Δημιουργία φωτοβολταϊκής οροφής: τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Συχνά αυτός ο τύπος επίστρωσης οροφής θεωρείται ξεπερασμένος, αλλά είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον, φυσικό υλικό που μπορεί να διατηρήσει μια νέα ματιά για πολύ καιρό. Και το φθηνότερο.

Λευκό οροφή

Η ίδια η διαδικασία γύψου είναι απλή, αλλά πρέπει να ξέρετε πώς να γεμίζετε σωστά το ανώτατο όριο.

Πριν ξεκινήσετε το ίδιο το ξέσπασμα, θα πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά προπαρασκευαστικών εργασιών, να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία, να σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε το παλιό ασβέστη από το ανώτατο όριο (αν υπάρχει τέτοια ανάγκη, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική συσκευή γι 'αυτό).

Λευκή οροφή για ένα κλασικό εσωτερικό

Πώς να προετοιμάσετε το ανώτατο όριο για το λεύκανση;

Η ποιότητα της επιχρισμένης επίστρωσης ασβέστη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, η επιφάνεια πρέπει να είναι:

 • απόλυτα επίπεδη?
 • ελαφρώς τραχύ ·
 • κατά προτίμηση αυστηρά οριζόντια.
 • χωρίς κενά και κενά.

Κατ 'αρχάς, το ανώτατο όριο καθαρίζεται από το παλιό ασβέστη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υγραίνεται με νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι), περιμένετε λίγο. Η αφαίρεση του λεύκανση από την οροφή γίνεται εύκολα με μια σπάτουλα. Έτσι ώστε να μην πέσει τίποτα στο πάτωμα, θα είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο - μια σπάτουλα με μια μπανιέρα (υγρός γύψος θα χυθεί σε αυτό).

Λευκή οροφή στο σαλόνι

Για να δίνετε μια νέα όψη στο ταβάνι, μπορείτε να σκεφτείτε έναν απλό τρόπο πλυσίματος του ασβεστίου από την οροφή - γρήγορα, χωρίς συντρίμμια, ενώ όλα τα σφάλματα στην επιφάνεια θα είναι καθαρά ορατά. Το νερό από τον ψεκαστήρα ψεκάζεται πάνω στην οροφή και αμέσως τρίβεται με ένα πανί. Αυτή η μέθοδος είναι καλή με ένα λεπτό στρώμα παλιού ασβεστίου.

Μετά τον καθαρισμό, όλες οι ρωγμές, τα κενά, οι αρμοί του γυψοσανίδας οροφής (εάν υπάρχουν) πρέπει να γεμίζονται προσεκτικά με το υλικό βάσης. Για ευκολία, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά μικρά μύτες με αιχμηρές άκρες, να μοιάζουν με κουτάλι σε σχήμα (μόνο επίπεδη) ή να έχουν σχήμα στενού ορθογωνίου.

Μια ανώμαλη επιφάνεια πρέπει να επικαλυφθεί πρώτα - το στόκο χρησιμοποιείται για αυτό. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως, ή να στεγνώσει, θα πρέπει να αραιωθεί με νερό μόνοι σας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ασβέστη ασβέστη στο υπνοδωμάτιο

Πώς να ξεπλύνετε το παλιό ασβέστη;

Η οροφή μπορεί απλά να ξεπλυθεί με νερό με λίγο σαπούνι, ειδικά αν το παλιό ασβέστη είναι ήδη κιτρινισμένο, λερωμένο.

Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα τέλεια, τότε μετά τον καθαρισμό μπορείτε να σκουπίσετε την επιφάνεια και να την καλύψετε με ένα στρώμα PVA, αυτό θα αυξήσει την πρόσφυση της επιφάνειας στον σοβά.

Εάν η οροφή είναι ασβεστωμένη στο μπάνιο, τότε η επιφάνεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικό παράγοντα, συνιστάται να το κάνετε αυτό στην κουζίνα και σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Λευκό γυψοσανίδα

Ευθυγράμμιση οροφής

Εάν σχεδιάζετε να οριζοντίσετε το ανώτατο όριο, είναι καλύτερο να πάρετε ένα γεράκι - ένα εργαλείο για την εφαρμογή στόκου. Πρόκειται για έναν φρουρό με λαβή, που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή γύψου.

Το Putty πρέπει να ληφθεί έτσι ώστε να βρίσκεται στο κέντρο του γερακιού, που επιβάλλεται με ένα στρώμα που δεν υπερβαίνει τα 7-10 mm. Το εφαρμοσμένο στόκος ισοπεδώνεται στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τον κανόνα, ενώ η σπάτουλα χάλυβα είναι επίσης κατάλληλη: χρειάζεται ομαλά, χωρίς ριζική προσπάθεια να τραβήξει κυματοειδείς γραμμές, απομακρύνοντας περιοδικά την περίσσεια γύψου που διαφεύγει.Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο για την προετοιμασία της επιφάνειας για την εφαρμογή του στρώματος φινιρίσματος - κάνει την επιφάνεια ελαφρώς τραχιά, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση του τελικού στρώματος. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο, πρέπει να τυλίγεται σε ένα μικρό ρολό και την επιφάνεια επεξεργασμένη. Το ρολό πρέπει να περιστρέφεται σιγά-σιγά καθώς είναι βουλωμένο με στόκο.

