Κεραμικό φίλτρο στο σπίτι: πώς να επιλέξετε το σωστό

Το νερό είναι η πηγή της ζωής. Το καθαρό νερό είναι το κλειδί για την υγεία και τη μακροζωία. Επί του παρόντος, το νερό που εισέρχεται στα διαμερίσματα και τα σπίτια δεν ανταποκρίνεται πάντα στις επιθυμητές απαιτήσεις, τόσο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πρόσθετες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού. Μία τέτοια μέθοδος είναι η χρήση κεραμικού φίλτρου.

Συσκευή

Το κεραμικό φίλτρο νερού είναι δομή μπλοκ από μεμβράνες από κεραμικό μέταλλο. Ολόκληρη η κατασκευή στεγάζεται σε χαλύβδινο περίβλημα. Οι μεμβράνες από κεραμικό μέταλλο σχηματίζονται από έναν ή περισσότερους σωλήνες που αποτελούνται από κανάλια. Η εσωτερική περιοχή των καναλιών καλύπτεται με λεπτή μεμβράνη πόρων. Η διάμετρος των καναλιών φτάνει τα 0,05-0,1 microns. Το πάχος της επίστρωσης μεμβράνης είναι 5 μικρά.

Κεραμικό φίλτρο οικιακής χρήσης

Τα κύρια αρχικά υλικά για την κατασκευή αυτών των δομών είναι οξείδιο του αλουμινίου, διοξείδιο του τιτανίου και καρβίδιο του πυριτίου. Η κονιοποιημένη κατάσταση αυτών των ουσιών υποβάλλεται σε σύντηξη σε θερμοκρασία 1600 ° C Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια πορώδης δομή που είναι ικανή να συγκρατεί μικρά σωματίδια. Η προκύπτουσα δομή είναι απόλυτα ασφαλής στη χρήση.

Μηχανισμός εργασίας

Η μέθοδος καθαρισμού του νερού περιλαμβάνει έναν τύπο ροής νερού που ρέει. Το νερό που διέρχεται από πολλούς μικρούς πόρους και υποκύπτει στην πίεση της παροχής νερού χωρίζεται σε φιλτραρισμένα και συμπυκνωμένα μέρη. Μικρές και μεγάλες μολυσματικές ουσίες διατηρούνται από το φίλτρο. Ωστόσο, ορισμένα ιόντα ενώσεων αλάτων επίσης περνούν μέσω της μεμβράνης.

Κεραμικό φίλτρο μωρών

Υπάρχει ένα σύστημα φιλτραρίσματος με αρκετά βήματα. Υποθέτει την παρουσία μπλοκ μεμβράνης σε φθίνουσα σειρά παραμέτρων κυττάρων. Ένα τέτοιο σύστημα βελτιώνει την ποιότητα του καθαρισμού και τη διάρκεια ζωής του φίλτρου.

Ορισμένες συσκευές φίλτρων ενδέχεται να περιέχουν ουσίες με αργύριο και δισκίο ενεργού άνθρακα. Το ασήμι συμβάλλει στην καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών και ο άνθρακας εξαλείφει τη δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Τύποι ρύπων που χειρίζονται τα φίλτρα

Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, τα κεραμικά φίλτρα για καθαρισμό νερού μπορούν να αντεπεξέλθουν σε διάφορα εξαρτήματα. Η κεραμική βάση περιλαμβάνει την απομάκρυνση του 99% των ρύπων και των σωματιδίων. Τύποι ρύπανσης:

 • επιβλαβείς μικροοργανισμοί (Ε. coli, χολέρα, Giardia, Salmonella κ.λπ.).
 • μορφές βαρέων μετάλλων ·
 • οργανικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων πετρελαίου) ·
 • αναστολή
 • σιδήρου
 • χρώμα.

Αυτοί οι τύποι φίλτρων δεν έχουν σχεδιαστεί για να αποκλείουν το φθόριο από το νερό. Αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό βοηθητικό ακροφύσιο που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό αυτής της ένωσης.

