Οροφές χωρίς οροφή: τύποι, χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα χρήσης στο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)

Η τεχνολογία κατασκευής οροφών χωρίς οροφή συμβάλλει στην απόκτηση τέλεια λεία επιφάνεια. Και αν νωρίτερα η χρήση τους για εσωτερική διακόσμηση ενός σπιτιού ή ενός γραφείου μπορεί να αντέξει μονάδες, σήμερα είναι μέρος του συνηθισμένου εσωτερικού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι οροφών χωρίς συγκόλληση από πολυστερίνη, PVC, ύφασμα ή πλαστικό. Ανάλογα με τον τύπο και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, τέτοιες οροφές χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, του παιδικού δωματίου, του σαλόνι, της κουζίνας, του μπάνιου, καθώς και των γραφείων, των τροφοδοτικών και άλλων εμπορικών χώρων.

Armstrong χωρίς οροφή

Ομαλή λευκή οροφή

Τύποι οροφών χωρίς ραφή

Οι ομαλές οροφές είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, καθένα από τα οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

PVC οροφές

PVC απρόσκοπτα τέντες τέντωμα - η πιο δημοφιλής επιλογή για ένα δωμάτιο σχεδόν κάθε μεγέθους. Οι απρόσκοπτες τεντωμένες οροφές έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • η δυνατότητα χρήσης για διακόσμηση οποιωνδήποτε χώρων.
 • αντοχή στη φωτιά.
 • Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες.
 • μην αφήνετε το νερό να διέλθει, επομένως θα προστατεύσουν το δωμάτιο από την πλημμύρα από πάνω.
 • οι οροφές είναι πρακτικές για χρήση και φροντίδα.
 • ευρύ φάσμα επιλογών και αποχρώσεων.
 • διαθέτουν αντιστατικές ιδιότητες.

Το κόστος αυτού του υλικού έχει γίνει πρόσφατα πολύ χαμηλότερο, οπότε όλοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Μαύρη οροφή χωρίς ραφή

Οριζόντια ξύλινη οροφή

Οροφές από ύφασμα

Οι ομοιόμορφες υφασμάτινες οροφές κατασκευάζονται με βάση ένα ύφασμα πολυεστέρα, το οποίο είναι εμποτισμένο με ειδική σύνθεση.

Στρογγυλό οροφή χωρίς στρώματα

Οπίσθιο οροφή χωρίς ραφή

Οι απρόσκοπτες οροφές τέντωμα υφάσματος έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Αναπνεύσιμη υφή, η οποία παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι και αποτρέπει τη συμπύκνωση σε χώρους με υψηλή υγρασία.
 • το πλάτος του καμβά είναι μέχρι 5 μέτρα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους.
 • τη δυνατότητα της ζωγραφικής σε διαφορετικό χρώμα.

Το υλικό έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, η οποία πρακτικά δεν είναι κατώτερη από το PVC.

Οροφή χωρίς ραφές από σανίδες

Οριζόντια οροφή γύψου

Αδιάβροχο κεραμίδι

Ομοιόμορφο κεραμίδι στην οροφή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μονολιθική επιφάνεια χωρίς ορατές μεταβάσεις από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό το υλικό φαίνεται καθαρότερο και πιο αποτελεσματικό από τη χρήση παραδοσιακών πλακιδίων. Η ένωση μεταξύ των πλακιδίων σε αυτήν την περίπτωση είναι παρούσα, αλλά ένας άπειρος δεν θα το παρατηρήσει καν. Οι πλαστικές οροφές έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων, υφές και υφές, καθώς και απομίμηση φυσικού ξύλου ή πέτρας?
 • αντοχή στις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας,
 • εύκολη εγκατάσταση, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.
 • λεπτές αρθρώσεις που δημιουργούν ένα αίσθημα ακεραιότητας της δομής.

Υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών και του λίπους, το υλικό αυτό εκπέμπει ένα επικίνδυνο σύνθετο στυρόλιο, επομένως το απλό πλαστικό δεν συνιστάται για διακόσμηση της οροφής στην κουζίνα.

GCL οροφή χωρίς ραφή

Ομαλή ομαλή οροφή

Ράφι ανώτατο όριο

Η οροφή χωρίς οροφή είναι από PVC και ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του μπάνιου, της κουζίνας, της εξοχικής κατοικίας και άλλων δωματίων. Τα πλαστικά πάνελ είναι πολύ δημοφιλή λόγω του χαμηλού κόστους και της υψηλής ταχύτητας εγκατάστασής τους.

Οροφή χωρίς ραφή

Ομοιόμορφη οροφή με σχέδια

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών πάνελ:

 • την ευκολία συντήρησης και την ικανότητα πλύσης των πάνελ με σχεδόν οποιοδήποτε απορρυπαντικό.
 • ένα ευρύ φάσμα υλικών, που σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το κόστος, το χρώμα και το σχεδιασμό?
 • την παρουσία οροφών με ξύλινα δοκάρια για την προσομοίωση ξύλου και άλλων φυσικών υλικών.
 • τα πάνελ για την οροφή είναι εγκατεστημένα χωρίς ραφές, γεγονός που καθιστά δυνατή την επίτευξη ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
 • υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα περίπλοκο εργαλείο ή να έχετε ειδικές ικανότητες.

Τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού περιλαμβάνουν την ευαισθησία στις μηχανικές βλάβες, καθώς και την απελευθέρωση τοξικού αερίου όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ομαλή γυαλιστερή οροφή

Αδιάλειπτη οροφή combo

Ομαλές υφές οροφής

Ανεξάρτητα από τον τύπο, το αφρό, το ύφασμα, τα κεραμίδια, τα ράφια ή τα ύφασμα τέντωμα οροφής μπορεί να είναι ματ και γυαλιστερό.

Οι απρόσκοπτες γυάλινες οροφές αντανακλούν όλα τα αντικείμενα όπως ο καθρέφτης, οπότε αυτή η επίστρωση είναι πολύ δημοφιλής στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με χαμηλά ταβάνια. Οι καθρέφτες οροφής αυξάνουν οπτικά το ύψος των οροφών και κάνουν το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Ταυτόχρονα, τα γυαλιστερά χωρίς ραφή οροφές φαίνονται αποτελεσματικά τόσο σε κλασικό λευκό όσο και σε φωτεινό σχεδιασμό. Η τελευταία επιλογή συνιστάται για διακόσμηση σε μοντέρνο στυλ.

Οι ομαλές οροφές με ματ εγγυώνται τη δημιουργία μιας απόλυτα ομαλής και μονοφωνικής επιφάνειας, προκειμένου να δοθεί έμφαση σε όλα τα πλεονεκτήματα του δωματίου χωρίς να επικεντρώνεται στον εαυτό σας. Χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, του παιδικού δωματίου, του καθιστικού και των χώρων με μεγάλη έκταση.

Οροφή χωρίς ραφή στο υπνοδωμάτιο

Οροφή χωρίς οροφή στην τραπεζαρία

Η τοποθέτηση των πλακιδίων οροφής επιτρέπει τη χρήση πιο σύνθετων υφασμάτων. Για παράδειγμα, τα κεραμίδια καθρέφτη φαίνονται πολύ επιτυχημένα, τα οποία, σε συνδυασμό με το ελαφρύ φινίρισμα των τοίχων και του δαπέδου, σας επιτρέπουν να επεκτείνετε οπτικά ακόμη και το μικρότερο δωμάτιο.

