Πώς να επιλέξετε τα παράθυρα σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι: σημαντικά σημεία

Η μεγαλύτερη πηγή απώλειας θερμότητας είναι τα παράθυρα. Τώρα που οι άνθρωποι έχουν καταλάβει την πραγματική τιμή της θερμότητας στα σπίτια και έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα, διάφορα μοντέλα παραθύρων έχουν εμφανιστεί στην αγορά.

Πλαστικό παράθυρο στο εσωτερικό

Κατά την επιλογή νέων παραθύρων, θα πρέπει να εξετάσετε: πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο, ποιος τύπος προφίλ είναι καλύτερο, αν προτιμάτε παράθυρα για ένα διαμέρισμα με δύο ή πέντε παράθυρα με διπλά τζάμια. Αξίζει να παραγγείλετε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα με αργό ή να αγοράσετε στάνταρ με πλήρωση με αέρα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε σε ποια εταιρεία είναι καλύτερα να παραγγείλετε σύγχρονα παράθυρα.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά πλαστικά παράθυρα

Πώς να επιλέξετε πλαστικά παράθυρα - αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, επειδή ένα σωστά επιλεγμένο παράθυρο με διπλά τζάμια από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασης θα αρχίσει να εξοικονομεί χρήματα για τους ιδιοκτήτες του. Και αυτό δεν είναι μυθοπλασία. Με ανεμόμυλα παράθυρα, το διαμέρισμα θα γίνει πολύ θερμότερο, οπότε το κόστος θέρμανσης θα μειωθεί. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε χρήματα για πλαίσια ζωγραφικής.

Πριν από τους ιδιοκτήτες μιας ιδιωτικής κατοικίας, μπορεί να προκύψει το ερώτημα: πώς να επιλέξετε το μέγεθος του παραθύρου. Κτίριο κανόνες διαπίστωσαν ότι τα παράθυρα σε χώρους κατοικίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το ένα δέκατο της επιφάνειας του δωματίου. Εάν υπάρχουν ψηλά κτίρια απέναντι από το σπίτι σας, είναι καλύτερα να αυξήσετε το μέγεθος του παραθύρου, διαφορετικά το σπίτι θα είναι σκοτεινό.

Τοπικό παράθυρο από PVC

Ποιο είναι το σχέδιο του παραθύρου

Το κύριο μέρος της κατασκευής παραθύρου είναι ένα πλαστικό προφίλ, μέσα του υπάρχει ένα μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει κανάλια αποστράγγισης, φίλτρα και σφραγίδες. Η όλη δομή του προφίλ είναι σταθεροποιημένη και ενισχυμένη με ενισχυτικά.

Πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο

Εάν σκέφτεστε πώς να επιλέξετε υψηλής ποιότητας παράθυρα, το πλαίσιο είναι εξίσου σημαντικό, η επιλογή του εξαρτάται από το μέγεθος του ανοίγματος. Κανάλια με μηχανισμό ανοίγματος είναι συνδεδεμένα με αυτό, υπάρχουν αρκετές επιλογές για το άνοιγμα. Η σωστή εγκατάσταση του πλαισίου καθορίζει πόσο χρόνο θα διαρκέσει το παράθυρο. Όσο πιο επαγγελματική είναι εγκατεστημένη, τόσο λιγότερα προβλήματα θα υπάρξουν με το άνοιγμα.

Διπλά τζάμια εισάγονται στο πλαίσιο, τα οποία προστατεύουν το σπίτι από τη θερμότητα, τον παγετό, τη σκόνη, το θόρυβο και άλλα πράγματα. Ο χώρος μεταξύ των γυαλιών γεμίζεται με αέρα ή αέριο.

Θερμομόνωση και εξαρτήματα παραθύρων

Το σφραγιστικό είναι υπεύθυνο για τη θερμομόνωση του παραθύρου, συνήθως είναι σιλικόνη. Όλα τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με εξαρτήματα. Βοηθά να γίνει δυναμική και λειτουργική ολόκληρη η κατασκευή παραθύρων.

