Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό (87 φωτογραφίες): μοντέρνο και κλασικό σχέδιο

Ποιο είναι το ιταλικό στυλ στο εσωτερικό; Είναι ένας συνδυασμός κλασικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής με την απλότητα ενός ρουστίκ στυλ. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακαλέσετε τις παλιές βίλες με διαφορετικό χρόνο δημιουργίας και σε χώρους και κτίρια λειτουργιών τους. Εδώ θα βρείτε το στυλ Loft, και τη χώρα, και, φυσικά, την Προβηγκία.

Πολυτελής ιταλική κουζίνα

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με δοκούς

Ιταλικό στυλ στο κλασικό εσωτερικό

Ιταλικό στυλ στην εσωτερική διακόσμηση

Ιταλικό στυλ σε ρουστίκ εσωτερικό

Ιταλικό εσωτερικό σχεδιασμό

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του σπιτιού

Η σύγχρονη ιταλική διακόσμηση, πρώτα απ 'όλα, συνδέεται με την άνεση, την ηρεμία και μια μεγάλη φιλική οικογένεια.

Όμορφη φωτεινή κουζίνα ιταλικού στιλ

Λευκό σαλόνι σε ιταλικό στιλ

Ιταλική βιβλιοθήκη στυλ σπίτι

Ιταλικό ιδιωτικό εσωτερικό σπίτι

Κλασικό ιταλικό εσωτερικό

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του γραφείου

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με τζάκι

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Για τη διακόσμηση στο ιταλικό στιλ, μεγάλα δωμάτια είναι τα πιο κατάλληλα με την παρουσία τεράστιων παραθύρων που μεταδίδουν καλό φως της ημέρας. Μπορεί να είναι είτε εξοχική κατοικία είτε κοινό διαμέρισμα σε πολυώροφο κτίριο. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του ιταλικού στιλ είναι επίσης στην ελάχιστη ποσότητα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και διακόσμησης.

Σημείωση: Τα σχέδια σπιτιού σε ιταλικό στιλ είναι διαθέσιμα σε όλους σχεδόν: υπάρχουν επιλογές οικονομίας και πολυτέλειας.

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο ιταλικού στιλ

Ιταλική σύγχρονη κουζίνα με μπαρ για πρωινό

Απλή ρουστίκ ιταλική κουζίνα στυλ

Ξύλο στο εσωτερικό με ιταλικό στυλ

Ιταλικό σαλόνι καναπέ στυλ

Ιταλικό εσωτερικό σχέδιο

Ιταλικό σπίτι στυλ

Ιταλικό στυλ σε εσωτερικό χώρο

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του μινιμαλισμού

Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό του Art Nouveau

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με διακόσμηση

Σαλόνια

Σαλόνι

Σε αυτή την περίπτωση, τα τείχη είναι στο προσκήνιο, ή μάλλον, η διακόσμησή τους είναι κοντά στο στυλ της χώρας. Η καλύτερη επιλογή - ταπετσαρία με ένα μεγάλο σχέδιο ή στόκος. Επίσης, το σαλόνι ιταλικού στυλ προσφέρει έργα ζωγραφικής με τυπικά ιταλικά τοπία. Σε μια γωνία του δωματίου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φυτό σε πήλινο δοχείο. Αλλά η διακόσμηση του δωματίου με πολύ μεγάλη διακόσμηση δεν είναι επιθυμητή.

Επιπλέον, το μοντέρνο ιταλικό στιλ είναι η χρήση επίπλων ως μεγάλων αξεσουάρ: ένας καναπές, καναπέδες, ένα χαμηλό ντουλάπι κλπ. Δεδομένου αυτού του αριθμού τεράστιων αντικειμένων, το σαλόνι ιταλικού στυλ δεν πρέπει να υπερφορτώνεται με μικρά αξεσουάρ. Θα αρκεί να διακοσμήσετε την αίθουσα, για παράδειγμα, με τεχνητά λουλούδια με ιταλικά θέματα ή ένα χαμηλό γυάλινο βάζο σε ένα τραπέζι του καφέ. Οι σκαλισμένες πόρτες με ζεστά χρώματα θα φαίνονται καλά στην περίπτωση αυτή.

