Πώς να δημιουργήσετε άνεση σε σπίτι ή διαμέρισμα: δημιουργήστε άνεση και ζεστασιά στο σπίτι

Αληθινή στη φύση του, ένας άνθρωπος πάντα προσπάθησε να απαντήσει στην ερώτηση - πώς να δημιουργήσει άνεση στο σπίτι. Και έκανε προσπάθειες να το κάνει με τα χέρια του, για να μεγιστοποιήσει την ανάπαυση μεταξύ του χρόνου εργασίας. Οι αιώνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, αλλά η επιθυμία να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας στο σπίτι παραμένει. Τώρα μιλούν και γράφουν πολλά για αυτό το θέμα.

Καλό φωτεινό διαμέρισμα

Σήμερα όμως, για να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι, υπάρχουν ευκαιρίες και εμπειρία που αποκτήθηκε, είτε είναι άνεση:

 • στο διαμέρισμα στο σύνολό του.
 • σε ξεχωριστό δωμάτιο.
 • στο καθιστικό.
 • στο εξοχικό σπίτι.

ή σε ένα κτίριο που είναι σε ζήτηση για καθημερινή ζωή και ξεκούραση, όπως:

 • στο μπάνιο?
 • στην κουζίνα?
 • και ακόμη και στο μπαλκόνι.

Τα χαριτωμένα μικρά πράγματα που δημιουργούν μια αίσθηση της ειρήνης στο εσωτερικό είναι σε ζήτηση τόσο στο δικό τους διαμέρισμα όσο και σε ένα μισθωμένο. Μετά από όλα, οι ώρες της ειρήνης και της χαλάρωσης πρέπει να διεξάγονται έγκαιρα, ακόμη και στον μικρότερο προσωπικό χώρο. Η αυτο-οργανωμένη ευχάριστη άνεση εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματική είναι η δουλειά ενός ατόμου.

Καθημερινό σαλόνι σε ιδιωτικό σπίτι

Η θερμότητα, ο φωτισμός και τα σωστά χρώματα αποτελούν τη βάση για άνεση.

Εδώ είναι μερικοί απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να εγκαταστήσετε μόνιμα στο εσωτερικό σας ένα συναίσθημα απόλυτης άνεσης και την επιθυμητή ζεστασιά από πολύ καιρό.

Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι επικρατούν σκιά ζεστασιάς και ηρεμίας στο σαλόνι του διαμερίσματός σας. Εστίαση στις εικόνες που δημιουργούν μια τέτοια ατμόσφαιρα:

 • στο μπάνιο μπορεί να είναι ελαφρύς φωτισμός, δίνοντας μια αίσθηση χαλάρωσης.
 • στο καθιστικό είναι ωραίο να εγκαταστήσετε ένα φυσικό ή τεχνητό τζάκι.
 • η ίδια τεχνική είναι καλή σε μια εξοχική εξοχική κατοικία, και εδώ υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να γίνει ένα τζάκι σε είδος από, ας πούμε, σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα?
 • στο μπαλκόνι, η παρουσία θερμότητας θα εκτελέσει ουδέτερες αποχρώσεις και σίγαση τόνων?
 • μια εξαιρετική εγχώρια επίδραση στην κουζίνα θα γίνει με εικόνες που απεικονίζουν νεκρές φύσεις με λουλούδια ή φαγητό, απλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, ενεργώντας με βάση την αρχή της μετριοπάθειας σε όλα.

Καλαίσθητο σαλόνι σε στυλ provence

Ας περάσουμε από τα χρώματα που συμβολίζουν τα αντικείμενα στο διαμέρισμά σας κάτω από ένα παλιό δέντρο ή θυμίζουν ένα φλιτζάνι καπουτσίνο, αναζωογονητικό τσάι ή ακόμα και απλά το φτιάχνουν ένα ροζ φλιτζάνι που θέτει τη διάθεση. Έτσι τα χρώματα:

 • καφέ
 • πορτοκαλί
 • μπλε
 • τυρκουάζ;
 • κίτρινο.