Συνήθως, εξαρτήματα υψηλής ποιότητας προέρχονται από γερμανούς κατασκευαστές, οι οποίοι τη βελτιώνουν διαρκώς χρησιμοποιώντας καινοτόμα στοιχεία. Ένας νέος τύπος συμπλέκτη φρένου παρέχει μαλακή ολίσθηση, μεταφέροντας τα πτερύγια σε κεκλιμένη θέση.

Αν ένα παιδί μεγαλώσει στο σπίτι, πρέπει να σηκώσετε αξεσουάρ με ένα παιδικό κλείδωμα-κλείδωμα, το οποίο κλειδώνεται με ένα κλειδί. Μπορείτε να αγοράσετε μια αφαιρούμενη λαβή που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί ένα ειδικό βύσμα στη θέση της.

Διπλά τζάμια

Πρόσθετα εξαρτήματα

Επίσης, όταν επιλέγετε ένα παράθυρο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πρόσθετα εξαρτήματα - πλαγιές και περβάζια παραθύρων, καθιστούν ολόκληρη τη δομή πλήρη και αισθητική.Τα πιο δημοφιλή περβάζια παραθύρων είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μπορείτε να αγοράσετε ξύλινη ή τεχνητή πέτρα.

Πλαστικά παράθυρα

Πιστεύεται ότι τα καλά πλαστικά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Είναι κατασκευασμένο από ειδικά προφίλ. Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

 • Η κλάση Α έχει ένα πυκνό εξωτερικό τοίχωμα · θεωρείται το καταλληλότερο υλικό για παράθυρα και πλαίσια υαλοπινάκων.
 • Η κλάση Β είναι κατασκευασμένη από ένα προφίλ "αντικειμένου" με ένα λεπτό εξωτερικό τοίχωμα. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ χαμηλότερα.

Πώς να επιλέξετε πλαστικά παράθυρα; Η παρουσία πιστοποιητικών επιβεβαιώνει την ποιότητα. Πλαστικά παράθυρα - αυτό είναι το ίδιο πλαστικό ενισχυμένο με μέταλλο. Αυτά τα προφίλ θα πρέπει να έχουν μια λεία επιφάνεια στην οποία δεν υπάρχουν γραμμές ή τρίψιμο. Το χρώμα τους είναι ομοιόμορφο, δεν υπάρχει μυρωδιά. Τα προφίλ PVC προφίλ υψηλής ποιότητας έχουν διάρκεια ζωής άνω των πενήντα ετών.

Μοντέρνα ξύλινα παράθυρα

Τα σύγχρονα ξύλινα ξύλινα παράθυρα έχουν διατηρήσει όλες τις ιδιότητες του ξύλου, αλλά χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες έχουν γίνει θερμομόνωση και ηχομόνωση. Πώς να επιλέξετε ξύλινα παράθυρα; Οι ειδικοί συμβουλεύουν την επιλογή ξύλινων προφίλ από ξύλο υψηλής ποιότητας, είναι κατασκευασμένα με κόλληση 3 λαμαρίνας. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να ελέγχετε την ποιότητα και την υφή των επιφανειών.

Η διάρκεια ζωής των ξύλινων όγκων έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη, καθώς οι μέθοδοι επεξεργασίας ξύλου έχουν παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Τα τελειωμένα προφίλ αρχικοποιούνται σε διάφορα στρώματα και εμποτίζονται με επιβραδυντικά φλόγας και στη συνέχεια βερνικοποιούνται. Τέτοια πλαίσια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά η τιμή τους είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος ενός πλαστικού παραθύρου.

