Πώς να επιλέξετε ένα στρώμα: χρήσιμες συμβουλές

Ένα άνετο, υψηλής ποιότητας στρώμα δεν είναι μια επιπόλαιη αγορά, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του στρώματος, όχι μόνο έναν άνετο ύπνο, αλλά και την υγεία ολόκληρου του οργανισμού. Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό στρώμα, τότε οι συστάσεις σας θα σας βοηθήσουν. Πάρτε τα σοβαρά, και στη συνέχεια θα εξασφαλίσει έναν υγιή ύπνο που θα σας σώσει από την κόπωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οστεοχονδρωσία και τη σκολίωση. Το σωστό στρώμα για νεογέννητο, παιδί, έφηβο, καθώς και για κάθε ηλικία αποτελεί εγγύηση για την υγεία στο μέλλον.

Διπλό στρώμα

Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα για το ποιο στρώμα θα επιλέξετε, και μην κάνετε λάθος με την αγορά. Με την πρώτη ματιά, η αγορά δεν είναι τίποτα περίπλοκο, αλλά πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στο όνομα της εταιρείας, το μέγεθος, αλλά και να λάβετε υπόψη άλλους σημαντικούς παράγοντες. Προσέξτε όταν επιλέγετε επιλογές, χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας.

Ποια είναι τα στρώματα;

Κάθε κατάστημα επίπλων μπορεί να σας προσφέρει πολλά στρώματα για τα νεογέννητα, τους εφήβους, τα ζευγάρια και τους ηλικιωμένους, αλλά θέλω να επιλέξω ένα στρώμα για το κρεβάτι ώστε να διαρκεί αρκετά χρόνια και να χαλαρώνει πραγματικά.

Ποιες είναι οι ταξινομήσεις;

Η ποιότητα κάθε στρώματος εξαρτάται από το "περιεχόμενο". Συνήθως υπάρχουν κάτω από την ταπετσαρία ελατήρια, αλλά υπάρχουν και διαφορές σε αυτά. Υπάρχουν μοντέλα στα οποία δεν υπάρχουν καθόλου ελατήρια, τα οποία καθίστανται ελαστικά λόγω άλλων υλικών.

  • Τα στρώματα με ελατήρια βρίσκονται με ανεξάρτητες και ανεξάρτητες πηγές. Οι εξαρτήσεις αλληλοσυνδέονται με τον καθιερωμένο τρόπο και οι ανεξάρτητες αλληλοσυνδέονται διαφορετικά (κάθε άνοιξη βρίσκεται στο δικό του "κύπελλο"). Οι ανεξάρτητες πηγές είναι καλύτερες από την άποψη της ευκολίας, επειδή κάμπτουν καλύτερα ώστε να ταιριάζουν στο σχήμα του ανθρώπινου σώματος. Το πρότυπο είναι 256 ελατήρια ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Τα ελατηριωτά στρώματα είναι ένα μπλοκ από ίνες καρύδας, φυσικά ή τεχνητά λατέξ και συνθετικά υλικά της τελευταίας γενιάς. Τα αδιάβροχα και φουσκωτά στρώματα μπορούν να αποδοθούν σε ανοιξιάτικα στρώματα.

Στρώμα ελατηρίου

Στρώμα χωρίς άνοιξη

Επιλέξτε το εσωτερικό υλικό

Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην επιλογή ενός στρώματος με άνοιξη ή χωρίς άνοιγμα - και πάλι, πρέπει να επιλέξετε μόνο από μερικές επιλογές. Αλλά τα πληρωτικά μπορούν να "τεντώσουν" κάθε πελάτη. Ας καταλάβουμε!

