Ματ οροφή σε μοντέρνο σχέδιο (26 φωτογραφίες)

Stretch ματ οροφές κέρδισε σταθερά τις καρδιές όχι μόνο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, αλλά και σχεδιαστές. Ίσως δεν μπορείτε πλέον να βρείτε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή του σπιτιού που δεν έχει ακούσει για τις ψευδοροφές.

Τα σχέδια έχουν πολλά πλεονεκτήματα: λειτουργικότητα, ανθεκτικότητα, αισθητική, τέλεια λεία επιφάνεια. Οι κατασκευαστές προσφέρουν φύλλα και υφάσματα από PVC.

Τα ματ τέντες από βινύλιο παράγονται σε μεμονωμένα μεγέθη και σχήματα για συγκεκριμένους χώρους. Ένα χαρακτηριστικό του υλικού είναι η απόλυτη αντοχή στο νερό. Για την εγκατάσταση, ο καμβάς θερμαίνεται με ειδικά πυροβόλα όπλα, τεντωμένα και στερεωμένα σε προ-εγκατεστημένα προφίλ. Η ματ επιφάνεια της οροφής αναπαράγει με ακρίβεια τα χρώματα.

Παγωμένη οροφή στο μπαλκόνι

Μπεζ οροφή ματ

Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από νήματα πολυεστέρα και εμποτισμένο με ειδικά μείγματα. Παράγεται σε κυλίνδρους πλάτους έως 5 μ. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν απαιτείται ειδική θέρμανση ή πρόσθετη επεξεργασία. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό - η οροφή του υφάσματος ανεχτεί σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας.

Η κλασική επιλογή τοποθέτησης οροφής είναι σχεδιασμός ενός επιπέδου που διακοσμεί τέλεια τα χαμηλά δωμάτια. Τα ευρύχωρα ή τα υψηλά δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν οροφές δύο επιπέδων. Τέτοια σχέδια σας επιτρέπουν να οριζοντίσετε οπτικά το δωμάτιο, να αλλάξετε τη γεωμετρία του ή να οριοθετήσετε.

Λευκή οροφή με λεύκανση

Λευκή οροφή ματ

Όπως κάθε εσωτερική λεπτομέρεια, οι τεντωμένες οροφές έχουν αρνητικές και θετικές πλευρές.

Πλεονεκτήματα:

 • καλύπτουν ελαττώματα στην επιφάνεια της οροφής (κηλίδες, ρωγμές).
 • παρέχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης διαφορετικών επιλογών φωτισμού.
 • σύντομο χρονικό διάστημα εγκατάστασης (μια ομάδα τριών ειδικών είναι αρκετή), απλή αποσυναρμολόγηση?
 • δεν απαιτείται προετοιμασία της αίθουσας (δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα), δεν δημιουργούνται σκουπίδια κατά την εγκατάσταση.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής (μερικοί κατασκευαστές εγγυώνται περίπου 50 χρόνια), δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
 • προστασία από τις πλημμύρες από τους επάνω ορόφους, δυνατότητα απόσυρσης του συλλεγόμενου νερού μέσα από μια μικρή τρύπα,
 • προσιτή τιμή και ευρεία παλέτα χρωμάτων, η επιφάνεια δεν ξεθωριάζει.
 • πυρίμαχο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό των ψευδοροφών: για αντικατάσταση / ενημέρωση, δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το πλαίσιο. Απλά αντικαταστήστε τον καμβά. Με σωστή χρήση / εγκατάσταση φωτισμού, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε οπτικά τη γεωμετρία ή το σχέδιο του δωματίου.

Ματ μαύρη οροφή

GCL matte ceiling

Μειονεκτήματα:

 • Το φιλμ PVC μπορεί εύκολα να καταστραφεί με αιχμηρά αντικείμενα.
 • δεν ανέχεται τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 • κατά την τοποθέτηση της δομής, το ύψος του δωματίου χάνεται (κατά περίπου 5 cm).
 • της αμφίβολης ποιότητας, η ταινία μπορεί να εκπέμψει μια δυσάρεστη οσμή (εξαφανίζεται με το χρόνο).
 • Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το σχέδιο μόνοι σας, χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες και τα απαραίτητα εργαλεία.

