Τι σημαίνει η κατηγορία laminate; Ποια κατηγορία είναι καλύτερη;

Όταν επιλέγετε το δάπεδο σε ένα διαμέρισμα της πόλης ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, οι πωλητές θα σας προτείνουν να δώσετε προσοχή στο laminate class 32. Τα έπιπλα από ξύλο βελανιδιάς ή βελανιδιάς της κλάσης 33 θα προσφέρονται στους ιδιοκτήτες γραφείων και θα προσφέρεται στους ιδιοκτήτες καταστημάτων ένα πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 34. Πρέπει να δώσω προσοχή σε τέτοιες συστάσεις; Φυσικά! Οι τάξεις των φύλλων έχουν αναπτυχθεί από κορυφαίους κατασκευαστές αυτού του δαπέδου.

Η παρουσία τους σας επιτρέπει να επιλέξετε προϊόντα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Τι σημαίνει η κατηγορία laminate και ποια είναι η καλύτερη; Πώς να αποκρυπτογραφήσετε τους αριθμούς στη συσκευασία του δαπέδου και είναι η διαφορά μεταξύ των τάξεων σοβαρή; Η ανεπτυγμένη ταξινόμηση του φύλλου σε τάξεις θα βοηθήσει τους αγοραστές να κατανοήσουν όλα αυτά τα θέματα.

Λευκή πολυστρωματική θήκη 31

Φύλλα σημύδας 32 τάξεις

Ποιες είναι οι κλάσεις του laminate δάπεδα;

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει τάξεις εκτριβής με βάση τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αντοχή στην κρούση, αντοχή στην υγρασία και αντοχή στη φθορά. Τα πρότυπα αναπτύχθηκαν για δύο ομάδες - 2 και 3. Ποιες είναι οι διαφορές τους; Για οικιακή χρήση, συνιστάται η χρήση ενός πολυστρωματικού υλικού 2 ομάδων, για εμπορική χρήση - ενός πολυστρωματικού υλικού 3 ομάδων. Ωστόσο, σήμερα οι κατασκευαστές πρακτικά δεν παράγουν laminates 21, 22 και 23 τάξεις. Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά αυτού του δαπέδου ήταν σημαντικά διαφορετικά από εκείνα που διέθεταν το laminate κατηγορίας 32, αλλά το κόστος ήταν σχεδόν το ίδιο. Από την άλλη πλευρά, οι ιδιότητες των δαπέδων κατηγορίας 21-23 δεν ταιριάζουν με τους πιθανούς αγοραστές.

Επί του παρόντος, το πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 32 είναι το πιο δημοφιλές για οικιακή χρήση. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της:

 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή και στον εμπορικό τομέα.
 • προσιτό κόστος ·
 • ευρεία ποικιλία;
 • διάρκεια ζωής μέχρι 15 χρόνια.

Οι κύριοι όγκοι παραγωγής των περισσότερων κατασκευαστών είναι σε αυτή την κατηγορία δαπέδων.

Βουρτσισμένη πολυστρωματική κατηγορία 33

Αδιάβροχο πολυστρωματικό υλικό για το σπίτι

Ποιοι άλλοι τύποι λαμιναρισμάτων είναι επί του παρόντος διαθέσιμοι; Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν την ακόλουθη τάξη αντοχής στη φθορά του φύλλου:

 • 31 - σχεδιασμένα για οικιακή χρήση και χώρους γραφείων χαμηλής κυκλοφορίας.
 • 32 - συνιστάται για εμπορικούς χώρους με μέτρια κυκλοφορία.
 • 33 - οι κατασκευαστές συνιστούν αυτό το δάπεδο για γραφεία με μεγάλη κίνηση καφέ και εστιατόρια, μπουτίκ και μικρά καταστήματα.
 • 34 - αυτό το πολυστρωματικό υλικό είναι σε θέση να αντέχει εξαιρετικά υψηλά φορτία που χαρακτηρίζουν γυμναστήρια, σούπερ μάρκετ, κτίρια αεροδρομίων.

Ποια κατηγορία λαμιναρισμένης αντοχής είναι βέλτιστη για ένα διαμέρισμα πόλης ή ένα ιδιωτικό σπίτι; Ποια είναι η καλύτερη για την κρεβατοκάμαρα και το διάδρομο; Ας εξετάσουμε λεπτομερώς όλες τις κύριες κατηγορίες αυτού του δαπέδου.

