Πώς να επιλέξετε την μπροστινή πόρτα: συμβουλεύουν οι ειδικοί

Ο κύριος σκοπός της μπροστινής πόρτας είναι η αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, η προστασία των περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα, εκτελεί άλλες σημαντικές λειτουργίες: δημιουργεί την πρώτη εντύπωση ενός σπιτιού ή γραφείου, προστατεύει από την απώλεια θερμότητας και τα ρεύματα. Ως εκ τούτου, η μπροστινή πόρτα πρέπει να είναι αξιόπιστη, ανθεκτική και όμορφη.

Εσωτερική θολωτή πόρτα

Λευκή μπροστινή πόρτα

Η αγορά παρουσιάζει πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα που δημιουργούνται από μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Οι αγοραστές πρέπει να αποφασίσουν ποια από τις μπροστινές πόρτες να επιλέξουν: ξύλο, μέταλλο ή βάση προφίλ PVC; Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Μπροστινή πόρτα με διακόσμηση

Τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε μια πόρτα;

Όταν επιλέγετε μια πόρτα ποιότητας, πρέπει να γνωρίζετε τις απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • θέση εγκατάστασης πόρτας.
 • ποια πρόσθετα χαρακτηριστικά απαιτούνται.
 • το εύρος τιμών αγοράς.
 • τι θα είναι το εσωτερικό σχέδιο ή το εξωτερικό του σπιτιού.

Όλα αυτά τα κριτήρια επιλογής είναι σημαντικά, καθώς παρέχουν τελικά ασφάλεια ακινήτων.

Ξύλινη πόρτα εισόδου

Ο τόπος εγκατάστασης της μπροστινής πόρτας μπορεί να είναι ένα διαμέρισμα πόλης, ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα γραφείο, μια αποθήκη ή μια εμπορική ιδιοκτησία. Οι πόρτες των διαμερισμάτων πρέπει να παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας από τον θόρυβο και τα ρεύματα, να διαθέτουν ισχυρό καμβά και αξιόπιστο σύστημα ασφάλισης. Οι πόρτες του σπιτιού παρέχουν επίσης αξιόπιστη προστασία από την κατάψυξη, πρέπει να είναι ανθεκτικές στις ακραίες θερμοκρασίες και τις επιπτώσεις της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η αξιοπιστία των θυρών εισόδου γραφείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο ασφάλειας στο επιχειρηματικό κέντρο, αν είναι υψηλό, τότε μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε λιγότερο ανθεκτικές αλλά αισθητικά όμορφες ή πρακτικές πόρτες. Μια παρόμοια προσέγγιση στην επιλογή των προϊόντων για εμπορικά ακίνητα. Επιλέγουν επίσης το μέγεθος της μπροστινής πόρτας: σε ένα κατάστημα θα πρέπει να είναι ευρύτερο από ό, τι σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

Ξύλινη πόρτα

Πώς να επιλέξετε την μπροστινή πόρτα για πρόσθετες λειτουργίες; Τα τυποποιημένα προϊόντα πολλών κατασκευαστών είναι εξοπλισμένα με μία ή δύο κλειδαριές και ένα "μάτι". Επιπλέον, η πόρτα μπορεί να είναι καλά μονωμένη, προστατευμένη από θόρυβο και ρεύματα. Οι ενισχυμένοι μεντεσέδες, οι πρόσθετες κλειδαριές ή οι εγκάρσιες δοκοί, οι τεθωρακισμένες επικάλυψεις για τις κλειδαριές μπορεί να μην είναι περιττές. Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν για παραγγελία ή να πάρουν αμέσως την πόρτα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις για λειτουργικότητα.

Το κόστος είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής, σε ένα φάσμα τιμών στην αγορά μπορείτε να δείτε καλές ξύλινες πόρτες, μεταλλικές πόρτες και ενισχυμένες πλαστικές πόρτες, όχι κατώτερες σε ισχύ έναντι των ανταγωνιστών. Όσο μεγαλύτερος είναι ο προϋπολογισμός αγοράς, τόσο πιο αυστηρές απαιτήσεις μπορούν να καθοριστούν για τις πόρτες όσον αφορά την ποιότητα και τη λειτουργικότητα.

Μπροστινή πόρτα στο σπίτι

Οι κύριοι τύποι θυρών εισόδου

Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι θυρών:

 • μέταλλο?
 • ξύλινα?
 • πλαστικό.

Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: οι σιδερένιες πόρτες χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή, αλλά έχουν σημαντικό βάρος, οι ξύλινες πόρτες είναι αισθητικά ελκυστικές, αλλά διαφέρουν σε χαμηλή αντοχή. Οι πλαστικές πόρτες εισόδου είναι σχετικά πρόσφατες στην αγορά, εγκαθίστανται ενεργά σε εμπορικές εγκαταστάσεις και σε επιχειρηματικά κέντρα.