Μπλε οροφή ματ

Ματ ανώτατο όριο στο σαλόνι

Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης μιας οροφής σε διάφορα δωμάτια

Κατά την επισκευή χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά (ύφασμα, PVC) και μέθοδοι για την εγκατάσταση αναρτημένων κατασκευών (ράφι, τάση). Χάρη σε αυτό, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια επιλογή κατάλληλη για διάφορες στυλιστικές κατευθύνσεις σχεδιασμού.

Ένα χαρακτηριστικό της μη γυαλιστερού επιφάνειας είναι η απουσία αντανακλάσεων ή αντανακλάσεων.Οι ματ χρωματιστές οροφές αποδίδουν τέλεια ή συμπληρώνουν τη διακόσμηση μιας μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων, οπότε η ψευδοροφή θεωρείται η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία κάθε εσωτερικού χώρου σε διαφορετικά χρώματα.

Stretch οροφές για την αίθουσα

Για να υπογραμμίσετε την πολυτέλεια της διακόσμησης ή της συγκράτησης της διακόσμησης του καθιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεντωμένη οροφή από ύφασμα. Οι υφασμάτινοι καμβάδες είναι εύκολα βαμμένοι με ακρυλικά χρώματα, γεγονός που σας επιτρέπει να αλλάξετε εύκολα το σχεδιασμό του δωματίου με χαμηλό κόστος.

Ματ ανώτατο όριο στο εσωτερικό

Ματ καφέ ανώτατο όριο

Χρώματα για το ανώτατο όριο, μπορείτε να επιλέξετε τα πιο διαφορετικά. Λευκή ματ τέντα τέντωμα στο σαλόνι με έναν πολυέλαιο είναι κατάλληλο για το εσωτερικό ενός κλασικού στυλ, όπου έπιπλα ή αξεσουάρ είναι οι κύριες πινελιές της διακόσμησης. Αν χρησιμοποιείτε σκούρες αποχρώσεις (γκρι, καφέ), τότε πρέπει να τις συνδέσετε με τη διάθεση του δωματίου. Έτσι ώστε το σαλόνι να μην είναι ζοφερό, συνιστάται να έχετε μεσαίου μεγέθους αντικείμενα (διακοσμητικά μαξιλάρια, αγγεία) σε έντονα χρώματα αντίθεσης (κόκκινο, πορτοκαλί, άμμο).

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δημιουργικό σχέδιο για ένα ευρύχωρο δωμάτιο είναι να εγκαταστήσετε τεντωμένες οροφές δύο επιπέδων. Οι καμπυλόγραμμες κατασκευές πρέπει να υποστηρίζονται από κατάλληλες γραμμές στο εσωτερικό - μπορεί να είναι μια εικόνα του δαπέδου ή της κατάλληλης διάταξης επίπλων.

Ματ βαμμένο ανώτατο όριο

Ματ ανώτατο όριο στην κουζίνα

Άνετη οροφή ματ στην κρεβατοκάμαρα

Είναι ήρεμη και άνετη που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια θαμπή επιφάνεια οροφής στο υπνοδωμάτιο. Με τη βοήθεια της δομής της τάσης, είναι εύκολο να αλλάξει οπτικά η γεωμετρία του δωματίου. Αν το δωμάτιο έχει χαμηλή οροφή, τότε τα χρώματα είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφριές και ήρεμες, παστέλ αποχρώσεις. Το λευκό χρώμα είναι ένα κλασικό που συνδυάζει αρμονικά με οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ.

Σε υπερβολικά ευρύχωρα δωμάτια θέλω να προσθέσω την αίσθηση της οικειότητας και την πιο οικεία ατμόσφαιρα. Αυτό θα βοηθήσει τις πιο σκούρες αποχρώσεις της επικάλυψης.

Αν θέλετε μη τυποποιημένες λύσεις, τότε οι άσπρες και μπεζ αποχρώσεις θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα ευγενή χρώματα τονίζουν τέλεια τα μοντέρνα μονόχρωμα έπιπλα των υπνοδωματίων.

