Πώς να τοποθετήσετε πλακάκια σε γυψοσανίδα: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν

Η ευρεία χρήση γυψοσανίδας δικαιολογείται από την ευκολία χρήσης και την ποικιλία των μεταγενέστερων φινιρίσματος. Το υλικό μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την τοποθέτηση χωρισμάτων, κλίσεων, και χρησιμοποιείται επίσης για την οριοθέτηση της επεξεργασμένης περιοχής. Συχνά τίθεται το ζήτημα της χρήσης τέτοιων φύλλων σε πλακίδια. Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών με αντοχή στην υγρασία, αυτό είναι δυνατό, επειδή το πλακίδιο συνήθως χρησιμεύει για τη δημιουργία του εσωτερικού ενός μπάνιου, τουαλέτας, κουζίνας, όπου οι δείκτες υγρασίας είναι υψηλοί. Χρησιμοποιώντας γυψοσανίδας, μπορείτε να προετοιμάσετε τέλεια την επιφάνεια για το φινίρισμα. Η επακόλουθη τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδες δεν απαιτεί πολύπλοκες εργασίες.

Τοποθέτηση λευκών πλακιδίων σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε ποδιά σε γυψοσανίδα

Χαρακτηριστικά εφαρμογής της hl μαζί με ένα κεραμίδι

Τα στοιχεία πλακιδίων τοποθετούνται μόνο σε επίπεδη πλατφόρμα για να εξασφαλιστεί η αντοχή της κατασκευής και να δοθεί στο φινίρισμα μια όμορφη εμφάνιση. Πριν από λίγα χρόνια, πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων, εφαρμόστηκε μια σύνθεση γύψου ή γύψος τσιμέντου-άμμου. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος αφαίμαξης συνδυάζει το υψηλό κόστος στην περίπτωση ενός ανομοιόμορφου τοίχου και ενός μακρού χρόνου επεξεργασίας. Αργότερα, πολλοί δάσκαλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν γυψοσανίδα κάτω από τα κεραμίδια αντί για την τελική σύνθεση του γύψου.

Όταν τα κεραμικά πλακίδια τοποθετούνται σε γυψοσανίδα, δεν υπάρχει σκόνη και σκόνη. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε να στεγνώσει η λύση, πράγμα που επιταχύνει τη διαδικασία φινιρίσματος. Ωστόσο, πριν απαντήσετε στο ερώτημα πώς να τοποθετήσετε κεραμίδια σε γυψοσανίδες, πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο υλικού.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στο GKL

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδα

Τύποι γυψοσανίδας

Πώς να επιλέξετε το υλικό προέλευσης για το φινίρισμα; Οι ακόλουθοι τύποι υλικών γυψοσανίδας είναι γνωστοί:

 • GKL - τυποποιημένα φύλλα που δεν έχουν διακριτικά χαρακτηριστικά. Βρείτε εφαρμογή στην διαρρύθμιση χωρισμάτων, ευθυγράμμιση των τοίχων στα δωμάτια. Έχουν λευκό ή γκρι χρώμα.
 • GVL - φύλλα ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση σε συνθήκες υγρασίας, όταν οι παράμετροι υγρασίας δεν αλλάζουν.
 • GVLV - το υλικό συμπληρώνεται με υδρόφοβο εμποτισμό, το οποίο επηρεάζει την αντοχή του υλικού σε υψηλή υγρασία. Ταυτόχρονα, οι δείκτες υγρασίας μπορεί να είναι ασταθές. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται για την επισκευή ντουζ, μπάνιου, κουζινών, βεράντες. Το εξωτερικό χαρτόνι γίνεται πράσινο.
 • GKLO - υλικό με χαρακτηριστικά αντίστασης στη φωτιά. Χρησιμοποιείται κατά την οργάνωση σάουνων, σε λουτρό, όπου παρατηρείται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Τα φύλλα είναι ροζ χρώματος.

Το πλακίδιο γυψοσανίδας στο μπάνιο ή σε άλλο χώρο όπου υπάρχει υψηλή υγρασία τοποθετείται σε φύλλα ανθεκτικά στην υγρασία.

Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση κεραμιδιών κάτω από γυψοσανίδα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας

Η γυψοσανίδα πλακιδίων είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά στην πράξη. Αυτό οφείλεται στα πολλά πλεονεκτήματα του γυψοσανίδας:

 • Παγκόσμιο υλικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη φινιρίσματος.
 • Το υλικό είναι εύκολο να επεξεργαστεί.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε ολόκληρο το φύλλο στον τοίχο ή να κόψετε τμήματα του απαιτούμενου μεγέθους.
 • Το μανδύα μπορεί να γίνει με τα χέρια του.
 • Δεν υπάρχουν επιβλαβείς χημικές ενώσεις στο υλικό.

