Επιλογή του τέλειου καθρέφτη μπάνιου: μια επισκόπηση μοντέλων και παραλλαγών εφαρμογής (63 φωτογραφίες)

Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό βοηθά στη διεξαγωγή των συνήθων χειρισμών - πλύσιμο, χτένισμα, εφαρμογή μακιγιάζ ή ξυρίσματος. Ωστόσο, παρά το προφανές υγιεινό στοιχείο, πολλά σχετικά με το πώς να επιλέξουν έναν καθρέφτη στο μπάνιο, επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του προϊόντος και τη συμβατότητά του με το γενικό ύφος του δωματίου.

Για να αποκτήσετε έναν σύγχρονο, βολικό και συνοπτικό καθρέφτη στο μπάνιο, θα πρέπει να κολλήσετε στο "χρυσό μέσο" - αναζητήστε ένα λειτουργικό σχεδιασμό που ταιριάζει ακριβώς με τον ελεύθερο χώρο που θα πάει καλά με διακόσμηση, υδραυλικά και άλλα έπιπλα.

Αψιδωτός καθρέφτης μπάνιου

Λευκό καθρέφτη μπάνιου

Μεγάλο καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης στο μπάνιο σε ένα μαύρο πλαίσιο

Κλασικό καθρέφτη μπάνιου

Βασικά κριτήρια για τη διαίρεση ειδών

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του μπάνιου επιτρέπει τη χρήση τριών ομάδων προϊόντων που σχηματίζονται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Ανάλογα με τη λειτουργικότητα και το μέγεθος, οι κατασκευαστές προσφέρουν μικρούς και μεγάλους καθρέφτες, απλά τοποθετημένους και εξοπλισμένους με ράφια, καθώς και ενσωματωμένα έπιπλα για το μπάνιο.
 • Με σχήματα και σχήματα χρωμάτων.
 • Με χαρακτηριστικά σχεδίασης και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, μια άλλη πλευρά, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός δείκτης είναι το υλικό και το σχήμα του πλαισίου.

Καθρέπτης μπάνιου με μωσαϊκό ντεκόρ

Καθρέφτης μπάνιου σε ξύλινο πλαίσιο

Σχεδιασμός καθρέπτη μπάνιου

Μακρύ καθρέφτη μπάνιου

Διαθέσιμα μεγέθη

Οι εγχώριες και ξένες μάρκες που προμηθεύουν έπιπλα και αξεσουάρ για δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας στην εξειδικευμένη αγορά προσφέρουν ποικίλους τύπους κατόπτρων στο μπάνιο - για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, αρκεί να μετρήσετε τον χώρο πάνω από τον νεροχύτη. Εάν η προτεραιότητα είναι μη τυποποιημένες διαστάσεις, μπορούν να υλοποιηθούν με την παραγγελία ενός προϊόντος με τις απαραίτητες παραμέτρους.

Σε μικρούς χώρους, συχνά εγκαθίστανται 2 μικρά μοντέλα - τέτοιοι καθρέφτες στο εσωτερικό του μπάνιου χρησιμεύουν ως πρόσθετα παράθυρα που αντικατοπτρίζουν το τεχνητό φως και επεκτείνονται οπτικά στον χώρο. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το χώρο πάνω από το μπάνιο με αυτόν τον τρόπο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια οριζόντια τοποθετημένη ανακλαστική επιφάνεια.

Οικολογικό καθρέφτη μπάνιου

Ο καθρέφτης στο μπάνιο υπολόγισε

Ασυνήθιστα διαμορφωμένο καθρέφτη μπάνιου

Υψηλής τεχνολογίας καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης στο εσωτερικό του μπάνιου

Χαρακτηριστικά της λειτουργικότητας και πρόσθετων χαρακτηριστικών

Η βοηθητική λειτουργία θα επηρεάσει φυσικά το κόστος του προϊόντος, αλλά θα μετατρέψει τη χρήση του αντικειμένου σε μια πιο άνετη διαδικασία:

 • σχέδια που περιέχουν μεγεθυντικό φακό. Εδώ, η μετασχηματισμένη αντανάκλαση βοηθά να ξυρίσετε πιο προσεκτικά, να εφαρμόσετε μακιγιάζ.
 • μοντέλα με ενσωματωμένη έξοδο, ειδικά εάν η επιλογή έπεσε στον καθρέφτη του μπάνιου με οπίσθιο φωτισμό, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε όλους τους χειρισμούς υγιεινής σε άνετες συνθήκες.

