Μόνωση οροφής: από πού να ξεκινήσετε;

Σε μια ιδιωτική κατοικία ή σε ένα εξοχικό σπίτι, θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου θα είναι ζεστό και άνετο, αλλά μερικές φορές η θερμότητα από το σπίτι αφήνει το δρόμο λόγω της κρύας στέγης, τόσοι πολλοί αρχίζουν να ψάχνουν για την απάντηση στο ερώτημα - πώς να μονώσει το ανώτατο όριο σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Υπάρχουν πολλοί τύποι μονωτικών υλικών που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Ποικιλίες υλικών

Το ανώτατο όριο είναι μονωμένο σε ένα σπίτι με κρύα στέγη που χρησιμοποιεί θερμομονωτικά υλικά. Κατά την επιλογή προϊόντων μόνωσης, οι καταναλωτές καθοδηγούνται από τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Αγωγιμότητα θερμότητας - αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει τη μεταφορά θερμότητας μέσω της επιφάνειας της οροφής. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερα είναι το υλικό.
 • Αντοχή στην υγρασία - ο δείκτης αξιολογείται όταν θερμαίνεται η οροφή από έξω.
 • Διάρκεια ζωής - παρέχει μεγάλη διάρκεια χρήσης κατά το ζέσταμα.
 • Περιβαλλοντική ευαισθησία - εκτιμάται ο αντίκτυπος στο σώμα.
 • Ευφλεκτότητα - η θερμομόνωση δεν πρέπει να ανάβει όταν βρίσκεται σε ξύλινες στέγες.

Μόνωση οροφής στο μπαλκόνι

Τα παρακάτω υλικά χρησιμεύουν ως υλικά μόνωσης:

 • Πριονίδια;
 • Επέκταση πηλού?
 • Πέτρινο μαλλί.
 • Ecowool;
 • Πολυστυρένιο;
 • Πηλός.
 • Στυροπρίονο.

Οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μονώσετε το ανώτατο όριο μιας ιδιωτικής κατοικίας με το υλικό που είναι κατάλληλο για τη βάση της οροφής, διαφορετικά μπορείτε να επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της μόνωσης εξαρτώνται από την κατηγορία της επικάλυψης. Η βάση του σκυροδέματος περιλαμβάνει τη χρήση υλικών υψηλής πυκνότητας ή θερμομονωτικών υλικών με μεγάλο βάρος. Για τις οροφές από ξύλινες οροφές, τα καλύτερα υλικά είναι τα ελαφριά μέσα πληρώσεως ή η κυλινδρική μόνωση.

Μόνωση της οροφής στο μπάνιο

Μέθοδοι μόνωσης

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι μόνωσης, που υποδηλώνουν ποικιλία μόνωσης στέγης σπιτιών. Μπορείτε να κάνετε τη μόνωση της οροφής με τα χέρια σας.

Χρήση πριονιδιού

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να μονώσουν την οροφή με πριονίδι; Η θέρμανση της οροφής με πριονίδι ήταν κοινή στον τελευταίο αιώνα. Όταν οι ξυλουργικές επιχειρήσεις βρίσκονται κοντά σε σπίτια, είναι δυνατή η αγορά υλικών που χρησιμεύουν ως μόνωση για την κρύα οροφή με μικρό κόστος.

Συνιστάται η θέρμανση της οροφής με πριονίδι σε ξύλινα δάπεδα. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι η υψηλή ευφλεκτότητα. Η ποιότητα αυτή αντισταθμίζεται από τη χρήση πολυάριθμων μονωμένων τεχνολογιών.

Μόνωση της οροφής μιας ιδιωτικής κατοικίας

Εάν χρησιμοποιείτε πριονίδι ως θερμαντήρα για τη στέγη, τότε θα πρέπει να επιλέξετε σωστά το μέγεθος του στρώματος. Η μόνωση της οροφής με πριονίδι αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια μόνωσης στέγης:

 1. Στρώνοντας ένα ξύλινο πάτωμα με διάλυμα αργίλου υγρής σύστασης.
 2. Πλήρωση άμμου για την αποφυγή βλάβης στο στρώμα μόνωσης.
 3. Εφαρμογή μίγματος καρβιδίου και ασβεστούχου ασβεστίου για την αποφυγή της κατανάλωσης μόνωσης από τα ποντίκια.
 4. Πτώση πριονιδιού.
 5. Απορρίψτε τη σκωρία σκόνης για να αποφύγετε τη φωτιά

Μετά το τελευταίο χυμένο στρώμα, είναι καλύτερο να μην βάζετε τίποτα. Αν η χρήση μιας σοφίτας προορίζεται, τότε μπορούν να τοποθετηθούν σανίδες.

