Πώς να επιλέξετε κρεβάτι: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν

Το ζήτημα του πώς να επιλέξετε κρεβάτι για το σπίτι ζητείται από κάθε οικοδέσποινα. Στην καταναλωτική αγορά, η επιλογή των σεντονιών είναι τεράστια. Οι ερωμένες θέλουν να ανταποκρίνονται σε βασικές απαιτήσεις όπως η ποιότητα, η άνεση και το λογικό κόστος. Για να μην σκοντάψετε προϊόντα χαμηλής ποιότητας, συνιστάται να ακούτε χρήσιμες συστάσεις.

Λευκή στρωμνή

Λευκά είδη με λουλούδια

Η ποιότητα του ύπνου εξαρτάται άμεσα από το τι κοιμάστε. Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι. Επομένως, ο ύπνος πρέπει να οργανώνεται με υψηλό επίπεδο ποιότητας. Πώς να επιλέξετε κρεβάτι; Εξετάστε χρήσιμες συμβουλές που θα σας πει πώς να επιλέξετε το καλύτερο εσώρουχο για το σπίτι.

Παιδικά κρεβάτια

Κλινοσκεπάσματα οικολογικού στυλ

Η επιλογή του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το σεντόνι

Ποιο ύφασμα πρέπει να επιλέξετε για κρεβάτι; Η επιλογή του υφάσματος εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Αν είστε αλλεργικοί σε συνθετικές ίνες, τότε αυτό το ύφασμα δεν πρέπει να αγοραστεί.

Το φυσικό ύφασμα είναι μια εξαιρετική λύση για τα σεντόνια. Μπορεί να είναι λινό, μπαμπού, βαμβάκι, μετάξι. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ύφανσης και το επίπεδο πυκνότητας, διακρίνονται τέτοια υφάσματα όπως calico, chintz, σατέν και πολλά άλλα. Τα φυσικά υφάσματα θα κοστίζουν περισσότερο από τεχνητά υλικά.

Είναι επιτακτική ανάγκη τα καλά κλινοσκεπάσματα να διαρρέουν υγρασία και να αναπνέουν. Είναι επιθυμητό τουλάχιστον το φύλλο και η μαξιλαροθήκη να είναι φυσικά.

Βαμβακερά κλινοσκεπάσματα

Έλεγχος κλινοστρωμνής

Εάν επιλέξετε ένα υλικό φωτεινών χρωμάτων, τότε η ποιότητα της βαφής που χρησιμοποιείται θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Επιλογή πυκνότητας υλικού

Ένα τετραγωνικό εκατοστό του υφάσματος θα πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα ορισμένο αριθμό νημάτων. Όσο βαρύτερο είναι το ύφασμα για κρεβάτι, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο αντοχής του. Το πιο φθηνό ύφασμα στην πυκνότητα των 20-40 νημάτων ανά τετραγωνικό εκατοστό. 50-90 - το μέσο επίπεδο πυκνότητας. Ένα υψηλό επίπεδο πυκνότητας είναι 90-280 κλωστές ανά τετραγωνικό εκατοστό. Τα υφάσματα όπως το καμπρικό και το λινό έχουν ελάχιστη πυκνότητα. Το μετάξι και το βαμβάκι χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο πυκνότητας.

Ορθή επιλογή μεγέθους

Πρέπει να ανταποκρίνεται στις παραμέτρους του ανθρώπινου σώματος και του κρεβατιού. Μπορείτε να εστιάσετε στα τυποποιημένα μεγέθη ρωσικού κρεβατιού Τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Χορηγήστε ένα μονό, ενάμισι, διπλό, παιδικό σεντόνι, οικογενειακά σετ και με φύλλο ευρώ. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι διάφοροι κατασκευαστές μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Καφέ κρεβάτι

Κλινοσκεπάσματα

Ευθυγράμμιση ραφής

Εάν το σεντόνι είναι υψηλής ποιότητας, τότε είναι ραμμένο με τη βοήθεια ειδικής ραφής. Μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα της ραφής εξετάζοντας το υλικό από λάθος πλευρά. Τα σπειρώματα του υλικού πρέπει να είναι αξιόπιστα και να ταιριάζουν με τον τόνο του υλικού.

Επιλέξτε το χρώμα του κιτ

Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποφασίσετε για το χρώμα. Είναι σημαντικό το κιτ να ταιριάζει στη γενική ιδέα του σχεδιασμού.

Εάν είστε επιχειρηματίας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε αυστηρά ή παστέλ χρώματα. Ο χαρούμενος, δυνατός και ενεργητικός ιδιοκτήτης της κρεβατοκάμαρας είναι καλύτερα να επιλέξει φωτεινά και πλούσια χρώματα. Ρομαντικές φύσεις θα αρέσει η αφθονία των βολάν, τα τόξα, και θα προσελκύσει λεπτή αποχρώσεις.Αν είστε ήρεμη και ισορροπημένη φύση, τότε θα σας αρέσουν οι λουλουδένιες και λουλουδιές εκτυπώσεις.

