Πώς να επιλέξετε μια μηχανή καφέ για να κάνετε νόστιμο και αρωματικό καφέ;

Οι λάτρεις του φυσικού καφέ αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν την καλύτερη μηχανή καφέ. Πολλά μοντέλα είναι τώρα εξοπλισμένα με μια προγραμματισμένη διαδικασία παρασκευής καφέ. Για να πάρετε ένα φλιτζάνι αρωματικό ποτό, απλά πατήστε ένα ή δύο κουμπιά. Ο σύγχρονος εξοπλισμός είναι πολυλειτουργικός. Έχει πολλές επιλογές. Με αυτό, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μεγάλο αριθμό ποτών καφέ.

Πρωτότυπη μηχανή καφέ σχεδιασμού

Αυτός ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα αναντικατάστατος σε μεγάλα ιδρύματα. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός σήμερα είναι σε θέση να προετοιμάσει έως και 120 φλιτζάνια καφέ σε μια ώρα και η διαδικασία μαγειρέματος δεν πρέπει να συνοδεύεται από επιβλέποντα.

Μηχανή καφέ

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει έναν μύλο καφέ ως μέρος του σχεδιασμού της. Βοηθάει στη σημαντική μείωση του χρόνου παρασκευής ποτού. Ο καφές έτοιμος προς κατανάλωση επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας μια συγκεκριμένη τεχνική προγράμματος.

Μηχανή καφέ

Πώς να επιλέξετε μια μηχανή καφέ για το σπίτι;

Αυτή η μονάδα είναι αρκετά οικονομική. Ας υποθέσουμε ότι για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι ισχυρό καφέ χρειάζεστε μόνο 6-7 γραμμάρια φασολιών. Οι εξοικονομήσεις είναι ιδιαίτερα αισθητές όταν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες καφέ. Τα αυτόματα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν μετρητή που λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των προετοιμασμένων κυπέλλων. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τη λογιστική διαδικασία.

Ανάλογα με το επίπεδο αυτοματοποίησης, οι σύγχρονες μηχανές καφέ ταξινομούνται στους ακόλουθους τύπους:

  • Αυτόματη.
  • Ημιαυτόματο.
  • Κάψουλα.
  • Εξωρευτική.

Το πιο κατάλληλο μοντέλο για επαγγελματίες είναι μια αυτόματη μηχανή καφέ. Κατά την παρασκευή ποτών με τέτοιο εξοπλισμό, η ανθρώπινη συμμετοχή είναι ελάχιστη. Αυτές οι μονάδες μπορούν να προσαρμοστούν τέλεια σε ένα ευρύ φάσμα ποτών.

Μηχανή καφέ καψακίου

Για οικιακή χρήση και μικρές καφετέριες χρησιμοποιούνται κυρίως ημιαυτόματα μοντέλα. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μονάδα, ο ίδιος ο barista εκτελεί ορισμένες ενέργειες, ανάλογα με το είδος του καφέ που απαιτείται. Για παράδειγμα, κάνει μια δόση ενός ποτού, εκτελεί λείανση κόκκων. Το δοσμένο στενό νερό θα πρέπει επίσης να εκτελεστεί με το χέρι.

Τα υπεραυτόματα μοντέλα διακρίνονται από την παρουσία ενός μεγάλου λειτουργικού συνόλου. Η μονάδα πραγματοποιεί ανεξάρτητα τη δόση του απαιτούμενου όγκου νερού, κόκκων, συνδέεται με την παροχή νερού. Τέτοιες μηχανές λειτουργούν ομαλά.

Οι μονάδες καρπού καταλαμβάνουν μια άξια θέση στην αγορά. Είναι λειτουργικά και εργονομικά. Ο καφές γίνεται στην ομάδα ζυθοποιίας. Ένα τμήμα των κόκκων τοποθετείται σε μια θήκη (κέρατο).

