Ιαπωνικό εσωτερικό σε ένα διαμέρισμα της πόλης: μερικά μυστικά για αρχάριους (105 φωτογραφίες)

Το ιαπωνικό στυλ στο εσωτερικό σήμερα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των κατοίκων της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής. Είναι, κατά κανόνα, επιλέγεται από κατοίκους μεγάλων πόλεων, κουρασμένοι από καθημερινό θόρυβο και φασαρία, για να διακοσμήσουν τα διαμερίσματα και τα γραφεία τους. Τους αρέσει αυτή η τάση για συγκράτηση των χρωμάτων και των λεπτομερειών, λακωνικές μορφές και το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο εσωτερικό αισθάνεστε προστατευμένοι.

Ιαπωνικές τόνους στο εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό με μπαλκόνι

Ιαπωνικό εσωτερικό μπεζ

Ιαπωνικό λευκό κουζίνα εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό λευκό

Το φαινόμενο της δημοτικότητας του ιαπωνικού στυλ

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το εσωτερικό της Ιαπωνίας για πολλούς λόγους. Πρώτα απ 'όλα, αυτό το στυλ είναι για τους ιδεολογικούς θαυμαστές του Βουδισμού και τη μοναδική φιλοσοφία της Αρχαίας Ανατολής. Άλλοι θεωρούν την τάση αυτή εξωτική και πολύ πρωτότυπη. Θυμηθείτε ότι οι εθνοτικές μορφές ήταν πάντα στη μόδα. Το ιαπωνικό στυλ έχει τη δική του μοναδική ομορφιά, που είναι για τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί από την οδύσσεια στο εσωτερικό. Αλλά, σε γενικές γραμμές, μοιάζει περισσότερο με το ιαπωνικό στυλ για την απίστευτη απλότητα του.

Ιαπωνικό εσωτερικό με σκυρόδεμα

Ιαπωνικά εσωτερικό μαύρο

Ιαπωνικό εσωτερικό ασπρόμαυρο

Ιαπωνικό εσωτερικό με λουλούδια

Ιαπωνικό εσωτερικό ντεκόρ

Το ιαπωνικό στυλ χαρακτηρίζεται από:

 • χρήση περιβαλλοντικών υλικών ·
 • τη χρήση πολυλειτουργικών επίπλων.
 • ελάχιστα εξαρτήματα.
 • Πολλή ατμόσφαιρα και ελεύθερος χώρος.
 • ένα μεγάλο αριθμό συστημάτων αποθήκευσης?
 • ζωνοποίηση του δωματίου.

Αν ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες του ιαπωνικού στυλ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο, ζεστό και, κυρίως, ένα πολύ λειτουργικό εσωτερικό, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα. Εάν πρόκειται να κάνετε επισκευές σε ένα στούντιο διαμέρισμα ή στούντιο, δώστε προσοχή στο ιαπωνικό στυλ.

Ιαπωνικό εσωτερικό με ξύλινο διαχωριστικό

Ιαπωνικό εσωτερικό με ξύλινο λουτρό

Ιαπωνικό ξύλινο εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό σχέδιο

Ιαπωνικό εσωτερικό με καναπέ

Υλικά και χρώματα του εσωτερικού της Ιαπωνίας

Το ιαπωνικό στυλ στο εσωτερικό σχεδιασμό μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με τη βοήθεια φιλικών προς το περιβάλλον και φυσικών υλικών. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλαστικά και συνθετικά. Στο σύγχρονο ιαπωνικό εσωτερικό, καθώς και στο εσωτερικό που δημιουργήθηκε πριν από πολλούς αιώνες στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, πρέπει να είναι παρόντες:

 • φυσικό ξύλο.
 • ρύζι χαρτί?
 • μπαμπού?
 • φυσική πέτρα;
 • γυαλί?
 • λινάρι?
 • βαμβάκι
 • ιμάντες ιτιάς ·
 • πορσελάνη.

Από αυτά τα υλικά μπορούν να κατασκευαστούν τόσο ογκώδη έπιπλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα φυσικά υλικά πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται για τοίχους και οροφές. Και ακόμα κι αν κάνετε το εσωτερικό με το δικό σας ιαπωνικό ύφος με τα χέρια σας, δεν χρειάζεται να κολλήσετε ταπετσαρίες βινυλίου στους τοίχους και να τοποθετήσετε λινέλαιο στο πάτωμα. Για επιφανειακά φινίρισμα είναι κατάλληλες αποκλειστικά φυσικές υφές.

