Latex στόκος: πλεονεκτήματα και εφαρμογές

Κατά την εκτέλεση εργασιών φινιρίσματος χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά φινιρίσματος. Στόκοι χρησιμοποιούνται στο στάδιο τερματισμού, με τη βοήθεια των οποίων τείνουν τέλεια τοίχους, οροφές, κλίσεις. Παράγονται σε βάση τσιμέντου, γύψου, πολυμερούς, κάθε ένα από τα μείγματα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Latex στόκος, το οποίο διακρίνεται από τα άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργικές παραμέτρους του, αυξάνεται στη δημοτικότητα μεταξύ των οικοδόμων. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από επαγγελματίες, αλλά και από ανθρώπους με ελάχιστη εμπειρία σε σοβάτισμα και ζωγραφική.

Σκυρόδεμα λατέξ

Ξύλο λατέξ

Τι είναι το λατέξ στόκος;

Τα στόκοι κατασκευάζονται με πληρωτικά, πλαστικοποιητές και διάφορα πρόσθετα που επηρεάζουν τις ιδιότητές τους. Το λατέξ στόκος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό, στο οποίο το λατέξ δρα ως συνδετικό υλικό. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για πολυμερή διασπορά κολλοειδών σωματιδίων από συνθετικά λάστιχα. Τα λατέξ μπορούν να έχουν διαφορετική φύση και βασίζονται σε πολυουρεθάνη, πολυμερή ακρυλικού βουταδιενίου. Είναι το συνδετικό υλικό που καθορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τελικού στόκου. Όλοι οι τύποι λατέξ χαρακτηρίζονται από υψηλή ελαστικότητα και αντοχή, η οποία ήταν ο λόγος για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας δομικών υλικών στη βάση τους.

Κάθε στόκος, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής του, βελτιώνεται με πολυμερή πρόσθετα. Αυτά μπορεί να είναι ουσίες με αντισηπτικές ιδιότητες, όπως τα στόματα που σχετίζονται με τα μπάνια, την κουζίνα και την ισοπεδωτική κλίση. Οι ρυθμιστές σκλήρυνσης επιτρέπουν στα στόματα να καθορίζουν τη διάρκεια ζωής του διαλύματος στο βέλτιστο εύρος. Τα πρόσθετα παρέχουν προσκόλληση σε ορισμένα υποστρώματα, βελτιώνοντας την ολκιμότητα τους.

Λατέξ φινίρισμα τελειώματος

Latex Putty

Τα κύρια πλεονεκτήματα του λατέξ στόκος

Το έτοιμο προς χρήση λατέξ χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση της τελικής εργασίας. Τα σκευάσματα με βάση το λατέξ έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • η ελάχιστη συρρίκνωση θα σας επιτρέψει να κάνετε χωρίς ρωγμές και οίδημα, βουτιά?
 • η αντίσταση στις επιδράσεις διαφόρων κλιματικών παραγόντων επιτρέπει στο στόκο να μην καταρρέει καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.
 • η αντίσταση στις ακραίες θερμοκρασίες καθιστά δυνατή τη χρήση στόκων στις προσόψεις.
 • το ελάχιστο πάχος της εφαρμογής είναι 1 mm, με ένα τέτοιο στρώμα είναι αδύνατο να εφαρμοστούν μίγματα με βάση το τσιμέντο και το γύψο, αυτό επιτρέπει τη χρήση λαξευτών στόκων στην απόδοση της πιο κρίσιμης εργασίας.
 • μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων είναι σημαντική όταν διακοσμείτε τα δωμάτια σε μοντέρνο στυλ και όταν εργάζεστε σε ξύλο.
 • έχει εξαιρετική προσκόλληση στις επιφάνειες από σκυρόδεμα, τούβλο, τσιμεντοκονία, ξύλο, ίνες.
 • το ιξώδες της σύνθεσης επιτρέπει βαθιά διείσδυση σε ρωγμές.
 • κατά τη διαδικασία της στερεοποίησης, σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια με υψηλά χαρακτηριστικά αντοχής, έτσι δεν καταρρέει, δεν βρώμικα ρούχα με τυχαία επαφή?
 • προσφέρεται σε τελική μορφή, η οποία μειώνει σημαντικά τον χρόνο για τα προπαρασκευαστικά στάδια της εργασίας.
 • οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το υλικό τόσο για μικρές επισκευές όσο και για το φινίρισμα ενός μεγάλου σπιτιού.

