Πώς να επιλέξετε μια κουβέρτα για έναν ενήλικα και ένα παιδί: ιδιότητες του υλικού

Σχεδόν κάθε εποχή οι νοικοκυρές είναι προβληματισμένες από το ερώτημα ποια κουβέρτα είναι καλύτερα να επιλέξουν για τα νοικοκυριά τους. Η αγορά κλινοσκεπασμάτων έχει ανανεωθεί με νέα, πιο άνετα και βολικά υφασμένα είδη.

Όμορφη κουβέρτα

Ωστόσο, ένα ευρύ φάσμα δεν εγγυάται επιτυχία στην αγορά. Πριν αγοράσετε μια καλή κουβέρτα για ύπνο και όχι μόνο, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των οικιακών υφασμάτων γενικά. Οι νεαρές μητέρες που ενδιαφέρονται για το πώς να επιλέξουν μια κουβέρτα για το νεογέννητο της υψηλότερης ποιότητας θα πρέπει να έχουν μια ειδική προσέγγιση και ευθύνη.

Ποια κουβέρτα πρέπει να επιλέξετε

Τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου σε μια συγκεκριμένη ηλικία και με συγκεκριμένο τρόπο ζωής απαιτούν ειδικές συνθήκες ανάπαυσης. Μια ζεστή κουβέρτα είναι ένα από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά μιας καλής ξεκούρασης και πλήρους χαλάρωσης. Επιλέγοντας ένα τέτοιο ειδικό εξάρτημα, πρέπει πρώτα να προσέξετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το υφαντό.

Χνουδωτό χοιρίδιο

Ένα πάπλωμα γεμάτο χνούδι πουλιών θεωρείται το πιο δημοφιλές προϊόν. Αυτό είναι ένα είδος "κλασικού" οικιακού ιματισμού. Συνήθως χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από χήνες. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για όλες τις εποχές.

Τα προϊόντα της χήνας έχουν εξαιρετικές ιδιότητες θέρμανσης. Ανεξάρτητα από το πόσο λεπτό είναι το κάλυμμα, μπορεί να ζεσταθεί στις πιο κρύες νύχτες. Το γεμιστικό γεώτρησης σχηματίζει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα κάτω από τα καλύμματα, αποθηκεύει τέλεια τη θερμότητα και "αναπνέει".

Για το χειμώνα, είναι καλύτερο να πάρει μια κουβέρτα ειδικά για την χήνα κάτω. Μπορείτε να αποκτήσετε με ασφάλεια τεράστια ογκώδη υφάσματα. Η χήνα κάτω θεωρείται η ελαφρύτερη μεταξύ των υφιστάμενων γεμιστικών. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από μια τέτοια κουβέρτα θα είναι πάντα άνετα και ζεστά.

Κουβέρτα

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι τέτοια υφάσματα είναι απολύτως αντιστατικά. Δεν είναι ποτέ ηλεκτροφόρα, που εγγυάται όχι μόνο έναν ήσυχο ύπνο, αλλά και άριστες συνθήκες λειτουργίας. Με την ευκαιρία, ένα πάπλωμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό πράγμα. Η διάρκεια ζωής υπερβαίνει τα 20 χρόνια.

Ακόμα και να κατανοήσουμε πώς να επιλέγουμε ένα πάπλωμα σωστά, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει κάποια από την ταλαιπωρία αυτού του τύπου υφάσματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα προϊόντα ακόμη και με την καλύτερη ποιότητα είναι εξαιρετικά αλλεργιογόνα και έχουν κακή ανταλλαγή υγρασίας.

Πώς να επιλέξετε μια καλή κουβέρτα fleece

Το πρόβατο μαλλί είναι επίσης αρκετά δημοφιλές. Ωστόσο, αυτό το φυσικό πληρωτικό είναι αρκετά ακριβά στην τιμή και διάθεση σε λειτουργία. Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα ενός προϊόντος προβείου δέρματος περιλαμβάνουν:

 1. Εκφωνημένες θεραπευτικές ιδιότητες. Τα υφάσματα και τα ρούχα από δέρμα προβάτου είναι κατάλληλα για την εξάλειψη της μυαλγίας και για την ομαλοποίηση του ύπνου σε ασθενείς με οστεοχονδρωσία.
 2. Η δυνατότητα να θερμανθεί με ξηρή θερμότητα.
 3. Εξαιρετική αναπνοή.
 4. Καλή δυνατότητα ανταλλαγής υγρασίας.
 5. Αντιστατικό.

Όπως και η χήνα κάτω, το δέρμα προβάτου είναι ένα υλικό με υψηλό επίπεδο αλλεργιογένεσης.Για να επιλέξετε μια κουβέρτα υψηλής ποιότητας για όλους, ωστόσο, η φροντίδα του προϊόντος είναι πολύ δύσκολη. Οι μάλλινες κουβέρτες μπορούν να καθαριστούν μόνο με στεγνό καθάρισμα.

