Βυθιζόμενες βρύσες με ντους: κομψά σχέδια για ευρύχωρο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Τα ασυνήθιστα είδη υγιεινής όπως οι μίξερ δαπέδου έχουν γίνει πιο ενεργά χρησιμοποιούμενες τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λόγος για την ανάπτυξη νέων μοντέλων ήταν η επιθυμία των ιδιοκτητών σπιτιού να κολυμπήσουν με αυξημένη άνεση. Τώρα τα λουτρά συχνά εγκαθίστανται όχι στη γωνία ή στον τοίχο όπως πριν, αλλά στο κέντρο του δωματίου, κατά συνέπεια, απαιτούνται ειδικές τεχνικές καλωδίωσης επικοινωνίας.

Μπλέ μίξερ δαπέδου

Μαύρο μίξερ δαπέδου

Τι είναι ένας μίξερ δαπέδου;

Μια τέτοια βρύση μπάνιου μοιάζει με ένα μεγάλο πάγκο (μέχρι ενάμισι μέτρο), εξοπλισμένο με στόμιο και υποδοχές για πετσέτες και ντους. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα απευθείας στο λουτρό: κατόπιν αιτήματος των χρηστών, είτε στα πόδια είτε στην πλευρά προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Θεωρείται ότι η σωλήνωση κάτω από το πάτωμα θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, οι σωλήνες καλύπτονται κατά μήκος των τοίχων με κουτιά στεγανοποίησης.

Σχεδιασμός μίξερ δαπέδου

Μίξερ δαπέδου με ντους

Ο μίξερ δαπέδου για το λουτρό είναι εξοπλισμένο με 1-2 στηρίγματα, στα οποία οι σωλήνες που είναι υπεύθυνοι για την παροχή ζεστού και κρύου νερού είναι κρυμμένοι. Όπως όλα τα σύγχρονα μοντέλα, μια τέτοια συσκευή είναι εξοπλισμένη με 1-2 βαλβίδες, έναν περιοριστή κατανάλωσης νερού, έναν αεριστήρα και μια συσκευή διαρροής. Υπάρχει επίσης αναγκαστικά αντίστροφη προστασία ρεύματος.

Ο αρχικός μίξερ δαπέδου για το νεροχύτη και το ντους μπορεί να έχει μια ποικιλία χρωμάτων και στυλ λύσεων:

 • μινιμαλιστική υψηλής τεχνολογίας?
 • retro;
 • μόνιμο κλασικό?
 • Βικτοριανό στυλ.

Χάρη στην επιχρωμιωμένη επίστρωση, τα προϊόντα αποκτούν μια όμορφη απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής και καθίστανται ανθεκτικά στη μηχανική καταπόνηση. Οι μίξερ είναι πολύ δημοφιλείς, η εμφάνιση των οποίων μιμείται χάλκινο και χρυσό.

Διπλή λαβή μίξης

Μίξερ δαπέδου χρώμιο

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης υδραυλικών εγκαταστάσεων

Η εγκατάσταση ενός μίξερ δαπέδου είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επισκευές στο δωμάτιο. Η καλωδίωση του σωλήνα πραγματοποιείται μέχρις ότου σχηματιστεί η επίστρωση πλήρωσης και τοποθετηθεί η επένδυση (συνήθως πλακάκια), οι επαγγελματίες υδραυλικοί συμμετέχουν στην εργασία. Θα χρειαστούν πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 25 mm: δημιουργούνται υδρορροές στο δάπεδο, οι οποίες στη συνέχεια γεμίζονται με κονίαμα.

Στρογγυλό μίξερ δαπέδου

Αναδευτήρας πέτρας

Χρησιμοποιείται ένας συγκολλητικός χυτοσίδηρος για τη σύνδεση πλαστικών σωλήνων, όταν οι επικοινωνίες προπυλενίου συνδυάζονται με μεταλλικά, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός ως προσαρμογείς. Ένα σκυρόδεμα στρώμα τοποθετείται στην κορυφή, τότε - κεραμίδια.

