Ποιο υπνοδωμάτιο θα επιλέξει: τις πιο πρόσφατες συστάσεις

Ο υγιής ύπνος είναι το κλειδί για την ένταση, τη δραστηριότητα και την εξαιρετική ευεξία ενός ατόμου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κυριολεκτικά όλοι είναι προβληματισμένοι από το ερώτημα ποια έπιπλα θα επιλέξουν για την κρεβατοκάμαρα. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα δύο βασικά στοιχεία της διακόσμησης σπιτιού (κρεβάτι, ντουλάπα, ντουλάπα, ντουλάπα σεντονιών) και μικρά αξεσουάρ που συμπληρώνουν τη κομψή εσωτερική σύνθεση.

"Ελάχιστο πρόγραμμα" για ένα υπνοδωμάτιο

Σήμερα, σε πολλά καταστήματα με προοδευτικά έπιπλα ή ακόμα και σε ηλεκτρονικά καταστήματα, μπορείτε να δείτε μια εντελώς ασυνήθιστη μορφή εμφάνισης προϊόντων. Όλα τα έπιπλα συνδυάζονται μεταξύ τους σε ορισμένα σετ, τα οποία θα έπρεπε να εξοπλίζουν ιδανικά τον χώρο ύπνου.

Έπιπλα από μαύρο δωμάτιο

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Στην πραγματικότητα, ο δυνητικός πελάτης δεν έχει άλλη επιλογή: μπορείτε να αγοράσετε μόνο την ιδέα κάποιου άλλου. Ο εξωραϊσμός των διαμερισμάτων σας είναι μόνο δυνατός, καθοδηγούμενος από τις στυλιστικές προτιμήσεις και τις αισθητικές προτιμήσεις των άλλων.

Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι η επιλεγμένη σύνθεση χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη ποικιλία. Με βάση ένα ακουστικό, συγκεντρώνονται τόσα πολλά στοιχεία που μπορεί να μην είναι χρήσιμα για τον μέσο καταναλωτή. Ένα πρόσωπο που ανησυχεί για το θέμα του πώς να επιλέξει έπιπλα υπνοδωματίου είναι πιθανό να επιλέξει την πιο βέλτιστη επιλογή από έτοιμα σχέδια.

Κλασικό υπνοδωμάτιο

Ξύλινα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Η επιλογή για μινιμαλισμό

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα η σωστή απόφαση, τόσο όσον αφορά την οικονομία όσο και την οργάνωση του ελεύθερου χώρου. Ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων κρεβατοκάμαρων μοιάζει με αυτό:

 • Ένα κρεβάτι είναι ένα κεντρικό και απαραίτητο στοιχείο.
 • Ένα ντουλάπι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι.
 • Μια καρέκλα ή καναπέ όπου μπορείτε να βάζετε ρούχα στο σπίτι.
 • Ντουλάπα.

Πολλοί σχεδιαστές προσφέρουν να εγκαταλείψουν κομοδίνα ή κομοδίνα. Ωστόσο, εάν η αισθητική πλευρά του θέματος σας επιτρέπει να συζητήσετε για αυτό το θέμα, τότε η πρακτική κάνει αδύνατη την άρνηση τέτοιων επίπλων. Κοντά στο κρεβάτι ύπνου θα πρέπει πάντα να υπάρχουν μικροσκοπικά έπιπλα που σας επιτρέπουν να οργανώσετε βολικά ένα τηλέφωνο, ένα βιβλίο, μια κούπα ή ακόμα και ένα θερμόμετρο και δισκία κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας.

Επιλέξτε το στοιχείο κλειδί της κρεβατοκάμαρας

Αφού αποφασίσατε ποια υποχρεωτικά στοιχεία πρέπει να αποτελούν ένα υπνοδωμάτιο, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στη μελέτη κάθε συγκεκριμένου στοιχείου. Μη γνωρίζοντας ποια κρεβατοκάμαρα πρέπει να επιλέξετε, αξίζει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας με το τέλειο κρεβάτι.