Κατά κανόνα, σε τέτοιες περιπτώσεις, το ράφι βρίσκεται χωριστά, ακριβώς κάτω από τον ανακλαστικό πίνακα.

Χωρίς καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης μπάνιου σε βάσεις

Καθρέπτης μπάνιου με βάσεις χρωμίου

Στρογγυλό καθρέφτη μπάνιου

Επιλέγοντας το βέλτιστο σχήμα του προϊόντος

Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι στους χώρους υγιεινής των διαμερισμάτων και των ιδιωτικών κατοικιών επιτρέπουν τη χρήση κατόπτρων οποιουδήποτε σχήματος, ωστόσο οι πιο συχνές παραλλαγές είναι οι εξής:

 • ένας στρογγυλός καθρέφτης στο μπάνιο επιλέγεται τόσο από τους υποστηρικτές του κλασσικού στυλ όσο και από τους υποστηρικτές πιο σύγχρονων νεωτεριστικών τάσεων.
 • οβάλ μοντέλα, που βρίσκονται κάθετα, ανυψώνουν οπτικά την οροφή, εναρμονίζονται τέλεια με ένα μόνο νεροχύτη.
 • ένας ορθογώνιος καθρέφτης, ανάλογα με το μέγεθος και την ελεύθερη επιφάνεια, μπορεί να κρεμαστεί τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Για την τοποθέτηση μη τυποποιημένων εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούνται κυματοειδείς (για παράδειγμα, κυματοειδείς) και γωνιακοί καθρέφτες για το μπάνιο, κατά κανόνα είναι μεγάλοι τετράγωνοι χώροι (η προϋπόθεση αυτή αφορά την πρώτη λύση).

Πλατεία καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης μπάνιου με λάμπες

Καθρέπτης μπάνιου με λουρίδα LED

Σαλόνι καθρέφτη μπάνιου

Μικρό καθρέφτη μπάνιου

Χαρακτηριστικά υλοποίησης φωτισμού

Ο φωτισμός είναι ένα από τα βασικά συστατικά, χάρη στα οποία οι διαδικασίες υγιεινής και καλλυντικών προχωρούν αποτελεσματικά, πλήρως και άνετα. Το φως θα πρέπει να είναι ελαφρώς φωτεινό, είναι επίσης σημαντικό ότι δεν εισάγει παραμόρφωση στην εικόνα. Η ενσωματωμένη λειτουργία μπορεί να είναι κανονική λευκή, μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα με μπλε, κόκκινη, κίτρινη ακτινοβολία.

Στενό καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης στο λουτρό

Επίτοιχο καθρέφτη μπάνιου

Καθρέπτης μπάνιου με χρυσή καρέ

Ένας καθρέφτης αφής με οπίσθιο φωτισμό στο μπάνιο έχει υψηλό κόστος, αλλά έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των συμπατριωτών. Ένα ειδικό κουμπί στην επιφάνεια του καθρέφτη σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση του φόντου, να τον ενεργοποιήσετε και να τον απενεργοποιήσετε. Αυτά τα προϊόντα προστατεύονται πλήρως από την υγρασία, ακόμη και η είσοδος νερού δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα και την ασφάλειά τους.

Σίδερο καθρέφτη από ξύλο

Καθρέφτης μπάνιου μινιμαλισμού

Art Nouveau καθρέφτη μπάνιου

Καθρέπτης μπάνιου με ψηφιδωτό πλαίσιο

Ποιο πλαίσιο μπορεί να είναι;

Αυτό το στοιχείο διακόσμησης δεν χρησιμοποιείται πάντα, όπως στους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, η απλότητα των μορφών και η έλλειψη τεράστιων διακοσμητικών προσθηκών αποτελούν προτεραιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω τύπους καρέ:

 • μπαγκέτα;
 • ξύλινα?
 • χάλκινο;
 • μίμηση πλακιδίων?
 • με επίστρωση χρυσού ή αργύρου.
 • πλαστικό.

Η τελευταία επιλογή χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε λύσεις σύγχρονου στυλ, καθώς εκτός από την προφανή φθηνότητα, προσελκύει με την ποικιλία των διαθέσιμων γεωμετριών και υφών. Τα κουφώματα σχεδιαστών είναι κατασκευασμένα από ευγενή ξύλινα και μεταλλικά βάσεις - πρωτότυπα και ταιριάζουν τέλεια στην πλούσια ατμόσφαιρα.