Με βάση αυτά τα σχέδια χρωμάτων στο εσωτερικό, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μειώνουν οπτικά το χώρο. Αλλά ταυτόχρονα, το διαμέρισμά σας δεν θα έχει ποτέ κρύο φθινόπωρο ή χειμωνιάτικη διάθεση. Και ο σχεδιασμός πρέπει να δίνει προτίμηση στα φυσικά υλικά φινιρίσματος. Το ξύλο θα προσφέρει εξαιρετική οικιακή άνεση, ενώ οι βιοτεχνίες που κατασκευάζονται σε αυτό σε έναν ενοικιαζόμενο χώρο διαβίωσης. Η επιθυμητή άνεση θα γίνει πραγματικότητα εάν το διαμέρισμα έχει ξύλο και διακόσμηση δαπέδου και οροφής. Στο μπάνιο, μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα ξύλινων υλικών φινιρίσματος, στο σαλόνι ένας πολυτελής countertop θα είναι μια καλή λύση, η ίδια επιλογή είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση της κουζίνας, το κύριο πράγμα είναι ότι χρειάζεστε ένα μέτρο σε όλα.

Τραπεζαρία με κλασικό στυλ

Ο φωτισμός αλλάζει αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.Ρυθμιζόμενο φως και οι συσκευές που το μεταφέρουν - αυτά είναι τα μικρά πράγματα με τα οποία μπορείτε να επηρεάσετε τη διάθεσή σας. Και αν έχετε ελεύθερο χρόνο, επιλέξτε τις συσκευές σας, βασισμένες κυρίως στον υπολογισμό της έντασης του φωτός στο δωμάτιο και όχι στην αισθητική αντίληψη. Ένας θαυμάσιος τεράστιος πολυέλαιος στο σαλόνι μπορεί να γίνει ένας δεσπότης της διάθεσής σας και μια υπερβολικά φωτεινή οροφή στο μπάνιο δεν θα προσφέρει τη σωστή διάθεση από τις υιοθετημένες διαδικασίες νερού. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν ένας αυτο-τοποθετημένος φωτιστικός δακτύλιος ή ένα "παλαιό" φως, το οποίο θα θέσει τη διάθεση για ολόκληρο το σαλόνι από το κατώφλι. Και ακόμα ένα πράγμα: μην ξεχάσετε τις εικόνες - αυτό όχι μόνο συμπληρώνει την άνεση σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά και τονίζει την προσωπικότητά σας.

Καθημερινό καθιστικό με τζάκι

Ζήστε τη μαγεία των μυρωδιών, ειδικά στο υπνοδωμάτιο

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ζεστασιά στο σπίτι είναι η αρμόδια χρήση της μαγείας αρώματος στο διαμέρισμα και στο εξοχικό σπίτι. Υπάρχουν πράγματα από τα οποία στο μικρό νησί της εγχώριας ειρήνης η πολυπόθητη ειρήνη θα εγκατασταθεί για πάντα. Στο μπάνιο ή στην κουζίνα, στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι, οι καλά καλλιεργημένες μυρωδιές θα κάνουν τον χρόνο που περάσατε εδώ πραγματικά θαυματουργό. Και για να το δημιουργήσετε μόνοι σας είναι απολύτως εύκολο. Και εδώ είναι οι μυρωδιές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για αυτό:

 • τάρτα βανίλια?
 • λεμόνι
 • ώριμο πορτοκαλί.
 • ισχυρός καφές.
 • κορεσμένη λεβάντα?
 • αρωματική κανέλα.

Cozy Art Nouveau καθιστικό με τζάκι

Η αποτελεσματικότητα των αρωμάτων θα πρέπει να εξετάζεται στο μπάνιο, και ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο. Εξάλλου, εδώ είναι η ανάγκη άνεσης και ειρήνης: σε μια κατάσταση ύπνου περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο απ 'ότι, για παράδειγμα, σε μια κουζίνα ή σε άλλο δωμάτιο. Επομένως, όταν αποφασίζουμε πώς να δημιουργήσουμε την αίσθηση της άνεσης σε ένα υπνοδωμάτιο, επιλύουμε ένα από τα κύρια στρατηγικά καθήκοντα που επηρεάζουν άμεσα την ευημερία μας και την πνευματική μας διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θυμηθείτε ότι η αίσθηση της όσφρησης είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα οποιουδήποτε ατόμου. Και αν κάποια ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας θα είναι παρούσα σε ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα, ακόμη και αν ενοικιαστεί, τότε η ατμόσφαιρα του σπιτιού στο σύνολό του θα έχει ευεργετική επίδραση, παρέχοντας ένα καλό ξεκούραση μετά από μια κουραστική μέρα.

