Αυτο-βαφή της οροφής χωρίς ραβδώσεις: απλή τεχνολογία

Δεν είναι εύκολο να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνοι σας όταν ζωγραφίζετε την οροφή, αλλά αν γνωρίζετε πώς να βάψετε σωστά τα ανώτατα όρια, η άνεση και η φρεσκάδα είναι εγγυημένα για το σπίτι σας. Το ανώτατο όριο είναι ζωγραφισμένο σε διάφορα στάδια. Πριν ζωγραφίσετε το ασβεστωμένο ανώτατο όριο, αφαιρέστε την κιμωλία ή την ασβέστη: υγροποιήστε την οροφή απελευθερωτικά, αποξέστε το υγρό άσπρο με μια σπάτουλα ή σμίλη και ξεπλύνετε την επιφάνεια.

Ζωγραφίζοντας την οροφή με πράσινο χρώμα

Είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσετε το χρώμα του γαλακτώματος νερού: βούρτσατε την παλιά επίστρωση δύο φορές με νερό, δημιουργήστε ένα βύθισμα - το χρώμα θα διογκωθεί και θα απομακρυνθεί από τη σπάτουλα, θα εξομαλυνθεί η οροφή με το στόκο, θα λειασθεί με λεπτό γυαλόχαρτο και θα ξεραθεί η επιφάνεια. Αφήστε την οροφή να στεγνώσει έτσι ώστε το στόκος να μην υστερεί.

Βαφή της οροφής με βαφή με βάση το νερό

Πιο πρόσφατα, πολλοί προτιμούσαν να οροφή με ασβέστη, αλλά η λεύκανση έχασε γρήγορα την αισθητική της εμφάνιση και δημιούργησε πολλά προβλήματα κατά την εφαρμογή. Η ηγεσία στο θέμα της ζωγραφικής του ανώτατου ορίου πέρασε στη βαφή με βάση το νερό.

Έχετε αποφασίσει ότι αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι στη δική σας προτίμηση και μπορείτε να κάνετε τον πίνακα του εαυτού σας; Επιλέξτε ένα χρώμα με βάση το νερό. Προετοιμάστε ένα πινέλο για τις αρθρώσεις και μια στενή "διορθωτική" βούρτσα. Αναρωτιέστε πώς να βάψετε την οροφή με έναν κύλινδρο; Στη συνέχεια χρειάζεστε έναν κύλινδρο με μακρύ σωρό και μια κυψελίδα για βαφή.

Ευθυγράμμιση της οροφής πριν από τη ζωγραφική

Όλοι δεν ξέρουν πώς να βάφουν σωστά μια οροφή με μια βαφή με βάση το νερό. Αρχικά ζωγραφίστε τις γωνίες και την άρθρωση μεταξύ της οροφής και των τοίχων. Ξεκινήστε στην πιο μακρινή γωνία από την μπροστινή πόρτα. Κατά μήκος της περιμέτρου του δωματίου, κάντε ένα πέρασμα με μια μεγάλη πινέλο, έτσι ώστε η θέση σύνδεσης και οι γωνίες να μην υποφέρουν στο μέλλον.

Εφαρμόστε το χρώμα σε τρία περάσματα με ένα ρολό. Η πρώτη είναι προς την κατεύθυνση των ακτίνων του φωτός από το παράθυρο. Το δεύτερο είναι κάθετο στο πρώτο. Στρέψτε το τελευταίο προς το παράθυρο. Ο κύλινδρος πρέπει να μετακινηθεί από τα αριστερά προς τα δεξιά και στη συνέχεια προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επιτρέπονται κινήσεις σχήματος W. Βεβαιωθείτε ότι η βαφή είναι ομοιόμορφη. Κάθε στρώση χρώματος πρέπει να δοθεί 8-12 ώρες για να στεγνώσει.

Σημαντικό! Αποφύγετε τα ρεύματα και μην προσπαθείτε να στεγνώσετε την βαμμένη επιφάνεια με ηλεκτρικές συσκευές.

Η λογική ερώτηση είναι: πώς να ζωγραφίζετε την οροφή με μια βαφή με βάση το νερό χωρίς λεκέδες; Σαφώς ακολουθήστε όλους τους κανόνες για τη βαφή της επιφάνειας και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στο δοχείο του χρώματος. Εάν απαιτείται, αραιώστε το αυστηρά σύμφωνα με τη "συνταγή". Και πώς να ζωγραφίζετε το ανώτατο όριο με βαφή με βάση το νερό σε ασβέστιο; Μπορείτε να ζωγραφίσετε με ασβέσεις αν:

  • το στρώμα ασβέστη είναι λεπτό,
  • δεν υπάρχει διάχυση, ρωγμές και πρήξιμο στο ασβέστη.

