Το σύστημα "έξυπνης κατοικίας": χαρακτηριστικά εγκατάστασης (32 φωτογραφίες)

Η τεχνολογία "smart home" παρέχει την ενσωμάτωση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος μαζί με τον έξυπνο έλεγχο του εξοπλισμού που βρίσκεται σε όλους τους χώρους. Συνδυάζοντας συσκευές με μεγάλη λειτουργικότητα, άνεση κατά την εγκατάσταση, καθώς και λειτουργία, εξασφαλίζεται όχι μόνο η μέγιστη ασφάλεια του διαμερίσματος, αλλά και η κατάλληλη άνεση για τον ίδιο τον ενοικιαστή.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το σύστημα "έξυπνης κατοικίας" σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικά τους ενεργειακούς πόρους και να μειώσετε το λειτουργικό κόστος. Αφού εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει τη θέρμανση του σπιτιού, τον κλιματισμό, το φωτισμό, τα συστήματα συναγερμού, τα παντζούρια, τα παντζούρια κλπ. Από αυτό το υλικό μπορείτε να μάθετε λεπτομερώς πώς λειτουργεί το έξυπνο σύστημα στο σπίτι.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Πλήρη λειτουργικότητα ηλεκτρονικών συσκευών

Συστήματα αυτοματισμού Το "έξυπνο σπίτι" είναι μια ειδική λειτουργία που ελέγχει το σύστημα φωτισμού (σενάρια φωτός, αλγορίθμους με αυτοματισμό, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών), ηλεκτρικά συστήματα κίνησης (κουρτίνες με αυτοματισμό, παντζούρια, ειδικές πύλες) την τελευταία τεχνολογία (ειδικοί αισθητήρες που ανιχνεύουν τη διαρροή της ροής πληροφοριών, την παρακολούθηση της υγείας των μηχανικών συσκευών).

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Διασκέδαση

Οι καλύτερες επιλογές για ένα "έξυπνο σπίτι" διακρίνονται από την εγκατάσταση εξοπλισμού πολλαπλών δωματίων (multiroom), το οποίο σας επιτρέπει να διανέμετε ηχητικά και οπτικά σήματα που προέρχονται από το κέντρο του δωματίου. Όσοι προτιμούν να παρακολουθήσουν ταινίες συνήθως επιθυμούν την εγκατάσταση ενός οικιακού κινηματογράφου, πράγμα που συνεπάγεται την ειδική διακόσμηση του χώρου (εγκατάσταση ηχομονωτικής κατασκευής, ηχομονωτικά πάνελ, καθώς και έπιπλα), η διάταξη διατάξεων φωτισμού, η εγκατάσταση ενός σημείου ελέγχου και η προσθήκη εξοπλισμού ήχου και εικόνας που δημιουργήθηκε από εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το σύστημα "έξυπνης κατοικίας" από πλευράς κόστους ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο συνδέσεων δικτύου που επιλέγει ο αγοραστής και τις δυσκολίες εγκατάστασης.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το έξυπνο σύστημα ελέγχου στο σπίτι είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των ακόλουθων οντοτήτων του συστήματος:

 • Το σύστημα θέρμανσης είναι "έξυπνο σπίτι" (η λειτουργία θέρμανσης γίνεται με διάφορα θερμαντικά σώματα και η θέρμανση δαπέδου επίσης).
 • Συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.
 • Ασφάλεια / ειδοποίηση πυρκαγιάς
 • Έλεγχος πρόσβασης.
 • Λειτουργικότητα που ελέγχει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης: διαρροή νερού, διαρροή αερίου, διακοπή ρεύματος.
 • Βιντεοσκόπηση (τοπική και απομακρυσμένη).
 • Διαχείριση εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού.
 • Εφαρμογή της διανομής ροών σε όλους τους χώρους σπιτιού (τεχνολογία πολλαπλών δωματίων).
 • Έλεγχος της θερμοκρασίας των υπονόμων καταιωνιστήρων, των μικρών διαδρόμων, καθώς και των κλιμακοστασίων.
 • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ρύθμιση των ορίων φορτίου, διανομή πιθανών φορτίων σε σχέση με τις μεμονωμένες φάσεις του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας με αποθεματικά, τα οποία περιλαμβάνουν μπαταρίες, γεννήτριες ντίζελ.
 • Χρήση κουρτινών, ρολών και επίσης τυφλών.
 • Παρακολούθηση της κατάστασης των αντλιοστασίων.
 • Υλοποίηση απομακρυσμένης παρακολούθησης όλων των εσωτερικών σχηματισμών συστημάτων μέσω του Διαδικτύου.