Χρησιμοποιώντας την πολυστρωματική ποιότητα 31

Laminate 31 κατηγορία είναι καλύτερα να επιλέξει για ένα μικρό χώρο γραφείων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για 1-2 υπαλλήλους και έναν ελάχιστο αριθμό επισκεπτών ή την πλήρη απουσία τους. Με προσεκτική χρήση, θα διαρκέσει 5-6 χρόνια. Το δάπεδο είναι προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό είναι το βέλτιστο έλασμα για το υπνοδωμάτιο, το γραφείο στο σπίτι και το δωμάτιο επισκεπτών.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το laminate class 31 σε άλλους χώρους, αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι να επισκευάσετε το δάπεδο μετά από 3-4 χρόνια, κάτι που δεν είναι πάντα ενδεδειγμένο.

Σχήματα ενός πολυστρωματικού υλικού της 32ης τάξης

Οι κατασκευαστές παράγουν πολυστρωματικό υλικό κατηγορίας 32 σε μεγάλες ποσότητες. Οι αγοραστές προσφέρονται απλά και αδιάβροχα πάνελ σε διαφορετικές συνολικές διαστάσεις. Εκτός από τα πρότυπα πάνελ, παράγονται στενές και βραχείες σανίδες, πλάκες μήκους περίπου 2 μέτρων. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του laminate 32 class σε διάφορα σχέδια σχεδιασμού, γεγονός που το καθιστά το καλύτερο για το διαμέρισμα. Η ποικιλία των πάνελ έχει πάχος 8 και 12 mm με εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής. Η επιφάνεια τους μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερή, να μιμείται χειροποίητο χαρτόνι ή κεραμικό πλακίδιο.

Πλακοειδές χαρτόνι 32 τάξεις

Δάπεδο 32 από φύλλα δρυός

Εφαρμόστε το laminate class 32 στους εξής χώρους:

 • καθιστικά και παιδικές αίθουσες.
 • διάδρομοι ·
 • αρχικές βιβλιοθήκες;
 • σαλόνια;
 • χώρους γραφείων με μέτρια κυκλοφορία.
 • μικρές μπουτίκ.

Αυτή είναι η βέλτιστη κατηγορία του laminate για την κουζίνα, το πιο επισκέφθηκε δωμάτιο στο σπίτι.

Εκατοντάδες συλλογές από αυτό το δάπεδο παράγονται, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν wenge laminate ή λευκασμένα δρυς, τριανταφυλλιά ή κεράσι. Τα καλά χαρακτηριστικά αντοχής επιτρέπουν τη χρήση ενός πολυστρωματικού υλικού της κλάσης 32 για 12-15 χρόνια.

Επικαλυμμένο έλασμα

Εφαρμογή ενός πολυστρωματικού υλικού της κλάσης 33

Τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του δαπέδου επιτρέπουν τη χρήση του στις πιο δύσκολες συνθήκες. Είναι σε θέση να αντέχει σημαντικά φορτία καθημερινά, κατασκευαστές και συλλογές από αδιάβροχο laminate της κατηγορίας αυτής παράγουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πάχος του ελασματοποιημένου υλικού της κλάσης 33 είναι 12 mm, αυτό του επιτρέπει να αντιμετωπίσει υψηλά φορτία. Σε ένα τέτοιο κάλυμμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε με ασφάλεια ένα βαρύ τραπέζι ή γραφείο γεμάτο με βιβλία ή έγγραφα.

Ένα πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 33 παράγεται με ή χωρίς λοξότμηση, με επιφάνεια βουρτσισμένη και χρώμιο. Το χρωματικό σχέδιο είναι επίσης εντυπωσιακό - οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το φύλλο wenge, τη λευκή βελανιδιά, τη μαύρη τέφρα και άλλες εξωτικές υφές για να σχεδιάσουν δωμάτια σε οποιοδήποτε στυλ. Για ένα κομψό εσωτερικό, ένα γυαλιστερό πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 33 είναι κατάλληλο, το οποίο παρά την σχεδόν καθρέπτη επιφάνεια του διακρίνεται από την εξαιρετική αντοχή στη φθορά.

Γυαλιστερό ανθεκτικό πολυστρωματικό υλικό

Η χρήση ενός πολυστρωματικού δομικού στοιχείου για ένα διαμέρισμα με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει σημασία, ένα πολυστρωματικό υλικό κατηγορίας 32 μπορεί να αντιμετωπίσει τα φορτία. Μόνο για το διάδρομο έχει νόημα να αγοράσετε αυτό το προϊόν, χρησιμοποιήστε αυτό το δάπεδο στα ακόλουθα δωμάτια:

 • σε γραφεία με μεγάλη κίνηση ·
 • σε μεσαία και μεγάλα εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Ξενοδοχεία
 • δημόσια κτίρια.