Το υδατικό γαλάκτωμα μελάνης σε αυτή την περίπτωση θα ενεργεί ως πρόσθετος εκκινητής, συνδέοντας σωματίδια κιμωλίας ή ασβέστου.

Μην εφαρμόζετε μια δεύτερη στρώση βαφής έως ότου η πρώτη στεγνώσει - αυτό θα οδηγήσει στην εμφάνιση προσκρούσεων και λεκέδων. Παρατήρησα λάθη μετά την ξήρανση του πρώτου στρώματος; Βάλτε ξανά όλη την οροφή με πιο υγρό χρώμα. Και μην καλύπτετε τα σημεία με κηλίδες, αυτό θα καταστρέψει μόνιμα μόνο τη βαμμένη επιφάνεια.

Οι βασικές αρχές των οροφών ζωγραφικής είναι γνωστές σε σας. Εφαρμόζονται για τη βαφή οροφών από διαφορετικά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία χρωστικών ενώσεων, αν και υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις σε κάθε περίπτωση.

Βαφή της οροφής με βαφή με βάση το νερό

Πώς να βάψετε την οροφή με ακρυλικό χρώμα

Πολλά εξαρτώνται από τη σύνθεση που προετοιμάζεται για τη ζωγραφική. Το παχύ χρώμα δεν κρύβει τις αρθρώσεις μεταξύ των λωρίδων βαφής. Αραιώστε τη βαφή με νερό στη σύσταση που συνιστά ο κατασκευαστής, ανακατέψτε με ένα μίξερ.

Η μεμβράνη που καλύπτει την επιφάνεια δεν χρειάζεται να αναμειχθεί με υγρή βαφή - δεν είναι ικανή να διαλυθεί. Ακόμη και μετά από παρατεταμένη ανάμιξη, θα ληφθεί μια άμορφη σύνθεση. Η μεμβράνη πρέπει να αφαιρεθεί, η υπόλοιπη μπογιά να διηθηθεί και μόνο τότε να αναμιχθεί.

Ανθεκτικές στην υγρασία οροφές

Κάθε κατοικία διαθέτει δωμάτια με υψηλή υγρασία. Θα καταλάβουμε πώς να βάψετε την οροφή στο μπάνιο και πώς να ζωγραφίζετε το ανώτατο όριο στην κουζίνα.

Η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η υδατοδιαλυτική βαφή. Στην κουζίνα, ζωγραφίστε την οροφή, εστιάζοντας στο παράθυρο και στο μπάνιο στο στάδιο της προετοιμασίας, τοποθετήστε τη λάμπα όπου θα είναι μετά την ολοκλήρωση της επισκευής. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξετάσετε όλες τις παρατυπίες, επειδή προσπαθείτε να πάρετε ένα ανώτατο όριο που θα φαινόταν τέλειο σε συνεχή φωτισμό.

Γυάλινη οροφή γυψοσανίδας

Μιλήστε για το πώς να βάψετε μια γυψοσανίδα ανώτατο όριο είναι ειδική. Για την περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι κατάλληλα τα υδατικά γαλακτώματα και τα υδατοδιαλυτά χρώματα. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο αστάρι των αρμών των γυψοσανίδων. Όταν τεμαχίζονται οι επιφάνειες των επιφανειών, απαιτούνται πρόσθετα υλικά, για παράδειγμα, η ταινία serpyanka για την ενίσχυση των αρθρώσεων.

Σημαντικό! Αν χρησιμοποιείτε μη αναπόσπαστα τμήματα δρεπάνου, κολλίστε τα με μια επικάλυψη.

Το Putty εφαρμόζεται με μια μεγάλη σπάτουλα. Στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο, η επιφάνεια επεξεργάζεται με γυαλόχαρτο, εφαρμόζεται ένα αστάρι. Πεδίο δραστηριότητας προετοιμασμένη. Πώς να βάψετε μια οροφή γυψοσανίδας; Ξεκινήστε με περιοχές όπου η ψευδοροφή είναι δίπλα σε τοίχους και γωνίες. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο. Χρώμα όχι "μπρος-πίσω", αλλά με τσιμπήματα. Μια παρόμοια μέθοδος δεν θα αφήσει ραβδώσεις και λεκέδες.

Γυάλινη οροφή γυψοσανίδας

Βαφή ταπετσαρία

Η βαφή για ταπετσαρία επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο της. Οποιαδήποτε σύνθεση χρώματος είναι κατάλληλη για γυάλινες ταπετσαρίες, μόνο βαφή διασποράς νερού για ταπετσαρία σε μη υφασμένη βάση. Πριν ζωγραφίσετε την ταπετσαρία στην οροφή, απενεργοποιήστε το δωμάτιο.