Χρησιμοποιώντας μόνωση της οροφής με πριονίδι, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μεμβράνη για στεγανοποίηση. Αφού το βάζετε στην κορυφή της επιφάνειας, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα μίγμα από πριονίδι, τσιμέντο, νερό σε αναλογία 10: 1: 1,5.Το πάχος αυτού του στρώματος είναι 20 εκ. Το τσιμέντο μπορεί να αντικατασταθεί με πηλό. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια παρόμοια μέθοδο θέρμανσης χωρίς να χύσετε τη σκωρία και λιπαίνετε τα στρώματα με πηλό.

Μόνωση της οροφής στη σοφίτα

Πήλινη σαν θερμαντήρας

Η μόνωση της οροφής με πηλό συνεπάγεται το σχηματισμό ενός στρώματος πάχους 0,5-0,8 m, αλλά η περιοχή οροφής δεν είναι σε θέση να αντέξει ένα τέτοιο βάρος, επομένως, χρησιμοποιείται μια σύνθεση από πριονίδι και πηλό. Στο τέλος της τοποθέτησης του παρασκευασμένου διαλύματος σε νερό, είναι απαραίτητο να στεγνώσει ο χώρος και να καλύψει και πάλι το πάτωμα με πηλό για να απομακρύνει πιθανές ρωγμές.

Η χρήση διογκωμένης αργίλου

Η μόνωση οροφής με εκτονωμένη άργιλο έχει το πλεονέκτημα της ανθεκτικότητας της βάσης. Επιπλέον, ο διογκωμένος πηλός δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Η θέρμανση πρέπει να γίνεται με υλικό με παραμέτρους μεγέθους σωματιδίων 0,4-1,0 εκ. Η θέρμανση μιας ξύλινης οροφής με ένα τέτοιο εργαλείο δεν συνιστάται λόγω του μεγάλου βάρους του.

Μόνωση ξύλινης οροφής

Η σωστή τεχνολογία για τη χρήση διογκωμένου πηλού περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές εργασίες. Αποτελούν τον καθαρισμό της επιφάνειας και την τοποθέτηση του στρώματος μεμβράνης φραγμού ατμού στην οροφή από έξω. Επιπλέον, η μόνωση της οροφής του σκυροδέματος γίνεται σύμφωνα με το σχήμα:

 • Τοποθετώντας ένα στρώμα πηλού σε μια ταινία που βρίσκεται στην οροφή.
 • Η επεκταμένη γέμιση από πηλό (ένα μείγμα υπερμεγέθων σωματιδίων έχει το καλύτερο αποτέλεσμα).
 • Κάνοντας μια στρώση με πάχος 5 cm από ένα μείγμα τσιμέντου και άμμου.

Η μόνωση της σοφίτας οροφής με αυτό τον τρόπο θα προσθέσει δύναμη στην οροφή. Μπορείτε να βάλετε βαριά αντικείμενα στο δωμάτιο.

Μόνωση της οροφής στο σπίτι

Μονωτική οροφή γκαράζ

Η χρήση ορυκτού μαλλιού

Η θερμομόνωση του ορυκτού μαλλιού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για την αποφυγή διαρροής θερμότητας στα δωμάτια του σοφίτα. Ποιος απομονώθηκε το ανώτατο όριο με αυτό το υλικό, σημειώνει τη βλαπτικότητα του λόγω της χρήσης ρητινών φορμαλδεΰδης στην κατασκευή.

Η μόνωση της οροφής με ορυκτοβάμβακα υποδηλώνει το ακόλουθο σχήμα:

 • Πριν από τη χρήση ορυκτού μαλλιού, η επιφάνεια οροφής πρέπει να είναι επίπεδη.
 • Για να καλύψει με μια ταινία ένα σχέδιο οροφής?
 • Τοποθέτηση ορυκτού μαλλιού.
 • Εξοπλισμός δαπέδου από κόντρα πλακέ ή σανίδες.

Η μόνωση της οροφής με ορυκτοβάμβακα εξαλείφει την επίστρωση πάνω από το ορυκτό μαλλί λόγω της μειωμένης θερμομόνωσης της οροφής του σκυροδέματος.

