Πώς να βάλει λινέλαιο: μερικές απλές συμβουλές

Η επισκευή είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί όχι μόνο μεγάλο κόστος ενέργειας και οικονομικές επενδύσεις αλλά και άριστη γνώση στη διαδικασία και στα δομικά υλικά. Αν μιλάμε για δάπεδα, η ποικιλία που παρουσιάζεται στα καταστήματα σήμερα είναι απλά κολοσσιαία. Δεν θα εξετάσουμε όλες τις επενδύσεις δαπέδου, θα σταθούμε λεπτομερώς μόνο στο λινέλαιο, το οποίο για πολλά χρόνια παραμένει η επιλογή εκατομμυρίων.

Σαλόνι στο πάτωμα

Γιατί το λινέλαιο παραμένει ο ηγέτης στις πωλήσεις;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του linoleum έναντι άλλων επιχρισμάτων:

 • το κόστος είναι αισθητά χαμηλότερο από αυτό των άλλων επενδύσεων δαπέδων.
 • η τοποθέτηση αυτής της επίστρωσης διαρκεί ασύγκριτα λιγότερο χρόνο.
 • ποικιλία από παλέτα χρωμάτων και υφή.
 • το λινέλαιο αποσυναρμολόγησης απαιτεί επίσης ελάχιστο χρόνο.

Έτσι, δεδομένου ότι τα πλεονεκτήματα αυτής της επίστρωσης είναι αναμφισβήτητα, το λινέλαιο αποκτάται παντού.

Έγχρωμο λινέλαιο στο εσωτερικό

Ποιο λινέλαιο πρέπει να επιλέξετε;

Πριν τοποθετήσετε το λινέλαιο με τα χέρια σας, συνιστούμε να αποφασίσετε για την επιλογή του υλικού. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σύνθεση, η βάση, η επικάλυψη, ο βαθμός αντοχής και άλλοι δείκτες. Με βάση αυτό, μπορούμε να διακρίνουμε μερικά από τα πιο διάσημα είδη του λινέλαιο.

Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση

Πολυβινυλοχλωρίδιο λινέλαιο

Η σύνθεση αυτού του δαπέδου περιλαμβάνει διάφορα πρόσθετα, λόγω των οποίων το λινέλαιο γίνεται πιο ελαστικό και ανθεκτικό. Το παράγουν με διαφορετικές βάσεις: ύφασμα, μη υφασμένο, αφρώδες. Στην πώληση υπάρχουν κυλίνδρους μονής στρώσης και πολλών στρώσεων. Η βάση και διάφορα στρώματα συμβάλλουν στην αύξηση της θερμομόνωσης και της ηχομόνωσης.

Λινοτάπητες με γεωμετρικά σχέδια

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού: γρήγορο στυλ, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αντιστατική και αντοχή στην υγρασία.

Μειονεκτήματα αυτού του υλικού: εξαιρετικά ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες, τα αποτελέσματα του λίπους, των αλκαλίων και των διαλυτών.

Καουτσούκ λινοτάπητα ή relin

Αυτό το υλικό βασίζεται σε συνθετικό καουτσούκ. Relin είναι δύο στρώσεων και μονής στρώσης. Αυτό το δάπεδο χρησιμοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Πλεονεκτήματα αυτού του υλικού: πολύ εύκαμπτο και ανθεκτικό, σταθερό σε λειτουργία, ανθεκτικό και με επιτυχία συνδυασμένο με διάφορα υποστρώματα, διατηρεί τέλεια τη θερμότητα.

Μειονεκτήματα: χαμηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον, που υπόκειται σε γρήγορη φωτιά και δεν είναι ανθεκτική στους διαλύτες.

Το συνδυασμένο δάπεδο από λινέλαιο και laminate στο εσωτερικό

Λινοτάπητα κολλοξυλίνης ή νιτροκυτταρίνη

Αυτός ο τύπος λινοτάπητα βασίζεται σε κολλοξιλίνη σε συνδυασμό με διάφορους σταθεροποιητές, πληρωτικά και χρωστικές ουσίες.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού: ευελιξία και αντοχή στην υγρασία.

Μειονεκτήματα: υψηλό επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας, κίνδυνος πυρκαγιάς, επιρρεπής σε διαλύτες, αλκάλια, οξέα. Η τοποθέτηση αυτού του υλικού απαιτεί μια ποιοτικά προετοιμασμένη βάση.