Σύγχρονο ξύλινο παράθυρο

Πώς να επιλέξετε το σωστό παράθυρο με διπλά τζάμια

Ένα παράθυρο με διπλά τζάμια, το σχέδιο του οποίου αποτελείται από πολλά φύλλα γυαλιού, είναι το κύριο στοιχείο οποιουδήποτε σχεδίου. Πώς να επιλέξετε ένα παράθυρο με διπλά τζάμια;

Πολλοί πιστεύουν ότι η ποιότητα των παραθύρων εξαρτάται από τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών στα παράθυρα με διπλά τζάμια και προσπαθούν να αποκτήσουν τα καλύτερα - πενταμεληρά. Είναι δικαιολογημένη μια τέτοια απόφαση; Οι ειδικοί λένε ότι τα παράθυρα με διπλά τζάμια πέντε δωματίων είναι κατάλληλα μόνο για τους βόρειους και η εγκατάσταση τους στην κεντρική Ρωσία είναι παράλογη. Αφήνουν στο χειμερινό φως χειρότερα, και η τιμή τους είναι πολύ υψηλότερη. Με κάθε επιπλέον κάμερα, το βάρος της δομής αυξάνεται, το υλικό υποφέρει από αυτό, έτσι η διάρκεια ζωής μειώνεται. Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε PVC παράθυρα, μην βιαστείτε να αγοράσετε βαριά πενταμελή παράθυρα με διπλά τζάμια. Είναι σχετικές μόνο σε σπίτια όπου τα παράθυρα αντιμετωπίζουν θορυβώδεις δρόμους, καθώς όσο περισσότερες κάμερες υπάρχουν, τόσο υψηλότερες είναι οι ηχομονωτικές ιδιότητες των παραθύρων.

Δώστε προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Μεταξύ των γυαλιών δημιουργούνται κενά αέρα - θάλαμοι που σφραγίζουν γύρω από την περίμετρο. Για να βελτιωθεί η θερμομόνωση μεταξύ των γυαλιών, ο χώρος γεμίζει με αργό.
 • Είναι καλύτερα να αγοράσετε παράθυρα στο διαμέρισμα από το εσωτερικό του διπλού υαλοπίνακα από το γυαλί εξοικονόμησης ενέργειας, αντανακλά τη θερμότητα από το γυάλινο πλαίσιο χωρίς να το αφήσει έξω από το δωμάτιο.

Τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα των γερμανικών εταιρειών εξασφαλίζουν την αξιόπιστη λειτουργία τους, γεγονός που καθιστά τα σχέδια αυτά ακόμα καλύτερα.

Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα έχουν εξοπλιστεί με ενισχυμένα προφίλ πολυβινυλοχλωριδίου, εξαρτήματα και παράθυρα με διπλά τζάμια, αφού έχουν περάσει από όλα τα στάδια παραγωγής. Οι διαδρομές αέρα των στεγανοποιητικών ελαστικών παρεμβυσμάτων που τοποθετούνται μεταξύ των πτερυγίων εμποδίζουν τη διέλευση του αέρα.

Παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με γυαλί εξοικονόμησης ενέργειας

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Η σωστή επιλογή των πλαστικών παραθύρων:

 • Δώστε προσοχή στο πλαστικό. Η επιφάνεια του δεν πρέπει να υποστεί βλάβη. Το πλαστικό χαμηλής ποιότητας μπορεί να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον.
 • Για να μην πληρώνετε υπερβολικά τα επιπλέον χρήματα, για ένα παράθυρο με διπλά τζάμια που ανοίγει σε ένα τζάμι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο ενός θαλάμου.
 • Κατά την επιλογή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των εξαρτημάτων των πλαστικών δομών. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά υλικά. Μια συσκευή που κλείνει τα πλαίσια θα πρέπει να λειτουργεί εύκολα.
 • Διπλά τζάμια με παράθυρα με κουνουπιέρες θα σας επιτρέψουν να εγκαταλείψετε χημικές ουσίες που προστατεύουν από ενοχλητικά έντομα, αλλά επιβλαβή για την υγεία.
 • Οι περσίδες στα παράθυρα θα βοηθήσουν στην προστασία του δωματίου από το φως.
 • Επιλέγοντας τα παράθυρα ενός γνωστού εμπορικού σήματος, πληρώνετε για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα, αλλά όχι για το εμπορικό σήμα.