Επιλέγοντας τεχνολογία για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδες, μειώνετε το χρόνο επισκευής και μειώνετε την πολυπλοκότητα της διαδικασίας τελικής επεξεργασίας.

Το μειονέκτημα του υλικού είναι η πιθανότητα στρέβλωσης των φύλλων. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί τοποθετώντας το σε συγκεκριμένες ράγες ή χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα για σοβάτισμα.

Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδα

Προετοιμασία της επιφάνειας

Για να ξεκινήσει η διαδικασία της πρόσοψης, είναι πρώτα απαραίτητο να αποφασιστεί για τη μέθοδο στερέωσης φύλλων στον τοίχο. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο wireframe ή να τις κολλήσετε στον τοίχο. Για το πλαίσιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό προφίλ, το οποίο είναι σταθερό με διάκενο 40 cm. Εάν θέλετε να κολλήσετε στεγανό τοίχο με προστασία από την υγρασία στην επιφάνεια, πρέπει πρώτα να ευθυγραμμίσετε τις υπάρχουσες κοιλότητες.

Με την παρουσία της παλιάς επένδυσης, τίθεται το ερώτημα της επιλογής μιας μεθόδου στερέωσης φύλλων. Εάν υπάρχει μια παλιά κεραμίδι στην επιφάνεια που πρόκειται να επεξεργαστεί, τότε ανθεκτικό στην υγρασία γυψοσανίδας δεν μπορεί να κολληθεί στον τοίχο, έτσι κάνουμε ένα πλαίσιο. Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσετε το χαλασμένο πλακάκι. Ο κανόνας είναι γνωστός ότι εάν έχει καταστραφεί περισσότερο από το 40% της περιοχής κάλυψης, τότε πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρο το κεραμίδι.

Εάν η παλιά επένδυση έγινε με βαφή ή κανονικό σοβά, τότε μπορείτε απλά να αφαιρέσετε αυτό το στρώμα. Κατά την επιλογή της μεθόδου συγκόλλησης φύλλων στους τοίχους του μπάνιου, είναι απαραίτητο να επικαλυφθεί η επιφάνεια, ευθυγραμμίζοντας ορισμένες περιοχές. Η τεχνολογία πλαισίου περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός αντισηπτικού εκκινητή.

Αφού στερεώσετε το υλικό, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την επιφάνεια των φύλλων για να κολλήσετε στη συνέχεια το κεραμίδι στο γυψοσανίδα με τα χέρια σας.

Βήματα επεξεργασίας γυψοσανίδας

Πώς να κολλήσετε κεραμίδια σε γυψοσανίδας, εάν έχει ήδη σταθεροποιηθεί. Αρχικά πραγματοποιείται ένα αστάρι, αλλά πρώτα μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ενισχυμένη λωρίδα στις αρθρώσεις, εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί με αυτή τη σύνθεση, καθώς ενισχύονται οι ίνες του υλικού, μειώνεται η απορρόφηση υγρασίας και αποκλείεται η εμφάνιση του καλουπιού. Ο ασταρώς πρέπει να είναι με μια σύνθεση χωρίς διαλύτες. Το μίγμα εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις.

Το επόμενο στάδιο, κατά την προετοιμασία γυψοσανίδας για πλακάκια, ξεκινά μετά το στέγνωμα του εδάφους. Τώρα πρέπει να καρφώσετε τα φύλλα στο μπάνιο με τα χέρια σας. Πρέπει να το στόκο πριν από την τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδας στο μπάνιο; Αυτή η ερώτηση τίθεται από πολλούς που βάζουν απλά πλακάκια. Το γέμισμα ολόκληρης της επιφάνειας είναι σε εκείνες τις περιπτώσεις όταν πρέπει να εφαρμόσετε μια αξιόπιστη επίστρωση στο κουτί. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις χρήσης μαζικού κεραμιδιού σε γυψοσανίδα.

Σε άλλες περιπτώσεις, πριν τοποθετήσετε το κεραμίδι στην γυψοσανίδα, πρέπει να καρφώσετε τις αρθρώσεις και τις περιοχές στις οποίες βιδώνονται οι βίδες.

Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας φύλλων είναι η προετοιμασία του στρώματος στόκου. Αυτό είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της πρόσφυσης. Σε αυτή την περίπτωση, η κόλληση κεραμικών σε ένα μπάνιο ή σε άλλο δωμάτιο είναι πολύ ευκολότερη. Μετά την εκκίνηση, πρέπει να ευθυγραμμίσετε την προετοιμασμένη hl-επιφάνεια με τις ανωμαλίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του αστάρι.

Τοποθέτηση μαρμάρινων πλακιδίων σε γυψοσανίδα

Γυψοσανίδα

Η επιλογή της κόλλας

Η αντιμετώπιση κεραμικών πλακιδίων περιλαμβάνει τη χρήση κόλλας. Η εγκατάσταση υλικού πλακιδίων πραγματοποιείται σε υγρά καρφιά ή κόλλα. Εάν κολλήσετε το πλακάκι στα υγρά καρφιά, θα έχετε μια σταθερή δομή λόγω της υψηλής πρόσφυσης της σύνθεσης, αλλά το εργαλείο έχει υψηλή τιμή.

