμπιστευθούν έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι θα εγγυηθούν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του κατασκευασμένου οροφή.

Ζώνη δωματίων με φως οροφής LED

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)