Όλα αυτά καθιστούν τη χρήση του στόκου από λάτεξ όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική ακόμη και σε κρίσιμες εγκαταστάσεις. Η ελαστικότητα του υλικού το καθιστά διαθέσιμο για χρήση.

Εφαρμογή στόκου από λατέξ

Latex στόκος για εξωτερική χρήση

Μειονεκτήματα των στόκων από λατέξ

Το λατέξ στόκος έχει τα μειονεκτήματά του, όπως και κάθε άλλο υλικό. Οι έτοιμες συνθέσεις δεν συνιστώνται για αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το παγωμένο και αποψυγμένο στόκος χάνει τις ιδιότητές του, η εφαρμογή του θα γίνει προβληματική. Αυτό το μειονέκτημα μπορεί να καταπολεμηθεί, το στόκο από λατέξ πρέπει να αγοράζεται μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα που συμμορφώνονται με τους όρους μεταφοράς και αποθήκευσης των προϊόντων. Ο πωλητής το χειμώνα θα πρέπει σίγουρα να ρωτήσει πότε το υλικό έχει εισαχθεί και πώς αποθηκεύεται. Μπορείτε να επαληθεύσετε την ειλικρίνεια των απαντήσεων ελέγχοντας τις πληροφορίες που ελήφθησαν με την ημερομηνία παραγωγής του στόκου, που αναγράφεται στο δοχείο.

Το δεύτερο μειονέκτημα του υλικού είναι η σχετικά υψηλή τιμή. Αυτό αποθαρρύνει τα στόκους από πολλούς δυνητικούς πελάτες και είναι εντελώς μάταιο. Το υλικό έχει χαμηλή κατανάλωση, αφού μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα λεπτό στρώμα. Τα χαρακτηριστικά αντοχής του επιτρέπουν την αύξηση του διαστήματος μεταξύ των επισκευών, γεγονός που μειώνει επίσης το κόστος λειτουργίας.

Το τελειωτικό στόκος είναι ιδανική βάση για ζωγραφική. Δεν απορροφά χρώματα και βερνίκια, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση και ελαχιστοποιεί το συνολικό κόστος των επισκευών. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να εξετάσουμε τα μειονεκτήματα του φινιρίσματος του τετηγμένου λατέξ υπό όρους.

Λατέξ στόκος για ζωγραφική

Αναπαραγωγή λατέξ στόκος

Βασικές εφαρμογές

Το στόκο λατέξ για εξωτερική χρήση είναι μια καθολική σύνθεση που έχει εξαιρετική πρόσφυση με διάφορα υποστρώματα. Εξαίρεση αποτελούν οι μεταλλικές επιφάνειες, οι οποίες δεν συνιστώνται με λατέξ. Πρόσοψη στόκος χρησιμοποιείται σε σκυρόδεμα και τούβλο, ταιριάζει καλά σε ξύλο και γυψοσανίδας. Ο κύριος τομέας χρήσης είναι η τελική προετοιμασία της επιφάνειας για βαφή με λάδια, αλκυδικά ή υδατοδιαλυτά χρώματα. Ταιριάζουν τέλεια στην προετοιμασμένη επιφάνεια, δεν απορροφούν σε αυτό, σχηματίζουν μια ανθεκτική και υψηλής ποιότητας επίστρωση.

Μεταξύ άλλων τομέων εφαρμογής τελικών στόκων από λατέξ:

 • ευθυγράμμιση των εσωτερικών τοίχων.
 • υψηλής ποιότητας σφράγιση αρμών μεταξύ φύλλων γυψοσανίδας.
 • επιφανειακή διάρθρωση κατά τη διάρκεια πολύπλοκων διακοσμητικών εργασιών.
 • σφράγιση ρωγμών, μικρές λακκούβες και την εξάλειψη άλλων ελαττωμάτων στους τοίχους και τις οροφές.
 • διακόσμηση πλαγιών, κόγχων και γωνιών.

Το Putty on wood χρησιμοποιείται για την επισκευή προϊόντων από αυτό το υλικό, ο πλοίαρχος μπορεί εύκολα να πάρει τη σύνθεση με την κατάλληλη σκιά.

