Πώς να βάλει λινέλαιο σε συγκεκριμένο δάπεδο: οι κύριες δυσκολίες

Η δημοτικότητα του λινέλαιο βασίζεται σε προσιτή τιμή και ευκολία εγκατάστασης. Μπορείτε να το βάζετε μόνοι σας χωρίς τη συμμετοχή εξειδικευμένων ειδικών. Το θεμέλιο μπορεί να είναι οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, αλλά συνήθως χρησιμοποιεί μια τσιμεντοκονία. Αυτός ο τύπος σκληρού δαπέδου χρησιμοποιείται στην κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, κτιρίων γραφείων, δημόσιων ιδρυμάτων και εμπορικών κέντρων. Σε κάθε περίπτωση, επιλέγεται διαφορετικός τύπος δαπέδου, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το λινέλαιο τοποθετείται σε συγκεκριμένο δάπεδο σύμφωνα με ομοιόμορφους κανόνες. Στο διαμέρισμα μπορείτε να βάζετε οικιακά και ημι-εμπορικά δάπεδα, σε δημόσια κτίρια με μεγάλο αριθμό επισκεπτών - μόνο εμπορικό λινέλαιο.

Τοποθετώντας λινέλαιο στο πάτωμα του εξοχικού σπιτιού

Προετοιμασία του ιδρύματος

Η προετοιμασία του δαπέδου για το λινέλαιο αρχίζει με τον καθαρισμό του από τα συντρίμμια και την ανάλυση της κατάστασης της επιφάνειας. Είναι σημαντικό να μην έχουν διαφορές ύψους: λακκούβες, προεξοχές, βαθιές ρωγμές. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε λινέλαιο σε ένα ανώμαλο πάτωμα - αυτό θα οδηγήσει σε πρόωρη φθορά. Τα βάθη του σκυροδέματος πάχους 1-2 mm ανά γραμμικό μέτρο θεωρούνται ασήμαντα, σφραγίζονται με στόκ. Οι μικρές προεξοχές αφαιρούνται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Εάν οι διαφορές είναι πιο σημαντικές, τότε αξίζει να οριζοντίσετε τη βάση με τη βοήθεια μιγμάτων χύδην. Αυτό μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, καθώς οι συνθέσεις δεν διαφέρουν ως προς την πολυπλοκότητα της εργασίας.

Τοποθέτηση λινέλαιο

Τοποθετώντας λινέλαιο στο μπάνιο

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των μεγάλων ορόφων:

 • η δυνατότητα επιλογής ενός μείγματος για τη χύτευση βερνίκι βέλτιστο πάχος?
 • δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επαγγελματικά εργαλεία και εξοπλισμό.
 • βραχυπρόθεσμες συνθήκες σκλήρυνσης και ξήρανσης.
 • ιδανική ποιότητα της τελικής επιφάνειας.
 • υψηλής αντοχής χαρακτηριστικά.

Το δάπεδο εφαρμόζεται μετά την ξήρανση και την αντοχή του σφραγίσματος.

Τοποθέτηση λινοτάπητες κάτω από ένα δέντρο σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Η επιλογή της τεχνολογίας για τον καθορισμό λινοτάπητα

Τοποθετήστε λινέλαιο σε τσιμεντένιο δάπεδο με κανονική υγρασία και θερμοκρασία όχι κάτω από + 18 ° C. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, οι κύλινδροι ξεδιπλώνονται και αφήνονται να ξαπλώσουν στο πάτωμα για ισοπέδωση.

Πώς να το λινέλαιο; Εάν δεν υπάρχουν ραφές σύνδεσης, τότε η θέση του καμβά μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο θα πρέπει να ενώσετε κομμάτια, στην περίπτωση αυτή, η ραφή θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση του φωτός που προκαλείται από τα παράθυρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ευθυγράμμισης, αρχίζουν να κόβουν, αυτό το στάδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εγκαταστάσεις σύνθετης διάταξης. Απαιτείται προ-κλαδέματος, στην οποία έχουν απομείνει τουλάχιστον 10 cm από κάθε πλευρά του καμβά. Πραγματοποιήστε εκ των προτέρων την προσαρμογή της εικόνας, εάν σχεδιάζετε να συνδέσετε τα έργα ζωγραφικής. Για να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες, θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι από λινέλαιο και ένα μέτρο ταινιών, και για τη συγκόλληση χρειάζεστε μια βούρτσα, κόλλα ή μαστίχα.

Τοποθέτηση λινέλαιο σε πάτωμα από κόντρα πλακέ

Υπάρχουν αρκετές τεχνολογίες που περιγράφουν πώς να τοποθετήσετε λινέλαιο σε δάπεδο από σκυρόδεμα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • χωρίς στερέωση στη βάση.
 • εγκατάσταση με ταινία διπλής όψης.
 • στυλ με μαστίχα
 • κόλληση με ειδική κόλλα.