Η μόνωση της οροφής από υαλοβάμβακα (ενός τύπου ορυκτοβάμβακα) για μια κρύα στέγη από ξύλο αποτελείται από τα εξής βήματα:

 • Ένα μονωτικό ατμού τοποθετείται μεταξύ των δοκών στην οροφή για να αποφευχθεί η απώλεια των ορυκτών μαλλιών.
 • Το κόψιμο τεμαχίων υαλοβάμβακα, που υπερβαίνει το μέγεθος της δοκού κατά 20 εκατοστά, ή όταν γίνεται η οροφή, παράγει ήδη μεγάλες τρύπες για το βαμβάκι.
 • Τοποθέτηση υαλοβάμβακα στην οροφή.
 • Τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου.

Εάν η σοφίτα υποτίθεται ότι περπατά στο πάτωμα, τότε το γυάλινο μαλλί καλύπτεται με υλικό δαπέδου χωρίς αποτυχία. Η σωστή τοποθέτηση των σανίδων στην περιοχή της οροφής πραγματοποιείται με την απελευθέρωση της απόστασης μεταξύ 0,3 cm μεταξύ της μόνωσης και της σανίδας. Η μόνωση της οροφής σε ξύλινο σπίτι με ορυκτό μαλλί γίνεται με πάχος υλικού 10-25 cm.

Μόνωση οροφής με υπέρυθρη ταινία

Μόνωση οροφής με διογκωμένο πηλό

Εφαρμογή αφρού

Η μόνωση της οροφής με αφρό μπορεί να γίνει μέσα και έξω. Η μονωμένη οροφή με εσωτερικό πολυστυρένιο βρίσκεται σε πολυκατοικίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία μόνωσης στο σπίτι από το εσωτερικό για ηχομόνωση μεταξύ των διαμερισμάτων. Για να μειωθεί η μεταφορά θερμότητας σε μια ψυχρή οροφή, η χρήση αφρού πραγματοποιείται από τη σοφίτα σε ιδιωτικό σπίτι. Η μόνωση της οροφής με αφρό υποδηλώνει τη χρήση στρώματος στεγανοποίησης στη ψυχρή πλευρά και ένα στρώμα φραγμού ατμών από το εσωτερικό του δωματίου.

Πώς να μονώσετε την οροφή με αφρό; Σχέδιο εργασίας:

 1. Εκκαθάριση μιας ψυχρής οροφής και τοποθέτηση ενός φράγματος ατμών.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, η κατασκευή μιας υστέρησης.
 3. Υλικά τοποθέτησης;
 4. Η εφαρμογή του στεγανωτικού στρώματος.
 5. Εάν η μονωμένη σοφίτα είναι κατασκευασμένη χωρίς ξύλο, τότε πρέπει να γεμίσετε το δάπεδο.
 6. Κάνοντας ένα καθαρό πάτωμα.

Μια σωστή μονωμένη οροφή δεν απαιτεί τοποθέτηση του δαπέδου εάν δεν υπάρχει βάδισμα στην επιφάνεια.

Πώς να μονώσετε το ανώτατο όριο σε μια ιδιωτική κατοικία από μέσα; Η απάντηση είναι απλή - πολυστυρένιο. Σε αυτή την περίπτωση, μονώνονται σύμφωνα με το σχέδιο:

 1. Καθαρισμός επιφανειών.
 2. Η υλοποίηση του πλαισίου (χρησιμοποιώντας ξύλινα ή αλουμινένια προφίλ).
 3. Στερέωση αφρού στην οροφή βυθίσματος.
 4. Εκτέλεση φραγμού ατμών.
 5. Επένδυση.

Η μόνωση της οροφής από το εσωτερικό περιλαμβάνει επένδυση γυψοσανίδων ή τοποθέτηση ψευδοροφών.

Η μόνωση της οροφής σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια με τον περιγραφόμενο τρόπο είναι εύκολη. Ωστόσο, η βάση έχει υψηλή καυσιμότητα και εκπέμπει τοξικές ουσίες κατά τη διάρκεια της καύσης, ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως μόνωση οροφής σε γκαράζ ή ως επιλογή για τη θέρμανση του οροφή σε ένα κελάρι.

Μονωτική οροφή στέγης

Μόνωση της οροφής με ορυκτοβάμβακα

Η χρήση του penofol

Η μόνωση της οροφής με penofol χρησιμοποιείται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το δωμάτιο διατηρεί τη θερμότητα, αλλά υπάρχουν μικρές απώλειες. Το Penofol είναι αφρώδες πολυαιθυλένιο. Με αυτόν τον τρόπο, το ανώτατο όριο είναι μονωμένο στο διαμέρισμα.

