Πώς να αποστραγγίζετε το νερό από μια οροφή τέντωμα;

Οι τεντωμένες οροφές είναι μια σύγχρονη τάση, ένα φόρο τιμής στη μόδα, αλλά εκτός από την ομορφιά, έχουν επίσης την ιδιότητα να αντιστέκονται επιτυχώς στις πλημμύρες και αυτό θα έχει ήδη μεγάλη πρακτική σημασία εάν οι γείτονες έχουν προβλήματα με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ή η στέγη ξαφνικά αρχίζει να διαρρέει κατά τη διάρκεια έντονων βροχών του σπιτιού σας.

Το απροσδόκητο νερό στο διαμέρισμα, ακόμη και αν δεν ρίχνει από ένα ρεύμα στην κορυφή, αλλά πέφτει μόνο σε ξεχωριστές σταγόνες, μπορεί να χαλάσει εντελώς τα αποτελέσματα μιας νέας επισκευής και πρόσφατα αγόρασε ακριβά έπιπλα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου έχετε τοποθετήσει μια ψευδοροφή, όλα μπορεί να μην είναι τόσο καταστροφικά.

Αποστράγγιση νερού από γυαλιστερή οροφή

Θα εξοικονομηθούν οποιεσδήποτε τεντωμένες οροφές εάν πληγούν οι γείτονες;

Ορισμένες εταιρείες που ειδικεύονται στην τοποθέτηση αιωρούμενων και ψευδοροφών επαινώνουν την τελευταία, αποδίδοντάς τους την ικανότητα να συγκρατούν το νερό, αλλά αυτή η δήλωση είναι μόνο εν μέρει αλήθεια - όλα εξαρτώνται από το υλικό του καμβά που χρησιμοποιείται στην κατασκευή της οροφής τεντώματος. Εάν πρόκειται για ύφασμα με ειδική αδιάβροχη επικάλυψη, τότε στην περίπτωση αυτή η αδιαβροχοποίηση ενός τέτοιου υφάσματος είναι μια πολύ σχετική έννοια. Η οροφή του υφάσματος είναι ικανή να αντισταθεί στην πλημμύρα για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά μετά από μια ώρα ή δύο, το υγρό αναπόφευκτα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει στην επιφάνεια του.

Εκκενώστε το νερό από μια γυάλινη οροφή στο σαλόνι

Εάν ξαφνικά πλημμυρίσετε την οροφή τεντώματος από το ύφασμα, τότε θα πρέπει να το αλλάξετε τελείως. Είναι αδύνατο να επιδιορθωθεί: ακόμη και αν είναι δυνατό να αποστραγγιστεί τελείως το νερό από μια τεντωμένη οροφή αυτού του τύπου, θα παραμείνουν αισθητοί άσχημοι λεκέδες και πολύχρωμες κηλίδες στην επιφάνεια του, οι οποίες είναι απίθανο να ξεπλυθούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ύφασμα ψευδοροφή σε εκείνους τους χώρους όπου είναι πολύ πιθανό ότι θα πλημμυρίσει με γείτονες από τον τελευταίο όροφο σε περίπτωση ατυχήματος με παροχή νερού στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Είναι καλύτερο να εξοπλιστούν τα δωμάτια αυτά με οροφή από ταινία PVC, αφού ένα φιλμ από πολυβινυλοχλωρίδιο μπορεί να αντέξει το βάρος εκατό λίτρων νερού, χωρίς να χάσει ούτε μια σταγόνα.

Αποστραγγίστε το νερό από μια παγωμένη οροφή

Άντληση νερού από την οροφή

Φυσικά, η οροφή βινυλίου μπορεί να τεντώσει πάρα πολύ, σχηματίζοντας μια μεγάλη φούσκα, αλλά η ταινία εξακολουθεί να μην σκίζει, είναι τόσο ανθεκτικό. Ο κίνδυνος ενός χάσματος αυξάνεται σημαντικά εάν πλημμυρίσετε με ζεστό νερό - η ταινία από τη θέρμανση μπορεί να τεντώσει τόσο πολύ ώστε να αγγίζει κάτι αιχμηρό, όπως μια γωνία των επίπλων. Ωστόσο, η παρουσία ζεστού νερού στο ταβάνι σας είναι ένα απίθανο γεγονός, αφού όσο περνάει στο διαμέρισμά σας, πιθανότατα θα κρυώσει πολύ.

