Αποθήκευση σκι: επαγγελματικές συμβουλές

Όλοι όσοι έχουν κάνει σκι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, γνωρίζουν ότι η ευχαρίστηση και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του σκι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο φροντίσαμε τον εξοπλισμό στο σπίτι και ιδιαίτερα από το αν η αποθήκη του σκι ήταν σωστή στη ζεστή εποχή. Αυτή η εύκολη, αλλά υπεύθυνη επιχείρηση έχει τις δικές της αποχρώσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για να γνωρίζουμε για να μην χαλάσουμε το ακριβό εξοπλισμό.

Ξύλινες συστοιχίες αποθήκευσης σκι

Πώς να φροντίζετε το χειμώνα;

Αφού τελειώσετε το σκι, θα πρέπει να μεταφέρετε τα σκι σας σε ένα ζεστό δωμάτιο και να τα σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια να τα στεγνώσετε, μόνο μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης - πάρα πολύ θερμότητα μπορεί να τους καταστρέψει ανεπανόρθωτα. Βάζουν τον εξοπλισμό με τις κάλτσες τους επάνω, και μπαστούνια τοποθετούνται κοντά.

Χώρος αποθήκευσης σκι στο σπίτι

Χώρος αποθήκευσης σκι πάνω από την πόρτα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι σφίγγουν καλά και δεν σκουριάζουν και ο καμβάς είναι εντελώς στεγνός.

Τα αποξηραμένα αντικείμενα είναι συσκευασμένα σε μια θήκη ή τυλιγμένα σε ένα πυκνό ύφασμα με μια ολισθαίνουσα επιφάνεια προς τα μέσα, και έπειτα επιδέχονται και τοποθετούνται σε ξηρό μέρος. Οι ίδιοι κανόνες καθιστούν την αποθήκευση σκι την πιο φειδωλή.

Γκαράζ αποθήκευση σκι

Λεπτές αποχρώσεις του καλοκαιριού

Σε αντίθεση με τη γνωστή παροιμία το καλοκαίρι, θα πρέπει να προετοιμάσετε όχι μόνο τα έλκηθρα, αλλά και τα σκι. Ωστόσο, αυτό ισχύει για κάθε χειμερινό αθλητικό εξοπλισμό, το οποίο το καλοκαίρι, αν αποθηκευτεί ακατάλληλα (για παράδειγμα, στο μπαλκόνι), απειλείται από πολλούς αρνητικούς παράγοντες:

 • η βροχόπτωση και ακόμη και η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει σκουριά των συνδετήρων και να οδηγήσει στο ξεφλούδισμα της επιφάνειας ολίσθησης.
 • οι ημερήσιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είναι εξαιρετικά επιζήμιες ακόμη και για τις πλαστικές επικαλύψεις, για να μην αναφέρουμε και τις ξύλινες.
 • η έντονη ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφει επίσης το υλικό και οδηγεί σε ξήρανση.

Χώρος αποθήκευσης σκι στο σαλόνι

Φυσικά, είναι απαραίτητο να αποκλείσουμε την επίδραση όλων των παραπάνω παραγόντων, για παράδειγμα, είναι χρήσιμο ένα ράφι αποθήκευσης σκι στο αποθήκη. Στο τέλος της σεζόν συνιστώνται αρκετές διαδικασίες:

 1. Αντιμετωπίστε τα σκι με ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό, και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί εμποτισμένο σε αμμωνία και στεγνώστε καλά, φυσικά - μακριά από θερμαντήρες. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει με ραβδιά.
 2. Γυρίστε απαλά, καθαρίστε και λιπάνετε τις βάσεις με ειδικό γράσο για να το προστατέψετε από τις περιβαλλοντικές επιρροές. Εάν δεν υπάρχει λίπανση - δεν έχει σημασία, το συνηθισμένο βαζελίνη θα κάνει.
 3. Επιθεωρήστε τα σκι για μικροκονήματα και τσιπς και, σε περίπτωση ανίχνευσης, λερώτε ελαφρά τις προβληματικές περιοχές με γυαλόχαρτο και βερνίκι σε δύο ή τρία στρώματα.
 4. Επαλείψτε τις ολισθαίνουσες επιφάνειες με ειδικό γράσο για να εμποδίσετε την πρόσβαση στην πορώδη σκόνη και το οξυγόνο: ξύλο με ρητίνη και πλαστικό με παραφίνη.
 5. Πακέτο για αποθήκευση και τοποθετείται σε δροσερό σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία (ντουλάπι, τουαλέτα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφορετικά σκι πακέτα διαφορετικά. Έτσι, οι ξύλινες είναι δεμένες μεταξύ τους σε δύο μέρη - στο δάχτυλο και στο τακούνι - και τοποθετούνται σε αποστάτες και τα πλαστικά μπορούν απλά να συνδεθούν μεταξύ τους και να τοποθετηθούν στον τοίχο σε μια θήκη ή να τοποθετηθούν στον τοίχο με μπαστούνια. Αλλά η καλύτερη επιλογή θα ήταν η βάση αποθήκευσης σκι, τότε ο εξοπλισμός δεν θα παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή.

Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε τις μπότες του σκι. Η εσωτερική μπότα αφαιρείται, πλένεται καλά και αφήνεται να στεγνώσει, γεμισμένη με τσαλακωμένο χαρτί ή εφημερίδες. Το εξωτερικό παπούτσι καθαρίζεται προσεκτικά από βρωμιά, τοποθετείται μέσα σε αυτό είναι ένα εσωτερικό, προσυσκευασμένο με καθαρό στεγνό χαρτί και κουμπωμένο.Με αυτή τη φόρμα, τα παπούτσια μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι την επόμενη σεζόν.

Βραχίονες σκι

Αγκίστρια αποθήκευσης σκι

Αποθήκευση σκι και παπουτσιών

Για όσους απολαμβάνουν ακραία σπορ

Η σωστή αποθήκευση του snowboard το καλοκαίρι συνεπάγεται την τήρηση πολλών απλών κανόνων:

 • Στο τέλος κάθε σεζόν, θα πρέπει να δώσετε στο διοικητικό συμβούλιο την υπηρεσία, έτσι ώστε οι δάσκαλοι να τα γυαλίζουν, να ακονίζουν τα κομμάτια και να τα τρίβουν με παραφίνη. Στο σπίτι, αυτό δεν είναι εύκολο να κάνετε, επιπλέον, τον ερχόμενο χειμώνα δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε την κατάσταση του εξοπλισμού.
 • Πριν από τη συσκευασία για αποθήκευση, το snowboard καθαρίζεται εναλλάξ με βρεγμένα και στεγνά κουρέλια. Οι συνδέσεις στερεώνουν, αφαιρούν, καθαρίζουν και τοποθετούνται στο κουτί, λιπαρώντας τα μπουλόνια με λάδι. Ωστόσο, η σανίδα μπορεί να αποθηκευτεί και να συναρμολογηθεί.
 • Το δωμάτιο στο οποίο το σκάφος θα σταθεί όλο το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι στεγνό και δροσερό, επειδή οι σανίδες, όπως τα σκι, δεν μπορούν να ανεχθούν την υγρασία, το άμεσο ηλιακό φως και τις υψηλές θερμοκρασίες, από τις οποίες ο εξοπλισμός μπορεί να σκουριάσει, να στεγνώσει και να λυγίσει.

Κρατήστε το snowboard οριζόντια για να αποφύγετε παραμορφώσεις. Με μια ολισθαίνουσα επιφάνεια προς τα κάτω τοποθετείται σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια του διαμερίσματος (ντουλάπα, ράφι, κρεβάτι) ή κρεμασμένο προσεκτικά σε γάντζους. Μην βάζετε άλλα πράγματα στον πίνακα, διαφορετικά μπορεί να λυγίσει σταδιακά. αν το σπίτι διαθέτει ένα ράφι αποθήκευσης σκι, αξίζει να ελευθερώσετε χώρο για ένα snowboard.

Σκηνή σκι

Εξωτερική αποθήκευση σκι

Ράφι σκι

Οι μπότες για σνόουμπορντ είναι έτοιμες για το καλοκαίρι, όπως ακριβώς και οι μπότες του σκι: καθαρίζονται, αποξηραίνονται και γεμίζουν με χαρτί, στη συνέχεια συσκευάζονται σε κιβώτιο σε συναρμολογημένη κατάσταση και τοποθετούνται σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Η συμμόρφωση με αυτούς τους απλούς κανόνες θα σας επιτρέψει να μην ανησυχείτε για την κατάσταση του snowboard σας στις αρχές του επόμενου χειμώνα, αλλά αμέσως βυθίστε το αγαπημένο σας ακραίο άθλημα.

Χώρος αποθήκευσης σκι στο διάδρομο

Χώρος αποθήκευσης σκι στον τοίχο

Ράφι αποθήκευσης σκι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)