Πλακάκι βινυλίου Quartz στο εσωτερικό: συστάσεις για επιλογή και σχεδιασμό (25 φωτογραφίες)

Όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι για δάπεδο και τοίχο, συχνά αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα: την ποιότητα του υλικού, την αντοχή, την τιμή. Για το λόγο αυτό, πηγαίνοντας στην αποθήκη υλικών φινιρίσματος, αμέσως αρχίζετε να ψάχνετε για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον κόσμο του υλικού που αντιμετωπίζει ως το πιο κατάλληλο για τις απαιτήσεις.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Η τελευταία τεχνογνωσία μεταξύ των υλικών φινιρίσματος είναι το κεραμίδι από βινύλιο χαλαζία, για τον επιδιωκόμενο σκοπό του είναι ένα υλικό για το δάπεδο και τους τοίχους. Επιπλέον, έχει αρκετά ευρύ πεδίο εφαρμογής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φινίρισμα επιφανειών μπαρ, νυχτερινές ντισκοτέκ, σε καταστήματα, στο γραφείο, στο διαμέρισμα και σε άλλους χώρους, καθώς και σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στο μπάνιο.

Τα κεραμίδια βινυλίου Quartz τοποθετούνται τόσο σε ξύλινο δάπεδο όσο και σε επιφάνεια από σκυρόδεμα.

Το σχέδιο επιφάνειας του κεραμιδιού σας επιτρέπει να προσομοιώνετε διάφορους τύπους σχεδίων: μαρμάρινους τοίχους, ξύλινα δάπεδα και άλλα κεραμικά επιχρίσματα. Η δομή των κεραμιδιών βινυλίου χαλαζία βασίζεται στην άμμο του ποταμού και στον βράχο του κελύφους. Και τα δύο αυτά υλικά αποτελούν μέχρι το 70% του συνολικού όγκου, το PVC χρησιμοποιείται ως συνδετικό στοιχείο.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Η χρήση της άμμου του ποταμού στη δομή του κεραμιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρεται για πιο λεπτομερή καθαρισμό από ακαθαρσίες. Στην πραγματικότητα, ένα μείγμα από PVC, ποτάμι άμμο, πέτρωμα κέλυφος σχηματίζουν ένα ετερογενές υλικό που αποτελείται από πολλά στρώματα. Για να δώσει μεγαλύτερη αντοχή, το πλακίδιο καλύπτεται με υαλοβάμβακα, μετά το οποίο η προκύπτουσα σύνθεση υποβάλλεται σε θερμή συμπίεση για να σχηματίσει ένα ενιαίο πλήρες υλικό.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Θετικές πλευρές του κεραμιδιού βινυλίου χαλαζία

Όπως όλα τα υλικά που αντιμετωπίζουν, πλακάκια βινυλίου χαλαζία έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Η θετική πλευρά του κεραμιδιού μπορεί να ονομαστεί μοναδική σκληρότητα και αντοχή στη φθορά. Κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, το υλικό συμπιέζεται έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει την πίεση της μάζας του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του υλικού είναι είκοσι πέντε χρόνια.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Η δεύτερη θετική ποιότητα είναι η χρήση πρόσθετου υλικού χλωριούχου πολυβινυλίου.

Χάρη στην χημική ένωση, το πλακίδιο αισθάνεται θερμότερο στην αφή, δηλαδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία αίσθηση ψυχρότητας από το δάπεδο.

Η τρίτη θετική πλευρά του προϊόντος είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η δομή του κεραμιδιού περιλαμβάνει φυσικά φυσικά συστατικά. Η χρησιμοποιούμενη χημική ουσία πολυβινυλοχλωρίδιο είναι ένα ασφαλές υλικό και παραδείγματα χρήσης της στην κατασκευή σακουλών για προϊόντα διατροφής, παιδικών παιχνιδιών, ιατρικού εξοπλισμού μπορούν να αναφερθούν ως απόδειξη της αβλαβότητας της. Λόγω των ακίνδυνων υλικών, οι βλαβερές χημικές ενώσεις δεν ξεχωρίζουν από το κεραμίδι ακόμη και υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Ο τέταρτος θετικός παράγοντας του πλακιδίου βινυλίου χαλαζία είναι η αντίσταση σε οποιαδήποτε χημική ένωση, καθώς και η αντίσταση στη φωτιά: το πλακίδιο στη σύνθεσή του δεν συμβάλλει στην εξάπλωση της φωτιάς, όταν εκτίθεται σε ανοικτή φλόγα δεν εκπέμπει τοξίνες. Τέτοιες θετικές ιδιότητες όπως η πυροπροστασία και η μακρά διάρκεια ζωής μπορούν να εξισορροπηθούν με τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Εκτός από τα παραπάνω, με έντονες μεταβολές της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, η τοποθέτηση πλακιδίων βινυλίου χαλαζία δεν παραβιάζεται από την εμφάνιση κενών μεταξύ των τοποθετημένων στοιχείων. Όλα αυτά επιτρέπουν την τοποθέτηση κεραμιδιών σε δωμάτια με συνεχώς μεταβαλλόμενο καθεστώς θερμοκρασίας, καθώς και κοντά σε αντικείμενα που είναι ενσωματωμένα στο εσωτερικό του δωματίου, όπως υδραυλικές εγκαταστάσεις, κολώνες, τοίχοι κ.λπ.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός κεραμιδιού είναι η εναλλαξιμότητά του, δηλ. τα κατεστραμμένα πλακάκια είναι εύκολο να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν νέα. Επίσης, το πλαστικό βινυλίου χαλαζία δεν εκτελεί ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο επιτρέπει την χρήση του πάνω από τα ηλεκτρικά καλώδια.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Μειονεκτήματα του πλακιδίου βινυλίου χαλαζία