Μίξερ καναλιών δαπέδου

Συνοπτικός αναμικτήρας δαπέδου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ανεξάρτητου εξοπλισμού

Οι βρύσες που τοποθετούνται στο πάτωμα για μπανιέρες, νιπτήρες, ντους, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους, έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • απλότητα, χρηστικότητα;
 • αντοχή και αξιοπιστία ·
 • η δυνατότητα διακόσμησης του εσωτερικού του μπάνιου.

Τα μειονεκτήματα του εξοπλισμού περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος των εξαρτημάτων, επιπλέον, η εγκατάσταση ενός μίξερ δαπέδου θα κοστίσει επίσης μια αρκετά δεκάρα. Χαρακτηριστικά, ευρύχωρα δωμάτια με μπανιέρα εγκατεστημένα στη μέση βρίσκονται μόνο σε σπίτια ελίτ, επομένως, η εξεταζόμενη τεχνολογική λύση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες με εισοδήματα πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο.

Μίξερ δαπέδου με πότισμα

Εύρος προϊόντων

Η αγορά προφίλ πλημμυρίζεται από προϊόντα εγχώριων και ξένων εμπορικών σημάτων και όλα έχουν τα ακόλουθα είδη μίκτη:

 • με δύο μοχλούς ή βαλβίδες.Αυτή είναι μια κλασική εποικοδομητική λύση για την θεωρούμενη κατηγορία υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά έχει μειονεκτήματα: οι φλάντζες στις βαλβίδες αποτυγχάνουν γρήγορα λόγω φθοράς, χρειάζεται πολύς χρόνος για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του πίδακα νερού με τα δύο χέρια.
 • ένα προϊόν με έναν μοχλό είναι πιο βολικό, αφού μπορεί να ελεγχθεί με το ένα χέρι. Το κύριο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι η παρουσία κεραμικής κασέτας, αλλά εάν το νερό είναι σκληρό, θα πρέπει να αλλάζει τακτικά.
 • οι κλιμακωτές βρύσες με ντους δείχνουν εντυπωσιακές, αλλά στην πράξη δεν είναι πολύ βολικές. Επιπλέον, ένας μηχανισμός που προσομοιώνει έναν καταρράκτη σπάει γρήγορα.
 • τα θερμοστατικά μοντέλα είναι κατάλληλα για τους γνώστες ενός πρακτικού εσωτερικού χώρου: οι δείκτες θερμοκρασίας εμφανίζονται σε μια μίνι οθόνη, λόγω της οποίας διευκολύνεται η διαδικασία ρύθμισης, υπάρχουν υπεύθυνοι για την οικονομική κατανάλωση ρυθμιστές, ένας αεριστήρας, μία ασφάλεια διαρροής.
 • οι ασύρματες συσκευές ελέγχονται από ένα ολόκληρο σύστημα υπέρυθρων αισθητήρων. Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή λύση από την άποψη της υγιεινής, δεδομένου ότι οι χρήστες δεν αγγίζουν τις βαλβίδες με τα χέρια τους και συμβάλλουν επίσης σε σημαντική εξοικονόμηση νερού.

Μίξερ δαπέδου στο εσωτερικό του σοφίτα

Ο μεταλλικός αναμικτήρας τοποθετημένος στο δάπεδο

Μια ξεχωριστή θέση σε αυτή την κατηγορία ειδών υγιεινής απασχολείται από 2 ακόμη τύπους αναμικτήρων δαπέδου:

 • Το ηλεκτρονικό είναι ένας βελτιωμένος τύπος βρύσης χωρίς επαφή, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τρόπους παροχής προσωπικών υδάτων, για κάθε ένα από τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την πίεση. Μια τέτοια λύση δεν είναι κατάλληλη μόνο αν υπάρχει αυξημένη σκληρότητα νερού.
 • Οι συνδυασμένες βρύσες δαπέδου είναι εξοπλισμένες με ένα επιμηκυμένο στρόφιγγα περιστροφής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά πάνω από την μπανιέρα και τον νιπτήρα. Το μοντέλο είναι αρκετά άνετο, προσελκύει με ασυνήθιστο σχεδιασμό, αλλά τα κινούμενα στοιχεία του φθείρονται γρήγορα.