Καθρέφτης μπάνιου πάνω από τον νιπτήρα

Επιτοίχιο καθρέφτη μπάνιου

Μικρό καθρέφτη μπάνιου

Νέο φωτισμένο καθρέφτη μπάνιου

Καθρέψτε στο μπάνιο με την κόγχη

Παραδείγματα αρχικών παραλλαγών

Η ασυνήθιστη εμφάνιση ή η παρουσία λειτουργικών προσθηκών σας επιτρέπει να επιλέξετε από τα αναμφισβήτητα όμορφα προϊόντα την πιο επιτυχημένη για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Μπορούμε να αναφέρουμε διάφορες εποικοδομητικές λύσεις ως ζωντανά παραδείγματα:

 • γωνία καθρέφτη με ράφι για το μπάνιο είναι κατάλληλο για συμπαγή χρησιμοποιήσιμο χώρο, το ράφι είναι σε θέση να αντικαταστήσει κρεμαστά έπιπλα?
 • ενσωματωμένα αξεσουάρ για καθρέφτες, για παράδειγμα, κάτοχοι ποτηριών, περίπτερα. Ο καθρέφτης του ντουλαπιού μπάνιου συμπεριλαμβάνεται επίσης σε αυτή την κατηγορία - ο χρησιμοποιήσιμος χώρος είναι κρυμμένος οργανικά από μια ανακλαστική επιφάνεια.
 • ανασυρόμενα μοντέλα προσαρμοσμένα στις καλλυντικές διαδικασίες, αποτελούνται από τρία μέρη, χωρισμένα από τον τοίχο.

Οι δακτυλιοειδείς χάρακες είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία θέρμανσης. Στο πίσω μέρος των προϊόντων μπορείτε να δείτε αντανακλαστικό φύλλο που συνδέεται με το φωτισμό.

Καθρέφτης στο μπάνιο σε χαλύβδινο πλαίσιο

Καθρέφτης μπάνιου με λάμπα

Τριχωτό καθρέφτη μπάνιου

Καθρέπτης μπάνιου με οπίσθιο φωτισμό LED

Καθρέφτης στο μπάνιο με τηλεόραση

Η ταινία έχει επιφάνεια καθρέφτη, κολλά εύκολα στον τοίχο, μπορεί να αντικαταστήσει το μοντέλο γυαλιού. Μια τέτοια λύση θα είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε στυλ του δωματίου, και η ταινία δεν απαιτεί επίπονη φροντίδα.

Τα πλακάκια καθρέφτη είναι μια άλλη γενική επιλογή σχεδιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τελειώσει το δάπεδο, τοίχους ή οροφή, που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κεραμίδια. Οι γωνιακές δομές (για παράδειγμα, μπανιέρα ή ντους) μπορούν να διακοσμηθούν με πλακάκια μωσαϊκού καθρέφτη.

Καθρέφτης μπάνιου πλαισιωμένο

Καθρέπτες μπάνιου

Οβάλ καθρέφτη μπάνιου

Οπίσθια πάνελ στο μπάνιο

Εξαιρετικά αξεσουάρ

Όταν αποφασίζετε πώς να διακοσμήσετε ένα καθρέφτη μπάνιου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μικρά αξεσουάρ με τα οποία μπορείτε να επιτύχετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο, τον αρχικό σχεδιασμό του κεντρικού στοιχείου του εσωτερικού. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν τη χρήση πολλών κερδοφόρων μεθόδων:

 • πλαίσιο συμπληρωμένο με χάντρες, στρας, διακοσμητικά υφάσματος, αυτοκόλλητα ανθεκτικά στην υγρασία. Τέτοιες μικροδουλειές είναι καλύτερο να τοποθετηθούν στη στιγμή της κόλλας, έτσι ώστε όταν εγκαταστήσετε τον καθρέφτη δεν καταρρέουν?
 • ψηφιδωτό, για παράδειγμα, κεραμικό.Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομψό πλαίσιο από τα θραύσματα των διαφόρων πλακιδίων, να συναρμολογήσετε ένα πλαίσιο από κομμάτια διαφορετικών χρωμάτων και υφών.
 • ζωγραφική - ανεξάρτητα και με τη χρήση μοτίβων μοτίβων.

Εάν θέλετε να ζωγραφίσετε έναν καθρέφτη με τα χέρια σας, αξίζει να τα αποθηκεύσετε με βούρτσες, μεμβράνες, ακρυλικά χρώματα και βερνίκι-fixer.

