Πώς να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα ένα ντους στο σπίτι σας

Εάν έχετε το δικό σας σπίτι, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ντους σε αυτό. Αυτά τα έργα θα πρέπει να εκτελούνται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας, τη λειτουργία των αποχετευτικών συστημάτων, των ηλεκτρικών δικτύων, των υπονόμων κλπ., Πριν βάζετε ένα ντους σε ένα ξύλινο σπίτι, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις έμπειρων τεχνιτών, για τους οποίους η εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι φυσιολογική εργασία. Αυτές είναι οι συμβουλές και τα κόλπα που θα δοθούν σε αυτό το άρθρο.

Εγκατάσταση ντους στο σπίτι

Ντους οφέλη

Στον σημερινό δυναμικό κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν μια καμπίνα ντους - ελαφριά, άνετη, πρακτική και εργονομική. Ένα τέτοιο ντους στο μπάνιο δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή για ένα μοντέρνο άτομο που ζει με γρήγορο ρυθμό.

Εγκατάσταση καμπίνας ντους σε κούτσουρο

Σε ένα ξύλινο σπίτι, μια καμπίνα ντους δεν θα δημιουργήσει περιττό φορτίο στα δάπεδα του κτιρίου, επειδή το βάρος ενός συνηθισμένου λουτρού από χυτοσίδηρο κυλά πάνω από 200 κιλά, και η εγκατάσταση μιας καμπίνας ντους επιτρέπει να αποφευχθεί αυτό το φορτίο. Φυσικά, τίποτα δεν εμποδίζει να έχεις μπάνιο και ντους στο σπίτι. Είναι επίσης πολύ ευχάριστο να βουτάς στο αρωματικό μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα το βράδυ.

Επιλογή θαλάμου

Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ενός κατάλληλου θαλάμου ντους για ένα ξύλινο σπίτι.

  • Το μέγεθος είναι πολύ σημαντικό. Είναι απαραίτητο το πιο ογκώδες μέλος της οικογένειας να μπορεί να χωρέσει εύκολα στο περίπτερο. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να εξοικονομείτε χώρο. Βεβαιωθείτε ότι στο περίπτερο μπορείτε εύκολα να χαμηλώσετε και να σηκώσετε τα χέρια σας, να λυγίζετε αν είναι απαραίτητο, να κάνετε απλές κινήσεις χωρίς να αγγίζετε τους τοίχους των σκαλοπατιών με τους αγκώνες σας. Οι πόρτες του πρέπει επίσης να είναι αρκετά φαρδιές ώστε ο ενήλικας να μπορεί εύκολα να περάσει. Το βέλτιστο μέγεθος είναι 80 x 80 εκ. Αυτό δεν είναι μια πολύ μικρή καμπίνα, αλλά επίσης δεν είναι ογκώδης. Αυτά τα μεγέθη είναι κατάλληλα για μια συνηθισμένη οικογένεια, όπου όλα τα μέλη της τυποποιημένης σειράς και ανάπτυξης.
  • Δώστε προσοχή στο σχήμα του θαλάμου. Είναι σημαντικό να ταιριάζει με το σχεδιασμό του ντους και ταυτόχρονα να είναι εργονομικό. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε τετράγωνες καμπίνες, ημικυκλικές, και στρογγυλές. Κατά κανόνα, οι αγοραστές συνήθως επιλέγουν λύση ημικυκλικής γωνίας. Αυτή η μορφή είναι η πιο εργονομική, δεν έχει αιχμηρές γωνίες, και ταυτόχρονα η καμπίνα είναι αρκετά ευρύχωρη.

Σχεδιασμός ενός μπάνιου με ντους σε ένα ξύλινο σπίτι

  • Επίσης, μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα του πλαστικού από το οποίο κατασκευάζεται η καμπίνα και οι πόρτες του. Το υλικό πρέπει να είναι επαρκώς ανθεκτικό στις κρούσεις και να είναι στερεό. Σε αυτή την περίπτωση, η καμπίνα δεν θα φοβάται τις μηχανικές βλάβες που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία.
  • Επιλέξτε προσεκτικά τον εξωτερικό σχεδιασμό της διακόσμησης της καμπίνας. Λάβετε υπόψη το στυλ με το οποίο είναι διακοσμημένο ολόκληρο το μπάνιο. Αν το δωμάτιο σχεδιάζεται με αυστηρά μινιμαλιστικό στιλ υψηλής τεχνολογίας, τότε είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια καμπίνα ντους κατασκευασμένη από παγωμένο γυαλί με χρώμιο στοιχεία. Εάν το μπάνιο είναι διακοσμημένο σε πολυτελές και περίτεχνο μπαρόκ στυλ, τότε θα χρειαστεί ένα μοντέλο καμπίνας, όμορφα και εξαιρετικά διακοσμημένο, ίσως ακόμη και με επιχρυσωμένες λεπτομέρειες.