Η κόλλα πλακιδίων μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • Τσιμέντο με βάση?
 • Ελαστική

Δεν συνιστάται η κόλληση κεραμικών πλακιδίων σε γυψοσανίδες χρησιμοποιώντας κόλλα τσιμέντου στην τουαλέτα ή στο μπάνιο, καθώς εκτίθεται σε νερό. Η ελαστική σύνθεση είναι μια ξηρή σκόνη που αραιώνεται σε νερό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σύνθεση για εσωτερική εργασία.

Τοποθέτηση γυάλινων πλακιδίων σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε τοίχο γυψοσανίδας

Σύνδεση κεραμιδιών

Μετά την απάντηση στην ερώτηση "πώς να ευθυγραμμιστεί ο τοίχος;" Μια άλλη ερώτηση που τίθεται - πώς να κόλλα τα κεραμίδια στο γυψοσανίδας. Πρώτον, προσδιορίζεται η μέθοδος εγκατάστασης - με ή χωρίς ραφές. Οι αρχές της σταθεροποίησης:

 1. Προετοιμάστε όλα τα εργαλεία και το υλικό.
 2. Η εργασία αρχίζει στο κάτω μέρος στην πιο προεξέχουσα γωνία ή σε μια κάθετη αξονική λωρίδα στο κέντρο του τοίχου.Στη δεύτερη περίπτωση, οι ακραίες λεπτομέρειες φαίνονται συμμετρικές.
 3. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο, η σήμανση γίνεται.
 4. Η κόλλα εφαρμόζεται στην επιφάνεια του γυψοσανίδας χρησιμοποιώντας ένα μυστρί με εγκοπές. Μην χρησιμοποιείτε παχύ στρώμα κόλλας, καθώς αυξάνεται το φορτίο στο υλικό.
 5. Πρέπει να είναι επένδυση έτσι ώστε το μέρος πιέζεται σφιχτά στον τοίχο με τα χέρια σας.
 6. Αφαιρέστε τα υπολείμματα της κόλλας με ένα υγρό πανί.
 7. Προκειμένου να αποκτήσετε όμορφες ραφές υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιούνται πλαστικοί σταυροί.
 8. Τα κεκαλυμμένα κεραμίδια κόβονται με κοπτικό πλακιδίων.
 9. Μετά την τοποθέτηση πέντε σειρών, γίνεται διάλειμμα για την προσαρμογή του υλικού στο φορτίο.
 10. Η σωστή εγκατάσταση ελέγχεται από το επίπεδο.
 11. Αφού στεγνώσει τελείως το συγκολλητικό, αραιώστε τις αρθρώσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε στη διαδικασία αντιμετώπισης. Θα πρέπει να επιτύχετε ακόμη και το στυλ, γιατί τότε το δωμάτιο θα είναι αισθητικά ευχάριστο. Πολλοί ενδιαφέρονται για το αν είναι δυνατή η κόλληση κεραμιδιών στο πάτωμα, αν είναι διακοσμημένο με γυψοσανίδα. Σε αυτή την περίπτωση, οι εργασίες δαπέδου εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο.

Μερικές φορές προκύπτουν καταστάσεις που απαιτούν τη διαγραφή ορισμένων στοιχείων. Ανακύπτει το ερώτημα πώς να αφαιρέσετε πλακίδια από γυψοσανίδας. Είναι αδύνατο να γίνει αυτό με ακρίβεια χωρίς να καταστραφεί το γυψοσανίδα. Μπορείτε να βάλετε μια σπάτουλα κάτω από το κεραμίδι, γυψοσανίδας ως αποτέλεσμα της αιχμαλωσίας δεν θα υποστεί ζημιά, αν το μέγεθος των μερών δεν υπερβαίνει τα 100 τετραγωνικά εκατοστά. Εάν το μέγεθος του κεραμιδιού είναι μεγάλο, μπορείτε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα τμήμα του χώρου μαζί με υλικό γυψοσανίδας. Στη συνέχεια, κάντε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα και εγκαταστήστε την.

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδα

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδας στο μπάνιο

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε γυψοσανίδα που προστατεύεται από την υγρασία

Εφαρμόζοντας φύλλα γυψοσανίδας, μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη βάση για το κεραμίδι. Οι εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση του πλαισίου ή την κόλληση πλακιδίων δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες και γνώσεις. Με όλα τα βήματα της επένδυσης αποτελεσματικά, μπορείτε να καταλήξετε με ένα όμορφο εσωτερικό και να απολαύσετε τη δική σας δουλειά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)