Η μέθοδος περιλαμβάνει τη θέρμανση του κρύου οροφή της αίθουσας από το εσωτερικό. Πώς να απομονώσετε σωστά το ανώτατο όριο σε ένα ξύλινο σπίτι χρησιμοποιώντας penofol; Εργασιακά Στάδια:

 1. Οργάνωση του κιβωτίου ·
 2. Στερέωση του υλικού έτσι ώστε η πλευρά με το εφαρμοσμένο φύλλο να βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο (μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νύχια).
 3. Τελειώνοντας.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, η διακόσμηση οροφής μπορεί να γίνει με γυψοσανίδα ή ψευδοροφή. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε ψευδοροφές στο διαμέρισμα για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

Σε αντίθεση με τη μέθοδο του πετροβάμβακα, αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την απομάκρυνση κενών εξαερισμού και στις δύο πλευρές της πεντοφόλης. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να μονώσουν το ανώτατο όριο στη χώρα, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το penofol. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το υλικό με αφρό. Το Penofol σε αυτή την κατάσταση είναι στερεωμένο μπροστά από ένα στρώμα γυψοσανίδας.

Εγκατάσταση μόνωσης στην οροφή

Ανώτατο μονωτικό αφρό

Μόνωση οροφής σε άλλα κτίρια

Η μόνωση της οροφής σε ένα λουτρό με ψυχρές στέγες συνεπάγεται τη χρήση ελαφρών πυρίμαχων υλικών. Για μπάνιο, χρησιμοποιείται συχνά ορυκτός και εκτεταμένος πηλός. Η χρήση αφρού όταν θερμαίνεται η οροφή του λουτρού δεν είναι αποτελεσματική λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης της μόνωσης της επιφάνειας οροφής του λουτρού, απαιτείται η τοποθέτηση ενός στρώματος από φράγμα υδρογόνου και ατμού.

Πώς να μονώσετε την οροφή στο λουτρό με τα δικά σας χέρια, εάν η θέση της σοφίτας δεν θεωρείται. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα φράγμα ατμών πριν τη μόνωση. Στο τέλος, εγκαταστήστε σανίδες στην οροφή του λουτρού.

Πώς να μόνωση της οροφής στο γκαράζ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορυκτός και αφρός πολυστερίνης. Το πολυστυρένιο εφαρμόζεται ακόμη και σε μια κατάσταση με μεταλλικό γκαράζ. Θα χρησιμεύσει ως επιπλέον ηχομονωτικό υλικό για το χώρο του γκαράζ. Εάν απαιτείται η μόνωση οροφής κελάρι, τότε είναι απαραίτητη προϋπόθεση η θέση του στεγανωτικού στρώματος ατμού, όπως συμβαίνει με το λουτρό.

Μόνωση οροφής από υαλοβάμβακα

Η μόνωση οροφής στο μπαλκόνι γίνεται καλύτερα με τη χρήση αφρού ή πολυστυρενίου. Η μόνωση της οροφής στην πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά χρήσιμη με τη χρήση αφρού. Επιπλέον, το ανώτατο όριο του μπαλκονιού ή του μπαλκονιού είναι βολικά επικαλυμμένο με αυτά τα υλικά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πέτρινο μαλλί για το loggia του διαμερίσματος, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη δράση των αλλεργικών συστατικών. Πώς να μόνωση της οροφής στο μπαλκόνι; Η διαδικασία εργασίας είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις μεθόδους που περιγράφονται:

 • Εγκατάσταση του κιβωτίου.
 • Υλικά τοποθέτησης;
 • Τελειώστε.

Όταν δημιουργείτε μια μόνωση μπάνιου σε μια ιδιωτική κατοικία, χρησιμοποιούνται επίσης τα υλικά που περιγράφονται, αλλά πρέπει να επιλέξετε υλικά για ατμό και στεγανοποίηση με δείκτες υψηλής ποιότητας. Όταν το λουτρό βρίσκεται σε ένα γωνιακό δωμάτιο, είναι καλύτερα να μονώσετε την οροφή από το δρόμο και από το εσωτερικό.

Εάν η οροφή του σπιτιού είναι σωστά μονωμένη, τότε θα υπάρχει πάντα θερμότητα. Με όλα τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας των υλικών, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μακροχρόνια αποτελεσματική θερμομόνωση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)