Βρύσες μπάνιου
Ο μίξερ με μακρύ στόμιο για μπάνιο - μια καθολική συσκευή για άνετες διαδικασίες νερού (21 φωτογραφίες) Ο μίξερ με μακρύ στόμιο για μπάνιο - μια καθολική συσκευή για άνετες διαδικασίες νερού (21 φωτογραφίες)
Οι λάτρεις της άνεσης σε όλες τις περιοχές της ζωής προτιμούν να εγκαταστήσουν μια βρύση με ένα μακρύ στόμιο λουτρών στο μπάνιο, επειδή αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει τη βέλτιστη χρήση του χώρου και να μην αποσπάται η προσοχή κατά τις διαδικασίες υγιεινής.
Βρύσες μπάνιου: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και κύρια πλεονεκτήματα (23 φωτογραφίες)Βρύσες μπάνιου: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και κύρια πλεονεκτήματα (23 φωτογραφίες)
Οι βρύσες μπάνιου μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά και έχουν διαφορετικά σχέδια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το στόμιο πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις της μπανιέρας, και ολόκληρη η δομή πρέπει να αντιστοιχεί στο γενικό ύφος των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Chrome βρύση - η καλύτερη επιλογή για τη ρύθμιση του μπάνιου και της κουζίνας (22 φωτογραφίες)Chrome βρύση - η καλύτερη επιλογή για τη ρύθμιση του μπάνιου και της κουζίνας (22 φωτογραφίες)
Ο χρωμικός μίξερ μπορεί να είναι λαμπερός ή ματ, να έχει διαφορετικό σχεδιασμό και μέγεθος, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι αντιμετωπίζει τη διάβρωση και διαρκεί για πολλά χρόνια.
Κεραμικό μίξερ: χαρακτηριστικά και κύρια μυστικάΚεραμικό μίξερ: χαρακτηριστικά και κύρια μυστικά
Οι κεραμικές βρύσες δεν είναι μόνο άψογη γεύση, αλλά και πρακτικότητα. Ο κεραμικός εξοπλισμός υγιεινής έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλό επίπεδο άνεσης κατά τη χρήση. Μια ποικιλία μοντέλων κεραμικών μίκτη θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ...
Βρύσες βαλβίδες: ποια είναι τα χαρακτηριστικά τουςΒρύσες βαλβίδες: ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους
Ο ορείχαλκος μίξερ είναι ανθεκτικός και δεν φοβάται τη διάβρωση. Είναι συνήθως επικαλυμμένο με χρώμιο ή νικέλιο. Το προϊόν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ.
Βρύση χαλκού: κλασικά μοτίβα στο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)Βρύση χαλκού: κλασικά μοτίβα στο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)
Το κλασικό στυλ σχεδιασμού δωματίων όπως η κουζίνα ή το μπάνιο παραμένει πάντα σημαντικό. Ακόμη και ένα τέτοιο χρηστικό αντικείμενο όπως ένα μίξερ θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με τη γενική απόφαση σχεδιασμού. Σε μια τέτοια κατάσταση, η τέλεια επιλογή ...
Βρύση νιπτήρων: κλασικές και υπερσύγχρονες επιλογές (28 φωτογραφίες)Βρύση νιπτήρων: κλασικές και υπερσύγχρονες επιλογές (28 φωτογραφίες)
Τα μίξερ για νεροχύτες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένα με πρωτότυπες τεχνικές συσκευές που τους καθιστούν πιο αποτελεσματικούς. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μίξερ για νεροχύτες διαφόρων σχεδίων. Μπορεί να είναι ένας μίξερ χαλκού κάτω από ...
Κεραμικό φίλτρο στο σπίτι: πώς να επιλέξετε το σωστόΚεραμικό φίλτρο στο σπίτι: πώς να επιλέξετε το σωστό
Τα κεραμικά φίλτρα παρέχουν υψηλό καθαρισμό νερού χωρίς την προσθήκη χημικών ενώσεων. Χαρακτηρίζονται από μακρά λειτουργία και ευκολία συντήρησης.
Βυθιζόμενες βρύσες με ντους: κομψά σχέδια για ευρύχωρο μπάνιο (20 φωτογραφίες)Βυθιζόμενες βρύσες με ντους: κομψά σχέδια για ευρύχωρο μπάνιο (20 φωτογραφίες)
Οι βρύσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πλήρωση της μπανιέρας, των νιπτήρων και των ντους είναι μια μεγάλη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που εκτιμούν την άνεση. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις παρουσιάζονται σε μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.
Αναμικτήρας αναμίκτη - μια χρήσιμη προσθήκηΑναμικτήρας αναμίκτη - μια χρήσιμη προσθήκη
Αγοράζοντας έναν αεριστή για έναν γερανό, μπορείτε να αρχίσετε να αποθηκεύετε ένα πολύ ακριβό και ζωτικό πόρο που καταναλώνετε μερικές φορές σε υπερβολικές ποσότητες, όπως το νερό, με έναν απλό και απολύτως νόμιμο τρόπο.
Robust Mixer φίλτρου: Οδηγός επιλογήςRobust Mixer φίλτρου: Οδηγός επιλογής
Ο αναμικτήρας για το φίλτρο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ακαθαρσιών από το νερό. Με τη βοήθειά του, η καθημερινή ζωή γίνεται πιο άνετη και άνετη.
Φορτώστε περισσότερο

