Πώς να επιλέξετε μια τοστιέρα: ποιες επιλογές να αναζητήσετε κατά την αγορά

Ποιος στο πρωινό θα αρνηθεί το αρωματικό ζεστό τοστ; Αλλά για να πάρετε ένα κομμάτι ψωμί πραγματικά νόστιμο, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε τη σωστή τοστιέρα. Η τεράστια επιλογή αυτής της οικιακής συσκευής στα ράφια των καταστημάτων μπορεί να φοβίσει έναν ανίκανο αγοραστή, οπότε θα βοηθήσουμε με την επιλογή, περιγράφοντας όλα τα πιθανά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, δεν θα αμφιβάλλετε ποια φρυγανιέρα χρειάζεστε.

Επιλέγοντας μια τοστιέρα για το σπίτι

Ιστορικό προέλευσης

Οι μάγειροι της Αρχαίας Ρώμης εξοπλισούσαν συνεχώς χιλιάδες στρατιωτικούς σε στρατιωτικές εκστρατείες. Μέσα από τα πειράματα, συνειδητοποίησαν ότι το ψωμί αποθηκεύεται περισσότερο εάν είναι τηγανισμένο. Φυσικά, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το ψωμί απλώς βυθίστηκε σε μπαστούνια και ψημένο στη φωτιά. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν πολλά εδάφη και δεν κρύφτηκαν από την τοπική συνταγή για το τραγανό ψωμί τους. Με την πάροδο του χρόνου, οι τοστ έγιναν δημοφιλείς στην Αγγλία και ήδη οι κατακτητές τους έφεραν τη συνταγή στην Αμερική. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ηλεκτροδότηση της χώρας έγινε στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, η πρώτη τοστιέρα δεν εφευρέθηκε εκεί.

Απελευθερώθηκε το 1893 στη βρετανική εταιρεία Crompton & Company, αλλά η εφεύρεση ήταν ανεπιτυχής, τα τοστ αποκτήθηκαν με έντονη καύση και ήταν ακατάλληλα για φαγητό. Για την ευχαρίστηση των νοικοκυρών, το 1909, η αμερικανική εταιρεία General Electric ξεκίνησε μια νέα συσκευή που ψήνει ψωμί χωρίς καπνό και φωτιά. Οι πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ονομαστούν εικαστικά την εποχή της τοστ κτίριο. Πολλές εταιρείες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, προσπαθώντας να βελτιώσουν τη συσκευή που τους άρεσαν οι άνθρωποι. Το 1919, η πρώτη τοστιέρα με ένα χρονοδιακόπτη είδε το φως και το 1926 η τεχνολογία κατέληξε στο σημείο ότι το ίδιο το ψωμί άρχισε να αναδύεται από τη φρυγανιέρα. Στα τέλη του 20ου αιώνα, η συσκευή δεν μπορούσε μόνο να τηγανίσει φέτες ψωμιού, αλλά και να ψήνει ανεξάρτητα ψημένα προϊόντα, να αφήνει μοτίβα σε φέτες ή απλώς ζεστά ψωμάκια.

Οι πρώτοι τοστιέρες του κόσμου έμοιαζαν έτσι

Τύποι τοστιέρων

Όλοι οι φρυγανιέρες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο ελέγχου.

Αυτόματη

Αυτή η επιλογή διαθέτει αυτόματο σύστημα τερματισμού λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόνο να βάλει το ψωμί μέσα και να υποδείξει την ώρα του μαγειρέματος, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το μαγείρεμα. Μόλις τηγανιστούν τα τοστ, θα "πηδήξουν" χάρη στον μηχανισμό ελατηρίου, μετά τον οποίο η συσκευή θα σβήσει. Εάν θέλετε να κάνετε το πρωινό ελάχιστο χρόνο, αυτή η επιλογή είναι για σας.

Αυτόματο τοστιέρα

Ημιαυτόματο

Σε αυτά τα μοντέλα, το φρυγανισμένο ψωμί θα πρέπει να εξαχθεί ανεξάρτητα, αλλά πριν από αυτό, η συσκευή θα σας ειδοποιήσει όταν το μαγείρεμα έχει τελειώσει με ένα ειδικό ηχητικό σήμα και θα απενεργοποιηθεί. Η διαθεσιμότητα ελέγχει τον θερμοστατικό διακόπτη αναλύοντας τη θερμοκρασία επιφάνειας του τοστ.