Το κρεβάτι είναι η καρδιά του υπνοδωματίου. Πρέπει να είναι ισχυρή, αξιόπιστη, άνετη, να ταιριάζει καλά όχι μόνο στο εσωτερικό του δωματίου, αλλά και να συμπληρώνει οργανικά τον χώρο. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με τις διαστάσεις, επιλέγοντας ένα υπερβολικά ευρύχωρο ευρύ κρεβάτι. Στην ιδανική περίπτωση, τα επιλεγμένα έπιπλα για ύπνο σας επιτρέπουν να καθίσετε άνετα για να χαλαρώσετε, αλλά δεν γεμίζουν μικροσκοπικά δωμάτια.

Παράμετροι και προδιαγραφές

Εάν οι διαστάσεις του δωματίου επιτρέπουν, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με πολυτελή αληθινά "βασιλικά" καταλύματα με διαστατικά κεφαλάρια. Σε μικροσκοπικά δωμάτια, τα τεράστια διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να απορρίπτονται.
Το πιο σημαντικό, να εξετάσει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των προϊόντων: πλαίσιο και βάση κρεβάτι.Τα πιο ανθεκτικά πλαίσια είναι είδη από μέταλλο ή ξύλο (μιλάμε μόνο για ξύλο υψηλής ποιότητας), καθώς και λυγαριά λόγω έντονης ευελιξίας.

Χωρίς να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ένα κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα αξίζει να εξερευνήσετε και τα χαρακτηριστικά των υλικών που αποτελούν τη βάση αυτού του προϊόντος. Οι σχεδιαστές αφήνουν πρακτικές συμβουλές: οι εύκαμπτοι πάτοι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ένα πλέγμα ή ένα συγκρότημα ελατηρίων.

Δωμάτιο Γαλλικής

Δωμάτιο σε αποικιακό στιλ

Επιλογή στρώματος

Το κύριο μέρος της άνεσης παρέχεται από το στρώμα. Αυτό το μέρος του κρεβατιού ύπνου πρέπει να είναι ελαστικό και μετρίως σταθερό. Πριν αγοράσετε, θα ήταν ωραίο να ξαπλώνετε και να αισθανθείτε πόσο άνετα το στρώμα είναι στην πράξη.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος πρέπει να αναζητήσουν ένα κατάλληλο ορθοπεδικό μοντέλο. Συμβουλές για να αγοράσετε ένα άνετο κρεβάτι μπορεί να ακουστεί από οποιονδήποτε ασθενή με προβληματική σπονδυλική στήλη όταν επισκέπτεται ένα γραφείο γιατρού.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Για όσους επιθυμούν να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν νέες μοναδικές συνθέσεις, είναι καλύτερο να συγκεντρώσουν τα "δικά τους" ακουστικά, επιλέγοντας κάθε ιδιότητα χωριστά. Για το κρεβάτι, σίγουρα πρέπει να πάρετε ένα σύστημα που αποτελείται από τραπέζια και νυχτερίδες.

Ο σύμβουλος μπορεί να δώσει τέτοια συμβουλή: επιλέξτε ένα κρεβάτι με κομοδίνα και ένα τραπέζι, τα οποία περιλαμβάνονται. Αξίζει να ακούσετε μια τέτοια σύσταση, δεδομένου ότι είναι πιο βολικό να επιλέξετε ένα υπνοδωμάτιο σε μια τέτοια "μειωμένη" μορφή.

Γκρίζα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Λευκή ντουλάπα με καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο

Οι αποδυτήρια είναι ένα ακριβό χαρακτηριστικό των κλασικών

Όσο για άλλα, πιο σοβαρά και γενικά προϊόντα, επιλέγονται χωριστά, λαμβάνοντας υπόψη το ύφος του δωματίου, τη συγκεκριμένη διάταξη, τις προσωπικές προτιμήσεις των κατοίκων του σπιτιού. Για παράδειγμα, σε μερικά δωμάτια μπορείτε επίσης να βάλετε ένα συρτάρι. Στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, αυτό το έπιπλο είναι ένα είδος προσωποποίησης μιας θέσης ύπνου.