Καλαίσθητο φωτεινό σαλόνι με φωτεινές λεπτομέρειες

Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες για την επίτευξη της άνεσης θα είναι καταδικασμένες εάν τα αξεσουάρ κολύμβησης είναι διάσπαρτα απευθείας στο πάτωμα, μια κουζίνα είναι γεμάτη με άπλυτα πιάτα, και τα αξεσουάρ σκι αναμειγνύονται με ράβδους καλοκαιρινής αλιείας στο μπαλκόνι. Μία από τις βασικές εντολές για να δημιουργήσετε άνεση με τα χέρια σας είναι να διατηρείτε την καθαριότητα και την τάξη. Φυσικά, η τήρηση της υγιεινής των φαρμακείων στο μπαλκόνι σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα είναι επίσης ένα σημάδι της μη υγιούς κατάστασης υγείας. Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα σας δεν είναι διάσπαρτα σε όλη την αίθουσα, σαν να είχατε τελειώσει μια υπέροχη γιορτή. Οποιαδήποτε βρωμιά απορροφάται στα έπιπλα και ακόμα και αν κάνετε απεγνωσμένες προσπάθειες να εξαλείψετε την ενοχλητική μυρωδιά σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μην δίνετε προσοχή στη λιπαρή ταπετσαρία του καναπέ - θεωρήστε ότι απλά χάνετε χρόνο.

Κλασικό σαλόνι

Στυλ και χάος, φυτά και μαξιλάρια

Κάθε γυναίκα γνωρίζει ότι η διάθεση στο μπάνιο ή στην κουζίνα, στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι θα δώσει κάθε σημάδι προσοχής και φροντίδας. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, η άνεση θα εξασφαλίζεται από μια κομψή, αλλά αμυδρή εικόνα. Η αισιοδοξία και η άνεση θα προσθέσουν λουλούδια - δωρίζονται ή αγοράζονται ανεξάρτητα. Μην ξεχνάτε ότι μπορούμε εύκολα να αυξήσουμε τη γενική διάθεση ακόμα και σε ένα νοικιασμένο σπίτι με τα δικά μας χέρια, χωρίς να υπολογίζουμε ιδιαίτερα στην εξωτερική βοήθεια.

Τα μαλακά χαλιά παρέχουν άνεση στο σαλόνι

Και αν στην κουζίνα η οικονομική φροντίδα είναι ευπρόσδεκτη μόνο, τότε, για παράδειγμα, στο σαλόνι μπορείτε, και μερικές φορές ακόμη και πρέπει να διατηρήσετε μια αίσθηση ελαφριάς αμέλειας. Αυτός ο σχεδιασμός φέρει πάντα ένα άγγιγμα της πολυπλοκότητας και έχει πολύ καλή επίδραση όχι μόνο για το πόσο λεπτά θα το αντιλαμβάνονται οι φιλοξενούμενοί σας, αλλά και για τη δική σας αυτοεκτίμηση. Και αν μιλάμε για εκλέπτυνση, τότε ας θυμηθούμε ότι η αληθινή άνεση ανακύπτει εάν το στυλ αισθάνεται στο διαμέρισμα.Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι παντού, από το σαλόνι έως το μπάνιο ή το διάδρομο. Τώρα δεν θα εκπλήξεις κανέναν, αλλά μάλλον μπορείτε να τρομάξετε το εσωτερικό με το ύφος των αγροτικών κούκλες στις κουρτίνες και τα διακοσμητικά στο κάλυμμα του καναπέ. Ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα είναι η σοφίτα ή η υψηλή τεχνολογία. Τα κομψά μαξιλάρια και τα μπουκάλια που είναι διάσπαρτα προσφέρουν στην ηρεμία. Θέλω λοιπόν να τα κατεβάσω και να χαλαρώσω, κερδίζοντας δύναμη για νέα επιτεύγματα.

Ένα άλλο μυστικό για τη δημιουργία μιας ζώνης ανάπαυσης με τα χέρια σας είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ευκολότερο να κρατηθεί στο μπαλκόνι, κάνοντας αυτό το δωμάτιο ένα είδος θερμοκηπίου. Από εκεί, οι πράσινοι φίλοι σας μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο το διαμέρισμα, καθιστώντας τους κατοικήσιμοι και άνετοι.

Ορχιδέες στο εσωτερικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)