Μηχανή καφέ

Πώς να επιλέξετε μια μηχανή καφέ κάψουλα για το σπίτι;

Οι μηχανές καφέ καψακίου λειτουργούν με βάση κάψουλες, οι οποίες είναι κιβώτια κατασκευασμένα από πλαστικό. Τα κουτιά είναι καλά κλειστά με αλουμινόχαρτο. Υπάρχουν κόκκοι μέσα στις κάψουλες. Μετά την εκκίνηση της μονάδας, το κουτί έχει τρυπηθεί. Το νερό εισέρχεται στην κάψουλα υπό υψηλή πίεση.

Τα μοντέλα καψακίων των μηχανών είναι εύκολο να διατηρηθούν και δεν αφήνουν μόλυνση μετά την εργασία τους. Τέτοιες μονάδες θα είναι μια εξαιρετική λύση για οικιακή χρήση.

Για τη μαζική μαγειρική, αυτή η τεχνική δεν είναι κατάλληλη. Ο παρασκευασμένος καφές σε αυτό το μηχάνημα θα κοστίσει περισσότερο.

Μηχανή καφέ

Βασικές επιλογές εξοπλισμού

Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια λειτουργία δοσολογίας καφέ. Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να ρυθμίσετε την αντοχή του ποτού, ειδικά το άλεσμα, τη γεύση. Εάν η άλεση των σπόρων είναι υπερβολικά λεπτή, τότε το ποτό θα βγει με πικρή γεύση. Αν η άλεση είναι πολύ χοντρή, το ποτό μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο κορεσμένο. Οι επαγγελματικές μηχανές είναι εξοπλισμένες με αριθμητική περιγραφή της ποιότητας λείανσης. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός που υποδεικνύεται, τόσο λεπτότερη είναι η άλεση. Χάρη σε μια ειδική πλατφόρμα για θέρμανση, μπορείτε να φτιάξετε πραγματικά αρωματικό καφέ με αφρό.

Οι σύγχρονες μηχανές καφέ έχουν μια δημοφιλής επιλογή - κάνοντας καπουτσίνο. Τέτοιες μονάδες είναι εξοπλισμένες με μηχανή καπουτσίνο. Ρυθμίζει τη διαδικασία του κτυπήματος γάλακτος. Αυτό δεν απαιτεί την παρέμβαση ενός barista.

Όλες οι επαγγελματικές μονάδες έχουν καφεκοπτεία ως μέρος του σχεδιασμού τους. Οι μύλοι μπορούν να είναι δύο τύπων: χάλυβας και κεραμικό. Τα κεραμικά μοντέλα είναι σιωπηλά και δεν εκπέμπουν υπερβολικά δυνατούς ήχους. Κατά την προετοιμασία του ποτού, δεν εκτίθενται σε υπερβολική θερμότητα. Εάν εισέλθει ξένο αντικείμενο, το κεραμικό προϊόν μπορεί να υποστεί βλάβη. Οι χαλύβδινοι χάλυβες είναι πιο ανθεκτικοί σε μηχανικές βλάβες. Εάν πέσει μια πέτρα μέσα τους, τότε δεν θα σπάσει, αλλά απλά προσωρινά σταματήσει να εργάζεται.

Μηχανή καφέ

Βασικές απαιτήσεις για την τεχνολογία

Εάν αμφιβάλλετε ακόμα ποια μηχανή καφέ θα επιλέξετε, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον καφέ έχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Οι αξιόπιστες μονάδες πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις.

Απόδοση

Όταν επιλέγετε μια μονάδα, δώστε προσοχή στον αριθμό των φλυτζανιών που μπορεί να παρασκευαστεί ανά ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα θα πληρώσει για τον εαυτό της. Μην αγοράζετε μια υπερβολικά μεγάλη μονάδα αν γνωρίζετε ότι θα είναι αδρανής. Για παράδειγμα, εάν ένα καφέ έχει 30 θέσεις, τότε θα είναι αρκετό να αγοράσετε μια συσκευή που μπορεί να ετοιμάσει έως και 120 φλιτζάνια την ημέρα.