Βρύσες μπάνιου: τύποι και προδιαγραφές

Μια βρύση είναι ένα απαραίτητο και εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός μπάνιου. Στην πραγματικότητα, χωρίς μια βρύση, ένα μπάνιο δεν είναι καθόλου λουτρό, αλλά ένα δωμάτιο άγνωστου σκοπού. Αυτό είναι το πρώτο. Τώρα το δεύτερο: το μπάνιο είναι ένα πολύπλοκο δωμάτιο.Υπάρχει πάντα υψηλό επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασιακών διαφορών. Δηλαδή, το μπάνιο έχει το ιδιαίτερο μικροκλίμα του, το οποίο επηρεάζει κάθε στοιχείο του. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε εδώ έναν τέτοιο εξοπλισμό που θα μπορούσε να διαρκέσει για πολλά χρόνια και, επιπλέον, να είναι επίσης αισθητικός.

Βρύση μπάνιου: γενική περιγραφή

Ένα τέτοιο στοιχείο είναι μια βρύση μπάνιου. Πρώτα πρέπει να υπολογίσετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του μίκτη και της βρύσης. Το νερό ρέει από τη βρύση - κρύο ή ζεστό: εξαρτάται από ποιο σωλήνα (ζεστό ή κρύο) συνδέεται η βρύση. Ο αναμεικτήρας σε σύγκριση με τον γερανό - η συσκευή είναι πιο πολύπλοκη. Ο αναμικτήρας (όπως υποδηλώνει το όνομα του) αναμιγνύει κρύο και ζεστό νερό. Με τη ρύθμιση των εξωτερικών συσκευών του μίξερ, ο χρήστης επιτυγχάνει τη θερμοκρασία νερού που χρειάζεται. Ως εκ τούτου, η συσκευή του μίκτη είναι πιο περίπλοκη από τη συσκευή του γερανού.