Οι ειδικοί δίνουν πολύτιμες συμβουλές: τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από το συρτάρι. Είναι σημαντικό το ύφος και η διακόσμηση αυτών των δύο προϊόντων να είναι ταυτόσημα. Εάν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων δεν ξέρουν τι έπιπλα για να επιλέξετε για την κρεβατοκάμαρα, δεν αξίζει να αγοράσετε ένα σύνολο συρταριέρα + καθρέφτη εκ των προτέρων. Μόνο μετά το δωμάτιο είναι διαμορφωμένο, και το δωμάτιο θα επιτρέψει τη χρήση ορισμένων περισσότερων επίπλων, μπορείτε να δείτε τα κομμωτήρια.

Καφέ κρεβατοκάμαρα

Shod επίπλων για ένα υπνοδωμάτιο

Αποθήκευση για πράγματα

Τα μοντέρνα διαμερίσματα της πόλης δεν είναι συνήθως ευχάριστα με το διάστημα, και το πρόβλημα της σωστής αποθήκευσης των πραγμάτων είναι πάντα σχετικό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σετ υπνοδωματίων είναι πάντα συμπληρωμένα με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τα πράγματα. Συχνά το ίδιο το κρεβάτι είναι εξοπλισμένο με κυψέλες για την αποθήκευση λινών και ειδών οικιακής χρήσης.

Ένα καθολικό έπιπλο για ένα υπνοδωμάτιο είναι μια ντουλάπα σεντονιών. Κατά κανόνα, δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά αρκετά ευρύχωρο. Για μια επιδέξια επιλεγμένη σύνθεση εσωτερικού σε οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση, το χαρακτηριστικό αυτό δεν θα είναι περιττό.

Εάν το δωμάτιο έχει ένα τεράστιο κρεβάτι με ένα κομψό κεφαλάρι, μπορείτε να επιλέξετε μια καλή ντουλάπα. Θα περιέχει ένα τεράστιο ποσό των πραγμάτων. Σε πολύ μικρούς χώρους, όπου βρίσκονται αρκετά συμπαγή έπιπλα, τέτοια διαστατικά προϊόντα θα είναι περιττά. Είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσετε με ελαφρύτερα ράφια ή με ένα σύστημα ράφια.

Βασικές πτυχές ασφαλείας

Σκεπτόμενος για το ποιο κρεβάτι να επιλέξει για την κρεβατοκάμαρα, καθώς και να πάρει άλλα στοιχεία του εσωτερικού του σπιτιού, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε βασικές πτυχές της ασφάλειας. Απολύτως οποιαδήποτε αντικείμενα που εισέρχονται στο σπίτι δεν πρέπει να είναι γεμάτα με κανένα κίνδυνο.

Δερμάτινα υπνοδωμάτια

Έπιπλα από μαόνι για την κρεβατοκάμαρα

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αδίστακτοι κατασκευαστές, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των δικών τους προϊόντων ή να κάνουν μεγάλα κέρδη, κατέφυγαν στη χρήση πρώτων υλών εντελώς χαμηλής ποιότητας, οι οποίες είναι δυνητικά μη ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Τα χαμηλής ποιότητας καθώς και τα επικίνδυνα έπιπλα είναι συνήθως εύκολα αναγνωρίσιμα. Κατά κανόνα, μυρίζει άσχημα. Η μυρωδιά της "χημείας" είναι ισχυρή, ενοχλητική, δεν εξαφανίζεται για πολύ καιρό.