Μια άλλη σημαντική απόχρωση - δεν πρέπει να περιμένετε ότι τα αγαπημένα σας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα διαρκέσουν όσο και τα κουβέρτα. Η περίοδος λειτουργίας είναι μέγιστη 5 έτη.

Η κουβέρτα του προβάτου

Πώς να επιλέξετε την τέλεια κουβέρτα από μαλλί καμήλας

Πολλοί αφήνουν ανατροφοδότηση σχετικά με τις εξαιρετικές ιδιότητες των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων καμήλας. Μια κουβέρτα καμήλας έχει όλα τα ίδια πλεονεκτήματα με τα φυσικά πληρωτικά που περιγράφηκαν προηγουμένως: η δυνατότητα να θερμανθεί με ξηρή θερμότητα, υψηλό βαθμό ανταλλαγής υγρασίας, χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, ελαφρότητα και αντιστατική.

Οι κουβέρτες αυτού του τύπου έχουν διάρκεια ζωής. Διατηρούν το σχήμα τους, ελκυστική ελαστικότητα και εξαιρετική εμφάνιση για 30 χρόνια.

Ωστόσο, για τέτοιες εξαιρετικές ιδιότητες θα πρέπει να πληρώσετε πλήρως. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το φυσικό πληρωτικό διατηρεί την αλλεργιογένεσή του. Μια ειδική ιδιοκτησία που σχετίζεται με τα μειονεκτήματα είναι ότι ορισμένα προϊόντα είναι ελαφρώς scratchy.

Πώς να επιλέξετε το σωστό thinesulate κουβέρτα

Swan fluff ή tinsulate - ένα πληρωτικό τεχνητής προέλευσης, μια απομίμηση του χνουδιού του κύκνου. Κύρια πλεονεκτήματα:

 1. Ολόκληρη η ποικιλία των προϊόντων αμυγδάλου είναι εντελώς υποαλλεργική. Το υλικό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας, η οποία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα βρέφη και τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κάθε είδους αλλεργικές αντιδράσεις.
 2. Η τεχνητή πτώση είναι τόσο ζεστή και άνετη, όπως γεμιστήρες φυσικής προέλευσης.
 3. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι πολύ ελαφρά και ελαστικά.
 4. Τα κλινοσκεπάσματα είναι εύκολο να φροντίσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Swan fluff δεν είναι πολύ καλό για το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα δεν απορροφά υγρασία, είναι ηλεκτρισμένη γρήγορα και τέλεια δεν αφήνει τον αέρα να περάσει. Μπορείτε να υπερθερμανθείτε κάτω από μια τέτοια κουβέρτα ακόμη και σε ένα πολύ δροσερό δωμάτιο.

Thinsulate Filler Blanket

Πώς να επιλέξετε μια κουβέρτα μπαμπού

Τα φυτικά πληρωτικά είναι ένα σχετικά νέο στοιχείο στη σύγχρονη αγορά. Φυσικές και μάλλον ασυνήθιστες κουβέρτες μπαμπού ίντριγκες πολλούς εγχώριους αγοραστές.

Η βάση ενός τέτοιου πληρωτικού είναι η αναγεννημένη κυτταρίνη που εξάγεται από μπαμπού στελέχη. Αυτά τα κλινοσκεπάσματα εκτιμώνται από τους χρήστες λόγω τέτοιων ελκυστικών ιδιοτήτων:

 1. Απόλυτη υποαλλεργικότητα;
 2. Εξαιρετικές ιδιότητες της θερμορύθμισης.
 3. Οικολογική καθαριότητα.
 4. Οι κουβέρτες δεν είναι ηλεκτρισμένες.
 5. Τα προϊόντα δεν έχουν τη δυσάρεστη ικανότητα να απορροφούν τις οσμές.
 6. Ελαφρύ βάρος.
 7. Εύκολο χειρισμό (η κουβέρτα μπορεί να πλυθεί απλά σε ένα πλυντήριο).

Μπαμπού κουβέρτα

Τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και η ευχάριστη τιμή θα προσελκύσουν σαφώς το κοινό δυνητικών καταναλωτών. Ωστόσο, πριν επιλέξετε μια κουβέρτα για ένα παιδί από ίνες μπαμπού, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με ορισμένα μειονεκτήματα που είναι εγγενή σε αυτό το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν.