Ο ιαπωνικός μινιμαλισμός στο εσωτερικό έχει το ιδιαίτερο χρωματικό του σχήμα, το οποίο αποτελείται από ήρεμες, συγκρατημένες, φυσικές αποχρώσεις.

Ιαπωνικό εσωτερικό σπίτι

Ιαπωνικό εσωτερικό με σανίδες

Ιαπωνικά στυλ πόρτες

Ιαπωνικό εσωτερικό ενός διώροφου σπιτιού

Ιαπωνικό στυλ εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό με βάθρο

Ιαπωνικό εσωτερικό με οπίσθιο φωτισμό

Ιαπωνικό εσωτερικό με διακοσμητικά μαξιλάρια

Ιαπωνικό εσωτερικό με ξύλινο πάτωμα

Ιαπωνικό εσωτερικό με δοκούς στην οροφή

Κουρτίνες σε ιαπωνικό στιλ

Ιαπωνικά εσωτερικό φωτεινό

Ιαπωνικό εξοχικό σπίτι

Ιαπωνικό εσωτερικό με κίτρινο τοίχο

Ιαπωνικό εσωτερικό με απαλή ζώνη

Το εσωτερικό των δωματίων σε ιαπωνικό στιλ θα πρέπει να είναι διακοσμημένο σε χρώματα όπως:

 • μπεζ;
 • άμμος?
 • μαύρο
 • καφέ
 • λευκό
 • πράσινο
 • γάλα;
 • γκρι.

Ωστόσο, αν το εσωτερικό σας σε ήρεμα χρώματα φαίνεται πολύ βαρετό, μπορείτε να το αραιώσετε με φωτεινά σημεία. Όλες οι αποχρώσεις του ξύλου συνδυάζονται τέλεια με κόκκινο, τυρκουάζ, τούβλο, βαθύ πράσινο και μπλε. Εδώ δεν μπορείτε να φοβάστε να πειραματιστείτε με το χρώμα.

Ιαπωνικό εσωτερικό με γυαλιστερά έπιπλα

Ιαπωνικό εσωτερικό με κουρτίνες από κόντρα πλακέ

Λειτουργικό ιαπωνικό εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό με ντουλάπα

Ιαπωνικό εσωτερικό με κουζίνα

Ιαπωνικό εσωτερικό με διακόσμηση ξύλινων τοίχων

Ιαπωνικό εσωτερικό διάδρομο στο σπίτι

Ιαπωνικό εσωτερικό διάδρομο

Ιαπωνικό εσωτερικό με ανατολίτικες εκτυπώσεις

Ιαπωνικά εσωτερικό φυσικό

Ιαπωνικό εσωτερικό μοντέρνο

Ιαπωνικό εσωτερικό με κουρτίνες

Ιαπωνικό εσωτερικό σαλέ

Ιαπωνικά εσωτερικό γκρι

Ιαπωνικό εσωτερικό μπάνιο γκρι

Γενικές συστάσεις για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου

Το ιαπωνικό εσωτερικό σχέδιο θα πρέπει να είναι ελάχιστο σε όλα. Για παράδειγμα, δεν καλωσορίζει πολύπλοκες κατασκευές και σωρούς επίπλων - ο αέρας και το φως πρέπει να εξαπλώνονται ανεμπόδιστα.Εάν το δωμάτιο στο οποίο δημιουργείτε ένα ιαπωνικό εσωτερικό είναι πολυλειτουργικό, ζώνη του χώρου. Στο εσωτερικό της Ιαπωνίας, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φωτισμό, φορητές οθόνες, κινητά χωρίσματα μπαμπού ή κουρτίνες.

Ιαπωνικό εσωτερικό καθιστικό

Ιαπωνικό εσωτερικό καθιστικό στο διαμέρισμα

Ιαπωνικό εσωτερικό στο Χρουστσόφ

Ιάπωνες εσωτερικές ιδέες

Ιαπωνικό εσωτερικό μπάνιο

Ιαπωνικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Ιαπωνικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Ιαπωνικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο με ράφια