Δώστε προσοχή στη λειτουργικότητα της καμπίνας. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες χαρακτηριστικά όπως η τροπική βροχή, η μίμηση ενός τουρκικού λουτρού, οι αντιθέσεις ντους ποικίλου βαθμού. Επιλέξτε τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε πραγματικά και τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.Σημειώστε ότι οποιαδήποτε πρόσθετη λειτουργία φορτώνει επιπλέον τον μηχανισμό καμπίνας με εξαρτήματα που μπορεί να σπάσουν, να αποτύχουν περιοδικά, να περιπλέξουν τη συσκευή και να την καταστήσουν ακριβότερη.

Σημαντικά σημεία

Τι αποχρώσεις θα πρέπει να προσέξετε όταν εγκαθιστάτε ένα ντους σε ένα ξύλινο σπίτι.

Πριν εγκαταστήσετε μια καμπίνα ντους με τα δικά σας χέρια, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το νερό, να παρέχετε στο δωμάτιο ηλεκτρική ενέργεια και αποχέτευση. Δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να εγκαταστήσετε καλό εξαερισμό.

Ξύλινο πάτωμα στο ντους

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται με το ντους. Συναρμολογήστε το θάλαμο θα πρέπει να καθοδηγείται από αυτό το εγχειρίδιο. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε μια απλή λεπτομέρεια, όχι ένα καρύδι και ένα πάνελ - όλα πρέπει να είναι σε θέση.

Συμβουλή: προτού συναρμολογήσετε καλά το περίπτερο, χρησιμοποιώντας σφραγιστικό, είναι προτιμότερο να το συναρμολογήσετε χωρίς αυτό για πρώτη φορά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση εάν, στο τέλος της συναρμολόγησης, αποδειχθεί ότι πολλά μέρη ή καρύδια έχουν παραμείνει περιττές. Αλλά συλλέγοντας αμέσως την καμπίνα, τότε θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε και να προσθέσετε το ξεχασμένο μέρος.

Στεγάνωση

Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη και ανθεκτική στεγάνωση των κατακόρυφων και οριζόντιων επιφανειών που βρίσκονται πλησιέστερα στον θάλαμο. Αυτοί είναι οι τοίχοι της καμπίνας ντους απευθείας και το πάτωμα κάτω από αυτό. Δεδομένου ότι σε ένα ξύλινο σπίτι όλοι οι τοίχοι είναι φέροντες, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η προστασία τους από τη διείσδυση της υγρασίας και τις επακόλουθες ζημιές από σήψη και σφάλματα.

Στεγάνωση ντουζιέρας

Ως μονωτικό υλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τα συνηθισμένα ruberoid, όσο και τα πιο σύγχρονα μονωτικά υλικά. Επίσης, οι έμπειροι κατασκευαστές και κατασκευαστές προτιμούν συχνά την επιφανειακή επεξεργασία με ειδικές ενώσεις στόκου ως αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία μιας ξύλινης επιφάνειας από το νερό. Το γεγονός είναι ότι τα ελασματοποιημένα υλικά, ειδικά τα υλικά στέγης, έχουν συχνά μια δυσάρεστη συγκεκριμένη οσμή, η οποία μπορεί να υπάρχει σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εγκατάσταση. Επιπλέον, το υλικό κυλίνδρου δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις επιφάνειες - είναι κατάλληλο μόνο για ομοιόμορφους, ομαλούς, προετοιμασμένους ξηρούς τοίχους και οροφές.