Το κύριο πλεονέκτημα μιας ξύλινης πόρτας είναι η αισθητική, ακόμα και φθηνά μοντέλα που ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος πόλης ή ιδιωτικής κατοικίας. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο από ανθεκτική βελανιδιά ή λωρίδα, ένας τέτοιος καμβάς μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τα φορτία σοκ. Ωστόσο, αυτές οι πόρτες δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν σε επιτιθέμενους που έχουν οπλισθεί με όργανο.

Για πολύ καιρό, η τοποθέτηση μιας χαλύβδινης πόρτας θα μπορούσε να είναι κακής ποιότητας. Είχαν ένα απλό σχέδιο και προσέλκυσαν μόνο από την υψηλή αντοχή του φύλλου πόρτας. Οι σύγχρονες μεταλλικές πόρτες είναι καλύτερες από πολλές απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων τους:

 • μια ευρεία επιλογή τελειωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • υψηλή αντοχή, η οποία επιτεύχθηκε με τη βελτίωση του σχεδιασμού του καμβά και κουτιά?
 • πλούσιο εξοπλισμό με πρόσθετα στοιχεία.
 • ευρύ φάσμα τιμών.

Οι περισσότεροι δυνητικοί αγοραστές της πόρτας στο σπίτι σταματούν σε αυτή την επιλογή, να τους αποκτήσουν ενεργά για διαμερίσματα.

Ξύλινη πόρτα

Οι πλαστικές πόρτες εισόδου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ομάδων εισόδου καταστημάτων, εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων. Αν πριν από 10 χρόνια δεν ήταν κατώτερος από τη δύναμή τους στις μπαλκονόπορτες, σήμερα η αγορά προσφέρει μοντέλα με προστατευμένους μεντεσέδες και κλειδαριές, θωρακισμένο γυαλί και ενισχυτικά. Hacking ένα τέτοιο εμπόδιο είναι τόσο δύσκολο όσο μια μεταλλική πόρτα.

Πόρτα εισόδου με φωτογραφία

Επιλέξτε μεταλλική πόρτα

Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αγορά των θυρών εισόδου είναι τα μεταλλικά προϊόντα. Ανταποκρίνεται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις και διαθέτει μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Πώς να επιλέξετε μια μεταλλική πόρτα εισόδου για ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα της πόλης; Είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Ποιο από αυτά είναι το πιο σημαντικό; Αυτό είναι το πάχος του φύλλου χάλυβα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της λεπίδας, ο τύπος του χάλυβα, ο αριθμός και ο σχεδιασμός των ενισχυτικών στοιχείων, ο τύπος του υλικού τελικής επεξεργασίας.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν πόρτες από χάλυβα από φύλλο μετάλλου πάχους 0,8 έως 4 mm. Πώς να επιλέξετε την μπροστινή πόρτα για αυτήν την παράμετρο; Πρέπει να εξετάσετε την τεχνική τεκμηρίωση και να μάθετε τι ακριβώς χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της πόρτας σας. Αν μιλάμε για μέταλλο με πάχος 0,8-1,0 mm, τότε αυτό το μοντέλο προορίζεται για εγκατάσταση σε βοηθητικούς χώρους. Για παράδειγμα, μπορεί να εγκατασταθεί στην επέκταση του σπιτιού, το οποίο αποθηκεύει ανέξοδη εξοπλισμό κηπουρικής ή ένα χρήσιμο μικροσκοπικό, το οποίο είναι κρίμα να πετάξει μακριά.

Εξωτερική πόρτα

Ποιες πόρτες είναι καλύτερες για την προστασία της ακίνητης περιουσίας; Συνιστούμε την επιλογή μοντέλων με χαλύβδινο φύλλο με το ακόλουθο πάχος:

 • 1.0-1.8 mm είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κτίριο γραφείων που βρίσκεται σε ένα επιχειρηματικό κέντρο με κεντρικά συστήματα ασφαλείας και ασφάλειας.
 • Το 2,0-2,5 mm είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα της πόλης τόσο σε τιμή όσο και σε αξιοπιστία.
 • 3,5-4,0 mm - πόρτες εισόδου για κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων των εξοχικών κατοικιών με μη μόνιμη κατοικία.