Το στόκο λατέξ πρόσοψης χρησιμοποιείται για να κλείσει τις ρωγμές που εμφανίστηκαν στους τοίχους από σκυρόδεμα και τούβλο. Το υλικό παρέχει εργασία υψηλής ποιότητας, την αντοχή του διαμορφωμένου στρώματος. Χρησιμοποιήστε μασίφ προσόψεων και πριν ζωγραφίσετε τους τοίχους με χρώματα πρόσοψης διαφόρων τύπων.

Στεγανοποίηση αρμών με στόκ λατέξ

Γενική στόκος από λατέξ

Χαρακτηριστικά εφαρμογής

Οι κατασκευαστές προσφέρουν έτοιμες για χρήση συνθέσεις και ξηρά μείγματα με βάση συνδετικό υλικό από λατέξ. Τα πιο δημοφιλή είναι τα έτοιμα κονιάματα που παραδίδονται σε τράπεζες με ποσότητες από αρκετές εκατοντάδες γραμμάρια έως δεκάδες κιλά. Τα ξηρά μείγματα απαιτούν επιπλέον χρόνο προετοιμασίας, αλλά είναι ελαφρώς φθηνότερα. Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέξατε, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε την επιφάνεια:

 • καθαρίστε τους τοίχους ή την οροφή από τη σκόνη και τη βρωμιά.
 • αστάρι την επιφάνεια, γι 'αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ειδικές ενώσεις ή μια υδατική διασπορά που βασίζεται σε λάστιχο στόκος?
 • περιμένετε να στεγνώσει η βάση.

Προκειμένου να επιτύχετε εργασία υψηλής ποιότητας, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε στόκος στο δωμάτιο για να σταθεροποιήσετε τη θερμοκρασία.

Το διάλυμα εφαρμόζεται με μια σπάτουλα, το συνιστώμενο πάχος στρώσης είναι μέχρι 3 mm. Το υλικό είναι μη τοξικό, πολύ πλαστικό και εύκολο στη χρήση ακόμα και για αρχάριους. Η επικάλυψη εφαρμόζεται σε στρώσεις, είναι επιτακτική η τήρηση του χρονικού διαστήματος για την πλήρη ξήρανση του προηγούμενου στρώματος.Για αυτό, από 2 έως 6 ώρες είναι αρκετό, ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του στρώματος, την υγρασία στο δωμάτιο και τη θερμοκρασία. Κατά την εκτέλεση εξωτερικών εργασιών, το στόκος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη βροχή, συνιστάται η αποφυγή άμεσου ηλιακού φωτός. Είναι καλύτερο εάν η πρόσοψη είναι κλειστή από εξωτερικές κλιματολογικές επιδράσεις από ένα ειδικό κουβούκλιο.

Οπλισμός με λατέξ στόκος

Σύνδεση με στόκ λατέξ

Το φινίρισμα της επιφάνειας, με επένδυση από λατέξ, γίνεται χωρίς τη χρήση γυαλόχαρτου και άλλων λειαντικών υλικών. Ακόμη και αν χρησιμοποιείται λεπτόκοκκο λειαντικό, είναι δυνατόν να αφαιρεθεί εύκολα η περίσσεια. Για να φέρετε την επιφάνεια στο ιδανικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι, με το οποίο μπορείτε να εξαλείψετε τα ελαττώματα πριν σκληρυνθεί η λατέξ.

Λευκό λάστιχο στόκος

Το ενδιαφέρον για το στόκ λατέξ αυξάνεται αληθινά, χρησιμοποιείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία και οικιακούς τεχνίτες. Η ελαστικότητα του υλικού επιτρέπει την εφαρμογή του στις πιο δύσκολες επιφάνειες και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής του εξασφαλίζουν ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας για πολλά χρόνια. Το Putty προσελκύει με ελάχιστη κατανάλωση, την ικανότητα προετοιμασίας της επιφάνειας για υπεύθυνη ζωγραφική. Αυτό είναι το καλύτερο υλικό για τη στεγανοποίηση αρμών σε φύλλα γυψοσανίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λατέξ στόκος για υπαίθρια εργασία στην επισκευή των προσόψεων και την περαιτέρω ζωγραφική τους. Αξίζει να πληρώσετε σε αυτή τη σύνθεση και εκείνους που ασχολούνται με την επισκευή προϊόντων ξύλου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)