Απρόσκοπτη οροφή στην κουζίνα

Οροφή χωρίς οροφή στο διαμέρισμα

Διακοσμητικές δυνατότητες χωρίς οροφές

Η τοποθέτηση οροφών χωρίς ραφή και οροφής έχει πολλά πλεονεκτήματα όταν διακοσμεί το εσωτερικό ενός σπιτιού, γραφείου και άλλων χώρων. Ένα ευρύ φάσμα επιλογών καθιστά δυνατή την επιλογή της καλύτερης επιλογής για εγκατάσταση στην κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, την κουζίνα ή για το σχεδιασμό των χώρων γραφείων.

Τις περισσότερες φορές, οι ομαλές οροφές διατίθενται σε λευκό χρώμα. Για να δώσουν την απαραίτητη σκιά, μπορούν να βαφτούν με ακρυλικά χρώματα. Επιπλέον, μπορείτε να βάψετε ένα τέτοιο ανώτατο όριο τόσο πριν όσο και μετά την εγκατάσταση.

Συγκεκριμένες δομές οροφής, για παράδειγμα, ένας συνδυασμός δομών εντάσεως πολλαπλών επιπέδων, γυψοσανίδας και ψευδοροφών, είναι πολύ δημοφιλείς. Ομοιόμορφες καμβάδες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ταπετσαρίες τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός τέτοιων τοίχων και ψευδοροφών δημιουργεί μια ζεστή και απαλή ατμόσφαιρα. Αυτό το είδος διακόσμησης συνιστάται για διακόσμηση κρεβατοκάμαρων.

Για το σχεδιασμό διαφόρων δωματίων, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ομαλές οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ακόμα και τις πιο δημιουργικές και τολμηρές αποφάσεις σχεδιασμού.

Ομαλή οροφή ματ

Μινιμαλιστική ομαλή οροφή.

Οροφή χωρίς ραφή

Πλεονεκτήματα της χρήσης απρόσκοπτων υλικών για διακόσμηση οροφής

Η απουσία ραφών και αρμών σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πιο ομοιόμορφη και ακριβή επιφάνεια. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας δομές τάσης ή ράχης. Παρά τις προφανείς διαφορές στα υλικά, η χρήση της ομαλής τεχνολογίας οροφής έχει αρκετά κοινά πλεονεκτήματα:

 • Γρήγορη εγκατάσταση. Τοποθετείται ομαλή οροφή για αρκετές ώρες. Για τεντωμένο οροφή χωρίς οροφή δεν απαιτεί καν καυστήρα, επομένως η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Μια οροφή από πλακάκια ή πλακάκια συναρμολογείται για αρκετές ώρες χωρίς ειδικά εργαλεία και ειδικές δεξιότητες.
 • Έλλειψη απαραίτητης προετοιμασίας θεμελίωσης. Ομοιογενείς οροφές κρύβουν τυχόν ελαττώματα θεμελίωσης. Επιπλέον, οι μηχανικές δομές και οι επικοινωνίες μπορούν να κρύβονται κάτω από αυτές.
 • Μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υλικών, χρωμάτων και υφών. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των οροφών χωρίς οροφή, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά αριστουργήματα σχεδίασης.
 • Καλή μόνωση θερμότητας και ήχου. Ανεξάρτητα από το υλικό, οι απρόσκοπτες κατασκευές συμβάλλουν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών ηχομόνωσης και θερμομόνωσης της οροφής.
 • Μπορεί να εγκατασταθεί σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους.
 • Δυνατότητα κατασκευής συστήματος αερισμού, συσκευών φωτισμού και συστήματος συναγερμού.

Οι οροφές χωρίς οροφή σάς επιτρέπουν να έχετε μια όμορφη και ομοιόμορφη επιφάνεια, χρησιμοποιώντας τόσο λευκά είδη, όσο και παντόφλες ή πλακάκια, ενώ μια μεγάλη ποικιλία υλικών, χρωμάτων και υφασμάτων θα πραγματοποιήσει ακόμα και τις πιο τολμηρές σχεδιαστικές φαντασιώσεις.

Εύκολη σκοτεινή οροφή

Οροφή από ύφασμα χωρίς ραφή

Οροφή από ύφασμα χωρίς ραφή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)