Πλακάκια καθρέφτη στο μπάνιο

Κάλυψη του καθρέφτη με πλακάκια στο μπάνιο

Φωτιζόμενο καθρέφτη μπάνιου

Κρεμαστό καθρέφτη μπάνιου

Καθρέφτης στο μπάνιο με ράφια

Βασικά κριτήρια για την επιλογή καθρέφτη μπάνιου

Πριν από την αγορά, είναι σκόπιμο να δοθεί προσοχή σε πολλά σημεία:

 • τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα του μοντέλου - αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για τις συμπαγείς αίθουσες που απαιτούν μασκοφόρες περιοχές αποθήκευσης.
 • ποιοτικά χαρακτηριστικά - χωρίς μάρκες, γρατζουνιές, ελαττώματα, θολή εμφάνιση ή παραμόρφωση.
 • την αξιοπιστία και την πληρότητα της στερέωσης.
 • τη συμμόρφωση της φόρμας και τις εξωτερικές επιδόσεις με τη συνολική σχεδίαση του δωματίου.

Ο καθρέφτης πρέπει να δίνει μια σαφή εικόνα εάν έχει ενσωματωμένο φωτισμό, το τελευταίο στοιχείο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και να μην είναι αιχμηρό για τα μάτια (διαφορετικά θα είναι δυσάρεστο να το χρησιμοποιείτε το πρωί).

Περιστρέψτε καθρέφτη μπάνιου

Provence στιλ μπάνιο καθρέφτη

Ορθογώνιο καθρέφτη μπάνιου

Καθρέψτε στο μπάνιο στο πλαίσιο

Επιλογές για την προσάρτηση ενός πρόσθετου "παραθύρου"

Όταν αποφασίζετε πώς να κρεμάσετε έναν καθρέφτη στο μπάνιο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του αξεσουάρ και ιδιαίτερα τη διακόσμηση του δωματίου. Οι ειδικοί δίνουν διάφορους τρόπους:

 • χρησιμοποιώντας κόλλα πλακιδίων. Αυτή η τεχνική είναι εφικτή μόνο στο στάδιο της επισκευής στο δωμάτιο, το πάχος του στοιχείου πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους του κεραμιδιού. Εάν πρέπει να αλλάξετε το "παράθυρο", κατά πάσα πιθανότητα θα σπάσει κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης. Με αυτό τον τρόπο, το κεραμίδι καθρέφτη είναι σταθερό.
 • στην ταινία στήριξης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο εύκολο να στερεώσετε το στοιχείο στον τοίχο με τα χέρια σας - όταν η επισκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί και δεν θέλετε να καταστρέψετε την ακεραιότητα των πλακιδίων στο μπάνιο, το πρόσθετο εξάρτημα μπορεί να στερεωθεί σε ειδική αδιάβροχη κασέτα καθρέφτη.
 • σε βάρος των βιδών - θα πρέπει να προβλεφθούν οπές στο πλαίσιο.
 • ένας καθρέφτης που κρέμεται είναι πολύ βολικός για την εγκατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός του είναι αρκετά μεταβλητός και ευέλικτος.

Εάν η περιοχή επιτρέπει και δεν υπάρχει επιθυμία να παρέμβει στην ήδη σχηματισμένη διακόσμηση τοίχου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε την προσφορά κινητής τηλεφωνίας - το μοντέλο δαπέδου, που δημιουργήθηκε ειδικά για ένα δωμάτιο με υψηλό επίπεδο υγρασίας. Το μόνο αρνητικό είναι οι εντυπωσιακές διαστάσεις του προϊόντος.

Ροτό φουτουριστικό στυλ καθρέφτη μπάνιου

Ραδιόφωνο καθρέφτη μπάνιου

Χαρακτηρισμένο καθρέφτη μπάνιου

Καθαρός κομψός καθρέφτης μπάνιου

Καμπίνα με καθρέφτη στο μπάνιο

Για ένα μικρό μπάνιο, συνιστάται να αγοράσετε έναν καθρέφτη ενσωματωμένο στο ντουλάπι - τέτοια έπιπλα θα περιέχουν ένα κιτ πρώτων βοηθειών, είδη υγιεινής και ταυτόχρονα θα έχουν μια άνετη αντανακλαστική επιφάνεια.
Συνοψίζοντας τις προτεινόμενες επιλογές, μπορούμε να συμπεράνουμε: οι καθοριστικοί παράγοντες κατά την επιλογή είναι οι διαστάσεις του δωματίου και ο προτιμώμενος σχεδιασμός. Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το επιλεγμένο μοντέλο μόνος σας.

Καθρέφτης μπάνιου με στρογγυλεμένες γωνίες

Καθρέφτης στο μπάνιο με κρυφά ράφια

Καθρέφτης αντικέ κεραμίδια στο μπάνιο

Καθρέψτε στο μπάνιο σε ένα παλιό πλαίσιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)