Κασέτα για κεραμικό φίλτρο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κεραμικά μοντέλα έχουν αρκετά πλεονεκτήματα στον καθαρισμό του νερού:

 • δύναμη - το φίλτρο δεν καταρρέει, δεν αλληλεπιδρά με οξέα και αλκάλια, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες,
 • δεν απαιτείται αντικατάσταση εξαρτημάτων.
 • δυνατότητα πλύσης σε χειροκίνητη λειτουργία.
 • κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρήσης, το επίπεδο της ποιότητας του νερού δεν μειώνεται, αλλά μειώνεται μόνο η παραγωγικότητα.
 • ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ένα σφουγγάρι πιάτων.
 • δεν απαιτείται κονσερβοποίηση.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής - περισσότερο από 10 χρόνια.

Με υψηλές επιδόσεις και πολλά πλεονεκτήματα, τα φίλτρα αυτά κατέχουν ηγετική θέση στο φάσμα των συστημάτων φιλτραρίσματος νερού.

Μαζί με τα πλεονεκτήματα, είναι γνωστά διάφορα μειονεκτήματα του κεραμικού συστήματος διήθησης:

 • υψηλή τιμή λόγω της πολυπλοκότητας της κατασκευής.
 • αδυναμία εξάλειψης των ενώσεων χλωρίου και των σκληρών αλάτων - αυτό απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό απορρόφησης και φυσίγγια μαλάκυνσης.

Η παρουσία πολλών θετικών ιδιοτήτων καταστρέφει τις αδυναμίες αυτών των συστημάτων.

Κεραμικό φίλτρο

Πεδία εφαρμογής

Τα κεραμικά φίλτρα μεμβράνης χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοια σημεία:

 • διαμέρισμα;
 • εξοχικό σπίτι;
 • ιδιωτική κατοικία.
 • γραφείο
 • εκπαιδευτικό ίδρυμα ·
 • παραγωγή με βάση την παραγωγή αποστειρωμένου νερού.

Το νερό που διέρχεται από αυτό το σύστημα θεωρείται πόσιμο. Η ασφάλεια του προκύπτοντος νερού έχει αποδειχθεί από πολλά πειράματα.

Κεραμικό φίλτρο στη βρύση

Ποικιλίες οικιακών κεραμικών φίλτρων

Όσον αφορά το σχήμα και τη διάμετρο των μεμβρανών, υπάρχουν οι παρακάτω τύποι κεραμικού φίλτρου:

 • Μικροδιήθηση - το πάχος της επίστρωσης μεμβράνης είναι 0,2-4,0 microns. Χρησιμοποιείται για καθαρισμό καθαρού νερού.
 • Υπερφιλτράρισμα - το πάχος της επίστρωσης μεμβράνης είναι 0,02-0,2 μικρά. Είναι παρόμοιο με τη μικροδιήθηση κατά τη χρήση.
 • Νανοδιήθηση - το πάχος της στοιβάδας μεμβράνης κυμαίνεται από 0,001-0,01 μικρά. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της περίσσειας περιεκτικότητας σε αλάτι.

Κεραμικό κύριο φίλτρο

Κατά την επιλογή του τύπου φίλτρου μεμβράνης, θα πρέπει να εστιάσετε στο σκοπό και τον τόπο εφαρμογής. Όσον αφορά τη στερέωση, οι μονάδες φίλτρου μεμβράνης χωρίζονται σε:

 • Σωληνωτή μονάδα - υποστηριζόμενη από το εξωτερικό. Περιέχει πορώδεις σωλήνες μεμβράνης ανοξείδωτου χάλυβα.
 • Αυτοφερόμενη σωληνωτή μονάδα - σωληνοειδείς μεμβράνες βρίσκονται στο περίβλημα.
 • Μονολιθική μεμβράνη - ο σχεδιασμός είναι ένα μονολιθικό μπλοκ μεμβρανών σε κεραμικό σώμα.