Όσο παχύτερο είναι ο χάλυβας του φύλλου πόρτας, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική μάζα της πόρτας. Για ένα διαμέρισμα πόλης, η καλύτερη επιλογή είναι 70-90 κιλά, αν η πόρτα ζυγίζει περισσότερο, η λειτουργία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος μιας μεταλλικής πόρτας εισόδου είναι ο αριθμός των ενισχύσεων. Βρίσκονται μεταξύ του εξωτερικού χαλύβδινου φύλλου και του εσωτερικού πλαισίου επένδυσης. Πώς να επιλέξετε την μπροστινή πόρτα στο διαμέρισμα σε αυτό το χαρακτηριστικό;

Η απουσία των ενισχύσεων θα επιτρέψει τη συμπίεση του καμβά, έτσι ώστε οι περισσότεροι κατασκευαστές να ολοκληρώνουν τουλάχιστον μία οριζόντια και μία κατακόρυφη ενίσχυση με τις πόρτες τους. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο με δύο κατακόρυφες και μία οριζόντια ενίσχυση. Θα παρέχει υψηλή αξιοπιστία, αλλά ταυτόχρονα παραμένει αρκετά ελαφρύ.

Πόρτα εισόδου με σφυρήλατη διακόσμηση

Εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ενισχυτικών στοιχείων, είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια ιδέα για το σχεδιασμό τους.Αν δημιουργούνται από μια γωνία ή από ένα συνηθισμένο σωληνωτό σωλήνα, τότε αυτό θα αυξήσει ελαφρά μόνο τη δύναμη της δομής. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μοντέλο με ενισχυτικά από προφίλ σύνθετου σχήματος. Τέτοιες πόρτες είναι ελαφρύ και μέγιστη αντοχή.

Οι μεντεσέδες είναι ένα σημαντικό κομμάτι, είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για το εύκολο άνοιγμα και το κλείσιμο του φύλλου πόρτας, αλλά και για την ασφάλεια. Εάν η πόρτα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από τους μεντεσέδες, δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή είναι ή με ποια κλειδαριά είναι εξοπλισμένη. Οι μεταλλικές πόρτες είναι εξοπλισμένες με κρυμμένους ή εξωτερικούς μεντεσέδες. Πιο συχνά, οι πελάτες επιλέγουν μοντέλα με συμβατικούς βρόχους λόγω του πιο προσιτού κόστους τους. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν υπάρχουν αντικλεπτικές συσκευές. Είναι μικρές καρφίτσες που δεν είναι ορατές πίσω από κλειστές πόρτες.

Ξύλινη πόρτα

Οι κρυμμένοι βρόχοι θα δώσουν στους επιτιθέμενους το μέγιστο πρόβλημα, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε την πόρτα από αυτά. Το μόνο μειονέκτημα των εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας αυτού του τύπου είναι η υψηλή τιμή. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές θυρών προϋπολογισμού εγκαθιστούν μη δαπανηρούς κρυμμένους μεντεσέδες με μικρή διάρκεια ζωής. Όταν αγοράζετε μια πόρτα, είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινιστεί ποια είναι η ένταση ανοίγματος που έχουν σχεδιαστεί για τους εγκατεστημένους μεντεσέδες.

Πώς να επιλέξετε την πόρτα μέταλλο εισόδου στο διαμέρισμα από τον αριθμό των μεντεσέδων; Το τυποποιημένο μοντέλο με βάρος μέχρι 70 κιλά μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα ζεύγος αξιόπιστων αρθρώσεων. Εάν η μάζα της πόρτας είναι υψηλότερη, τότε ο αριθμός των μεντεσέδων θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Εάν ο ημερήσιος αριθμός ανοίγματος των θυρών υπερβαίνει τις 40-50 φορές, τότε αξίζει να προτιμάτε μοντέλα με 3-4 βρόχους.

Η μόνωση της μπροστινής πόρτας είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, επειδή όλοι θέλουν να ζουν σε ένα ζεστό σπίτι και σε ένα διαμέρισμα όπου δεν μπορείτε να ακούσετε τι συμβαίνει στην προσγείωση. Ο καμβάς πρέπει να είναι σωστά μονωμένος, σε μοντέλα προϋπολογισμού που συνήθως χρησιμοποιούν διογκωμένο πολυστυρόλιο ή ορυκτό μαλλί, σε πιο ακριβά - εξωθημένο διογκωμένο πολυστυρόλιο, ίνες βασάλτη και αφρώδη πολυουρεθάνη. Όταν αγοράζετε μια πόρτα, πρέπει να διευκρινίσετε αν μόνο ο καμβάς είναι μονωμένος ή το πλαίσιο με το πλαίσιο είναι γεμάτο με μονωτικό υλικό;

Μπροστινή πόρτα στο διαμέρισμα

Στα μοντέλα προϋπολογισμού, η μόνωση τοποθετείται ανάμεσα στις ενισχύσεις, αντίστοιχα, οι δομές αυτές θα γίνουν ένα είδος "γεφυρών" κρύου.

Κατά την πλήρωση του προφίλ με αφρό πολυουρεθάνης, η απώλεια θερμότητας θα ελαχιστοποιηθεί. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην παρουσία σφραγίδας. Θα πρέπει να βρίσκεται γύρω από την περίμετρο του καμβά και στην περιοχή του νάρθηκα. Ένα στεγανωτικό υψηλής ποιότητας όχι μόνο προστατεύει από τα ρεύματα, αλλά θα αποτελέσει επίσης εμπόδιο στη σκόνη.