Η απλούστερη τεχνολογία είναι η τοποθέτηση του δαπέδου χωρίς στερέωση με ειδικές ενώσεις.Χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική σε ακραίες περιπτώσεις και μόνο σε εκείνους τους χώρους όπου το ελάχιστο φορτίο στο λινέλαιο. Στους διαδρόμους, τα καθιστικά και στην κουζίνα με τέτοια τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες, πράγμα που θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία και γρήγορη αποτυχία της επικάλυψης.

Η διπλής όψης ταινία συνιστάται για την στερέωση του linoleum σε μικρούς χώρους. Η χρήση αυτού του υλικού ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ρυτίδωσης και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του λινέλαιο. Οι πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες τοποθετούνται σε κόλλα ή μαστίχα. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια με υψηλή κίνηση.

Συγκόλληση λινέλαιο σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Τι να επιλέξετε: κόλλα ή μαστίχα;

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν σκεφτεί πώς να τοποθετήσουν λινέλαιο σε δάπεδο από σκυρόδεμα αποτελεσματικά και αξιόπιστα θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ κόλλας και μαστίχας. Αυτές οι συνθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για μερική στερέωση όσο και για πλήρη πρόσφυση του καλύμματος δαπέδου στη βάση. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της μαστίχας είναι η υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση, καθώς αυτά τα συγκολλητικά είναι κατασκευασμένα με βάση άσφαλτο, συνθετικό καουτσούκ ή ρητίνες. Συνιστάται να τοποθετούν ένα μονοστρωματικό λινέλαιο χωρίς βάση, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε διαδρόμους, μπάνια, μπάνια, δημόσια κτίρια. Μεταξύ των ελλείψεων τους είναι η χαμηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μαστίχα με βάση την άσφαλτο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η χαμηλή κατανάλωση μαστίχας, καθώς για να κολλήσει το λινέλαιο είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν μόνο 0,4 mm της σύνθεσης.

Ισορροπία του δαπέδου κάτω από το λινέλαιο

Κόλλα για την επίστρωση απαιτείται 1,5-2 φορές περισσότερο, αλλά έχει τα πλεονεκτήματά της. Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων:

 • ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για δάπεδα διαφόρων τύπων?
 • υψηλή φιλικότητα προς το περιβάλλον των υδατοδιαλυτών συνθέσεων.
 • ελκυστικό κόστος.
 • απλότητα στην εργασία.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τύποι λινοτάπητες παρέχονται σε θερμική μονωτική βάση, θα είναι δύσκολο να γίνει χωρίς τη χρήση κόλλας.

Τοποθετώντας λινέλαιο στο πάτωμα του τσιμέντου στην κουζίνα

Διευθέτηση διπλής όψης

Όταν κάνετε την εργασία συχνά, τίθεται το ερώτημα πώς να τοποθετήσετε το λινέλαιο σε τσιμεντένιο πάτωμα χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται για τη μερική τοποθέτηση του καλύμματος δαπέδου. Μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η προστατευτική ταινία από τη μια πλευρά της αυτοκόλλητης ταινίας και να κολληθεί γύρω από την περίμετρο. Αν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, τότε είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε κολλητική ταινία στο κέντρο και στα πιο φορτωμένα μέρη. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο της εργασίας, το λινέλαιο πρέπει να εξαπλωθεί, η τοποθέτηση αρχίζει από το κέντρο στις άκρες του καμβά. Κατ 'αρχάς, η μία πλευρά τοποθετείται, στη συνέχεια το δεύτερο μισό. Η ισοπέδωση γίνεται από το κέντρο - είναι σημαντικό να κάνετε τα πάντα προσεκτικά, χωρίς να λείπουν μεγάλα τμήματα κολλητικής ταινίας.

Τοποθέτηση λινοτάπητες κάτω από ένα κεραμίδι σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Τοποθέτηση λινέλαιο σε μια άρθρωση σε ένα δάπεδο από σκυρόδεμα

Τοποθέτηση σε μαστίχα ή κόλλα

Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής - πώς να κολλήσετε το λινέλαιο στο πάτωμα του σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για εργασία. Η τεχνολογία της εργασίας είναι η ίδια, επομένως, χρειάζεται ο ίδιος τύπος εξοπλισμού που μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά. Ανάλογα με τη συνεκτικότητα της συγκολλητικής σύνθεσης, επιλέγεται είτε ένας κύλινδρος είτε ένας οδοντωτός σπάγγος. Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, αφού οι προπαρασκευαστικές εργασίες λινέλαιο εξαπλωθεί και ισοπέδωσε. Εάν χρησιμοποιείται ένα πάνελ, τότε το μισό είναι τυλιγμένο και εφαρμόζεται κόλλα στη βάση. Το λινέλαιο απλώνεται στη σύνθεση και τοποθετείται από το κέντρο, μετά το οποίο το δεύτερο μισό είναι τοποθετημένο και η εργασία επαναλαμβάνεται.