Αντλία νερού μέσω ανοίγματος για φωτιστικά

Άντληση νερού από οροφή μεμβράνης

Το ανώτατο όριο βινυλίου έχει μια υπέροχη ιδιότητα: αν χαμηλώσετε το νερό από αυτό, τότε μπορεί να αποκαταστήσει το σχήμα του.

Τι πρέπει να κάνετε όταν βρεθεί νερό σε οροφή τεντώματος;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απενεργοποιήσετε το ηλεκτρικό ρεύμα στο διαμέρισμα αφαιρώντας τα βύσματα ή ρυθμίζοντας όλους τους διακόπτες εναλλαγής των διακοπτών σε θέση "OFF" στον πίνακα διανομής.

Το επόμενο υποχρεωτικό γεγονός είναι να διαπιστωθεί η αιτία της πλημμύρας και να σταματήσει η ανάπτυξη της πλημμύρας. Για το λόγο αυτό, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε όχι μόνο σε γείτονες, αλλά και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή ακόμη και σε υπαλλήλους της EMERCOM.

Τι να κάνετε στη συνέχεια;

 1. Καλύψτε τα έπιπλα με οποιοδήποτε στεγανό φιλμ, όπως το πολυαιθυλένιο.
 2. Αφαιρέστε τα τιμαλφή και τον ακριβό εξοπλισμό από το πλημμυρισμένο δωμάτιο.
 3. Καλέστε την εταιρεία που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της ψευδοροφής: οι ειδικοί της τοποθέτησαν το ανώτατο όριο και, ως εκ τούτου, γνωρίζουν καλά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του δωματίου σας (μέγεθος δωματίου, θέση του ηλεκτρικού καλωδίου, τρόποι τοποθέτησης φωτιστικών).

Άντληση νερού από ψευδοροφή

Επισκευή οροφής μετά από πλημμύρες

Πώς μπορώ να αποστραγγίσω ή να αντλήσω νερό από μια οροφή τεντώματος;

Μέσα από τη γωνία

Μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση όπου θα πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως την αποστράγγιση του νερού από την οροφή. Εάν δεν υπάρχουν λάμπες στην οροφή, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να αποστραγγίσετε το νερό από τη γωνία που βρίσκεται πιο κοντά στην "φούσκα". Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το τσιπ, για παράδειγμα, με ένα κατσαβίδι και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να τραβήξετε ένα κομμάτι από το πανί από την μπαγκέτα. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε ένα ζευγάρι κουβάδες ή μεγάλες λεκάνες για να δέσετε νερό. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό πρέπει να είναι προσεκτικά "προσαρμοσμένο" στον τόπο απόρριψης με τα χέρια σας ή με το φαρδύ άκρο της σφουγγαρίστρας. Η πολυπλοκότητα αυτής της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι, εξισορροπώντας σε τραπέζι, καρέκλα ή σκάλα, πρέπει να εργαστείτε με έναν βαρύ καμβά για ένα μακρύ διάστημα.

Αδειάστε το νερό από την οροφή μόνοι σας

Στραγγίστε το ταβάνι

Μέσω των οπών στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα φωτιστικά

Η αποστράγγιση του νερού από μια οροφή τέντωμα είναι επίσης δυνατή εάν υπάρχουν τρύπες στον καμβά για τα φώτα οροφής. Για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία:

 1. αφαιρέστε τη λάμπα που βρίσκεται πιο κοντά στη φούσκα.
 2. εισάγετε έναν ελαστικό σωλήνα επαρκούς μήκους στην οπή και χαμηλώστε το δεύτερο άκρο του σε μια προπαρασκευασμένη δεξαμενή νερού.
 3. αποστραγγίστε το νερό και στη συνέχεια αποσυναρμολογήστε τους υπόλοιπους λαμπτήρες.
 4. Αφού στεγνώσουν το ανώτατο όριο, μπορείτε να εγκαταστήσετε όλες τις πηγές φωτός στις αρχικές τους θέσεις.