Ευρύχωρο σαλόνι ιταλικού στιλ

Καθιστικό σε μοντέρνο ιταλικό στιλ.

Ιταλικό σαλόνι στυλ

Υπουργικό γραφείο ιταλικού στιλ

Ιταλικό καθιστικό με τζάκι

Ιταλικό εσωτερικό στυλ

Ιταλική κουζίνα με στυλ

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο στο ιταλικό στιλ είναι ένα απλό φως κουβέρτες ή φωτεινό ντεκόρ καλύμματα κρέμονται από την άκρη ενός καναπέ ή κρεβάτι, ανοιχτόχρωμα τοιχώματα και ένα μεγάλο αριθμό διακοσμητικών μαξιλαριών διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών. Θα πρέπει να επιλέξετε μαξιλάρια που επαναλαμβάνουν τη διαβάθμιση των χρωμάτων της πόρτας, της οροφής, του κρεβατιού, των τοίχων ή, αντιθέτως, σε έντονη αντίθεση με αυτά. Τα κρεβάτια καταλαμβάνουν πιο συχνά το κέντρο του δωματίου.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το εσωτερικό σε ιταλικό στιλ διακοσμώντας τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας με κουρτίνες οργάντζα (κατάλληλο για όλα τα στυλ: Loft, Provence, κλπ.). Οι κουρτίνες σε ιταλικό στιλ, όπως και άλλα υφάσματα, χρησιμοποιούνται συχνά για να τονίζουν διακοσμήσεις τοίχων όπως πίνακες ή καθρέφτες και μερικές φορές να πλαισιώνουν τα κρεβάτια μαζί τους.

Υπνοδωμάτιο ιταλικού στιλ σε λευκά και μπεζ χρώματα

Φωτεινό υπνοδωμάτιο ιταλικού στιλ

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με πλακάκια.

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με σκαλιστά έπιπλα

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με κουρτίνες

Ιταλικό στυλ σε ένα μοντέρνο εσωτερικό

Η κουζίνα

Αλλά η κουζίνα Ιταλικού στιλ είναι η απλούστερη δυνατή διακόσμηση: ένα τεράστιο τραπέζι στο κέντρο του δωματίου, ανοιχτά μπουφέδες με πιάτα, κουρτίνες στα παράθυρα, απλές ταπετσαρίες και πόρτες, ξύλινες καρέκλες, μαλακοί καναπέδες και μικρά αξεσουάρ. Αξίζει επίσης να γνωρίζουμε ότι η κουζίνα στην ιταλική κουζίνα δεν πρέπει να γίνεται σε πολύ φωτεινά χρώματα (όπως η αίθουσα): διακριτικοί τοίχοι, οροφή και δάπεδο. Ιταλικό σχεδιασμό κουζίνας είναι μινιμαλισμός!

Ιταλική κουζίνα ξύλου στυλ

Ιταλική κουζίνα με στυλ

Κουζίνα σε μοντέρνο ιταλικό στιλ

Ιταλικά έπιπλα στυλ

Εσωτερικό σε μοντέρνο ιταλικό στιλ

Ιταλικό εσωτερικό ζωγραφισμένο στους τοίχους

Ιταλικό ρουστίκ εσωτερικό

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό της τραπεζαρίας

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο

Ιταλικό στυλ σε ένα φωτεινό εσωτερικό

Διάδρομος

Η κατασκευή του ιταλικού στυλ στο διάδρομο είναι πολύ απλή: κάθε διάδρομος θα διακοσμηθεί με μια σύνθεση υφάσματος ή μια μεγάλη εικόνα απέναντι από την μπροστινή πόρτα, ένα κηροπήγιο ή μια φωτεινή πετσέτα στο τραπέζι του κλειδιού, με ταπετσαρία και ξύλινη κρεμάστρα τοίχου.

Ιταλικό σαλόνι και διάδρομο

Το μπάνιο

Ακριβώς όπως ένα διάδρομο, ένα μπάνιο απαιτεί εξοικονόμηση χώρου. Τα κύρια μεγάλα στοιχεία πρέπει να τοποθετηθούν στους τοίχους έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αλλά, στην περίπτωση αυτή, το ιταλικό στυλ επιτρέπει λίγο πιο μικρά αντικείμενα παρά, για παράδειγμα, στο διάδρομο.