Υπάρχει μόνο μία συμβουλή που σας επιτρέπει τουλάχιστον να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επικίνδυνες εξαγορές για το σπίτι σας: θα πρέπει να δώσετε προτίμηση μόνο σε προϊόντα αξιόπιστων κατασκευαστών με καλή φήμη. Αν ένα άτομο δεν έχει πλήρη καθοδήγηση για το πώς να επιλέξει ένα υπνοδωμάτιο από την άποψη της περιβαλλοντικής ασφάλειας, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα "κλασικά" υλικά: ξύλο και μέταλλο. Σε οποιοδήποτε κατάστημα, ένας πιθανός αγοραστής μπορεί να απαιτήσει πιστοποιητικά ποιότητας, τα οποία μπορούν επίσης να επιβεβαιώσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων αγαθών.

Μοντέρνα έπιπλα υπνοδωματίου

Μικρό κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρα

Τεχνική - τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου υπνοδωματίου

Σήμερα, η τεχνολογία σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς είναι ένας αμετακίνητος "σύντροφος" όχι μόνο στην κουζίνα ή στο σαλόνι, αλλά ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα. Παρόλο που οι ειδικοί από διάφορα πεδία (από το Feng Shui έως την πρακτική ψυχολογία) συμβουλεύουν αδιάκοπα όλους να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε συσκευή σε ένα δωμάτιο όπου απλά πρέπει να κοιμηθείτε και να χαλαρώσετε, οι ενεργοί χρήστες τεχνικών καινοτομιών δεν μπορούν τόσο εύκολα να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους "παιχνίδια".

Επιπλέον, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων και άλλου παρόμοιου εξοπλισμού καθιστούν τα προϊόντα αυτά τόσο θεαματικά και τέλεια από αισθητική άποψη ότι είναι δύσκολο να απορριφθεί μια τέτοια απόκτηση. Αν η τηλεόραση είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σπίτι, πριν την εγκαταστήσετε στην κρεβατοκάμαρα, πρέπει να προσέξετε την ασφάλεια.

Ειδική παράμετρος: η απόσταση της τηλεόρασης από το κρεβάτι. Είναι καλύτερο εάν το πλάσμα βρίσκεται στο επίπεδο του οφθαλμού των θεατών. Πρόκειται για ύψος 1-1,5 μέτρων. Η απόσταση από την οθόνη εξαρτάται άμεσα από τη διαγώνιο της οθόνης. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να στραφούν σε απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς για να μάθουν τους ακριβείς δείκτες: η διαγώνιος πολλαπλασιάζεται επί τρεις. Η ληφθείσα τιμή είναι ίση με την απόσταση στην οποία αξίζει να κρατηθεί η τηλεόραση.

Πλαστικά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Έπιπλα στυλ Provence για ένα υπνοδωμάτιο

Αξεσουάρ άνεσης

Τα αξεσουάρ, αν και δεν παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, βοηθούν να προσθέσετε ιδιαίτερη γοητεία, άνεση, χρώμα στο δωμάτιο και να δημιουργήσετε μια εορταστική διάθεση. Το υπνοδωμάτιο χρειάζεται ειρήνη, οπότε είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με τις λεπτομέρειες.

Wenge κομοδίνα για ένα υπνοδωμάτιο

Παραδοσιακό ντεκόρ για χώρους ύπνου:

 • Καθρέπτες (συνήθως μικρά, καρυκεύματα σε ένα συγκεκριμένο στυλ)?
 • Πίνακες;
 • Οικογενειακές φωτογραφίες
 • Λουλούδια;
 • Βάζα.
 • Κεριά με όμορφα κηροπήγια.
 • Σουβενίρ;
 • Μαλακά παιχνίδια.
 • Θάλαμοι θησαυρών.

Εάν το επιτρέπει η ιδέα του σχεδιασμού, το δωμάτιο είναι μονωμένο με χαλιά μακράς διάρκειας. Σχεδιάστε προσεκτικά την τοποθέτηση των φωτιστικών. Ακόμη και ένα σύστημα ράφια, οτιδήποτε ή συστήματα για την οργάνωση εσωτερικών εγκαταστάσεων θα ήταν κατάλληλα σε ένα boudoir. Η κύρια απαίτηση παραμένει αμετάβλητη: όλα τα στοιχεία πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)