Μεταξύ των ελλείψεων κατά τη λειτουργία και την εγκατάσταση, διακρίνονται τα εξής:

  • Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κεραμιδιού σε μια ανοιχτή επιφάνεια σκυροδέματος χωρίς θέρμανση, επειδή γίνεται πιο κρύο.
  • Το κονίαμα τσιμέντου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση πλακιδίων · για τέτοιους σκοπούς χρησιμοποιείται ειδική κόλλα.
  • Πριν από την τοποθέτηση του πλακιδίου, η βάση επιφάνειας απαιτεί τέλεια ομοιότητα, καθώς λόγω του μικρού πάχους του υλικού, όλες οι επιφανειακές σταγόνες θα είναι ορατές.
  • Κατά τη λειτουργία, μπορεί να σχηματιστούν κενά μεταξύ των πλακιδίων.

Τοποθέτηση πλακιδίων βινυλίου χαλαζία

Η τοποθέτηση πλακιδίων ακόμη και για έναν άπειρο εξειδικευμένο τεχνικό δεν προκαλεί δυσκολίες, η εγκατάσταση πραγματοποιείται με κόλληση ή ένωση με κλειδαριά. Η υπόλοιπη τεχνολογία συμπίπτει με την τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε το δάπεδο. Η επιφάνεια καθαρίζεται από διάφορα είδη ρύπων, η καμπυλότητα του δαπέδου πρέπει επίσης να ευθυγραμμιστεί (να θυμάστε ότι τα κεραμίδια δαπέδου από βινυλικό χαλαζία δεν τους αρέσουν οι κούνιες, είναι άμεσα ορατά κατά την εγκατάσταση του κεραμιδιού).

Είναι δυνατή η τοποθέτηση του κεραμιδιού σε διάφορους τύπους επιφανειών: σκυρόδεμα, ξύλο, κεραμίδι, το κύριο πράγμα είναι ότι η επιφάνεια καθαρίζεται (μπορεί επίσης να επεξεργαστεί με αστάρι) και να στεγνώσει κατά την εγκατάσταση.

Για την ισοπέδωση του δαπέδου, μπορείτε να καταφύγετε στην ακόλουθη μέθοδο: εάν το πάτωμα είναι σκυρόδεμα, χύστε μια αυτοεπιπεδούμενη λύση, στη συνέχεια, ενώ είναι ακόμα ελαφρώς αποξηραμένη, σκουπίστε την επίστρωση με ένα λειαντήρα για την ομαλότητα.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Η ξύλινη επίστρωση καλύπτεται από φύλλα από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Στη συνέχεια γυαλίστε τις αρθρώσεις των φύλλων έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορές.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Έχοντας προετοιμάσει την επιφάνεια, πρέπει να γίνει κατανομή του δωματίου, το κύριο πράγμα είναι να προσδιοριστεί το κέντρο του δωματίου. Η κατανομή γίνεται σε τέσσερις ίσους τομείς, δεδομένου ότι η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια σε αυτές.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης, μπορούν να διακριθούν δύο τύποι εγκαταστάσεων πλακιδίων: κόλλα και κόλλα (το τελευταίο χρησιμοποιείται σε πλακάκια βινυλίου χαλαζία με σύνδεση κάστρου). Το σύστημα ασφάλισης κεραμιδιών είναι παρόμοιο με το σύστημα πολυστρωματικού υλικού. Τα στοιχεία συνδέονται με κλειδαριές μέχρι να ακουστεί ένα κλικ. Τα πλακάκια με ένα τέτοιο σύστημα τοποθέτησης έχουν αρκετά πλεονεκτήματα · μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν όταν εμφανιστεί ένα ελάττωμα και επανεγκατασταθεί.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Κατά την τοποθέτηση συνηθισμένων πλακιδίων χρησιμοποιείτε κόλλα, επαφή ή διασπορά. Εφαρμόζεται στο πάτωμα με τρόπο παρόμοιο με τον ανεμιστήρα, ομοιόμορφα, από τη μακρινή γωνία έως την πόρτα. Αφού εφαρμοστεί ένα στρώμα, τοποθετείται μια λωρίδα επένδυσης, στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα άλλο στρώμα κόλλας. Το δεύτερο στρώμα έχει το χρόνο να στεγνώσει για περίπου δέκα λεπτά, η κόλλα πρέπει να αρχίσει να ρυθμίζεται.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Η διαδικασία τοποθέτησης πλακιδίων εκτελείται από το κέντρο του δωματίου και αποκλίνει στις πλευρές. Το κεραμίδι τοποθετείται μόνο του. Το κομμένο τμήμα του κεραμιδιού περιστρέφεται κατά μήκος της κορυφής με έναν κύλινδρο. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των πλακιδίων, στο μέλλον μπορούν να αυξηθούν. Μετά από αυτό, η περίσσεια κόλλας που προεξέχει πάνω στην επιφάνεια πρέπει να αφαιρεθεί, μπορούν εύκολα να διαγραφούν με αιθυλική αλκοόλη.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Μετά την τοποθέτηση, μπορείτε να περπατήσετε αμέσως τα κεραμίδια, έπιπλα και άλλα βαριά αντικείμενα μπορούν να τεθούν όχι νωρίτερα από έξι ημέρες.

Κουρτίνας Vinyl πλακιδίων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)