Αυτοματισμοί και Ασφάλεια

Οι δυνατότητες του συστήματος "έξυπνης κατοικίας" είναι αρκετά εκτεταμένες. Το σύνολο των συσκευών χωρίζεται αμέσως σε 3 κύριες ομάδες. Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία ελέγχου, τηλεχειριστήρια, πίνακες ελέγχου, καθώς και το κύριο κέντρο διαχείρισης.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει αισθητήρες που είναι υπεύθυνοι για περιβαλλοντικές παραμέτρους ή συσκευές που ελέγχουν τεχνικές συσκευές. Τα στοιχεία ελέγχου χαρακτηρίζονται από βοηθητικές εφαρμογές (συσκευές που εμποδίζουν την παροχή νερού σε περίπτωση απρόβλεπτης διάσπασης της παροχής νερού), εξοπλισμό πυρόσβεσης (χρήση αισθητήρων που ανταποκρίνονται στον καπνό), διατάξεις συναγερμού (τμήματα που εμποδίζουν την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στο σπίτι, παράγουν συναγερμό στο κέντρο ασφαλείας). καθώς και άλλα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Η Ομάδα 2 βασίζεται στο σύστημα ελέγχου Smart Home. Η λειτουργία λειτουργεί σε ασφαλή λειτουργία ενεργοποιώντας τις συσκευές που είναι υπεύθυνες για το τηλεχειριστήριο. Οι συσκευές αυτού του τύπου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • Σταθερά: μεγάλοι προβολείς ενσωματωμένοι στους τοίχους των δωματίων.
 • φορητές (έχουν σχετικά μικρό μέγεθος).

οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν τον έλεγχο στο σπίτι μέσω ενός οικιακού υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή. Ως φορητές συσκευές, tablet και smartphone χρησιμοποιούνται.

Η τρίτη ομάδα χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ των επιμέρους στοιχείων των ομάδων 1 και 2 και τη μεταφορά σημάτων στο περιβάλλον: αποστολή μηνυμάτων SMS στο τηλέφωνο του ιδιοκτήτη που βρίσκεται εκτός του σπιτιού του, λήψη σημάτων πληροφοριών σχετικά με έκτακτες ανάγκες σε ειδικές συσκευές με τις οποίες λειτουργούν υπηρεσίες ασφαλείας οργανισμούς παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

 

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Εγκαταστήστε το έξυπνο σπίτι

Όταν συμφωνηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το σχέδιο σχεδιασμού, ο χρήστης θα έχει όλες τις οδηγίες για την οργάνωση των διαχειριζόμενων συστημάτων, θα χρειαστεί να συνάψει συμφωνία σχετική με το σχεδιασμό και την έναρξη της εργασίας, βασιζόμενη στη συνεργασία με τον επικεφαλής σχεδιαστή του έργου. Ολόκληρος ο σχεδιασμός του συστήματος Smart Home, που παρέχει υψηλό επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας, θα εγκατασταθεί υπό την καθοδήγηση μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης που εργάζονται για τον κατασκευαστή που επιλέξατε.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το κόστος της εργασίας θα εξαρτηθεί από το πώς θα καταλήξει το έργο. Εάν θέλετε να εξοπλίσετε το σπίτι σας με τον βέλτιστο τρόπο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό κατασκευαστών όπως οι Krestron και Key Digital. Η προηγμένη τεχνολογία τους θα τους επιτρέψει να αναλάβουν τον έλεγχο όλων των οικιακών ηλεκτρονικών. Είναι δυνατή η εκκίνηση μόνο ειδικών δομικών στοιχείων, για παράδειγμα φωτισμού. Ο χρήστης είναι επίσης σε θέση να εφαρμόσει αυτή τη δραστηριότητα σε επιμέρους ιστότοπους.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το κόστος των συστημάτων αυτοματισμού περιλαμβάνει τηλεόραση, την υλοποίηση των πρόσθετων δορυφορικών δεκτών, την παροχή υπηρεσιών Internet και τηλεφώνου, την εγκατάσταση ενός δρομολογητή με ασύρματο δίκτυο.

Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι

Το εγκατεστημένο σύστημα μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, εάν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, εισάγοντας πρόσθετες επικοινωνίες ή επεκτείνοντας τις συνδέσεις μεταξύ των συνδεδεμένων δομών. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε αρχικά την πιο προσιτή έκδοση του Smart Home και αργότερα να εισαγάγετε σταδιακά πιο προηγμένα εξαρτήματα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)