Πώς να τοποθετήσετε μια ψευδοροφή με τα χέρια σας: οδηγίες εγκατάστασης

Η διακόσμηση οροφής είναι μια δημιουργική διαδικασία, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να το φέρετε σε σωστή μορφή: ανομοιόμορφα πλακάκια οροφής, αναντιστοιχίες γωνιών που παρεμβαίνουν σε αυτό. Επιλέγοντας από διάφορα είδη ψευδοροφών, μπορείτε γρήγορα να ασχοληθείτε με την επισκευή της οροφής και να δημιουργήσετε ένα όμορφο εσωτερικό σπίτι με τα χέρια σας. Μάθετε πώς να φτιάξετε τη δική σας ψευδοροφή σύγχρονη, ελκυστική και λειτουργική.

Ψευδοροφή πλαίσιο οροφής

Εγκατάσταση οροφής DIY

Πώς να κάνει μια ψευδοροφή από γυψοσανίδας, η τεχνολογία της ρύθμισής της έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • ευκολία εγκατάστασης.
 • χαμηλό κόστος υλικών.
 • ελάχιστο σύνολο εργαλείων και υλικών.

Ένα ανώτατο όριο που γίνεται ανεξάρτητα θα μειώσει επίσης σημαντικά το κόστος.

Τα εργαλεία

Πριν από τη συναρμολόγηση μιας οροφής από γυψοσανίδα με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε και να αγοράσετε ένα εργαλείο.

Θα χρειαστείτε:

 • το επίπεδο λέιζερ του νοικοκυριού, θα βοηθήσει να αντικαταστήσετε το συνηθισμένο επίπεδο και το μέτρο ταινιών και να κάνετε ακριβή σήμανση των τόπων όπου θα εγκαταστήσετε τα προφίλ οδηγών.
 • ένα διατρητικό εργαλείο για τη διάνοιξη οπών στις οποίες θα τοποθετηθεί το προφίλ.
 • τρυπάνι ή κατσαβίδι για τη στερέωση του προφίλ και του γύψου.
 • χειροκίνητο σκυρόδεμα ή "άλεση".
 • ένα μολύβι για τη σήμανση της σήμανσης.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • μαχαίρι εγκατάστασης για τη διευθέτηση καλωδίων.

Ψευδοροφή σε φωτεινό καθιστικό-κουζίνα

Υλικά

Επίσης, για να χτίσετε μια ψευδοροφή, πρέπει να αγοράσετε οικοδομικά υλικά:

