Πλαστικά κεραμίδια για τοίχους και δάπεδα: χαρακτηριστικά εγκατάστασης (27 φωτογραφίες)

Πλαστικά πλακάκια για το μπάνιο είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στο κλασικό πλακάκι και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ένα οικονομικό και κομψό φινίρισμα. Και πλαστικά πλακάκια οροφής διακρίνονται από πολλά θετικά χαρακτηριστικά και ένα πολύ απλό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο είναι απαραίτητο να τεθούν τα κεραμίδια.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε λεπτομερώς τα ακόλουθα σημεία:

 • Πως τοποθετείται το πλαστικό πλακίδιο;
 • Ποιες παράμετροι πρέπει να έχει ένα πλαστικό πλακίδιο δαπέδου;
 • Ποιες παραμέτρους πρέπει να έχει ένα πλαστικό πλακίδιο τοίχου;
 • Πώς να επιλέξετε πλαστικό πάνελ για ένα μπάνιο κάτω από ένα κεραμίδι;
 • Τύποι διακοσμητικών πλακιδίων για την κουζίνα και το μπάνιο.

Αφού εξετάσατε τα βασικά πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, καθώς και τις πτυχές των εργασιών εγκατάστασης, θα βρείτε απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία διακόσμησης του δωματίου.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των πλαστικών πλακιδίων

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα των πλαστικών πλακιδίων, τα οποία θα βοηθήσουν στην κατανόηση του γιατί οι πλάκες από αυτό το υλικό είναι οι πλέον βέλτιστες όσον αφορά την πρακτικότητα και την άνεση του μπάνιου.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων είναι:

 • Προστασία από επιθετικές περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και δυσμενείς συνθήκες. Το μπάνιο, σε αντίθεση με την κουζίνα, υπόκειται σε κανονικές αλλαγές θερμοκρασίας, αυξημένη έκθεση σε υγρασία, μεγάλη συσσώρευση ατμού. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν το γεγονός ότι μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά πολλά υλικά φινιρίσματος. Ωστόσο, τα πλαστικά πλακάκια δεν εκτίθενται στις αρνητικές επιπτώσεις τέτοιων φαινομένων, αντικειμενικά αντίθετες.
 • Αντοχή σε ουσίες για πλύσιμο, καθαρισμό, καθώς και σε άλλες χημικές ουσίες με επιθετική δομή. Στο μπάνιο, οι άνθρωποι πολύ συχνά συμμετέχουν σε διαδικασίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, τον απόλυτο καθαρισμό και το πλύσιμο όταν χρησιμοποιούν χημικές ουσίες με πολύ ενεργή δομή. Τα πλαστικά πλακάκια στους τοίχους και στην οροφή είναι ανθεκτικά στα χημικά.
 • Ευκολία όταν φροντίζετε για σόμπες. Τα πλαστικά κεραμίδια είναι αρκετά εύκολο να καθαριστούν και τα απομεινάρια λεκέδων σαπουνιού, προϊόντων υγιεινής, σκόνης και νερού μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα απλό πανί.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Πλαστικά πλακίδια, αντίθετα από τα κεραμικά προϊόντα, είναι πολύ πιο εύκολο να τεθούν. Λόγω της ελαφρότητας του πλαστικού, η διαδικασία εγκατάστασης πλακιδίων δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Παρά τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα, το πλαστικό έχει ορισμένα μειονεκτήματα.

Αφήστε τις ιδιότητες όπως η αντίσταση στην υγρασία, η αντίσταση στον ατμό, καθώς και οι διαφορές θερμοκρασίας που είναι εγγενείς στο υλικό, είναι καλύτερο να αποφύγετε την επαφή πλαστικών και θερμαντικών στοιχείων. Πρώτα από όλα, τέτοια στοιχεία μπορεί να είναι ένας αγωγός μέσω του οποίου ρέει το ζεστό νερό, ένα θερμαντικό σώμα θέρμανσης, καθώς και μια συσκευή για την ξήρανση των πετσετών.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Εργασίες εγκατάστασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαστικό ως υλικό είναι πρακτικά κατώτερο σε καμία περίπτωση με το συνηθισμένο πλακάκι, σε ορισμένες κατηγορίες μπορεί να ξεπεράσει σημαντικά το συνηθισμένο κεραμικό πλακάκι.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Η ίδια η εγκατάσταση γίνεται με έναν απλό τρόπο, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες από τον εγκαταστάτη. Ολόκληρη η ροή εργασίας μπορεί να ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα. Ο εγκαταστάτης θα χρειαστεί κιβώτιο, καθώς και γυψοσανίδας.Το κιβώτιο είναι ένα είδος πλαισίου όπου βρίσκονται ήδη τοποθετημένα αντικείμενα.

Πλαστικά κεραμίδια

 1. Το πρώτο βήμα είναι η σωστή επεξεργασία των επιφανειών χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αστάρι που μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του μύκητα και της μούχλας.
 2. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η επιφάνεια με ειδικές ράγες, η απόσταση μεταξύ των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πενήντα εκατοστά. Τα φύλλα γυψοσανίδας πρέπει να στερεωθούν στην επιφάνεια των σιδηροτροχιών. Είναι σημαντικό το γυψοσανίδα να έχει την ιδιότητα αντοχής στην υγρασία, διαφορετικά το φινίρισμα του μπάνιου θα αρχίσει να υφίσταται καταστροφή με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ίδιο το τείχος.
 3. Χάρη στην προσεκτική επεξεργασία της επιφάνειας του γυψοσανίδας με ειδικό αστάρι, οι πλαστικές πλάκες που τοποθετούνται στην οροφή και τα τοιχώματα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην πρόσφυση.
 4. Χρησιμοποιήστε κόλλα από ένα εξειδικευμένο δείγμα το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται κατά τις εργασίες επισκευής. Είναι εξαιρετικό για την τοποθέτηση πλακιδίων πλακιδίων.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, θα πρέπει να περιμένετε λίγο χρόνο και μόνο στη συνέχεια να ξεκινήσετε τη λειτουργία της μονάδας υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)