Μίξερ τοποθετημένο στο πάτωμα στο μοντερνιστικό στυλ

Μίξερ δαπέδου

Ποιες είναι οι στήλες;

Ανθεκτικές στήλες που είναι στερεωμένες στο πάτωμα σε άμεση γειτνίαση με την μπανιέρα ή το νεροχύτη είναι ένα χαρακτηριστικό εσωτερικό στοιχείο που έχουν όλοι οι μίξερ δαπέδου, χωρίς εξαίρεση. Αυτό το εξάρτημα αποτελείται από 1-2 ράφια, στην κορυφή του οποίου υπάρχει ένα στόμιο, στο ίδιο τμήμα της δομής υπάρχει μια κεφαλή ντους εξοπλισμένη με έναν εύκαμπτο σωλήνα.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της παρουσίας στη σύνθεση της στήλης μπορεί να ονομαστεί η υψηλή αντοχή ενός τέτοιου συνδυασμού, ειδικά όταν θεωρείτε ότι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σε εντατική λειτουργία.

Η αξιοπιστία των εξαρτημάτων και των υλικών επιτρέπει την άφοβη εισαγωγή κολώνων ακόμη και σε ακριβούς εσωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθεί περαιτέρω ανακατασκευή.

Νεοκλασικός αναμικτήρας δαπέδου

Εργαλείο μίξης μονού μοχλού τοποθετημένο στο πάτωμα

Δυνατότητες συνδυασμού βαλβίδων με άλλα εσωτερικά αντικείμενα

Εάν οι βαλβίδες δαπέδου σχεδιάζονται όχι μόνο για μπάνιο με ντους, δηλαδή όταν σχεδιάζεται η χρήση τους για νεροχύτη, είναι σκόπιμο να εγκατασταθούν τέτοια υδραυλικά στο κέντρο του δωματίου.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός πρέπει να περιστρέφεται εύκολα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια πιθανή ευπάθεια μιας τέτοιας διάταξης θα μπορούσε να είναι μια οπτική ακαταστασία του χώρου: οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται μεταξύ του νεροχύτη και του μπάνιου.

Βρύση αναμίκτη ρετρό

Οι πιο βολικές και αισθητικές είναι οι αποφάσεις όταν τα υδραυλικά δάπεδα εξυπηρετούν μόνο τη γραμματοσειρά. Ο σχεδιασμός, που χρησιμοποιείται μόνο για πλύσιμο, θα βρίσκεται σε απόσταση μεταξύ τους, και εάν είναι εξοπλισμένος με βρύση μονού μοχλού, ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί μόνο να σηκώσει το χέρι του και να ρυθμίσει το νερό - χωρίς περιττούς χειρισμούς.

Επίτοιχο μίξερ χάλυβα

Συχνά τα κύπελλα και οι βρύσες εκτελούνται σε αντίθετες αποχρώσεις, προσκολλώντας στη γενική γκάμα του δωματίου. Για παράδειγμα, μια στήλη με στόμιο και μια κεφαλή ντους μπορεί να έχει μια διακοσμητική μεταλλική επικάλυψη, τότε το κύπελλο και το βάθρο συνήθως γίνονται με λευκό χρώμα. Οι χάλκινες βρύσες φαίνονται όμορφα, που συμπληρώνονται με κάρφωμα με διακριτικές πέτρες ή σμάλτο - γίνονται ένα είδος έμφασης στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Μίξερ δαπέδου με θερμοστατικό έλεγχο

Λόγω των χαρακτηριστικών των εγκαταστάσεων και των χαρακτηριστικών κατασκευής, ο μίξερ δαπέδου ανήκει στην ελίτ τάξη υδραυλικών εγκαταστάσεων, οπότε όταν επιλέγετε ένα μοντέλο και σχεδιάζετε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αλλαγή της δομής ή της θέσης της δεν θα είναι εύκολη - θα πρέπει να σπάσετε το φινίρισμα, να αποσυναρμολογήσετε το πάτωμα και να εισαγάγετε νέα συστήματα επικοινωνίας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακριβώς αυτά τα υδραυλικά, πρέπει να σκεφτείτε τη σύνδεσή του με άλλους κόμβους του δωματίου και να το εκτελέσετε με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να ευχαριστεί το νοικοκυριό για πολλά χρόνια και να καλύψει τις ανάγκες του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)