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 33 φύλλο από φελλό, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε παιδικά δωμάτια και σαλόνια. Το ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό αυτής της κατηγορίας, με κλειδαριές, η δομή του οποίου είναι εμποτισμένο με κερί, είναι πολύ δημοφιλές.

Ελασματοποίηση κατηγορίας 34 για σοβαρά προβλήματα

Πώς να επιλέξετε ξύλινη επένδυση υψηλής ποιότητας για ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο; Ένα έλασμα της κλάσης 34, το οποίο παράγεται μόνο από κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ροή επισκεπτών. Η χρήση ενός τέτοιου laminate για το σπίτι δεν είναι σχετική, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του έχει αποφασίσει να θέσει τα δάπεδα για 50 χρόνια. Χαρακτηριστικό του δαπέδου αυτής της κλάσης είναι η υψηλή αντοχή στη φθορά του άνω στρώματος. Διαφέρει αισθητά από ένα πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 33. Το υπόλοιπο της πλαστικοποίησης της κλάσης 34 μοιάζει με τους ανταγωνιστές της που είναι λιγότερο ανθεκτικοί στη φθορά. Βασίζεται σε HDF υψηλής πυκνότητας και το πάχος του πάνελ κυμαίνεται από 8 έως 12 mm.

Laminate για διαμέρισμα

Ανθεκτικό πλαστικοποιημένο φύλλο δρυός

Χρησιμοποιείται ένα πολυστρωματικό υλικό κατηγορίας 34 για τοποθέτηση στους εξής χώρους:

 • εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα.
 • σούπερ μάρκετ
 • φουαγιέ μεγάλων ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών ·
 • διαδρόμους μεγάλων επιχειρηματικών κέντρων ·
 • σαλόνια αεροδρομίων.

Παρά το γεγονός ότι μόνο οι εταιρείες από το Βέλγιο και τη Γερμανία παράγουν το πολυστρωματικό υλικό της 34ης τάξης, οι συλλογές τους είναι πολύ διαφορετικές. Εκτός από την απομίμηση κλασικών τύπων ξύλου, προσφέρουν ένα καλλιτεχνικό έλασμα. Μιμείται παρκέ παλάτι, αποτελούμενη από μήτρες από διάφορα είδη ξύλου. Η διαφορά μεταξύ αυτής της ανθεκτικής στην υγρασία πολυστρωματικής κατηγορίας 34 από άλλους τύπους είναι ότι τα πλαίσια δημιουργούν ένα μεγάλο πλάτος.

Κλάση 32 φύλλο καρυδιάς

Γκρι πολυστρωματικό

Ποιο έλασμα είναι καλύτερο;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι αδύνατο να καλέσετε ένα πολυστρωματικό κλάσης 34 το πιο δημοφιλές, παρά τη δύναμή του. Από την άλλη πλευρά, είναι κατώτερη από το vinyl laminate της κατηγορίας 43 σε αυτό το χαρακτηριστικό. Επιπλέον, το δάπεδο από PVC δεν φοβάται απολύτως το νερό. Το πράγμα είναι ότι το βινύλιο έλασμα εκτός από την υψηλή αντίσταση στην υγρασία χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή τιμή. Έτσι ποια κατηγορία laminate δάπεδα είναι καλύτερο;

Κλάση 31 παλαιωμένο φύλλο

Τοποθέτηση φύλλου 32 από πολυστρωματικό υλικό

Πλαίσιο πολυουρεθάνης 32

Σε χώρους κατοικίας, ένα έλασμα της κλάσης 34 είναι κατώτερο από μια παλάμη από ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό της κλάσης 32. Vinyl laminate σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα συνιστάται στο μπάνιο ή την κουζίνα. Σε εμπορικούς χώρους, ένα πολυστρωματικό υλικό κατηγορίας 34 έχει λιγότερη ζήτηση από μια ανθεκτική στην υγρασία πολυστρωματική επίστρωση της κλάσης 33. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές, αλλά η διαφορά στο κόστος είναι σημαντική. Πώς να επιλέξετε το σωστό laminate; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δαπέδου; Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες απεικονίζονται στην ετικέτα. Μεγάλοι αριθμοί θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της κλάσης του ελασματοποιημένου υλικού και η αντίσταση στο νερό υποδεικνύεται με τη σήμανση με τη μορφή διαισθητικών εικονογραμμάτων. Είναι απαραίτητο μόνο να ξοδέψετε λίγο χρόνο στην ανάγνωση της ετικέτας συσκευασίας και θα είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με την επιλογή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)