  • Το λατέξ είναι ένα καλό φυσικό υλικό που κάνει το στρώμα ανθεκτικό. Χάρη σε αυτό, παρέχεται εξαιρετική υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη (αυτό είναι πολύ σημαντικό για το παιδί και τον έφηβο, ενώ σχηματίζεται η σπονδυλική στήλη). Είναι επίσης υποαλλεργικό και υγιεινό.
  • Το κοκοφοίνικα είναι ένα ισχυρό και αρκετά εύκαμπτο υλικό με εξαιρετικές βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Συνήθως χρησιμοποιείται για να γεμίσει σκληρά στρώματα.
  • Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα ελαστικό υλικό, το πλεονέκτημα του οποίου είναι η σημαντική διαπερατότητα του αέρα. Το υλικό είναι υποαλλεργικό.
  • Το Memorform είναι ένα υλικό πλήρωσης υψηλής τεχνολογίας που βασίζεται στην πολυουρεθάνη.Το υλικό είναι υποαλλεργικό, που χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και αξιοπιστία - μια μεγάλη επιλογή αν χρειάζεστε ένα στρώμα για αρκετά χρόνια. Μοιάζει με έναν ιξωδοελαστικό αφρό στον οποίο τα κύτταρα μοιάζουν με μικρές ελατήρια που συμπιέζονται κάτω από το βάρος του σώματος.
  • Το Memorilatex είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από την αναπνευσιμότητα και την ανοσία σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Ένα τέτοιο στρώμα θα είναι πολύ ανθεκτικό.
  • Ο βισκοελαστικός αφρός είναι ένα υλικό με "φαινόμενο μνήμης" που παρέχει μέγιστη άνεση και δεν παρεμβαίνει στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, γεγονός που επηρεάζει θετικά τη γενική κατάσταση ενός ατόμου μετά από ξυπνήσει.
  • Το Sisal είναι ένα φυσικό υλικό με καλές αντιστατικές ιδιότητες, επιτρέπει στον αέρα να διέλθει και να εξατμίζει την υγρασία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το υλικό είναι αρκετά ισχυρό, έτοιμο να "υπομείνει" μεγάλα φορτία.

Επίσης, στην κατασκευή στρώσεων χρησιμοποιούνται συχνά φυσικό μαλλί, πιλήματα, σκωτσέζερ, χοντρότριχες και άλλα υλικά υψηλής τεχνολογίας.

Κοχύλι καρύδας

Μονή ή διπλή όψη;

Πιο συχνά στα καταστήματά μας μπορείτε να δείτε μονόδρομα στρώματα, αλλά οι κατασκευαστές που προτιμούν τα ορθοπεδικά στρώματα είναι έτοιμα να προσφέρουν αμφίδρομες επιλογές με πολλές παραμέτρους. Τα στρώματα διπλής όψης διακρίνονται από το γεγονός ότι οι πλευρές ενός στρώματος μπορούν να έχουν διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας, καθώς και τον τύπο επικάλυψης.

Για παράδειγμα, η μία πλευρά μπορεί να είναι "χειμώνας" (δηλαδή να έχει ένα μάλλινο στρώμα και να έχει μαλακότερο υλικό για να διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα) και το άλλο "καλοκαίρι" με υγροσκοπικό ύφασμα, το οποίο θα προσφέρει καλή αναπνοή στις ζεστές μέρες.

Σχετικά με τα ορθοπεδικά στρώματα

Τα στρώματα αυτά έχουν ειδικό σχεδιασμό, κατασκευάζονται κατά τρόπο ώστε να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη για την ανθρώπινη σπονδυλική στήλη και να διατηρούν το μυοσκελετικό σύστημα. Το ορθοπεδικό στρώμα συμμορφώνεται πλήρως με τα περιγράμματα του σώματος, αποτρέπει εντελώς τη μούδιασμα των χεριών και των ποδιών και δεν προκαλεί ενόχληση.

Εκείνοι που υποφέρουν από τακτικό πόνο στην σπονδυλική στήλη χρειάζονται ένα ορθοπεδικό στρώμα χωρίς αμφιβολία. Θα βοηθήσει επίσης τους ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες ασθένειες των αρθρώσεων και των συνδέσμων. Και για εκείνους που, ευτυχώς, δεν υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες, ένα ορθοπεδικό στρώμα θα γίνει σωτήρας από τις ασθένειες στο μέλλον.