Για να παρέχετε το δάπεδο με προστασία από το νερό, είναι καλύτερο να κάνετε μια στρώση με σκυρόδεμα πάνω σε αυτό. Ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν ακόμη και φύλλα από συνηθισμένο DSP σαν σχιστόλιθου ή μοριοσανίδας ως μονωτικό υλικό δαπέδου.

Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε στεγανοποίηση, όποια και αν είναι η επιλογή σας, είναι καλύτερα να εφαρμοστεί σε δύο στρώσεις - έτσι οι ξύλινες επιφάνειες θα είναι με τον καλύτερο τρόπο, εγγυημένη και αξιόπιστη προστασία.

Εξαερισμός

Εκτός από τη στεγανοποίηση, είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής αερισμός του χώρου όπου θα εγκατασταθεί το ντους. Διαφορετικά, πολύς υγρός ατμός συσσωρεύεται στο μπάνιο, για τον οποίο δεν θα υπάρχει έξοδος. Ως εκ τούτου - waterlogging, αποσύνθεση, καταστροφή των τοίχων, πατώματα και οροφές.

Συμβουλή: όταν εγκαθιστάτε την πόρτα στο μπάνιο, μην κάνετε συνεχή καμβά. Για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, συνιστάται να αφήσετε ένα μικρό κενό στο κάτω μέρος της πόρτας.

Εξαερισμός στο μπάνιο στο σπίτι

Οι ειδικοί συμβουλεύουν την εγκατάσταση εξαερισμού ανοικτού τύπου στο ντους. Αυτό το σύστημα είναι αξιόπιστο: μετά από ένα ντους θα είναι αρκετό να ενεργοποιήσετε τον εξαερισμό για αρκετά λεπτά, έτσι ώστε η ισχυρή συσκευή να "αντλεί" υγρό αέρα από το δωμάτιο σε 5-10 λεπτά.

Θερμομόνωση

Η παρουσία θερμικής μόνωσης υψηλής ποιότητας αποτελεί επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία του ντους. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι στο ισόγειο, το έδαφος είναι ακριβώς κάτω από τα πόδια σας, επομένως, η επιλογή της θερμομόνωσης πρέπει να ληφθεί υπεύθυνα.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υλικό στέγης, αφρό πολυστερίνης και μαστίχα με στεγανωτικές ιδιότητες για υψηλής ποιότητας θερμομόνωση. Έτσι, δύο προβλήματα μπορούν να επιλυθούν ταυτόχρονα - για να προστατεύσουν το πάτωμα από το κρύο και την υγρασία.

Συμβουλές

Η εγκατάσταση ενός θαλάμου με τα χέρια σας είναι πολύ απλή. Πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσετε όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες.Λίγοι από τους ιδιοκτήτες είναι ταυτόχρονα έμπειροι στην ηλεκτρική ενέργεια, γνωρίζουν απόλυτα τον σχεδιασμό των λυμάτων, μπορούν να συναρμολογούν σύγχρονο εξοπλισμό υδραυλικών εγκαταστάσεων, να εκτελούν εργασίες τελικής επεξεργασίας και να εκτελούν άλλα καθήκοντα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η γνώση του ηλεκτρικού μέρους και του εξαερισμού. Για την προσαρμογή τους, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικό, καθώς σε περίπτωση κακής ποιότητας εργασίας, τα προβλήματα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα την εγκατάσταση ενός φίλτρου καθαρισμού νερού. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό θα ρέει στην καμπίνα ντους ήδη καθαρισμένη και μαλακή. Ως αποτέλεσμα, η υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά σας θα φαίνονται καλύτερα, η νεολαία και η ομορφιά θα διαρκέσουν περισσότερο.

Γεμίστε προσεκτικά όλες τις ραφές με σφραγιστικό - δεν πρέπει να παραμείνουν οπές στον θάλαμο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τις πόρτες δαπέδου και μπάνιου από διαρροές.

Για να τελειώσετε το πάτωμα της καμπίνας ντους, αν δεν πηγαίνει χωρίς ένα ειδικό δίσκο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια. Μη γεφυρώσετε το δάπεδο με πλακάκια - είναι πολύ ομαλή και ολισθηρή - μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Ο τοίχος κοντά στο θάλαμο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντισηπτικό. Σε αυτή την περίπτωση, οι ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού είναι εγγυημένες ότι δεν θα υποστούν βλάβη από το νερό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)