 • Προφίλ οδηγού. Πριν αγοράσετε, υπολογίστε πόσα προφίλ χρειάζεστε. Πώς να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα; Δεδομένου ότι το προφίλ οδηγού είναι τοποθετημένο γύρω από την περίμετρο του δωματίου, πρέπει να μετρήσετε την περίμετρο του. Διαχωρίστε την περίμετρο από το μήκος του προφίλ. Είναι συνήθως πωλούνται τρία ή τέσσερα μέτρα μήκος. Για ένα δωμάτιο συνολικής επιφάνειας 20 τετραγωνικών μέτρων. μ. χρειάζεστε μόνο 5 κομμάτια. Για μια οροφή δύο επιπέδων, για να υπολογίσετε την επιθυμητή ποσότητα προφίλ, θα πρέπει να προσθέσετε το μήκος της πρόσθετης δομής. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή από γυψοσανίδα σε δύο επίπεδα, προσπαθήστε πρώτα να κάνετε μια κανονική και μόνο τότε μπορείτε να αναλάβετε πιο πολύπλοκες εργασίες.
 • Προφίλ οροφής. Για το ανώτατο όριο - σε σχήμα C - είναι προτιμότερο να λαμβάνετε ένα προφίλ τεσσάρων μέτρων για να έχετε λιγότερα απόβλητα. Εάν το ανώτατο όριο υποτίθεται ότι είναι πέντε μέτρα μήκος και τέσσερα πλάτος, το φύλλο γυψοσανίδας έχει ένα τυποποιημένο πλάτος 1,25 μ., Η στερέωση γίνεται καλύτερα σε διαστήματα των εξήντα εκατοστών. Χωρίζοντας το τείχος των πέντε μέτρων σε εξήντα, παίρνετε οκτώ προφίλ οροφής. Είναι επιθυμητό και οι δύο τύποι προφίλ να είναι ο ίδιος κατασκευαστής.
 • Γυψοσανίδα. Στην πώληση συμβαίνει: συνηθισμένο, ανθεκτικό στην υγρασία και πυρίμαχο. Για τα δωμάτια, τα απλά GCR είναι κατάλληλα, είναι καλύτερα να αγοράσετε ανθεκτική στην υγρασία για την κουζίνα και το μπάνιο. Το γυψοσανίδα έχει επίσης πάχος. Οι πιο δημοφιλείς τύποι έχουν πάχος 65 έως 125 mm. Κατά κανόνα, σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς, η γυψοσανίδα οροφής πρέπει να έχει πάχος 0,95 cm.Για να μάθετε πόσα φύλλα γυψοσανίδας χρειάζεστε, διαιρέστε την περιοχή της οροφής από την περιοχή του φύλλου, στο τέλος θα πάρετε τον αριθμό των φύλλων που χρειάζεστε. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να στρογγυλοποιηθεί σε μια ακέραια τιμή.
 • Τοποθετήστε Για μια έκταση είκοσι τετραγωνικών μέτρων. Με απλό σχεδιασμό, θα χρειαστείτε περίπου πενήντα τεμάχια ανάρτησης για να στερεώσετε σταθερά την οροφή.
 • Ενισχυμένο πλέγμα για την προστασία των αρθρώσεων γυψοσανίδας.
 • Πείρου και βίδες για τη σύνδεση του προφίλ και την στερέωση της σανίδας γύψου στο προφίλ.

Διαθέτοντας τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, γνωρίζοντας τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία για το πώς να φτιάξετε μια ψευδοροφή από το γυψοσανίδα, αρχίστε να εγκαθιστάτε το πλαίσιο.

Ψευδοροφή στο καθιστικό

Πώς να κάνετε την εγκατάσταση του πλαισίου

Πώς να καθορίσετε μια ψευδοροφή; Κατ 'αρχάς, σημειώστε τη θέση τοποθέτησης του προφίλ οδηγού χρησιμοποιώντας το επίπεδο λέιζερ και εφαρμόστε σημάδια επάνω του, αποκλίζοντας από την οροφή τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Θα χρειαστείτε αυτή την απόσταση για να εγκαταστήσετε προβολείς.

Αφού σημειώσατε όλους τους τοίχους, τρυπήστε τρύπες για τους πείρους με ένα puncher και προσαρτήστε το προφίλ οδηγού στον τοίχο.

Κάντε ένα μολύβι χρησιμοποιώντας τα σημάδια επιπέδων στον τοίχο, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε το προφίλ οροφής (διάστημα 60 cm). Για σχεδιασμό ενός επιπέδου, η σήμανση πραγματοποιείται μόνο σε δύο απέναντι τοίχους.

Στερεώστε τις απευθείας αναρτήσεις στην οροφή και, στη συνέχεια, αρχίστε να εγκαθιστάτε το προφίλ οροφής.

Αν το προφίλ δεν ταιριάζει με το μήκος του, τοποθετήστε το στη βάση του, τοποθετώντας πρόσθετες αναρτήσεις στην οροφή και περιστρέψτε τους διαμήκεις συνδέσμους μαζί με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να συνδέσετε τις αρθρώσεις του προφίλ οροφής με τις ράγες, καθώς και τις αναρτήσεις με το προφίλ σχήματος C.

Βεβαιωθείτε ότι το προσαρτημένο προφίλ έχει ληφθεί χωρίς παραμόρφωση ή χαλάρωση. Μια λανθασμένα τοποθετημένη οροφή μπορεί να μετατραπεί σε κυματιστές και πρέπει να επαναλάβετε τα πάντα ξανά.