Αδειάστε το ανώτατο όριο του μπάνιου

Αποστραγγίστε το ανώτατο όριο βινυλίου

Μερικές συμβουλές για όσους προσπαθούν να επιδιορθώσουν ανεξάρτητα τις ψευδοροφές μετά τον κόλπο:

 • Ξεκινήστε απενεργοποιώντας την τροφοδοσία: το νερό που εισέρχεται στα καλώδια και τα φωτιστικά μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
 • Δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να τρυπήσετε το ανώτατο όριο βινυλίου, ελπίζοντας ότι μέσω της "μικρής τρύπας" το νερό αποστραγγίζει απαλά σε έναν κουβά πλαισίου. Κάτω από την ισχυρή πίεση του νερού, μια μικρή τρύπα μπορεί να μετατραπεί σε μια "τεράστια τρύπα" ή ένας "φουσκωμένος" καμβάς μπορεί να σπάσει, όπως ένα μπαλόνι, όταν προσπαθούν να το τρυπήσει με μια λεπτή βελόνα. Στην περίπτωση αυτή, η επισκευή της οροφής μπορεί να γίνει μόνο αντικαθιστώντας τον παλιό καμβά με ένα νέο.
 • Δεν συνιστάται να οργανώνετε "κύματα" με ένα μικρό κόλπο και να δοκιμάζετε, χωρίς να αποστραγγίζετε το νερό, απλά να τα διανείμετε στην επιφάνεια του καμβά. Η υπόλοιπη υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας στο χώρο κάτω από την οροφή, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να βλάψει την υγεία των κατοίκων.
 • Μην προσπαθήσετε να στεγνώσετε την οροφή με στεγνωτήρα μαλλιών για να αποκαταστήσετε την αρχική της ομαλή επιφάνεια. Είναι άχρηστο. Τέτοιες εργασίες μπορούν να γίνουν μόνο με επαγγελματικό εξοπλισμό: στεγνωτήρα μαλλιών ή βιομηχανικό όπλο θερμότητας.
 • Είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί σωστά η έκταση του προβλήματος. Με μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να απαιτηθεί όχι μόνο η επαγγελματική ξήρανση του PVC καμβά αλλά και η ίδια η οροφή του σκυροδέματος, καθώς και η επεξεργασία όλων των στοιχείων και επιφανειών με αντισηπτικά. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποκαταστήσετε το γύψο έτσι ώστε τα τεμαχισμένα και κατεστραμμένα κομμάτια του να μην "λάμπουν" μέσα από ένα ημιδιαφανές ή διαφανές καμβά, αν έχετε ένα.
 • Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν εργάζεστε με βραστό νερό. Είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ειδικά αν δεν έχετε θερμικά γάντια.
 • Αξίζει να αναζητήσετε βοήθεια από τους ειδικούς εάν έχει συσσωρευτεί νερό στη ραφή του πίνακα ή το έκανε να κρεμάσει τόσο πολύ ώστε ο καμβάς να είναι επικίνδυνα κοντά στις αιχμηρές γωνίες των ντουλαπιών ή των ράφια.

Έτσι, δεν πρέπει να αποστραγγίζετε μόνοι σας το νερό από την πλημμυρισμένη οροφή, αφού πιθανότατα δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε περίπτωση σοβαρών λαθών κατά τη λειτουργία, το ανώτατο όριο μπορεί να καταστεί απρόσιτο και οι τεράστιοι όγκοι ήδη "νερού" που έχουν χυθεί στο πάτωμα μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες από κάτω για τους γείτονές σας, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι όχι μόνο δυσαρεστημένοι, παρουσιάσουν τους οικονομικούς ισχυρισμούς τους.

Κατακλυσμός οροφής

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)