Γνωρίζοντας πώς να επιλέξετε απλά τα παράθυρα, μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αλλά αυτό δεν είναι όλα, εάν αγοράσατε ένα παράθυρο μόνοι σας, θα πρέπει να βρείτε τους εγκαταστάτες.

Πλαστικά παράθυρα στο εσωτερικό

Σε ποιον πρέπει να εμπιστεύεστε την εγκατάσταση των παραθύρων

Πολλοί πιστεύουν ότι κατά την εγκατάσταση ενός σωστά επιλεγμένου πλαστικού παραθύρου δεν θα υπάρξουν δυσκολίες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Μην εγκαταστήσετε μόνοι σας τις πλαστικές δομές, όπως:

 • ίσως να μην γνωρίζετε ή να ξεχνάτε τις υπάρχουσες λεπτότητες και, στη συνέχεια, ενδέχεται να εμφανιστούν προβλήματα στη συνέχεια.
 • δεν θα υπάρξει εγγύηση για τα αυτοεγκατεστημένα παράθυρα.
 • αν κάποιο μέρος της δομής έχει καταστραφεί κατά την εγκατάσταση, τότε δεν υπάρχει κανένας που να υποβάλει παράπονο.

Επομένως, συμβουλευτείτε έναν ειδικό και ξεχάστε τα προβλήματα για πάντα. Αλλά τώρα μπορείτε να ακούσετε πολλές καταγγελίες σχετικά με την εγκατάσταση των παραθύρων από τους ειδικούς. Πώς να επιλέξετε μια εταιρεία από πλαστικά παράθυρα; Είναι καλύτερο να ζητήσετε από τους γείτονες, τους φίλους κλπ., Οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταστήσει παράθυρα. Μπορούν να συστήσουν την εταιρεία με την οποία ασχολούνταν πρόσφατα.

Πλαστικό παράθυρο στην τραπεζαρία του σπιτιού

Εγκατάσταση παραθύρων σύμφωνα με το GOST

Εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι γνωστοί, δώστε προσοχή σε μια μεγάλη εταιρεία που βρίσκεται στην πόλη σας, ειδικά μια επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι πιο αξιόπιστη και ανταγωνιστική. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μερικούς μήνες, αφού αυτές οι εταιρείες έχουν συνήθως ουρές εγκατάστασης, αλλά τα παράθυρα θα εισαχθούν σωστά και με εγγύηση. Όσο πιο σοβαρή είναι μια εταιρεία, τόσο πιο πιθανό είναι ότι εκτιμά τη φήμη της. Δεν θα έχετε μόνο εγκατεστημένα παράθυρα, αλλά θα σας συμβουλεύσουν επίσης για το πώς να επιλέξετε ράβδους κουρτίνας για τα blind σας.

Η τοποθέτηση των παραθύρων πρέπει να πραγματοποιείται αυστηρά σύμφωνα με το GOST 30971-2002 "Σύνδεσμοι συναρμολόγησης για παρακείμενα μπλοκ παραθύρων σε ανοίγματα τοίχων". Περιγράφει λεπτομερώς την τεχνολογία εγκατάστασης. Ορισμένες επιχειρήσεις μιας ημέρας προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, οπότε δεν ακολουθούν το GOST, οπότε η εγκατάσταση μπορεί να σας κοστίσει λιγότερο, αλλά ίσως σύντομα θα δείτε όλες τις ελλείψεις.

Διαβάστε τις συμβουλές για την επιλογή των σωστών πλαστικών παραθύρων και μην κάνετε λάθη. Στη συνέχεια, τα νέα παράθυρα θα σας ευχαριστήσουν για την απόδοση και την εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)