Κεραμικό φίλτρο με ακροφύσιο

Με διάμετρο διήθησης, υπάρχουν τέτοιοι τύποι:

 • Προσέγγιση εφαπτομενικής - άμεσης ροής νερού και διαχωρισμός του συμπυκνώματος.
 • Η επικάλυψη σπειροειδούς μεμβράνης γίνεται με τη μορφή σπειροειδούς σωλήνα που έχει κανάλι διείσδυσης και κανάλι τροφοδοσίας. Καθαρισμένο νερό συσσωρεύεται στο κανάλι διήθησης αφού διέλθει μέσω της μεμβράνης. Οι μολυντές εισέρχονται στο κανάλι τροφοδοσίας.

Η αγορά ενός φίλτρου με διαφορετικό σύστημα φιλτραρίσματος βασίζεται στις ιδιότητες του καθαρισμένου νερού.

Κεραμικό φίλτρο για πόσιμο νερό

Σύγκριση του κεραμικού σχεδιασμού με άλλα συστήματα καθαρισμού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων φιλτραρίσματος στην αγορά. Η διήθηση με μεμβράνη διαφέρει στα χαρακτηριστικά της από άλλους τύπους. Για παράδειγμα, σε σύγκριση με φίλτρα κασέτας, το κεραμικό φιλτράρισμα δεν απαιτεί σταθερή αντικατάσταση δαπανηρών αναλωσίμων.

Το σύστημα διήθησης του όζοντος περιλαμβάνει την απομάκρυνση των βακτηρίων και την απολύμανση και η μέθοδος μεμβράνης εξαλείφει επίσης πολλές χημικές ενώσεις. Επιπλέον, οι μεμβράνες απαιτούν μηχανισμό τόσο σύνθετης συντήρησης και προσεκτικής λειτουργίας όπως το φίλτρο όζοντος.

Σε σύγκριση με ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης, ένα κεραμικό σύστημα επωφελείται επίσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τον καθαρισμό αφήνουν τα απαραίτητα άλατα και μέταλλα, σε αντίθεση με την αντίστροφη οσμωτική μέθοδο.

Κεραμικό φίλτρο κάτω από το νεροχύτη

Αντικατάσταση κεραμικού φίλτρου

Κανόνες επιλογής και εφαρμογής

Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φιλτραρίσματος στο σπίτι, είναι βολικό να τοποθετήσετε το φίλτρο κάτω από το νεροχύτη. Αυτή η διάταξη της δομής συνεπάγεται μια ευνοϊκή θέση σε σχέση με την κεντρική παροχή ύδατος και την εύκολη πρόσβαση για την επόμενη υπηρεσία.

Κανόνες για την επιλογή φίλτρων:

 • Όσον αφορά το μέγεθος της δομής, η διάρκεια ζωής καθορίζεται μέχρι την απαραίτητη συντήρηση, αποδοτικότητα εργασίας και εύκολη εγκατάσταση της μονάδας.
 • Σε σχέση με τις χημικές και βιολογικές ιδιότητες του νερού, επιλέγεται ένα ειδικό φίλτρο με ορισμένες λειτουργίες.

Όταν αγοράζετε κεραμικό φίλτρο, θυμηθείτε τις αρχές της συντήρησης του συστήματος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αυτοεπεξεργασίας. Αυτές οι προβολές δεν απαιτούν ανάλυση του μπλοκ. Εάν υπάρχουν μοντέλα χωρίς τέτοια λειτουργία, η δομή πρέπει να αποσυναρμολογηθεί κάτω από τον νεροχύτη και να καθαριστεί με νερό και μαλακό σφουγγάρι.

Κεραμικό σύστημα καθαρισμού

Κεραμικό φίλτρο για σκληρό νερό

Πολλοί κατασκευαστές κεραμικών συστημάτων είναι γνωστοί. Αυτές είναι τόσο οι εγχώριες επιχειρήσεις όσο και οι ξένοι κατασκευαστές. Όταν επιλέγετε μοντέλα εγχώριας παραγωγής, η υπηρεσία εγγύησης και η εξυπηρέτηση γίνεται εύκολα προσβάσιμη.

Τα κεραμικά συστήματα φιλτραρίσματος απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία χρήσης καθαρού νερού. Χάρη στην σωστή συντήρηση και τήρηση των αρχών λειτουργίας, αυτές οι συσκευές θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)