Αφού συνδέσετε τα μεταλλικά στοιχεία του πλαισίου, ελέγξτε το επίπεδο για τυχόν αποκλίσεις. Διορθώστε αν εντοπιστούν ανακρίβειες. Συρματόσχοινα σε μελλοντικά φωτιστικά. Εάν η οροφή του σπιτιού δεν είναι επαρκώς μονωμένη, τοποθετήστε πρώτα τη μόνωση στα προφίλ και μόνο μετά προχωρήστε στην εγκατάσταση των φύλλων.

Γυψοσανίδα γυψοσανίδας με στρογγυλό στοιχείο

Πώς να τοποθετήσετε φύλλα γυψοσανίδας

Πώς να τοποθετήσετε μια οροφή με ψευδοροφή. Σηκώστε το φύλλο στο προφίλ και στερεώστε το με βίδες. Παρακολουθήστε τα τελειώματα στις αρθρώσεις των φύλλων, αν δεν ταιριάζουν, θα πρέπει να καταθέσετε λίγο.

Οι κεφαλές των βιδών πρέπει να φτάσουν ελαφρώς μέσα στο GCR. Αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί η πλήρωση της οροφής.

Κόψτε με ένα μαχαίρι ή ένα ειδικό ακροφύσιο για ένα puncher στους χώρους τοποθέτησης των φωτιστικών της τρύπας. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να καρφώσετε την επιφάνεια.

Πώς να καρφώσει το ανώτατο όριο

Εκτός από το στόκο, θα χρειαστείτε ένα ειδικό ενισχυμένο πλέγμα, το οποίο θα βοηθήσει στην ακριβή επεξεργασία των αρμών των φύλλων. Πρέπει να κολληθεί και να στεγανοποιηθεί. Αφού το στόκος είναι εντελώς στεγνό, επικαλύψτε ομοιόμορφα ολόκληρη την επιφάνεια στις αρθρώσεις.

Αφήστε για μια ημέρα ή δύο, έτσι ώστε το στόκος να έχει χρόνο να στεγνώσει. Μετά από αυτό, εξομαλύνετε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Χρησιμοποιήστε μια λυχνία για να ελέγξετε για τυχόν παρατυπίες. Διορθώστε τα και αρχίστε να διακοσμείτε την οροφή.

Διαρρύθμιση ψευδοροφής στο μπάνιο

Πώς να φτιάξετε μια ψευδοροφή στο μπάνιο; Η τοποθέτηση του προφίλ πραγματοποιείται, όπως και στην αίθουσα, μόνο από γυψοσανίδα που είναι ανθεκτικός στην υγρασία, αλλά επειδή δεν είναι εύκολο να πλύνετε την οροφή ακόμα και από γυψοσανίδα που πλένεται, συχνά γίνεται μια κρεμαστή πλαστική οροφή στο μπάνιο. Είναι πλένεται, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Πώς να φτιάξετε μια ψευδοροφή από πλαστικά πάνελ; Μετά την τοποθέτηση του προφίλ, μια πλαστική πλαστική πλακέτα προσαρτάται σε αυτό με τα καρφιά του υγρού ή τις βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, μέσα στις οποίες εισάγονται τα πλαίσια. Δεδομένου ότι δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα ψευδοροφή οποιουδήποτε τροποποίησης στο μπάνιο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να φροντίσετε τα πλαστικά πάνελ, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία.

Σχεδίαση ψευδοροφής

Πώς να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο

Η κατασκευαστική βιομηχανία παράγει όλα τα είδη των διακοσμητικών υλικών, έτσι πώς να επιλέξετε ένα ντεκόρ για το ανώτατο όριο για να σας αρέσει, δεν πρέπει να προκύψουν ερωτήσεις. Όλοι μπορούν να βρουν ένα φινίρισμα στο γούστο τους.