Τοίχους σε ιαπωνικό στιλ

Ιαπωνικό στυλ εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό με μπαρ

Ιαπωνικό εσωτερικό με τραπεζάκι του καφέ

Ιαπωνικό εσωτερικό τραπεζαρία

Ιαπωνικό διαμέρισμα στούντιο στούντιο

Ιαπωνικό εσωτερικό στούντιο

Με την ευκαιρία, κουρτίνες σε ένα τέτοιο εσωτερικό θα πρέπει να είναι πολύ απλή - δεν πτυχώσεις και lambrequins. Συνήθως, ευθεία λινό από φυσικό ύφασμα κρεμάται στα παράθυρα ή ρωμαϊκές κουρτίνες με εθνοτικές στολίδια που χρησιμοποιούνται. Εάν θέλετε να αυξήσετε οπτικά την οροφή, βάψτε το σε μπεζ και τοποθετήστε ξύλινα δοκάρια. Με αυτά, το δωμάτιό σας θα φαίνεται πιο ψηλό.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα έπιπλα. Έχει απλή γεωμετρία - μόνο αιχμηρές γωνίες, ευθείες γραμμές και κύκλους τέλειου σχήματος. Καναπέδες και ένα κρεβάτι σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους είναι πολύ χαμηλές και θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσετε να το συνηθίσετε.

Ιαπωνικό εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό γραφείο

Ιαπωνικό εσωτερικό με πέτρα

Ιαπωνικό εσωτερικό με τζάκι

Ιαπωνικό εσωτερικό με πίνακες ζωγραφικής

Για το ιαπωνικό στυλ, τα έπιπλα με πρόσθετες λειτουργίες είναι κατάλληλα. Μπορείτε να βρείτε τραπέζι μετασχηματισμού και ευρύχωρο καναπέ με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Ιαπωνικό εσωτερικό με συρταριέρα

Ιαπωνικό εσωτερικό σχέδιο

Ιαπωνικά εσωτερικό καφέ

Ιαπωνικό εσωτερικό διάδρομο

Ιαπωνικό εσωτερικό με χαλί

Ιαπωνικό εσωτερικό φως

Ιαπωνική τηλεόραση εσωτερικό

Ιαπωνικά εσωτερικό σκοτάδι

Ιαπωνικό παραδοσιακό εσωτερικό

Ιαπωνικό παραδοσιακό εσωτερικό σπίτι

Κάνουμε εσωτερικό χώρο

Στο ιαπωνικό στιλ, μπορείτε να κάνετε ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά μπορείτε να εκδώσετε μόνο ένα δωμάτιο. Θέλεις να εκπλήξεις τους επισκέπτες; Στη συνέχεια, κάντε ένα εσωτερικό σαλόνι σε ιαπωνικό στιλ. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε μια ξύλινη σανίδα, επικολλήστε τους τοίχους με φυσική ταπετσαρία "κάτω από το μπαμπού", κάνουν το φως οροφής. Στο ιαπωνικό σαλόνι μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν καναπέ και μια πλατεία καρέκλες με χαμηλά πόδια. Στο κέντρο της αίθουσας υπάρχει ένα χαμηλό γυάλινο τραπέζι, μαξιλάρια γύρω από το σε καλύμματα σεντονιών. Στο εσωτερικό του καθιστικού, οι οθόνες από χαρτί από μπαμπού και ρύζι διακοσμημένες με ιερογλυφικά ή μινιατούρες σε ιαπωνικό στιλ θα φαίνονται τέλειες. Μια οθόνη μπορεί να χωρίσει το σαλόνι σε ζώνες.

Το ιαπωνικό εσωτερικό είναι όμορφο

Ιαπωνικό εσωτερικό με κρεβάτι

Ιαπωνικό εσωτερικό με στρογγυλό τραπέζι

Ιαπωνική εσωτερική κουζίνα στο σπίτι

Ιαπωνικό εσωτερικό κουζίνα

Ιαπωνικό εσωτερικό με ενσωματωμένα έπιπλα

Φωτισμός στο εσωτερικό - έχει ένα ειδικό ρόλο να παίξει εδώ. Στο σαλόνι και σε άλλα δωμάτια θα πρέπει να υπάρχουν διάφορες πηγές φωτός. Μπορεί να είναι ένας απλός πολυέλαιος στην οροφή, οι λαμπτήρες στους τοίχους, ένας λαμπτήρας δαπέδου που καλύπτεται με ρύζι χαρτί. Για να επιτευχθεί πλήρης ενότητα με τη φύση, θα πρέπει να μεγιστοποιήσετε το φως της ημέρας στο δωμάτιο, ώστε να μην μπορείτε να αποκλείσετε τα παράθυρα με τίποτα και πρέπει να κρεμάσετε κουρτίνες από αυτά που μπορούν εύκολα να ανοιχτούν.

