Επιλέγοντας έναν νεροχύτη του μπάνιου

Πολύ μακριά είναι οι μέρες που οι απολύτως καθένας στα μπάνια εγκατέστησαν τους ίδιους ορθογώνιους νεροχύτες. Σήμερα, η αγορά έχει δεκάδες νεροχύτες του πιο ασυνήθιστου σχεδιασμού από διαφορετικά υλικά. Ο αγοραστής έχει μόνο ένα πράγμα - να μην κάνει λάθος με την επιλογή και να βρει ένα νεροχύτη για το μπάνιο, το οποίο θα τον ταιριάζει από κάθε άποψη.

Λευκό νεροχύτη μπάνιου

Νεροτσουλήθρα νεροχύτη

Επιλέξτε υλικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο νεροχύτης. Οι σύγχρονοι νεροχύτες είναι κατασκευασμένοι από:

  • μέταλλο?
  • γυαλί?
  • κεραμικά ·
  • φυσικό μάρμαρο.
  • τεχνητό μάρμαρο.
  • ακρυλικό.

Όλα αυτά τα υλικά διαφέρουν ως προς την απόδοση και την τιμή. Η βαθμολογία με βάση τη δημοτικότητα και τη ζήτηση εξακολουθεί να κατευθύνεται από κεραμικούς νεροχύτες - φαγεντιανή ή πορσελάνη. Η φεστιβάλ έχει μια πορώδη δομή, γι 'αυτό έχει χαμηλή αντοχή, η οποία σταδιακά εξασθενεί. Με την πάροδο του χρόνου, μικρά ρωγμές και μάρκες εμφανίζονται σε τέτοια κελύφη και το προϊόν χάνει την εμφάνισή του. Οι νεροχύτες πορσελάνης είναι ελαφρύτεροι και πιο ανθεκτικοί, αλλά και "δεν μου αρέσουν" η μηχανική πρόσκρουση και ακόμη και μια μικρή επίδραση στην επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει ρωγμή. Παρά την ευθραυστότητα, αυτά τα νεροχύτες τοποθετούνται συχνά στο μπάνιο, επειδή είναι φθηνά και εντελώς ακίνδυνα - κατασκευάζονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Ο κεραμικός νεροχύτης για το μπάνιο είναι καθολικός - ταιριάζει στο εσωτερικό κάθε στυλ από κλασικό έως μινιμαλισμό.

Διπλό νιπτήρα

Πέτρινο νιπτήρα

Γυάλινο νεροχύτη μπάνιου

Συχνά εγκατασταθεί στους νεροχύτες μεταλλικών λουτρών. Ένας νεροχύτης από χυτοσίδηρο θα κοστίσει περισσότερο από ένα χαλύβδινο νιπτήρα, αλλά θα εξυπηρετήσει επίσης καλύτερα. Ο μεταλλικός νεροχύτης για το μπάνιο δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας και τις επιπτώσεις των επιθετικών απορρυπαντικών. Ωστόσο, δεν είναι λιγότερο από τα κεραμικά που φοβούνται τη μηχανική πίεση. Ένα μικρό χτύπημα ή μια πτώση σε ένα αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο του σμάλτου από τους χαλύβδινους νεροχύτες. Ο νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι θα φανεί πρωτότυπο στο μπάνιο - ένα ανθεκτικό αξιόπιστο υλικό στο οποίο δεν συσσωρεύονται παθογόνα βακτήρια και μικρόβια, αλλά πρέπει απλά να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο νεροχύτη, για παράδειγμα με την ασυμμετρία του μπολ.

Ακρυλικά νεροχύτες για το μπάνιο έχουν επίσης υψηλή αντοχή, επιβλαβείς μικροοργανισμοί δεν συσσωρεύονται πάνω τους. Αυτό το υλικό δεν φοβάται τις επιδράσεις των προϊόντων καθαρισμού και έχει ικανότητα απορρόφησης του ήχου. Οι ακρυλικοί νεροχύτες παράγουν μάρμαρο, γρανίτη και άλλες φυσικές πέτρες, έτσι ώστε να είναι μια όμορφη διακόσμηση του εσωτερικού του κάθε μπάνιου.