Ματ ανώτατο όριο με πολυέλαιο

Μινιμαλιστική ματ οροφή

Matte τέντωμα οροφή στην κουζίνα - τάξη και άνεση

Τα πλεονεκτήματα της οροφής τέντωμα για την κουζίνα είναι αναμφισβήτητα: πυρασφάλεια, ευκολία καθαρισμού, δεν απορροφά τα αρώματα της κουζίνας, ανυπομονεί ήσυχα τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, επιλέξτε μόνο ένα μοντέλο για κάθε εσωτερικό κουζίνα.

Η γκρι οροφή είναι ιδανική για κουζίνα εξοπλισμένη με μεταλλικά αντικείμενα ή συσκευές με γυαλιστερή επιφάνεια. Επιπλέον, λόγω των χαρακτηριστικών του δωματίου (πολύ ατμός, ψεκασμός), είναι ευκολότερο να φροντίσετε για μια ματ γκρίζα οροφή. Για να πλύνετε την οροφή, χρησιμοποιήστε υγρά απορρυπαντικά.

Ματ ανώτατο όριο

Ματ οροφή με ουρανό

Ματ ενιαία οροφή

Κομψή ψευδοροφή στο μπάνιο και στο διάδρομο

Αυτά τα δύο δωμάτια, κατά κανόνα, διαφέρουν σε μικρές περιοχές. Λευκή οροφή ματ, σύμφωνα με τους κανόνες του σχεδιασμού, αυξήστε οπτικά την οροφή. Ωστόσο, για ορισμένους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυτή η παράδοση είναι βαρετή. Έτσι, αν επιλέξετε μια γκρι ματ οροφή, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε επαρκή φωτισμό. Η μαύρη ματ οροφή στο μπάνιο θα δώσει στο δωμάτιο κάποιο μυστήριο και βάθος.

Επίσης, μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής στο διάδρομο είναι στενή και υψηλή - μια λευκή οροφή οροφής. Ματ ακρυλικά ένθετα δίνουν την ελαφρότητα του δωματίου.

Ματ οροφή με οπίσθιο φωτισμό

Matte False Οροφή

Πώς να πλύνετε μια οροφή τέντωμα;

Stretch οροφές έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι η επιφάνεια δεν σπάει, δεν κίτρινο και δεν συσσωρεύει σκόνη (χάρη στην αντιστατική επεξεργασία). Ωστόσο, κανείς δεν είναι ασφαλής από την εμφάνιση τυχαίων κηλίδων στον καμβά.

Matte Striped οροφής

Ματ τυπωμένη οροφή

Για να πλύνετε την οροφή τεντώματος χρησιμοποιώντας συμβατικές απορρυπαντικές συνθέσεις που δεν περιέχουν αποξεστικά πρόσθετα. Πριν πλύνετε την οροφή τεντώματος με ένα άγνωστο προϊόν, συνιστάται η προεπεξεργασία μιας μικρής περιοχής κάπου στο πλάι. Καθαρίστε την επιφάνεια με μαλακά μαντηλάκια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μάγουλά σας. Μετά τον υγρό καθαρισμό, συνιστάται να τρίβετε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.

Ματ ροζ οροφή

Ματ ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο

Φυσικά, για την υψηλής ποιότητας φροντίδα της ματ επιφάνειας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα απορρυπαντικά.

Επιλέγοντας μια οροφή τεντώματος για ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να ταξινομήσετε μόνο τις επιλογές για αποχρώσεις, αλλά κατά την εγκατάσταση σε ένα μεγάλο δωμάτιο, μπορείτε ήδη να σας αφήσουμε να παίξετε γύρω και να παίξετε με τις επιλογές. Κανείς δεν θα απαγορεύσει, φυσικά, και στο ευρύχωρο καθιστικό για να τοποθετήσετε μια συνηθισμένη επίπεδη ψευδοροφή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να δημιουργηθούν πολύπλοκες μορφές που θα δώσουν το χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Ματ ανώτατο όριο με κηλίδες

Ματ με οροφή

Ματ πράσινη οροφή

Εάν υπάρχουν δυσκολίες στην επιλογή, τότε συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)