Ορθοπεδικό στρώμα

Σχετικά με τα αντικολλητικά στρώματα

Ένα στρώμα αντι-αποστειρωμένο είναι απαραίτητο όχι μόνο για ένα ηλικιωμένο άτομο, αλλά και για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με κακή κυκλοφορία. Τα στρώματα κατά της αποκομιδής είναι κυτταρικά και σωληνοειδή.

Σχετικά με τα βαμβακερά στρώματα

Πώς να επιλέξετε ένα βαμβακερό στρώμα; Όταν επιλέγετε ένα βαμβακερό στρώμα, ανεξάρτητα από το πόσο ακανθώδες ακούγεται - πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πληρωτικό του. Επειδή το υλικό πλήρωσης είναι ένα θεμελιώδες μέρος του στρώματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ανθεκτικότητα του καλύμματος. Και τότε είναι ήδη δυνατό να στραφείτε στο όνομα της εταιρείας (αν και η μάρκα δεν μιλάει για την ποιότητα), αλλά αν η εταιρεία στρώματος είναι σημαντική για σας - επιλέξτε κατά την κρίση σας.

Κατά παράδοση, όλα τα βαμβακερά στρώματα είναι γεμάτα με ειδικό βαμβάκι (δεν υπάρχει τίποτα να κάνει με το φαρμακείο). Οι φυσικές ίνες του στρώματος μαλλιού αναμειγνύονται κατά την παραγωγή. Διαμορφώνεται μια διαφορετική δομή ινών, λόγω της οποίας το στρώμα βαμβακιού γίνεται ελαστικό.

Στρώμα από βαμβάκι

Κριτήρια επιλογής

Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε πρέπει να βασίζεστε στις προσωπικές επιθυμίες, αλλά πρέπει να ακολουθείτε το βάρος, την ηλικία και τη γενική υγεία σας.

Ύψος, βάρος και ηλικία κατά την επιλογή ενός στρώματος

Για τους ενήλικες, το "στο σώμα" ταιριάζει καλύτερα σε ένα σκληρό στρώμα, λεπτό - μαλακό, για παράδειγμα, με ένα πληρωτικό λατέξ ή με ανεξάρτητα ελατήρια. Και οι ενήλικες μεσαίας δόμησης ήταν πιο τυχεροί - με το βάρος τους μπορείτε να κοιμηθείτε σε οποιοδήποτε στρώμα.

Εκτός από τη σωματική διάπλαση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία του "ύπνου". Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να κοιμούνται σε πολύ σκληρά στρώματα, επειδή ένα σκληρό στρώμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος ή τη σπονδυλική στήλη.

Πώς να επιλέξετε ένα παιδικό στρώμα; Για ένα παιδί, η εύρεση ενός καλού στρώματος είναι πολύ δυσκολότερη. Οι μαθητές, και οι δύο κατώτερες τάξεις και οι έφηβοι, συμβουλεύονται να κοιμούνται σε ένα σκληρό και χωρίς άνοιγμα στρώμα. Ένα στρώμα χωρίς άνοιγμα από συνθετικό αφρό είναι μια καλή εφαρμογή. Είναι σημαντικό για τα μικρά παιδιά να πάρουν ένα ανθεκτικό στρώμα - τελικά, όλα τα παιδιά αγαπούν να πηδούν πάνω τους. Τα μικρότερα χρειάζονται υγροσκοπικά στρώματα. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα στρώμα ινών καρύδας, με πάχος περίπου τριών έως επτά εκατοστών.

Πώς να επιλέξετε ένα στρώμα για ένα διπλό κρεβάτι; Για ένα ζευγάρι, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας, και ιδανικά με ανεξάρτητες πηγές. Αυτό είναι καλό, γιατί αν κάποιος ρίξει και γυρίσει τη νύχτα, ο άλλος κοιμάται και δεν αισθάνεται τίποτα. Αν προκύψει το ερώτημα, πώς να επιλέξετε ένα στρώμα για ένα διπλό κρεβάτι, τότε επιλέξτε ένα πολύ μικρό στρώμα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το μέγεθος έτσι ώστε το στρώμα να μην κολλάει σε καμία περίπτωση γύρω από τις άκρες.