Χρώμα χαρτιού και υαλοβάμβακα κατά τον συνήθη τρόπο. Τα δομικά μη υφασμένα υφάσματα μπορούν να βαφτούν με λατέξ στην πίσω πλευρά πριν τα κολλήσουν στην οροφή. Η μη υφασμένη βάση της ταπετσαρίας θα ζωγραφιστεί και η μπροστινή πλευρά θα παραμείνει λευκό και θα ξεχωρίσει σε ένα έγχρωμο φόντο.

Παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη βαφή μη επικαλυμμένων ταπετσαριών. Σε αυτή την περίπτωση, κάνετε το χρώμα πιο υγρό. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε το μελάνι από την επιφάνεια της δομής. Όταν η ταπετσαρία είναι στεγνή, το προεξέχον μοτίβο μπορεί να χρωματιστεί με χρώμα διαφορετικού χρώματος.

Stretch οροφές: χρώμα - μην βάψετε

Φαίνεται ότι η τεχνολογία για την παραγωγή ψευδοροφών δεν προβλέπει την περαιτέρω ζωγραφική τους, αλλά μπορείτε να βάψετε το ψευδοροφή. Είναι αλήθεια, μόνο ύφασμα. Και όχι περισσότερο από 5 φορές, αλλιώς ο καμβάς θα πέσει κάτω από το βάρος του χρώματος.

Η ίδια η διαδικασία ζωγραφικής είναι απλή. Είναι δυνατή η εφαρμογή λατέξ με ένα ρολό αφρού. Είναι φτηνό και η ποιότητα δεν είναι μέχρι και την ίδια. Όταν χρησιμοποιείτε ένα σπρέι, αυξάνετε το κόστος, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η οροφή της μεμβράνης PVC δεν είναι κατάλληλη για την εφαρμογή βαφής. Με την πάροδο του χρόνου, αποστραγγίζεται από τον καμβά, η οροφή πέφτει και χάνει ελαστικότητα.

Βουρτσίστε τα σημεία που είναι δύσκολο να φτάσετε

Τεχνική για τη διάσωση

Το μέγιστο αποτέλεσμα κατά τη βαφή της οροφής μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Είναι τριών τύπων - χειροκίνητα, ηλεκτρικά και πνευματικά. Η χρήση αυτών των μονάδων είναι εύκολη. Το κύριο πράγμα είναι να ξέρεις πώς να ζωγραφίζεις την οροφή με ένα πιστόλι ψεκασμού.

Κατά την προσθήκη πρόσθετου χρώματος, το χρώμα πρέπει να αναμειγνύεται καλά και να διηθείται. Συνιστάται η χρήση αναπνευστήρα, διότι κατά την εργασία στον αέρα θα υπάρχουν σωματίδια του μείγματος χρωματισμού. Πριν τη βαφή, ψεκάστε το ακροφύσιο του πιστολιού ψεκασμού στο πλάι και εκτελέστε μια δοκιμαστική λειτουργία για να απελευθερώσετε τον συσσωρευμένο αέρα και τη βρωμιά από τον εύκαμπτο σωλήνα.

Είδα μια ομοιόμορφη ροή χρώματος, πηγαίνετε στη δουλειά. Τοποθετήστε το ακροφύσιο στην επιφάνεια της οροφής σε απόσταση μισού μέτρου, πατήστε "έναρξη". Κατευθύνετε το ρεύμα χρώματος κάθετα στην οροφή.

Ζωγραφίζοντας την οροφή με ένα πιστόλι ψεκασμού

Διαχείριση σφαλμάτων

Μάθατε πώς να ζωγραφίζετε το ταβάνι με τα χέρια σας, εξοικειωμένοι με πολλές από τις λεπτές "οροφές". Ακόμα και ζωγραφίσατε την οροφή σας, αλλά ... Δεν αποδείχθηκε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Πώς να διορθώσετε τα ελαττώματα της ζωγραφισμένης οροφής; Πώς να εξαλείψετε τα σκοτεινά σημεία;

Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα άλλο λεπτό στρώμα βαφής ή να περπατήσετε στην οροφή με γυαλόχαρτο, να καθαρίσετε από τη σκόνη και να βάψετε την "σταθερή" επιφάνεια. Βοήθησε - έτσι έχετε τύχη. Οι λεκέδες και οι λεκέδες δεν εξαλείφονται - πρέπει να ξεκινήσετε την εργασία από την αρχή. Για άλλη μια φορά, στην πράξη, μάθετε πώς να ζωγραφίζετε το ανώτατο όριο χωρίς λεκέδες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)