Ποιότητα υλικού

Ποιο υλικό είναι κακής ποιότητας; Επιθεωρήστε προσεκτικά τα προϊόντα από όλες τις πλευρές. Εάν το νέο κιτ μυρίζει χρώμα και έχει έντονη χημική οσμή, τότε η αγορά του πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αν η μυρωδιά της βαφής είναι υπερβολικά ισχυρή, τότε αυτό δείχνει ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας. Υφάσματα χαμηλής ποιότητας ρίχνουν υπερβολικά κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.

Η χρώση στο μπροστινό και στο πίσω μέρος πρέπει να είναι ομοιόμορφη. Ανθεκτικό υλικό μπορεί να πλυθεί με ασφάλεια σε θερμοκρασία 60 μοίρες.

Ποιότητα συσκευασίας

Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές δεν πρέπει να αποθηκεύουν τις συσκευασίες. Πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη.

Επιλέγουμε το υλικό για κρεβάτι

Πώς να επιλέξετε κρεβάτι ανάλογα με το υλικό; Οι ιδιότητες του υλικού κλινοστρωσίας εξαρτώνται από διάφορα κριτήρια: σύνθεση, πυκνότητα, μέθοδος ύφανσης. Ποιο ύφασμα πρέπει να επιλέξετε για κρεβάτι;

Λευκά κλινοσκεπάσματα

Κλινοσκεπάσματα γάλακτος

Το παλαιότερο και πιο δοκιμασμένο υλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο λίνος. Χαρακτηρίζεται από αντοχή, ανθεκτικότητα και αντίσταση στην παραμόρφωση. Αυτό το ύφασμα απορροφά την υγρασία καλά και παράγει θερμότητα. Είναι άνετο να κοιμάσαι σε σεντόνια σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αυτό το υλικό δεν φοβάται τα παθογόνα βακτήρια.

Το λινάκι είναι βαμμένο φυσικά. Δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι, το λινάρι είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Έχει μια λεία υφή που απωθεί τα βρωμιά. Ως εκ τούτου, θα πλύνετε τα σεντόνια πολύ λιγότερο συχνά από άλλα υλικά. Ένα ύφασμα 100% λινά ρυτίδες γρήγορα και είναι δύσκολο να σιδερωθεί.

Το χοντρό calico είναι η πιο δημοφιλής έκδοση του βαμβακερού υφάσματος για κρεβάτι. Αυτό το υλικό μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για καθημερινή χρήση. Έχει μια αποδεκτή τιμή, και το σύστημα χρωμάτων έχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Η απόδοση του υλικού είναι σε υψηλό επίπεδο ποιότητας. Το ύφασμα μπορεί εύκολα να επιβιώσει σε μεγάλο αριθμό πλυσίματος. Η τυπική πυκνότητα αυτού του υλικού είναι 145 g / m2.

Ο σατέν είναι ένα βαμβακερό υλικό που διακρίνεται από την ύπαρξη ειδικής διπλής ύφανσης των στριμμένων νημάτων. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο κατασκευής, το υλικό είναι ομαλό, έχει λαμπερή επιφάνεια και υψηλό επίπεδο αντοχής. Η παλέτα χρωμάτων του υλικού είναι διαφορετική.

Λευκά είδη με δαντέλα

Ρουχισμός σε λωρίδες

Οι τύποι σατέν είναι διαφορετικοί. Μπορεί να είναι σατινέ-ζακάρ, κουπόνι ή μακό σατέν. Το σακάκι ζακάρ χαρακτηρίζεται από μια σύνθετη και πυκνή συνένωση των ινών. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης, σχηματίζεται ένα θεαματικό σχέδιο. Αυτή η έκδοση κλινοσκεπάσματος φαίνεται πολυτελή και πιασάρικα. Συχνά επιλέγεται ως επιλογή δώρου. Το σατέν κουπονιού διακρίνεται από μια ποικιλία σχεδίων. Το Mako Satin είναι κατασκευασμένο από αιγυπτιακό βαμβάκι. Είναι ανθεκτικό και διατηρεί το σχήμα του τέλεια. Διακρίνεται από την ομαλότητα και τη στιλπνότητα στην αφή, και επίσης πλένεται εύκολα.

Τα κλινοσκεπάσματα πολυεστέρα είναι κατάλληλα για όσους δεν έχουν αλλεργική αντίδραση. Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι εύκολο να πλύνετε και να σιδερώσετε. Συνθετικά υλικά συχνά ξεθωριάζουν. Πληρώστε τη στιγμή που αγοράζετε υλικό.

Ένα πολύ απαλό και φυσικό ύφασμα είναι το μπαμπού. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό και ευχάριστο στην αφή. Το κόστος αυτού του υλικού είναι αποδεκτό.