Ξεβιδώστε την οροφή με μια βούρτσα

Τα επιθέματα στις κατεστραμμένες και ανώμαλες περιοχές τοποθετούνται και ευθυγραμμίζονται.

Στη συνέχεια, η προετοιμασμένη οροφή με το εφαρμοσμένο και επεξεργασμένο στρώμα βάσης θα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει τελείως.

Εάν σχεδιάζεται να χρωματίσετε την οροφή μετά από λεύκανση και η επιφάνεια έχει προηγουμένως επεξεργαστεί με υψηλή ποιότητα, τότε αρκεί να πλύνετε την παλιά επίστρωση, να την στεγνώσετε και να την προετοιμάσετε (αυτό θα διασφαλίσει την ομοιόμορφη και οικονομική εφαρμογή της βαφής).

Ξαπλώστε την οροφή στην κουζίνα

Πώς να λευκαρίσετε το ανώτατο όριο;

Οι μέθοδοι ασβέστωσης της οροφής καθορίζονται από το υλικό που χρησιμοποιείται, για να δώσετε την οροφή λευκή και φρεσκάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • ασβέστιο;
 • κιμωλία;
 • βαφή με βάση το νερό.

Και οι τρεις μέθοδοι ασβέστωσης είναι αρκετά οικονομικές, εύκολες (σχετικά) να εκτελέσουν και να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Όλη αυτή η εργασία μπορεί να ανατεθεί σε ειδικούς, αλλά η λεύκανση της οροφής με τα δικά σας χέρια θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και θα δώσει εμπειρία στα προβλήματα αυτοεπαφής.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλεια των επίπλων και των τοίχων - αν δεν σχεδιάσετε μια γενική επισκευή του δωματίου. Αυτό είναι ένα πολύ βρώμικο είδος δουλειάς, γι 'αυτό είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς να αφαιρέσετε το ασβέστη από την οροφή και να ασβέσετε πάλι χωρίς να καλύψετε τα υπόλοιπα με κιμωλία.

Λευκή οροφή στο διαμέρισμα

Η κιμωλία ασβεστώθηκε

Για εργασία, η καθαρή κιμωλία χρησιμοποιείται, δοκιμάζεται και είναι κατάλληλη για χρήση σε οικιακούς χώρους. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε μια λύση. Για 5 λίτρα ζεστού νερού χρειάζεστε:

 • περίπου 2,5 κιλά κιμωλίας
 • κόλλα ξύλου - 30 γρ.

Οροφή ασβέστη κιμωλία

Για να δώσετε μια γαλακτώδη λευκότητα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπλε - μερικές σταγόνες. Αν προσθέσετε περισσότερα, θα έχετε μια εκθαμβωτική, γαλαζωπή λευκότητα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματικές χρωστικές ουσίες και να δώσετε στην οροφή διαφορετικές αποχρώσεις.

 • Πρέπει να προετοιμάσετε το μείγμα στο ποσό που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί τη φορά.
 • Θα πρέπει να είναι παχύ, δεν πρέπει να αποστραγγίζεται από τη βούρτσα.
 • Η ομοιομορφία είναι πολύ σημαντική: δεν πρέπει να υπάρχουν σβώλοι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προστεθεί σταδιακά νερό, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Αυτό το υλικό έχει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα: το λεύκανση της οροφής με κιμωλία δεν προκαλεί αλλεργίες, είναι φυσικό και ασφαλές.

Μπορείτε να εφαρμόσετε λεύκανση με βούρτσα, ρολό ή πιστόλι ψεκασμού. Το υλικό εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Ο κύριος (πρώτος) πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν από την εφαρμογή του δεύτερου.

Οροφή ζωγραφική

Αν χρησιμοποιείτε μια βούρτσα, τότε θα πρέπει να μετακινηθείτε από το φωτεινό μέρος του δωματίου στη σκοτεινή, και τότε οι ζώνες από τη βούρτσα δεν θα είναι ορατές. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο στρώμα εφαρμόζεται κάθετα στο φως που προέρχεται από το παράθυρο, το φινίρισμα - παράλληλα.

Όταν επιλέγουμε κιμωλία ως υλικό, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν κρύβει απολύτως τις επιφανειακές ατέλειες, επομένως η προετοιμασία και η ισοπέδωση της επιφάνειας πρέπει να λαμβάνεται όσο το δυνατόν σοβαρότερα.

Η λεύκανση της οροφής με έναν κύλινδρο πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες, πρέπει να εργαστείτε με ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο να κολλάει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ είναι καλύτερο να κάνετε ομαλές κυκλικές κινήσεις. Πρέπει να το κρατήσετε σε τόσο μεγάλη απόσταση από την επιφάνεια που πέφτει πάνω του μόνο μια ανάρτηση, και όχι μια στάλα λύση.

Μια σωστά ασβεστωμένη οροφή δίνει την εντύπωση μιας ομαλής βελούδνης επιφάνειας.