Επιπλέον, το μπάνιο χρησιμοποιεί τα επικαλυμμένα έπιπλα σε στυλ Country ή Provence: μπουφάν, μικρούς καναπέδες, καρέκλες με επένδυση κλπ.

Το μπάνιο σε ιταλικό στιλ είναι ένα boudoir, δηλαδή, το διαμέρισμα δεν προορίζεται μόνο για διαδικασίες νερού.

Μπαλκόνι

Εάν το σπίτι διαθέτει μπαλκόνι, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό ιταλικό στυλ: σφυρήλατες περιφράξεις, μπανιέρες με λουλούδια κλπ. Αλλά για το γλάσο το μπαλκόνι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι επιθυμητή.

Σημείωση: το μπαλκόνι στην Ιταλία χρησιμοποιείται συχνά ως βοτανικός κήπος, αλλά στις συνθήκες μας, αυτό δεν είναι αρκετά κατάλληλο κλίμα.

Ιταλικό υπνοδωμάτιο

Φωτεινό ιταλικό εσωτερικό

Ιταλικό μπάνιο

Vintage ιταλικό εσωτερικό

Ιταλική εξοχική κατοικία

Επιλογή επίπλων

Το κλασικό ιταλικό σχέδιο ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού εξασφαλίζει την παρουσία επίπλων (σε κάθε δωμάτιο, είτε πρόκειται για μια αίθουσα, ένα διάδρομο ή ένα προθάλαμο) κατασκευασμένο από σκούρο ξύλο με μαλακές κυματιστές μπούκλες και μοτίβα: ανοικτά μπουφέδες, μαζικό τραπέζι με λεπτά χαμηλά πόδια, μαλακές καρέκλες με ψηλές πλάτες, και καναπέδες με στρογγυλεμένο κεφαλάρι.

Για να ρυθμίσετε σωστά το δωμάτιο, είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά τα έπιπλα με ιταλικό στυλ: ταπετσαρία και χρώμα. Τα ταπετσαρισμένα αντικείμενα μπορούν επίσης να εμφανιστούν ως το κύριο στοιχείο χρωμάτων σε σκούρα μπεζ χρώματα.

Ξύλο και πλακάκια στο εσωτερικό του διαμερίσματος στο ιταλικό στιλ

Κομψή κουζίνα Ιταλικού στιλ

Φωτιστικά

Τις περισσότερες φορές, ο σχεδιασμός στο ιταλικό στυλ (διάδρομοι, υπνοδωμάτια, διάδρομος, κλπ.) Περιλαμβάνει μια βούρτσα με την παρουσία σφυρηλατημένων στοιχείων και μενταγιόν. Πολυελαίοι από σφυρήλατο σίδερο χαλκού ή κίτρινου χρώματος, σφαιρικές αποχρώσεις ή μικρά διακοσμητικά σφυρήλατου σιδήρου με τη μορφή φύλλων κισσού, τσαμπί σταφυλιών κλπ.

Για να τονίσει το εσωτερικό του διαμερίσματος θα βοηθήσει τους λευκούς μεταλλικούς πολυελαίους (country style), τους λαμπτήρες με ελλειπτικές αποχρώσεις.

Όταν χρησιμοποιείτε τον κύριο και τον πρόσθετο φωτισμό, είναι σημαντικό οι λαμπτήρες ή οι πολυέλαιοι να γίνονται με τον ίδιο τρόπο: διακόσμηση με το πώμα του κύριου φωτισμού και επιπλέον - για παράδειγμα, δύο επιτραπέζιες λυχνίες που βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του δωματίου. Επιπλέον, πρόσθετος φωτισμός μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή λαμπτήρα κηροζίνης. Συχνά χρησιμοποιούσαν επίσης πολυελαίους και φωτιστικά από ασυνήθιστα σχήματα.

Πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο στο υπνοδωμάτιο με ιταλικό στυλ

Όμορφος πολυέλαιος ιταλικού στιλ

Φινίρισμα επιφάνειας

Οι τοίχοι

Το κλασικό υλικό διακόσμησης με ιταλικό σχεδιασμό είναι βενετσιάνικο γυψομάρμαρο. Πρώτον, με τη βοήθειά του μπορείτε να πάρετε αμέλεια κοντά στο στυλ της χώρας, και δεύτερον, να συμπληρώσετε το εσωτερικό με την προσωπικότητα της υφής, η οποία είναι χαρακτηριστική του αρχαίου στυλ.

Επίσης, οι τοίχοι συχνά διακοσμούνται με ταπετσαρία από φελλό σε έντονα χρώματα. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε ταπετσαρία με τεράστια στοιχεία.

Οι ενεργές ζώνες στο ιταλικό εσωτερικό (τζάκι, χώρος εργασίας, κεφαλάρι, κλπ.) Διακρίνονται με διακοσμητικά έργα ζωγραφικής ή ψηφιδωτά. Κατά την επιλογή του τελευταίου, το κυριότερο είναι η αυστηρή τήρηση του χρωματικού συνδυασμού που καθορίζει το στυλ της Ιταλίας. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγονται τετράγωνα και πολύ μεγάλα σχήματα για να διατηρηθούν οι αισθητικές τάσεις.

Η κλασική διακοσμητική ζωγραφική γίνεται με ακρυλικά. Η πλοκή της ζωγραφικής περιέχει απαραιτήτως στρογγυλεμένες λεπτομέρειες και μορφοποιημένες μπούκλες (κατεύθυνση Προβηγκία).

Γκρι τείχη σε ιταλικό στυλ τραπεζαρία

Ροδάκινο τοίχους στην τραπεζαρία-σαλόνι σε ιταλικό στιλ

Οροφή

Τα υλικά επένδυσης για το ανώτατο όριο στο ιταλικό σχέδιο μπορεί να είναι σχεδόν όλα (εκτός αν, φυσικά, αυτό δεν είναι το στυλ Loft): κρέμα, βρώμικα λευκά ή μπεζ τέντες, συμβατική βαφή της επιφάνειας οροφής, υγρή ταπετσαρία, πλακάκια οροφής κ.λπ.

Οροφή από τούβλα στην κουζίνα Ιταλικού στιλ

Ιταλούς σκελετούς οροφής καθιστικού

Φύλο

Και, φυσικά, ολοκληρώνει το σχέδιο του διαμερίσματος στο ιταλικό στυλ (δεν έχει σημασία αν είναι Προβηγκία ή χώρα). Στο κλασικό ιταλικό σχέδιο, το πάτωμα γίνεται το ίδιο σε όλα τα δωμάτια και τις περιοχές. Το παραδοσιακό δάπεδο για την Ιταλία είναι πλακάκια σκυροδέματος ή παρκέ. Το χρώμα του τελικού υλικού επιλέγεται επίσης σύμφωνα με το γενικό στυλ του δωματίου (Provence, Country, Loft, κλπ.).

Γυαλισμένο κεραμίδι στο υπνοδωμάτιο με ιταλικό στιλ

Παρκέ κάτω από το δέντρο στο σαλόνι του ιταλικού στυλ

Ιταλικό σαλόνι-τραπεζαρία

Επιλογή φωτογραφιών

Τραπέζι και καθρέφτη στο εσωτερικό της Ιταλίας

Μεγάλο σαλόνι με ιταλικό μοντέρνο στυλ.

Αρχικό κρεβάτι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Τραπεζαρία σε κλασικό ιταλικό στιλ

Ιταλική διακόσμηση στο διάδρομο

Φωτεινό σαλόνι με τζάκι

Κλασική κουζίνα Ιταλικού στιλ

Μεγάλο σαλόνι με σκάλα ιταλικού στυλ

Παστέλ τραπεζαρία

Ιταλικό στυλ παιδικό δωμάτιο

Ιταλική διακόσμηση σαλόνι

Υπνοδωμάτιο σε μπεζ και μπορντό χρώμα.

Κλασική ιταλική τραπεζαρία

Ιταλικό στυλ σε ξύλινο εσωτερικό

Ιταλικό στυλ σε ένα εκλεκτικό εσωτερικό

Ιταλικό στυλ στο εσωτερικό με πέτρα

Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό της βεράντα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)