Μπροστινή πόρτα με γυαλί

Συμβουλές για την επιλογή της μπροστινής πόρτας δεν μπορούν να κάνουν χωρίς πληροφορίες σχετικά με τις κλειδαριές. Οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να ανοίξει με επαρκή προσόντα, αλλά το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα ο εγκληματίας μπορεί να το κάνει αυτό; Η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε δύο κλειδαριές, οι οποίες διαφέρουν στο σχεδιασμό του. Η κλειδαριά στάθμης πρέπει να είναι πολύ περίπλοκη, να έχει 3-5 crossbars. Οι κλειδαριές κυλίνδρων που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν οι πόρτες για σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει επίσης να είναι υψηλής ποιότητας και πρέπει να είναι εξοπλισμένες με θωρακισμένες πλάκες ή περιστροφικές προνύμφες.

Είσοδος μεταλλική πόρτα

Μεταλλικές πόρτες και σχεδιαστικές λύσεις

Οι κατάλληλα επιλεγμένες πόρτες διαφέρουν όχι μόνο με υψηλή αξιοπιστία, αλλά και με ελκυστική εμφάνιση. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ποικιλία μοντέλων για δωμάτια με οποιοδήποτε εσωτερικό σχεδιασμό. Εάν χρειάζεστε μια όμορφη μπροστινή πόρτα στο διαμέρισμα, αλλά δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε, τότε οι πληροφορίες σχετικά με τα υλικά με τα οποία εκτελείται η διακόσμηση θα σας βοηθήσουν. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα, η επένδυση των οποίων δημιουργείται από τα ακόλουθα υλικά:

 • δέρμα βινυλίου.
 • laminate δάπεδο?
 • επίστρωση σε σκόνη;
 • MDF.
 • φυσικό ξύλο.

Το τεχνητό δέρμα βινυλίου είναι ένα φθηνό υλικό που έχει υψηλή αντοχή στη φωτιά, ακραίες θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Δεν εκτίθεται στις αρνητικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός, είναι εύκολο να το φροντίσετε.Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή αντίσταση στη μηχανική καταπόνηση.

Art Nouveau Πόρτα εισόδου

Τα πάνελ από πλαστικό έχουν άψογη εμφάνιση, μιμούνται τέλεια την υφή του ξύλου. Το υλικό δεν προσελκύει σκόνη, είναι εύκολο να καθαριστεί, ανθεκτικό και καλά αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες. Το μειονέκτημα είναι ο χαμηλός βαθμός αντοχής σε υψηλή υγρασία. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται από ορισμένους κατασκευαστές με προστατευτική μεμβράνη.

Η επίστρωση με σκόνη σε μεταλλικές πόρτες εφαρμόζεται σε ειδικούς θαλάμους, χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή, δεν φοβάται τις γρατζουνιές και είναι δύσκολο να αφήνουμε τσιπς πάνω σε αυτό. Ο ψεκασμός δεν φοβάται ακραίες θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και οικιακές χημικές ουσίες. Είναι εύκολο να το φροντίσει, το κόστος του δεν είναι μεγάλο. Το μόνο μειονέκτημα είναι οι χαμηλές διακοσμητικές ιδιότητες, τέτοιες πόρτες ταιριάζουν τέλεια μόνο στο εσωτερικό με ουδέτερο σχέδιο.

Πόρτα εισόδου με διαστολέα

Τα πάνελ από πλαστικοποιημένο πολυστρωματικό MDF απομιμούνται τέλεια πόρτες από ξύλο. Το κόστος τους είναι υψηλό, αλλά διαφέρουν όχι μόνο από τον άψογο σχεδιασμό τους αλλά και από την εξαιρετική θερμική τους απόδοση. Χάρη στην πρόσθετη επεξεργασία, αυτές οι πόρτες φαίνονται σαν να ήταν κατασκευασμένες από τους καλύτερους τύπους ξύλου. Δεν φοβούνται την αυξημένη υγρασία, ανθεκτικές σε υψηλές μηχανικές καταπονήσεις.

Ξύλινη μπροστινή πόρτα

Τα πάνελ από ακριβό ξύλο είναι αποκλειστικά προϊόντα. Δεν φοβούνται τις αλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς έχουν μια σύνθετη συγκολλητική δομή. Το πάχος του πάνελ των 16 mm επιτρέπει το σπείρωμα, αλλά καθιστά την πόρτα βαρύτερη. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα υλικά φινιρίσματος, αλλά το κόστος του δεν είναι διαθέσιμο σε κάθε αγοραστή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)