Η οροφή των πάνελ PVC δεν μπορεί να διακοσμηθεί. Τέτοια πάνελ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων. Μπορούν να είναι καθρέφτης και ματ.

Πώς να φτιάξετε φωτισμό

Όταν όλα είναι συναρμολογημένα, διακοσμημένα και ήδη ξέρετε πώς να κάνετε σωστά μια ψευδοροφή, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση φωτισμού. Για να γίνει αυτό, οι καλωδιώσεις πρέπει να τοποθετηθούν εκ των προτέρων και οι οπές για τα μελλοντικά φωτιστικά σώματα έχουν αποκοπεί στο GCR. Κατά την εγκατάσταση ψευδοροφών, ανακύπτουν συχνά ερωτήσεις για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή φωτισμού.

Συνήθως, προβολείς με μεταλλικό ή γυάλινο περίβλημα είναι ενσωματωμένοι σε τέτοιες οροφές. Ιδιαίτερη έκκληση τους δίνεται από ειδικές επιστρώσεις. Συνήθως τοποθετούνται λαμπτήρες αλογόνου στους λαμπτήρες, δεν θερμαίνονται, δίνουν ένα όμορφο φως και δεν καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά την τοποθέτηση προβολέων με λαμπτήρες αλογόνου, η οροφή μειώνεται κατά περισσότερο από έξι εκατοστά, επομένως είναι πιο κερδοφόρο να τα χρησιμοποιείτε σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Για την προστασία των λαμπτήρων από τη σκόνη στην οροφή, μπορεί να τοποθετηθεί ένα προστατευτικό γυαλί.

Αντικατάσταση των λαμπτήρων αλογόνου με προστατευτικό γυαλί

Συνήθως, προβολείς με λαμπτήρες αλογόνου τοποθετούνται σε ψευδοροφές. Πώς να αλλάξετε λαμπτήρα αλογόνου; Η αντικατάστασή τους είναι λίγο πιο δύσκολη από τους συμβατικούς λαμπτήρες. Κατά την αντικατάσταση των μπαταριών, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς τοποθετούνται οι λαμπτήρες αλογόνου. Εάν είναι σπειρωμένα, αντικαθίστανται ως συνήθως. Υπάρχουν λαμπτήρες με δύο ακίδες. Είναι σταθεροποιημένα μετά από ένα χαρακτηριστικό κλικ. Πώς να ξεβιδώσετε έναν λαμπτήρα χωρίς να καταστρέψετε τον πίνακα; Κατά την αντικατάστασή του, μην χρησιμοποιήσετε δύναμη και ξεβιδώστε το, απλά πατήστε τη λυχνία μπροστά από την οροφή για να την ξεκλειδώσετε, γυρίστε ελαφρά και αφαιρέστε την.

Είναι καλύτερο να μην αγγίξετε την γυάλινη επιφάνεια της λάμπας με γυμνά χέρια, μπορεί να αφήσει λιπαρούς λεκέδες σε αυτό, οπότε αρπάξτε τη λάμπα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό και στεγνό πανί. Μια βρώμικη λυχνία σκουπίζεται με ιατρικό αλκοόλ.

Ψευδοροφή στο σαλόνι-κουζίνα

Αποσυναρμολόγηση μιας ψευδοροφής

Πώς να αφαιρέσετε το ψευδοροφή; Η αποσυναρμολόγηση πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε τα φωτιστικά και μονώστε τα καλώδια.
 • Για να αφαιρέσετε τα σταθερά φύλλα, ξεβιδώστε τις βίδες και αφαιρέστε το GCR.
 • Αφαιρέστε το πλαίσιο.

Δεδομένου ότι δεν είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε την ψευδοροφή που έχετε εφοδιαστεί με τον εαυτό σας, μπορείτε να εκτελέσετε προσεκτικά όλη την εργασία, μπορεί αργότερα να εγκατασταθεί σε άλλο μέρος.

Ψευδοροφή στο παιδικό δωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)