Οι νεροχύτες πέτρας για το μπάνιο είναι πολυτέλεια για πολλούς επειδή είναι πολύ ακριβό. Το κύριο πλεονέκτημα του μαρμάρου και άλλων φυσικών λίθων είναι η απίστευτη ομορφιά και η πρωτοτυπία της εικόνας. Μάρμαρο μπανιέρα μπάνιο φαίνεται πλούσια. Ωστόσο, το μάρμαρο έχει μια πορώδη δομή: η βρωμιά συσσωρεύεται σε μίνι τρύπες και ρωγμές, γι 'αυτό το νιπτήρα απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Μια καλή εναλλακτική λύση στο φυσικό μάρμαρο είναι τεχνητή πέτρα. Είναι ισχυρό, ανθεκτικό, όμορφο, όχι τόσο ακριβό και ευκολότερο να το φροντίζει.

Πλατεία νεροχύτη μπάνιο

Μεταλλικό μπάνιο νεροχύτη

Art Nouveau μπάνιο νεροχύτη

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι ένα νεροχύτη από γυάλινο μπάνιο. Είναι κατασκευασμένο από γυαλί με υψηλή αντοχή στην κρούση, δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας και τα απορρυπαντικά. Οι γυάλινες νεροχύτες έχουν πρωτότυπο σχεδιασμό, αλλά κοστίζουν πολύ, οπότε και η υπόλοιπη επισκευή του μπάνιου πρέπει να συμβουλεύει τέτοιους κομψούς νεροχύτες.Μην ξεχνάτε ότι ο νεροχύτης είναι διαφανής, οπότε όλες οι επικοινωνίες πρέπει να κρυφτούν κάτω από το κεραμίδι.

Εάν είστε σε μια απώλεια και δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα νεροχύτη μπάνιο, μελετήστε τα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού και βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό τιμής και ποιότητας. Όταν επιλέγουμε ένα νεροχύτη, μην ξεχνάτε ότι κάθε ένα από τα υλικά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και είναι σε ζήτηση μεταξύ των αγοραστών.

Μάρμαρο μπάνιο νεροχύτη

Μπάνιο νεροχύτη

Τύποι κελυφών

Επίσης, οι νεροχύτες ταξινομούνται ανάλογα με το σχήμα και τη μέθοδο προσκόλλησης. Ο γωνιακός νεροχύτης στο μπάνιο είναι ιδανικός για ένα μικρό δωμάτιο. Κάθε πλευρά μπορεί να έχει μήκος 30 ή περισσότερα εκατοστά, οπότε ένας τέτοιος νεροχύτης θα πάρει λίγο χώρο. Ένα μικρό νεροχύτη μπάνιου μπορεί επίσης να είναι όμορφο και πρωτότυπο - απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο.

Τα κλασικά του είδους είναι βεβαίως στρογγυλά νεροχύτες για το μπάνιο. Πάντα φαίνονται κομψά, πολύ τακτοποιημένα και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε στυλ. Ένα στρογγυλό νεροχύτη για το μπάνιο θα ταιριάζει εξίσου καλά με τους χάλκινους και χρωμικούς υδραυλικούς.

Οι κρεμασμένοι νεροχύτες μπάνιου είναι μια άλλη ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους. Οι αρθρωτοί νεροχύτες είναι τοποθετημένοι στον τοίχο και κάτω από αυτούς μπορείτε να βάλετε ένα πλυντήριο ρούχων ή ένα καλάθι για το πλυντήριο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα διαμερίσματα όπου κάθε τετραγωνικό εκατοστό μετράει. Το κανονικό ύψος του νεροχύτη είναι 85 εκ. Είναι σχεδιασμένο για άτομα με ύψος 165-180 εκ. Ωστόσο, εάν το επιθυμείτε, οι νεροχύτες μπορούν να εγκατασταθούν στο βέλτιστο επίπεδο για εσάς.