Τοποθέτηση λινέλαιο σε τσιμεντένιο πάτωμα σε διαμέρισμα

Περισσότερες ερωτήσεις από τον αρχηγό του σπιτιού δημιουργούνται από το πώς να τοποθετήσετε λινέλαιο σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα εάν είναι απαραίτητο να ενωθούν δύο καμβάδες. Για να γίνει αυτό, βάλτε τα με μια μικρή επικάλυψη και κόψτε και τα δύο κομμάτια με ένα μαχαίρι. Μετά από αυτό, δύο καμβάδες μπορούν να συνδεθούν τέλεια. Ο σύνδεσμος πρέπει να κολληθεί χρησιμοποιώντας μια ειδική άκρη για συγκόλληση ραφών. Πριν από αυτό, η ταινία κατασκευής εφαρμόζεται στις άκρες του λινελαίου, έτσι ώστε να μην γκρεμίζεται το δάπεδο με κόλλα.Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, αφαιρείται η κολλητική ταινία και παραμένει μια πρακτικά αόρατη ραφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή συγκόλλησης για θερμή συγκόλληση του linoleum για την ένωση, αλλά στο οικιακό δάπεδο, η ραφή από αυτό θα είναι έντονη. Αυτός ο εξοπλισμός συνιστάται για την τοποθέτηση εμπορικού λινέλαιο.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του linoleum στο τσιμεντένιο δάπεδο, κόβεται γύρω από την περίμετρο. Συνιστάται να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ του υλικού και του τοίχου, το οποίο είναι απαραίτητο για να αντισταθμίσετε τη θερμική διαστολή. Είναι καλυμμένο με μια σανίδα, η οποία είναι στερεωμένη στον τοίχο.

Εγκατάσταση λινέλαιο σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Υπόστρωμα λινοτάπητες σε πάτωμα σκυροδέματος

Κατά την τοποθέτηση τέτοιων δημοφιλών υλικών όπως laminate και παρκέ, όλοι οι κατασκευαστές συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα υπόστρωμα. Εμφανίζεται το ερώτημα - πώς να τοποθετήσετε το λινέλαιο σε ένα τσιμεντένιο δάπεδο - με ή χωρίς υπόστρωμα; Το δάπεδο με ρολό είναι διαθέσιμο με θερμομονωτική βάση, η οποία λειτουργεί ως υπόστρωμα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το πάτωμα φαίνεται κρύο και το δάπεδο είναι σκληρό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επένδυση από φελλό. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε δάπεδο σκυροδέματος, χρησιμοποιούνται συγκολλητικές συνθέσεις που συνιστώνται από τον κατασκευαστή. Δεν συνιστάται η χρήση μοριοσανίδων ή ινοσανίδων ως υπόστρωμα, οι πλάκες αυτές μπορούν να διογκωθούν σε υψηλή υγρασία, πράγμα που θα οδηγήσει σε παραμόρφωση του λινέλαιο.

Τοποθέτηση λινοτάπητα σε δάπεδο από σκυρόδεμα με υπόστρωμα

Για να καταλάβετε την ερώτηση: πώς να τοποθετήσετε σωστά το λινέλαιο σε ένα συγκεκριμένο πάτωμα δεν είναι δύσκολο, όλη η εργασία μπορεί να γίνει ποιοτικά με τα χέρια σας χωρίς τη συμμετοχή εξειδικευμένων ειδικών. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά το δάπεδο και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του - τη συγκολλητική σύνθεση. Συνιστάται η αγορά κόλλας και λινέλαιο από έναν προμηθευτή που πωλεί αυτά τα πρόσθετα υλικά που συνιστά ο κατασκευαστής του δαπέδου. Απαιτείται να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες - πώς να κολλήσετε το λινέλαιο, ξεκινώντας από την προετοιμασία της βάσης και τελειώνοντας με το σχηματισμό αρμών διαστολής.

Τοποθέτηση λινέλαιο σε δάπεδο από σκυρόδεμα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα πώς να τοποθετήσετε λινέλαιο σε μεγάλους χώρους. Θα χρειαστεί συνεχής εφαρμογή της συγκολλητικής σύνθεσης και της σύνδεσης των χρωμάτων, το μέγεθος των αρμών με κρύα συγκόλληση. Για αυτές τις λειτουργίες απαιτείται η εμπειρία ή μια διεξοδικότερη μελέτη των τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν για την καλής πρόσδεσης του linoleum. Εάν υπάρχει αμφιβολία και μεγάλη επιθυμία να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, συνιστάται να επιλέξετε λινέλαιο χωρίς στυλ για τοποθέτηση. Μπορούν να μάθουν οι αρθρώσεις στα κομμάτια του δαπέδου που έχουν απομείνει μετά το κόψιμο. Μια μικρή πρακτική θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε λινέλαιο σε τσιμεντένιο πάτωμα στο σπίτι, στο διαμέρισμα ή στο γραφείο σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)