Ένας σύγχρονος άνθρωπος, κουρασμένος από τη φασαρία της πόλης, θα πρέπει να σκεφτεί να δημιουργήσει το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας σε ιαπωνικό ύφος. Εκτός από ένα κρεβάτι στα χαμηλά πόδια, μια άνετη ντουλάπα και ένα συρταριέρα με καθρέφτη, θα πρέπει να υπάρχουν και διακοσμητικά στοιχεία από οικολογικά υλικά. Στην κρεβατοκάμαρα, δέντρα νάνος ή μπαμπού τοποθετούνται συχνά σε βάζα με νερό. Τα ζωντανά φυτά δημιουργούν πάντα μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ιδανική για χαλάρωση. Το φυσικό κλωστοϋφαντουργικό προϊόν θα προσθέσει την αισθητική σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Τοποθετήστε στο πάτωμα ένα ματ ή μαλακό χρώμα χαλιά από λινά ή βαμβάκι. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με φωτογραφίες με ανθισμένα σακούρα, μπαμπού και άλλα ιαπωνικά θέματα. Για οποιεσδήποτε ζωγραφιές, χρησιμοποιήστε μόνο πλαίσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: ξύλο, γυαλί, ξηρό μπαμπού.

Ιαπωνικά εσωτερικό στο διαμέρισμα

Ιαπωνικό εσωτερικό με σκάλες

Ιαπωνικό εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος

Ιαπωνικό σοφίτα εσωτερικό

Ξύλινο εσωτερικό από συμπαγές ξύλο

Το εσωτερικό της κουζίνας ιαπωνικής κουζίνας φαίνεται πολύ κομψό και κομψό. Για να το δημιουργήσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φυσική πέτρα. Μπορούν να βάλουν το πάτωμα - δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και πολύ πρακτικό για την κουζίνα. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα πέτρινο πάγκο εδώ. Μια βρύση χαλκού και μια λακωνική κουζίνα με γυαλιστερή πρόσοψη θα πάνε καλά με αυτό. Μην υπερφορτώνετε την κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ με ένα μεγάλο αριθμό διακοσμητικών μικροσκοπίων. Γυάλινο βάζο με μπάλες από κλαδιά ιτιάς, διακοσμητικά πιάτα μπαμπού - αυτό θα είναι αρκετό για την κουζίνα.

Ιαπωνικό εσωτερικό με έπιπλα

Ιαπωνικό στυλ εσωτερικού μινιμαλισμού

Ιαπωνικό αρ νουβό εσωτερικό

Ιαπωνικό εσωτερικό μονόχρωμο

Ιαπωνικό εσωτερικό με μια θέση

Το μπάνιο θα φανεί επίσης πρωτότυπο σε ιαπωνικό στιλ. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα σκούρο καφέ κεραμίδι, και στους τοίχους - γαλακτώματα πλακάκια. Εδώ μπορείτε να βάλετε ένα ξύλινο ντουλάπι με ημιδιαφανείς πόρτες, για να κρύψετε στοίβες από πετσέτες, καλλυντικά και άλλα μικρά πράγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περιττό: μια στοίβα από επίπεδες πέτρες και μίσχους μπαμπού σε ένα βάζο μπορεί να είναι η μόνη διακόσμηση.

Ιαπωνικά απλό εσωτερικό

Ιαπωνικά παράθυρα στυλ

Ιαπωνικό εσωτερικό φωτισμό

Ιαπωνική εσωτερική διακόσμηση

Ιαπωνικό εσωτερικό ανοιχτού χώρου

Αν θέλετε το διαμέρισμά σας να γίνει ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, διακοσμήστε το σε ιαπωνικό ύφος. Ο μινιμαλισμός στις λεπτομέρειες, η απλότητα των μορφών, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά - όλα αυτά μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο δωμάτιο σε ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας και να ακούσετε τον εαυτό σας πραγματικά.

Ιαπωνικό εσωτερικό με πάνελ

Ιαπωνικό εσωτερικό με πάνελ

Ιαπωνικό εσωτερικό με πανοραμικά παράθυρα

Ιαπωνικό εσωτερικό με χωρίσματα

Ιαπωνικό εσωτερικό με γραφείο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)