Ένα νεροχύτη με ένα βάθρο δεν εξέρχεται από τη μόδα. Χαρακτηρίζεται από ένα απλό σχέδιο - έχει σχήμα τουλίπα. Πρόκειται για ένα βαθύ μπολ με ένα ντουλάπι στο οποίο οι σωλήνες είναι κρυμμένοι. Υπάρχει συχνά μια θέση στο εσωτερικό του ντουλαπιού, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε απορρυπαντικά.

Για ένα ευρύχωρο μπάνιο, είναι κατάλληλος ένας νεροχύτης σε σχήμα κυλίνδρου. Αυτά τα ασυνήθιστα κοχύλια θα κοιτάξουν στο εσωτερικό ενός συγκεκριμένου στυλ - μινιμαλισμό, οικολογία, σοφίτα. Ο νεροχύτης δαπέδου δεν πρέπει να συσφίγγεται από άλλα αντικείμενα, αλλά έχει ελεύθερο χώρο γύρω - τότε θα φαίνεται πραγματικά καλό στο εσωτερικό.

Μπάνιο νεροχύτη

Οβάλ νεροχύτη μπάνιο

Νιπτήρας βάθρου

Οι νεροχύτες για το μπάνιο έχουν πρωτότυπο σχέδιο. Μπορούν να είναι ασύμμετρα ή κλασικά σχήματα. Τοποθετούνται σε πάγκο από πέτρα ή ξύλο. Αν υπάρχει πολύς χώρος, ενσωματωθούν δύο νεροχύτες στον πάγκο. Αυτή η ιδέα δεν είναι κατάλληλη για μικρά μπάνια, αλλά για να έχετε δύο νεροχύτες ενσωματωμένους στον πάγκο στο σπίτι σας είναι μια πολύ βολική και πρακτική επιλογή. Οι διπλοί νεροχύτες είναι επίσης κατάλληλοι για εγκατάσταση σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων. Επίσης, ο νεροχύτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ειδικό ντουλάπι με πόρτες. Συνήθως οι σωλήνες είναι κρυμμένοι σε αυτό το ντουλάπι και μέσα στα ράφια τοποθετούνται προϊόντα καθαρισμού, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα ντους.

Οι νεροχύτες εναλλάξ είναι στρογγυλοί, τετράγωνοι και ορθογώνιοι. Ποιο νεροχύτη είναι κατάλληλο για το μπάνιο σας, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν σχεδιαστή. Εάν κάνετε την αγορά μόνοι σας, τότε θεωρήστε ότι ο στρογγυλός νεροχύτης φαίνεται πιο τακτοποιημένος και κομψός. Ο τετράγωνος νιπτήρας είναι κατάλληλος για μπάνιο στο στυλ σοφίτας, μινιμαλισμό.

Νιπτήρας τοίχου

Γυάλινο μπάνιο νεροχύτη

Μπάνιο νεροχύτη με πάγκο

Οι έμπειροι λάτρεις συχνά επιλέγουν ασύμμετρες νεροχύτες μπάνιου. Πρόκειται για ένα βαθύ μπολ, το οποίο γειτνιάζει με μια επίπεδη μακριά επιφάνεια. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να παραγγείλετε ένα ευρύτερο νεροχύτη και στη συνέχεια δίπλα στο κύπελλο μπορείτε να κανονίσετε ένα σωρό από τα απαραίτητα μικρά πράγματα, τα οποία συνήθως δεν είναι τόπος στο μπάνιο.

Πρέπει να επιλέξετε έναν νεροχύτη λουτρών εξίσου προσεκτικά με ένα πλυντήριο ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο. Πριν από την αγορά, πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται οι νεροχύτες και να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για ποιότητα και τιμή. Ο νεροχύτης θα πρέπει να είναι λειτουργικός, αλλά ανάλογος με την περιοχή ολόκληρου του μπάνιου, και να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Νεροχύτης τουλίπας

Μπάνιο νεροχύτη

Νιπτήρας Mortise

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)