Μηχανή καφέ

Εύκολη λειτουργία

Είναι βολικό αν το μηχάνημα έχει τέτοιες αναντικατάστατες επιλογές όπως η ρύθμιση της ποσότητας καφέ, η έκχυση νερού κλπ.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού κρέμας

Ο μηχανισμός κρέμας μπορεί να ενσωματωθεί ή να αφαιρεθεί. Οι ενσωματωμένοι μηχανισμοί δεν είναι βολικοί για τα ιδρύματα, επειδή είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Το πλύσιμο ενός τέτοιου μηχανισμού γίνεται με τη χρήση ειδικών δισκίων. Μετά από έναν ορισμένο αριθμό καφέ, το μηχάνημα καθαρίζεται ανεξάρτητα.

Μηχανή καφέ

Η παρουσία ενός επιπλέον λέβητα

Στο λέβητα, το νερό θερμαίνεται στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Χωρίς αυτή τη συσκευή, δεν θα μπορείτε να νικήσετε το γάλα για να φτιάξετε καπουτσίνο. Κάθε τεχνική έχει τουλάχιστον ένα λέβητα. Η παρουσία ενός δεύτερου λέβητα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας παρασκευής ενός ποτού.

Λειτουργία ρύθμισης λείανσης

Με τη ρύθμιση του βαθμού λείανσης, μπορείτε να παρουσιάσετε τη γεύση και το άρωμα του ποτού με διαφορετικούς τρόπους. Διαφορετικοί βαθμοί λείανσης χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον τύπο ζυθοποιίας. Για παράδειγμα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε λεπτώς αλεσμένους κόκκους για να φτιάξετε εσπρέσο. Αν η άλεση είναι μεγαλύτερη, η γεύση θα είναι λιγότερο κορεσμένη.

Μηχανή καφέ

Η παρουσία μιας πλατφόρμας για φλιτζάνια για θέρμανση

Πολλοί τύποι καφέ συνήθως σερβίρονται μόνο σε ζεστά φλιτζάνια.

Η παρουσία μιας μηχανής καπουτσίνο

Αυτή η συσκευή θα παράγει αυτόματα ένα ποτό που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις του καφέ.

Μηχανή καφέ

Οι σύγχρονες μονάδες είναι σε θέση να λειτουργούν σε διάφορα είδη καφέ, οπότε δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πώς να επιλέξετε καφέ για μια μηχανή καφέ. Μπορεί να αλεσθεί, σε κόκκους, σε κάψουλες. Οι κάψουλες θεωρούνται οι πιο ακριβές. Χρησιμοποιούνται συνήθως για το μαγείρεμα στο σπίτι. Οι κάψουλες που εκδίδονται για ορισμένους κατασκευαστές μηχανών ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για άλλους.

Οι επαγγελματικές μονάδες έχουν ελκυστική εμφάνιση. Μπορούν να ταιριάζουν τέλεια τόσο στους κλασικούς όσο και στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι μικρού μεγέθους.

Για ένα καφέ, είναι καλύτερα να επιλέξετε αυτόματα μοντέλα. Για οικιακή χρήση και γραφείο, τα μοντέλα κάψουλας και ημιαυτόματο είναι τέλεια.

Μηχανή καφέ

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των μηχανών καφέ στην καθημερινή ζωή

Μια σύγχρονη μηχανή καφέ είναι μια εξελιγμένη συσκευή. Σε αυτό, όλες οι επιλογές είναι αυτοματοποιημένες. Προκειμένου να παραμείνει αυτός ο εξοπλισμός όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να τηρούνται ορισμένες λειτουργικές απαιτήσεις.

Μην βάζετε τίποτα στον μύλο καφέ εκτός από τους κόκκους καφέ. Διαφορετικά, μπορεί να αποτύχει. Είναι επίσης ανεπιθύμητο να χρησιμοποιηθούν γευστικοί κόκκοι, καθώς η πλάκα μπορεί να σχηματιστεί στους μύλους με την πάροδο του χρόνου.