Οι θερμαντικές ιδιότητες μιας μπαμπού κουβέρτας είναι μάλλον αμφίβολες. Αυτή είναι μια καλή κουβέρτα για το καλοκαίρι και ζεστή εκτός εποχής. Το "καθαρό" μπαμπού επιδεινώνεται γρήγορα τόσο εξωτερικά όσο και από πρακτικές ιδιότητες. Ανεξάρτητα από το πόσο πολυτελής είναι η κουβέρτα, θα εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες της το πολύ δύο εποχές.

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των προϊόντων, τα φυσικά συστατικά αναμειγνύονται σε τεχνητές ίνες μπαμπού. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερο κόστος αγαθών. Ωστόσο, δεδομένου ότι η εισαγωγή ακριβών στοιχείων βελτιώνει τις ιδιότητες αυτών των κουβερτών, υπάρχει ένας λόγος για αυτό.

Lyocell - ίνες ευκαλύπτου για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης

Το Tenzel ή το lyocell είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα καινοτομία μεταξύ των φυτικών εκδόχων. Η βάση για την κουβέρτα είναι η αναγεννημένη κυτταρίνη, η οποία λαμβάνεται από τα στελέχη του ευκαλύπτου.

Η καινοτομία είναι απολύτως υποαλλεργική. Τα προϊόντα είναι ζεστά, ανθεκτικά, "αναπνέουν" και δεν είναι ηλεκτρισμένα. Είναι εύκολο να φροντιστούν. Επιπλέον, η ιδιόρρυθμη κουβέρτα θα εξυπηρετεί "πιστά" για 10 έως 12 χρόνια. Το Lyocell, δεδομένης της μάλλον εντυπωσιακής ποιότητάς του, ανήκει σε ακριβά πράγματα, κάτι που είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Κουβέρτα Ευκάλυπτος

Βαμβάκι - "φυσικό κλασικό"

Πιο πρόσφατα, τα βαμβακερά υφάσματα σήμαιναν αγαθά αμφίβολης ποιότητας από βαμβάκι - φτηνές και βραχύβιες πρώτες ύλες. Ωστόσο, η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεψε τη δημιουργία εννοιολογικά νέων βάμβακα. Οι ίνες βαμβακιού της νέας γενιάς επιτρέπουν για πάντα να εγκαταλείψουν το πρακτικό βαμβάκι.

Το βαμβάκι είναι φυσικό και δεν προκαλεί αλλεργίες. Αυτό το υλικό εκτιμάται λόγω του χαμηλού κόστους του. Ωστόσο, αυτές οι κουβέρτες δεν απορροφούν υγρασία, βαριά και χάνουν γρήγορα την "εμπορεύσιμη" εμφάνισή τους.

Κάνναβη και λινά - φυτικά "μοτίβα" σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης

Το λινάρι και η κάνναβη είναι φυσικά φυτικά λαχανικά. Ανταγωνίζονται αρκετά επιτυχώς με ένα άλλο φυσικό υλικό - μετάξι.

Οι κουβέρτες "λαχανικών" είναι πολύτιμες για τον εγχώριο καταναλωτή. Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Μην προκαλείτε αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Υψηλή αναπνοή?
 • Απορροφήστε την υγρασία καλά.
 • Εξαιρετικές θερμορυθμιστικές ιδιότητες.
 • Μακροζωία;
 • Μακροχρόνια λειτουργία.

Τα κουβέρτα κάνναβης και λινό είναι κατάλληλα για όλους τους χρήστες χωρίς εξαίρεση. Παρά την υψηλή τιμή, η αγορά τους είναι πλήρως ανακτημένη. Όμορφα υφάσματα που προσφέρουν άνεση θα διατηρήσουν τις άψογες ποιότητες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπνόσακο γεμάτο πάπλωμα

Πολυτελές μετάξι για πολυτελή διαμερίσματα

Κάποιος δεν μπορεί παρά να αναφέρει το πολυτελές και αξιοσέβαστο μετάξι. Αυτό το πολυτελές υλικό είναι πολυτελές και εντυπωσιακό από μόνο του.

Τα κλινοσκεπάσματα από αυτό είναι μια ιδανική επιλογή για ένα ζεστό καλοκαίρι. Δεν προκαλεί αλλεργίες. Πλήρως αντιβακτηριακό υλικό, που χαρακτηρίζεται από βέλτιστη ανταλλαγή υγρασίας, ανθεκτικότητα και αντιστατική.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι μια κουβέρτα αυτής της μορφής δεν θα ζεσταθεί σε ιδιαίτερα κρύες νύχτες. Τέτοια υφάσματα είναι αρκετά ακριβά. Μια τέτοια κουβέρτα είναι πιο πιθανό από την πρακτική. Ωστόσο, οι γνώστες των αποκλειστικών αντικειμένων θα εκτιμήσουν μια τέτοια θεαματική ιδιότητα στο σπίτι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)