Λευκή οροφή στο μπάνιο

Ασβεστολιθικό ανώτατο όριο

Πρώτον, το μείγμα ασβέστου είναι έτοιμο, γιατί χρειάζεστε:

 • άσβεστος σβησμένο - 3 kg.
 • άλας των 100 γραμμαρίων.
 • αλουμινίου alum;
 • μπλε ή χρωστικές χρωστικές ·
 • 10 λίτρα νερού.

Λευκή οροφή στο μπάνιο

Τα πάντα ανακατεύονται καλά μέχρι να είναι εντελώς ομοιογενή, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι. Κατά την επιλογή του ασβέστη για το ασβέστιο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι μετά την ξήρανση σχηματίζεται μια πορώδης επιφάνεια, η οποία, αισθητικά, χάνει πάνω από το ασβέστη.

Αλλά στο μπάνιο, για το ανώτατο όριο στην κουζίνα, σε βοηθητικά δωμάτια, αυτό το υλικό είναι το πιο κατάλληλο - ασβέστη είναι πολύ πιο κιμωλία ανθεκτικό στην υγρασία και τους καπνούς μαγειρέματος. Επιπλέον, έχει απολυμαντικές ιδιότητες και επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του βασικού στρώματος του στόκου.

Το ασβέστη εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις, ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το πρώτο. Το δεύτερο στρώμα εφαρμόζεται αμέσως μετά το πρώτο, και πρέπει να το κάνετε αυτό αρκετά γρήγορα - το στρώμα φινιρίσματος πρέπει να εφαρμοστεί μέχρις ότου το στρώμα βάσης είναι εντελώς στεγνό.

Ξαπλώστε την οροφή με ένα ρολό

Συμβουλές

Εάν η οροφή είναι καλυμμένη με ασβέστη κιμωλία, τότε το πρόβλημα του τρόπου απομάκρυνσης του ασβεστίου από την οροφή επιλύεται απλά: ξεπλένεται με βούρτσα, η πλυμένη επιφάνεια σκουπίζεται με ένα πανί. Μετά από αυτό, αφήστε την οροφή να στεγνώσει και ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι.

Εάν θέλετε να ανανεώσετε το ανώτατο όριο, το οποίο δεν καταρρέει και είναι καλά κατασκευασμένο, τότε μπορείτε απλά να βάψετε το ανώτατο όριο με παλιά ασβέστη. Προηγουμένως, μπορείτε να κάνετε κενό για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή να περπατήσετε πάνω σε αυτό με μια υγρή βούρτσα - μετά την οποία θα πρέπει να στεγνώσει.

Οριζοντίωση της οροφής πριν από το ξέσπασμα

Ξεβιδώστε την οροφή με βαφή με βάση το νερό

Αυτή είναι μια καθολική επιλογή για κάθε δωμάτιο. Για να καταλάβετε πώς να χρωματίσετε το ανώτατο όριο μετά το άσπρο, αρκεί να εξοικειωθείτε με τους γενικούς κανόνες για την εκτέλεση αυτού του έργου (πώς να καθαρίσετε την οροφή από το λεύκανση, την ευθυγράμμιση, την επισκευή των ραφών και τις ανωμαλίες), αλλά η επιφάνεια θα πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί.

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να χρωματίσετε το ανώτατο όριο με βαφή με βάση το νερό σε ασβέστη. Ωστόσο, μια τέτοια γρήγορη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα λεπτό στρώμα παλαιών γύψου. Αν η παλιά επίστρωση εφαρμοζόταν σε διάφορα στρώματα, ενημερώθηκε, τότε θα πρέπει να ξεπλυθεί.

Απογυμνώνοντας το ασβεστωμένο ανώτατο όριο

Κατ 'αρχάς, το χρώμα είναι χρωματισμένο, αν είναι απαραίτητο. Χρειάζεται να χρωματίσετε με μια βούρτσα: αρμούς με τοίχους, απρόσιτες θέσεις, γύρω από τα φώτα οροφής, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο.

Η λεύκανση της οροφής με βαφή με βάση το νερό πραγματοποιείται σε τρία επίπεδα:

 • η πρώτη είναι παράλληλη προς την κατεύθυνση του φωτός.
 • το δεύτερο είναι κάθετο.
 • το τρίτο είναι και πάλι παράλληλα.

Στεγανοποίηση των ραφών στην οροφή πριν από το ξέσπασμα

Μακρόχρονη, όμορφη επίστρωση, γυαλιστερή μπογιά μπορεί να επιλεχθεί μόνο για μια πολύ ομαλή, τελείως επεξεργασμένη επιφάνεια. Το Matte δίνει την εντύπωση μιας βελούδιστης επιφάνειας και μπορεί να καλύψει μικρές ανωμαλίες.

Κάνετε το εαυτό σας αστράφτοντας την οροφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, επειδή η ίδια η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Προετοιμασία της βάσης για αυτό θα απαιτήσει πολύ περισσότερες δεξιότητες: θα πρέπει να μάθετε πώς να αφαιρέσετε το ασβέστη από την οροφή, το επίπεδο και γυαλίστε την επιφάνεια για να κάνετε το ανώτατο όριο τέλειο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)