Τύποι μίξερ

Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει διάφορους τύπους βαλβίδων μπάνιου. Για να μάθετε πώς ένας τύπος διαφέρει από τον άλλο, πρέπει να κάνετε μια σύντομη επισκόπηση του:
  • Αναμικτήρας δύο βαλβίδων. Στην ουσία, αυτή είναι μια κλασική έκδοση του μίκτη. Ένας τέτοιος αναμικτήρας είναι εξοπλισμένος με δύο βρύσες-κουτιά. Το κρύο νερό ρέει μέσω μιας βρύσης, το ζεστό νερό μέσω του άλλου. Η επιθυμητή θερμοκρασία νερού επιτυγχάνεται περιστρέφοντας τις βαλβίδες της βρύσης. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου μίκτη είναι ότι με την περιστροφή των βαλβίδων, στο τέλος, μπορείτε να επιτύχετε τη θερμοκρασία του νερού που είναι απαραίτητη για εκείνους που γυρίζουν τις βαλβίδες. Το μειονέκτημα είναι ότι συχνά οι βαλβίδες πρέπει να περιστρέφονται για πολύ καιρό και αυτό είναι κουραστικό και ενοχλητικό.
  • Μονάδα βαλβίδας (γνωστός και ως μοχλός ή σημαία). Όπως υπονοεί το όνομα, ένας τέτοιος μίκτης είναι εφοδιασμένος με μία μόνο λαβή (είναι μοχλός, είναι μια σημαία). Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία νερού περιστρέφοντας τη λαβή αριστερά ή δεξιά. Υπάρχουν επίσης τέτοιοι τύποι βαλβίδων μονού μοχλού, στους οποίους ο μοχλός δεν γυρίζει αριστερά και δεξιά, αλλά πάνω-κάτω. Τέτοιοι μίκτες ονομάζονται αναμικτήρες χειριστηρίων.
  • Βαλβίδες χωρίς επαφή. Αυτή είναι μια νέα λέξη στους υδραυλικούς. Τέτοια μίξερ εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Ειδικοί αισθητήρες τοποθετούνται στην θήκη τους. Τέτοιοι αισθητήρες συντονίζονται σε κάθε κίνηση. Αν κάποιο κινούμενο αντικείμενο (άτομο) εμφανιστεί κοντά, ενεργοποιούνται οι αισθητήρες και αρχίζει να ρέει νερό από το μίξερ. Εάν το αντικείμενο αφαιρεθεί, το νερό σταματά να ρέει. Μπορείτε να αλλάξετε τη θερμοκρασία του νερού αγγίζοντας το μίξερ. Ορισμένες εκδόσεις των βαλβίδων χωρίς επαφή είναι εξοπλισμένες με ψηφιακή ή έγχρωμη οθόνη, με την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του νερού. Αυτές είναι πολύ βολικές συσκευές, αλλά το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.
  • Θερμοστατικές μίξεις. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των αναμικτών είναι ότι μπορούν να διατηρήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία νερού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που εισέρχεται στο νερό. Επιπλέον, τέτοιοι αναμικτήρες υποστηρίζουν την καθορισμένη πίεση νερού. Η ρύθμιση του μίξερ είναι απλή - με δύο κουμπιά στα άκρα. Η δεξιά λαβή ελέγχει τη θερμοκρασία, την αριστερή - την πίεση του νερού. Αυτές είναι πολύ άνετες συσκευές και επομένως η τιμή τους είναι υψηλή.
Λεπτομερέστερα χαρακτηριστικά όλων των τύπων βαλβίδων μπάνιου αναφέρονται στις οδηγίες που τους επισυνάπτονται, καθώς και στον κατάλογο, ο οποίος μπορεί να δει σε εξειδικευμένα καταστήματα ή στο Διαδίκτυο.

Υλικά από τα οποία κατασκευάζονται ανάμικτες

Οι σύγχρονες βρύσες μπάνιου κατασκευάζονται από διάφορα υλικά:
  • Από ανοξείδωτο ατσάλι. Τέτοιες βρύσες είναι πρακτικές, αξιόπιστες, ανθεκτικές, φθηνές, ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του μπάνιου, και ως εκ τούτου - το πιο δημοφιλές.
  • Από ορείχαλκο ή χάλκινο. Τέτοιες βρύσες έχουν κομψή εμφάνιση, διαρκούν πολύ καιρό, αλλά η τιμή τους είναι σχετικά υψηλή.
  • Από κεραμικά. Οι κεραμικοί μίκτες είναι ποικίλοι από άποψη σχεδιασμού, έχουν ενδιαφέρουσες και ποικίλες μορφές. Τα κύρια μειονεκτήματά τους είναι η ευθραυστότητα και η υψηλή τιμή.
  • Από σιλουμίνη. Τέτοια μίξερ είναι τα φθηνότερα, αλλά και τα πιο αναξιόπιστα όσον αφορά τη διάρκεια ζωής. Οι αναμικτήρες Silumin εξυπηρετούν το πολύ 2 χρόνια.
Κάθε τύπος μίκτη έχει εξωτερική επικάλυψη. Τα πιο συνηθισμένα είναι βρύσες με σμάλτο επικάλυψη, επίστρωση από ανοξείδωτο χάλυβα, βρύσες χρωμίου, καθώς και ψεκάζονται. Εκτός από το αισθητικό συστατικό, η εξωτερική επικάλυψη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των μίξερ. Επί του παρόντος, όλα τα αναφερόμενα είδη μίκτη μπορούν να βρεθούν στο λιανικό εμπόριο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)