Μηχανικό (χειροκίνητο)

Αυτά είναι τα πιο απλά μοντέλα που μπορούν μόνο να φρυγανιά ψωμί (μην ξεπαγώστε και μην θερμαίνετε). Δεν έχουν χρονοδιακόπτη, οπότε η διαδικασία τηγανίσματος θα πρέπει να ελεγχθεί. Για να μετατρέψετε ένα κομμάτι ψωμιού στην άλλη πλευρά, πρέπει να γυρίσετε τη λαβή. Το μειονέκτημα των μηχανικών συσκευών είναι ότι δεν μπορείτε να τα αφήσετε αν δεν θέλετε να φάτε καυτά τοστ, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι είναι τα φθηνότερα.

Μηχανική τοστιέρα

Βασικά χαρακτηριστικά της τοστιέρα

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή μιας τοστιέρα, κατά την αγορά της, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους δείκτες που περιγράφονται παρακάτω.

Ισχύς

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της τοστιέρα. Η ταχύτητα του φρυγανίσματος ψωμιού εξαρτάται από την ισχύ.Για τη λειτουργία αυτής της ηλεκτρικής συσκευής χρειάζονται από 600 έως 1700 Watt. Παρά το γεγονός ότι αυτά είναι μάλλον μεγάλοι δείκτες, δεν μπορείτε να φοβάστε τις υπερβάσεις ενέργειας, αφού η συσκευή λειτουργεί μόνο για μερικά λεπτά. Και όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο γρήγορα στεγνώνει τις φέτες ψωμιού.

Ευρυχωρία

Όταν επιλέγετε μια τοστιέρα, προσέξτε τον αριθμό των διαμερισμάτων σε αυτό. Στα επιμήκη μοντέλα, μπορούν να μαγειρευτούν ταυτόχρονα 2 κομμάτια. Υπάρχουν επίσης συσκευές με δύο διαμερίσματα, σε κάθε ένα από τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν 2 ή και 3 φέτες. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μια μεγάλη οικογένεια.

Ένα ευρύχωρο μοντέλο σας επιτρέπει να προετοιμάσετε γρήγορα ένα νόστιμο πρωινό για όλους, χωρίς να παίρνετε πολύ χρόνο. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι είναι αρκετά ογκώδες. Υπάρχει παρόμοιο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά για το τηγάνισμα δύο τεμαχίων. Είναι πιο συμπαγές σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις φρυγανιέρων. Για μια μικρή κουζίνα, αυτή θα είναι η τέλεια επιλογή.

Σώμα υλικό

Οι κατασκευαστές προσφέρουν δύο επιλογές για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η τοστιέρα:

  • Πλαστικά Αυτή η επιλογή είναι πιο συνηθισμένη, επειδή αυτό το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό, ελαφρύ, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, και το πιο σημαντικό - φθηνό. Το πλεονέκτημά του σε μια ποικιλία χρωμάτων: μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της κουζίνας σας.
  • Ανοξείδωτο ατσάλι. Τα δαπανηρά μοντέλα είναι επενδυμένα σε μεταλλικές θήκες. Μπορεί να έχουν γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε μια συσκευή με ματ, επειδή τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα μουτζούρες και οι κηλίδες που θα πρέπει να ξεπλένονται συνεχώς θα παραμείνουν στη στιλπνότητα.

Το υλικό επίστρωσης δεν επηρεάζει την απόδοση ή τη διάρκεια ζωής, η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις αισθητικής.

Πλαστική θήκη τοστιέρα

Θήκη με τοστιέρα

Η παρουσία παλέτας

Θα ήταν ωραίο να πάρετε μια τοστιέρα που έχει μια παλέτα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μικρές φέτες και ψίχουλα πέφτουν συνεχώς στη δομή, ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα προσεκτικά. Σε ορισμένα μοντέλα, ένας δίσκος βρίσκεται στο κάτω μέρος, πράγμα που απλοποιεί σημαντικά τη φροντίδα της ηλεκτρικής συσκευής. Μπορεί να ωθηθεί και να απορριφθεί πεσμένα κομμάτια των προϊόντων αρτοποιίας.