Στρώμα για ένα μεγάλο κρεβάτι

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του στρώματος;

Με την επιλογή του μεγέθους των δυσκολιών δεν πρέπει να προκύψουν. Το στρώμα θα πρέπει να είναι είκοσι εκατοστά περισσότερο από την ανάπτυξη ενός "ύπνου" ατόμου. Το πλάτος του διπλού πρέπει να ξεκινά από εκατό ογδόντα εκατοστά, και το πλάτος του ενιαίου από 160 cm.

Για νεογέννητα

Ένα νεογέννητο παιδί χρειάζεται ένα λεπτό, άκαμπτο, φιλικό προς το περιβάλλον, υποαλλεργικό, ορθοπεδικό, αντιαγγειοποιητικό και αεριζόμενο στρώμα που προστατεύει το μικρό άτομο από μελλοντικά προβλήματα υγείας - δεν θα υπάρξει σκολίωση, οστεοχονδρόζη και άλλες "ασθένειες". Είναι σημαντικό ο ύπνος σε ένα νεογέννητο μωρό να είναι ήρεμος και ασφαλής.

Στρώμα για νεογέννητα

Επιλογή στρώματος για λόγους υγείας

Ένα στρώμα από φυσικό υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς αντενδείκνυνται σε άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. Εάν είστε "συγκλονισμένοι" από αυτή την ασθένεια, ακολουθήστε τις συμβουλές και πάρτε ένα στρώμα από συνθετικό υλικό.

Εάν έχετε σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη (οστεοχονδρόζη ή σκολίωση), επιλέξτε ακόμα μαλακά μοντέλα. Θα στηρίξουν τη χαμηλότερη πλάτη.

Αν έχετε προβλήματα στη θωρακική σπονδυλική στήλη - χρειάζεστε ένα στρώμα με μέτρια δυσκαμψία.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη σπονδυλική στήλη σας και να διορθώσετε τη στάση σας, καθώς και εάν πάσχετε από οστεοχονδρόζη, είναι προτιμότερο να πάρετε το σκληρότερο στρώμα.

Συσκευή στρώματος μωρού

Σχετικά με τον κατασκευαστή

Μπορείτε να αγοράσετε, καθώς και "ξένων", και σπιτιού στρώμα. Εάν χρειάζεστε μια φθηνότερη επιλογή, επιλέξτε ρωσικά στρώματα - είναι πολύ φθηνότερα από τους ξένους κατασκευαστές, και η ποιότητα των στρώματός μας είναι μέχρι την ισοτιμία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγόμενες θα διακρίνονται από καινοτομίες (εξάλλου οι επιστήμονες που εργάζονται σε κάθε είδους τεχνογνωσία έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια).

Ποιους να πάρετε - με ή χωρίς ελατήρια;

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ερώτηση, τι είδους στρώμα που πρέπει να πάρει, με ή χωρίς ελατήρια, και αν με ελατήρια, πώς να επιλέξετε ένα ελατήριο στρώμα;

Το κύριο πλεονέκτημα ενός στρώματος ελατηρίου είναι η χαμηλή του τιμή και οι καλές ορθοπεδικές ιδιότητες. Όλα τα μοντέλα ελατηρίων διαφέρουν σε διαφορετικά χαρακτηριστικά: σχήμα, τύπος ύφανσης, αριθμός στροφών και, στην πραγματικότητα, θέση των πηγών. Όλες αυτές οι ιδιότητες επηρεάζουν την άνεση του στρώματος στο σύνολό του.

Σήμερα, τα στρώματα με ελατήρια πέντε στροφών και συνεχή ύφανση είναι σε καλή ζήτηση. Τέτοια στρώματα μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην κατασκευή τέτοιων στρώσεων χρησιμοποιούνται ελατήρια με μεγάλη διάμετρο, τα οποία μειώνουν σημαντικά τις ορθοπεδικές ιδιότητες.

Αλλά για πολλούς φαίνονται προτιμότερες λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους.

Ακολουθήστε τις συμβουλές από αυτό το άρθρο για να επιλέξετε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας και "δροσερό" στρώμα!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)