Το απλό υφασμάτινο ύφασμα είναι poplin. Έχει μια μικρή εγκάρσια ουλή, η οποία σχηματίζεται ως αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παχύ και λεπτών νημάτων. Αυτό το υλικό θεωρείται πυκνό, ανθεκτικό. Η υφή της είναι απαλή και έχει ευγενή λάμψη. Αυτό το προϊόν είναι εύκολο στη φροντίδα και δεν χρειάζεται να σιδερωθεί.

Κλινοσκεπάσματα από σατέν

Μοντέρνο κρεβάτι

Το μετάξι είναι το πιο ακριβό υλικό. Είναι αρκετά σπάνιο στα παράθυρα καταστημάτων. Το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ποιότητας, ανθεκτικότητα.Δεν θα προκύψουν δυσκολίες φροντίδας κατά την αγορά ενός κιτ από αυτό το υλικό. Το μετάξι έχει την ιδιότητα της θερμορύθμισης και είναι ικανό να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Παραπλανητικά όμορφο και ευχάριστο στην αφή είναι ένα ύφασμα όπως το καμπρικό. Αυτό το υλικό μπορεί να είναι ελαφρώς διαφανές και ελαφρώς ρέον. Η λειτουργική ποιότητα του υλικού είναι χαμηλή. Η σημαντική τιμή ενός συνόλου μπατίστα οφείλεται σε εξαιρετικά αισθητικά στοιχεία.

Πώς να επιλέξετε κρεβάτι μωρών;

Το ύφασμα για τα ρούχα του μωρού πρέπει να είναι μαλακό, υψηλής πυκνότητας και να μην προκαλεί αλλεργίες. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν calico, βαμβάκι, interlock, φανέλα. Το Flannel χρησιμοποιείται κυρίως για να δημιουργήσει παστέλ για τα μικρότερα. Αυτό το βαμβακερό υλικό έχει υψηλό επίπεδο απαλότητας. Είναι ζεστό και άνετο, ικανό να ζεσταθεί όχι μόνο ενήλικες, αλλά και παιδιά. Τα εσώρουχα ποιότητας φανέλας έχουν πυκνότητα 170 έως 257 g / m2. Επιλέξτε ένα κιτ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Πώς να επιλέξετε το χρώμα των κλινοσκεπασμάτων;

Εάν το χρώμα του κιτ έχει επιλεγεί σωστά, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια αύρα καλής διάθεσης στο υπνοδωμάτιο. Τα σωστά επιλεγμένα χρώματα θα γεμίσουν το δωμάτιο με άνεση και αρμονία.

Κλινοσκεπάσματα με κουτάλια

Τι χρώμα κρεβάτι να επιλέξω; Η σωματική και συναισθηματική κατάσταση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το επιλεγμένο ύφασμα, το χρώμα και το χρώμα. Έτσι τα κόκκινα, πιασάρικα, κλινοσκεπάσματα βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης, ευθυμία και συντονισμός με θετικό τρόπο. Το πορτοκαλί, κίτρινο χρώμα γεμίζει το δωμάτιο με ζεστασιά, ζεστασιά, αυξάνει τη διάθεση και βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Εάν θέλετε να γεμίσετε το δωμάτιο με ειρήνη και χαρά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πράσινο χρώμα. Η πράσινη παλέτα δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε την αϋπνία ή να ηρεμήσετε το σώμα σας, συνιστάται να δώσετε προτίμηση στο μπλε και το μπλε. Μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε ένα δωμάτιο με τη βοήθεια ενός λευκού κρεβατιού.

Κλινοσκεπάσματα με αφηρημένο σχέδιο

Ποια κλινοσκεπάσματα είναι καλύτερα; Όταν αγοράζετε κρεβάτι για το σπίτι, πρέπει να κάνετε μερικά απλά βήματα. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε μια καλή επιλογή.

Πρώτα, εξετάστε προσεκτικά και επιθεωρήστε το ύφασμα. Θα πρέπει να έχει μια ελκυστική εμφάνιση, οι χημικές οσμές θα πρέπει να απουσιάζουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν προεξέχοντα νήματα στον καμβά. Οι ραφές πρέπει να είναι ομοιόμορφες και ακριβείς.

Στη συνέχεια θα πρέπει να διαβάσετε τις πληροφορίες στην ετικέτα. Θα πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή, το μέγεθος, τη σύνθεση του υφάσματος, τις παραμέτρους φροντίδας. Αν κάποιο από τα στοιχεία λείπει, δεν έχει λεχθεί σωστά, τότε θα πρέπει να ειδοποιηθείτε. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ποιότητα του υλικού δεν είναι υψηλή. Συνιστάται να προτιμάτε αξιόπιστες μάρκες που έχουν αποδειχθεί στην αγορά των καταναλωτών.

Πράσινο κρεβάτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)