Ορισμένα μοντέλα έχουν απλές υποδοχές στο κάτω μέρος. Μέσα από αυτά, όλα τα υπολείμματα χύνεται πάνω στο τραπέζι, χωρίς να συγκεντρωθούν μέσα. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ βολική, επειδή πρέπει να σκουπίσετε συνεχώς την επιφάνεια του τραπεζίου κουζίνας.

Οι κατασκευαστές φρυγανιών δεν φτάνουν ούτε καν στο κάτω μέρος. Από τέτοιες συσκευές πρέπει να κουνήσετε τα ψίχουλα και να τα μετατρέψετε. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την τοστιέρα! Εάν συσσωρευτούν πολλά ψίχουλα, η συσκευή θα σπάσει.

Πρόσθετες λειτουργίες

Οι οικιακές συσκευές υψηλής κατηγορίας τιμών έχουν ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες:

  • Πλέγμα για θέρμανση. Βρίσκεται πάνω από το σώμα. Οποιεσδήποτε αρτοσκευάσματα μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό, και θα ζεσταθούν χάρη στα ανερχόμενα ρεύματα αέρα. Επίσης σε αυτό ήδη μαγειρεμένα τοστ δεν θα δροσιστεί. Επιπλέον προϊόντα τηγανίσματος δεν εκτίθενται.
  • Αυτόματο κεντράρισμα. Τα τεμάχια τοποθετούνται αυστηρά στο κέντρο του διαμερίσματος, πράγμα που συμβάλλει στο ομοιόμορφο τους τηγάνισμα. Αυτή η λειτουργία προστατεύει επίσης από την καύση.
  • Απόψυξη. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να αποψύξετε φέτες ψωμιού που αποθηκεύτηκαν στον καταψύκτη. Μετά την απόψυξη, τα τοστ θα αρχίσουν να καφέ μέχρι να ροδίσουν.
  • Κουμπί διακοπής. Πατώντας το, απενεργοποιείτε τη συσκευή ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να ολοκληρωθεί η τοστιέρα. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο, αν δείτε ότι το ψωμί ψηθεί πιο γρήγορα.
  • Μαγειρέψτε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να τηγανίζετε με ασφάλεια τα κρουτόν για τη σούπα ή τις μικρές φέτες για καναπεδάκια.
  • Σχέδια σε τοστ. Ορισμένα μοντέλα είναι σε θέση να καίει μια ποικιλία σχεδίων ή εικόνων ζώων στο ψωμί. Οι μεγάλοι οπαδοί αυτής της λειτουργίας είναι παιδιά.

Προηγμένα τοστιέρες

Εκείνοι που πιστεύουν ότι φτιάχνουν μόνο ψητά κομμάτια ψωμιού είναι πολύ λανθασμένα. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν προχωρήσει προς τα εμπρός και μπορεί να εκπλήξουν.

Η τοστιέρα ψησταριά όχι μόνο αντιμετωπίζει καλά την κύρια λειτουργία της, αλλά μπορεί επίσης να ψήσει μια ποικιλία προϊόντων αρτοποιίας. Εάν αυτή η φρυγανιέρα έχει επίσης θέρμανση με θέρμανση, τότε το ψήσιμο θα είναι έτοιμο πολύ γρήγορα. Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής στο μεγάλο της μέγεθος. Επίσης, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση: σε ορισμένα μοντέλα είναι αδύνατο να μαγειρέψετε τα αρτοσκευάσματα με μια γέμιση.

Μια μηχανή σάντουιτς τοστιέρα θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε ζεστά σάντουιτς με γαρνιτούρες. Εξωτερικά, αυτή η συσκευή μοιάζει με 2 μικρά αντικολλητικά τηγάνια που βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Τα στοιχεία σάντουιτς στοιβάζονται μεταξύ τους και στη συνέχεια οι πλάκες συνδέονται. Και στις δύο πλευρές ξεκινάει ακόμα και το τηγάνισμα. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε βάφλες ή άλλα προϊόντα ζύμης στον κατασκευαστή σάντουιτς.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε, και αφού το διάβασε, ξέρετε πώς να επιλέξετε μια τοστιέρα για το σπίτι σας. Επιλέξτε μια συσκευή με τις λειτουργίες που χρειάζεστε και απολαύστε φρέσκο ​​τοστ τουλάχιστον κάθε μέρα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)