Λινοτάπητα για το σπίτι

Γλυπτικό λινέλαιο ή αλκυδικό

Αυτός ο τύπος λινέλαιο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον από όλα τα παραπάνω. Η βάση αυτού του υλικού είναι η αλκυδική ρητίνη σε συνδυασμό με τα πληρωτικά.

Πλεονεκτήματα: μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και ποικιλία σχεδίων, καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Μειονεκτήματα: υπόκεινται σε αλλαγές θερμοκρασίας.

Αφού κάνετε μια επιλογή, μπορείτε να πάτε στο επόμενο βήμα και να μάθετε αν μπορεί να τοποθετηθεί το λινέλαιο αμέσως την ημέρα της αγοράς.

Λινοτάπητα στο σαλόνι

Τοποθέτηση λινέλαιο

Αφού κάνετε μια αγορά, μην βιαστείτε να αρχίσετε να το βάζετε αμέσως.

Το υλικό πρέπει να περάσει μια ημέρα στην ανεπτυγμένη μορφή, αυτό είναι απαραίτητο, έτσι ώστε το λινέλαιο να έχει τη μορφή ενός δωματίου και να συνηθίσει σε θερμοκρασία δωματίου - όλα αυτά εγγυώνται ευκολότερη εγκατάσταση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι σε αυτή την περίπτωση η βέλτιστη θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 18 ° C, η υγρασία αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 65%. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας θα επηρεάσουν δυσμενώς τα φυσικά χαρακτηριστικά του υλικού.

Εγκατάσταση λινοτάπητας σε κόλλα

Τώρα για το πώς να θέσει λινέλαιο. Πρώτα πρέπει να κόψετε το υλικό με ένα ειδικό μαχαίρι με εναλλάξιμες λεπίδες. Μέχρι σήμερα, είναι γνωστές 2 μέθοδοι με τις οποίες είναι δυνατόν να τοποθετηθεί λινέλαιο στο πάτωμα: χρησιμοποιώντας κόλλα και χωρίς αυτό.

Λινοτάπητα στην κουζίνα

Χρησιμοποιώντας κόλλα

Αυτή η μέθοδος απαιτεί να έχετε κόλλα και μαστίχα. Η ίδια η διαδικασία διεξάγεται ως εξής:

 • απλώνοντας το υλικό γύρω από το δωμάτιο, αφαιρέστε την περίσσεια με ένα μαχαίρι.
 • κάμψη μία από τις πλευρές, εφαρμόστε κόλλα σε άφθονο?
 • Προσαρμόστε προσεκτικά το λινέλαιο, πιέζοντας το προσεκτικά προς το πάτωμα.
 • Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μέρος.
 • εάν υπάρχει μια άρθρωση, συνιστάται η χρήση συγκολλητικής ταινίας διπλής όψεως, η οποία θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το μήκος της άρθρωσης, μετά την οποία θα κολλώνουμε προσεκτικά τα δύο μισά, πιέζοντάς τα όσο το δυνατόν πιο σφιχτά.
 • μετά την ολοκλήρωση, είναι απαραίτητο να κολλήσετε όλες τις υπάρχουσες ραφές και αφήστε το λινέλαιο να στεγνώσει για μερικές ημέρες, μετά από το οποίο η νέα επίστρωση θα είναι έτοιμη για χρήση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο αναβολέας μπορεί να είναι καλύτερο εάν η βάση είναι προ-κορεσμένη με ένα αστάρι. Μια μικρή σπάτουλα χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της κόλλας, μια μεγάλη σπάτουλα είναι απαραίτητη για την λεία επιφάνεια. Η διαδικασία αρχίζει, κατά κανόνα, από μια γωνία απέναντι από την είσοδο.

Λινοτάπητα πλακιδίων

Χωρίς κόλλα

Αυτή η μέθοδος είναι καλή στην περίπτωση που δεν σχεδιάζονται μεγάλα φορτία επί της επικάλυψης και υπό τον όρο ότι ο καμβάς του επιλεγμένου λινέλλου ταιριάζει ιδανικά στην καλυμμένη επιφάνεια ή είναι ελαφρώς μεγαλύτερος.