Μηχανή καφέ

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικά διαμερίσματα για αλεσμένο καφέ. Χρησιμοποιώντας τα μπορείτε να κάνετε το μενού του καφέ πιο διαφορετικό.

Για την κανονική λειτουργία της μονάδας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά τον βαθμό άλεσης. Εάν η άλεση είναι πολύ χοντρή, ο καφές θα αποδειχθεί πολύ όξινος. Εάν η άλεση είναι πολύ λεπτή, ο καφές μπορεί να είναι ελαφρώς πικρός. Εάν οι κόκκοι αλεσθούν χονδροειδώς, τότε το νερό θα περάσει υπερβολικά γρήγορα, όχι κατώτερο από το να αντιδράσει με σκόνη καφέ. Η λεία λείανση μπορεί να προκαλέσει την απόφραξη της διαδρομής του καφέ.

Σούπερ μηχανή καφέ

Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά την επιλογή του νερού που χύνεται στη δεξαμενή. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά άκαμπτο, καθώς συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας του καφέ. Το σκληρό νερό συμβάλλει στον σχηματισμό της κλίμακας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εξοπλισμό. Οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν αποσκληρυντές νερού ως μέρος του σχεδιασμού τους. Για τον καφέ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό. Μερικές φορές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό, καθώς είναι το λιγότερο σκληρό. Ωστόσο, το βραστό νερό μετά από θερμική επεξεργασία χάνει τη γεύση του.

Μηχανή καφέ

Η στάθμη του νερού στη δεξαμενή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Δεν πρέπει να αποτελεί ελάχιστο σημείο. Αν υπάρχει λίγο νερό, το θερμαντικό στοιχείο θα υπερθερμανθεί. Οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν ένα ηχητικό σήμα συναγερμού, το οποίο σας προειδοποιεί για την ανάγκη αύξησης της στάθμης του νερού.

Χαρακτηριστικά της εξυπηρέτησης της μηχανής καφέ

Μετά τον κύκλο εκχύλισης απαιτούνται διαδικασίες καθαρισμού. Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικά δισκία, τα οποία, μετά από ένα ορισμένο αριθμό μεθυσμένων μπολ, πραγματοποιούν αυτοκαθαρισμό. Το δοχείο χρειάζεται τακτικό καθαρισμό.

Η καρδιά της τεχνολογίας είναι ο μηχανισμός βρασμού. Κατά την παρατεταμένη λειτουργία, τα λάδια καφέ συσσωρεύονται στους τοίχους αυτού του μηχανισμού με την πάροδο του χρόνου. Εάν υπάρχει μεγάλο μέρος αυτού του πετρελαίου, τότε το ποτό γίνεται πικρό. Συνιστάται ο μηχανισμός βρασμού να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες. Ο μηχανισμός κινηματογράφησης πλένεται υπό ρεύμα νερού.

Μηχανή καφέ

Μετά από κάθε χρήση, η μηχανή καπουτσίνο πρέπει επίσης να ξεπλυθεί. Το αποξηραμένο γάλα στους σωλήνες προκαλεί διαταραχή της διεργασίας αφρισμού.

Το υδραυλικό σύστημα της μονάδας πρέπει επίσης να απορριφθεί, ακόμη και αν λειτουργεί με φιλτραρισμένο νερό. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά υγρά και δισκία.

Πολλά μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματες λειτουργίες καθαρισμού. Είναι πολύ βολικό. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε το πρόγραμμα και να το γεμίσετε με νερό. Τηρώντας αυτούς τους γενικούς κανόνες λειτουργίας, μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.Κάθε συσκευή διακρίνεται από την παρουσία των δικών της χαρακτηριστικών, τα οποία πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά πριν από τη λειτουργία.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)