Προσανατολιστικό στιλ λινέλαιο

Η άμεση εγκατάσταση είναι η εξής:

 • είναι απαραίτητο να κόψετε τον καμβά έτσι ώστε ο γύρος στους τοίχους να μην είναι μικρότερος από 5 cm.
 • χρησιμοποιώντας την ταινία διπλής όψης σημειώστε την περίμετρο του δωματίου, βάλτε τον καμβά στην κορυφή?
 • προκειμένου να εξομαλυνθεί ο καμβάς, είναι απαραίτητο να μετακινηθεί από το κέντρο στους τοίχους, επιπλέον, πρέπει να γίνουν κοψίματα στις γωνίες για στενή σύνδεση με τους τοίχους.
 • αφού ήταν δυνατόν να εξομαλύνετε προσεκτικά τον καμβά, θα πρέπει να κόψετε την άκρη του linoleum στην προετοιμασμένη ταινία.
 • η σύνδεση στερέωσης γίνεται με τη βοήθεια ενός πλίνθου, το οποίο πρέπει να εφαρμόζει άνετα στον τοίχο.

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδος είναι προτιμότερη για εσάς, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε για τις αποχρώσεις που μπορεί να εξαρτώνται από τη βάση.

Λινοτάπητα με σχέδιο

Πώς να τοποθετήσετε λινέλαιο σε ξύλινο πάτωμα;

Η τοποθέτηση λινέλαιο σε ένα ξύλινο πάτωμα δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται μόνο να ισοπεδώσετε το δάπεδο, εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τα παλιά σανίδες με καινούργια. Και τώρα περισσότερο για την ίδια τη διαδικασία:

 • διεξάγει μια λεπτομερή επιθεώρηση του ξύλινου δαπέδου: κάθε πάτωμα πρέπει να ταιριάζει άνετα με το άλλο, αποκλίσεις και ανωμαλίες αποκλείονται, όταν εντοπίζονται, απαιτούνται προκαταρκτικές εργασίες για την αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου.
 • εάν υπάρχουν ρωγμές μεταξύ των παλαιών σανίδων δαπέδου, ενώ το πάτωμα δεν σκίζει και δεν πέφτει, τότε αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα στόκο για να εξαλείψετε τις ρωγμές.
 • Για να δημιουργήσετε ένα τέλεια επίπεδο δάπεδο, μερικές φορές χρησιμοποιήστε πρόσθετα υλικά που δημιουργούν το δάπεδο. Για να γίνει αυτό, το ξύλινο δάπεδο είναι καλυμμένο με φύλλα από κόντρα πλακέ ή ινοσανίδες, τα οποία είναι προσεκτικά προσαρτημένα σε ξύλινες σανίδες με βίδες σε απόσταση 40 cm.

Λινοτάπητα στο υπνοδωμάτιο

Πώς να τοποθετήσετε λινέλαιο σε συγκεκριμένο δάπεδο;

Η τοποθέτηση σε σκυρόδεμα είναι πολύ πιο εύκολη από ότι σε ξύλινα δάπεδα.Το πιο σημαντικό είναι ότι η επιφάνεια του δαπέδου είναι απολύτως επίπεδη και στεγνή. Η διαδικασία τοποθέτησης έχει ως εξής:

 • προκαταρκτικά συνιστάται να αφαιρεθεί εντελώς η παλιά επίστρωση.
 • είναι απαραίτητο να επιθεωρηθεί η επιφάνεια του σκυροδέματος, αν διαπιστωθεί ανομοιογένεια, τότε συνιστάται η χρήση επιχρισμάτων για την πλήρη στάθμη των δαπέδων.
 • αν οι παρατυπίες είναι σημαντικές, τότε αντικαταστήστε τους παλιούς συζεύκτες με νέους.
 • lay linoleum με κόλλα ή glueless?
 • Συνιστάται η τοποθέτηση ενός υποστρώματος κάτω από το λινοτάπημα για πρόσθετη θερμομόνωση.

Τώρα γνωρίζετε ποιο λινέλαιο είναι καλύτερο να βάλει στην κουζίνα με τσιμεντένιο δάπεδο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, επειδή η επιλογή του υλικού εξαρτάται πολύ από τα φορτία και τη συχνότητα λειτουργίας. Το λινέλαιο στην κουζίνα πρέπει να είναι ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Σύνδεση με λινέλαιο

Πριν από την τοποθέτηση λινέλαιο σε ένα ζεστό δάπεδο, πρέπει να ξέρετε ότι κατά τη θέρμανση μερικοί τύποι λινέλαιο μπορεί να εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, και ορισμένες μπορεί να μην είναι ανθεκτικές σε ακραίες θερμοκρασίες, γι 'αυτό θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το λινέλαιο για ένα θερμό πάτωμα.

Τοποθέτηση λινέλαιο

Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση λινοτάπητα δεν παίρνει πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες στιγμές, συνιστούμε να προετοιμαστεί προσεκτικά για την επισκευή. Έχοντας διευκρινίσει όλες τις αποχρώσεις, μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια στην εργασία.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)