Πώς να κολλήσετε μια γωνία: απλά μυστικά

Κάθε ιδιοκτήτης που νοιάζεται για το σπίτι του τον κάνει όμορφο και καλλωπισμένο. Συχνά σε διαμερίσματα υπάρχει ανάγκη να προστατευθούν οι εξωτερικές γωνίες των τοίχων ή των τόξων από ζημιές, να καλύψουν τις ταπετσαρίες που επικολλούνται στις γωνίες κ.ο.κ. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται πλαστικές γωνίες, αλλά τίθεται το ερώτημα πώς να κολλήσετε μια πλαστική γωνία έτσι ώστε να υπογραμμίζει αισθητικά ένα παράθυρο ή αψίδα, να καλύπτει μικρές ελλείψεις επισκευής και να προστατεύει τις εξωτερικές γωνίες από τυχαίες ζημιές.

Λευκή γωνιά μπάνιου

Τώρα έχουμε την ευρύτερη επιλογή γωνιών PVC διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να επιλέξουν τις γωνίες που είναι οι πλέον κατάλληλες για το σχεδιασμό του δωματίου σας και είναι κατάλληλες για ταπετσαρίες, τοίχους, δάπεδα, έπιπλα και άλλους εσωτερικούς χώρους. Πώς να κολλήσετε πλαστικές γωνίες, γνωρίζοντας τα απλά στάδια εγκατάστασης, θα μάθετε παρακάτω.

Απλή τεχνολογία για την τοποθέτηση γωνιών PVC

Αρχικά, θα προσδιορίσουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε:

 1. Μαχαίρι, κοπίδι με μικρό δόντι ή ψαλίδι.
 2. Συγκολλητικό:
  • Κόλλα δράκων (η γωνία πιέζεται στην επιφάνεια 3 λεπτά μετά την εφαρμογή).
  • γενική κόλλα πολυουρεθάνης.
  • διαφανές στεγανωτικό σιλικόνης - κατάλληλο για πλακάκια στο μπάνιο / κουζίνα ή χώρους με μικρό φορτίο.
 3. Κασέτα κάλυψης.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η λευκή κόλλα είναι ιδανική για τις λευκές γωνίες και είναι άχρωμη για τις χρωματιστές.

Για να κολλήσετε μια γωνία στην ταπετσαρία, πρέπει πρώτα να μετρήσετε τον απαιτούμενο αριθμό γωνιών. Πιθανότατα, θα πάρετε γωνίες κομμένες με μαστίγια, έτσι θα πρέπει να προσαρμοστούν στο απαιτούμενο μέγεθος. Σε κάθετη γωνία, συνήθως δαπανάται μια γωνία, η οποία κόβεται αρκετά. Για να κόψετε ομαλά το πλαστικό, θα πρέπει να θερμαίνετε το μαχαίρι πάνω από το αέριο. Η μία πλευρά της γωνίας πρέπει να αφεθεί 4-5 εκατοστά περισσότερο για να προσαρμοστεί στη θέση της. Εάν η ταπετσαρία προεξέχει πέρα ​​από την άκρη της γωνίας, πρέπει επίσης να κοπούν προσεκτικά.

Το συγκολλητικό εφαρμόζεται προσεκτικά με διακεκομμένη γραμμή στο εσωτερικό της γωνίας με ένα πιστόλι ή στεγανωτικό. Στη συνέχεια, η γωνία πρέπει να κολληθεί στην επιφάνεια και να πιεστεί με μια χαρτοπετσέτα σε όλο το μήκος. Η περίσσεια της σύνθεσης απομακρύνεται με μια σερβιέτα.

Βήματα γωνίας σύνδεσης

Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στην ταπετσαρία, τότε η γωνία πρέπει να στερεωθεί με ταινία κάλυψης. Αφού δώσουμε στη συγκολλημένη γωνία μια σταθερή λαβή και τη βάση κόλλας για να στεγνώσει. Αφού μάθετε αυτή την απλή μέθοδο εγκατάστασης, θα μάθετε επίσης πώς να κολλήσετε τη γωνία οροφής.

Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι εσωτερικά στοιχεία που είναι επίσης διακοσμημένα με τη βοήθεια γωνιών. Το διαφανές στεγανωτικό σιλικόνης είναι κατάλληλο για κολλήσεις πλαστικών γωνιών στις πλαγιές. Τις περισσότερες φορές, οι γωνίες είναι κολλημένες σε νέα παράθυρα, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι ομοιόμορφη, επειδή κάθε γωνιά δεν μπορεί να κρύψει οποιαδήποτε γωνία. Στην επιφάνεια δεν πρέπει να υπάρχουν καρφιά, βίδες και άλλα ξένα αντικείμενα, πρέπει επίσης να απολιπανθεί. Η σύνδεση πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Εσωτερικές γωνίες

Αυτού του είδους οι γωνίες δεν είναι ευρέως διαδεδομένες, το εσωτερικό δεν υποφέρει χωρίς αυτούς, αλλά υπάρχουν και εραστές που προτιμούν ακριβώς ένα τέτοιο σχέδιο. Τέτοιες γωνίες αποτελούνται από τρία μέρη:

 • Αυλάκια.
 • Διάτρητα νεύρα.
 • Το εμπρόσθιο κοίλο τμήμα.

Ρυθμίζετε τη διάταξη των πλακιδίων και επικαλύπτετε έναν από τους τοίχους.Είναι καλύτερο να κόψετε το πίσω μέρος της γωνίας και να το κολλήσετε με σιλικόνη.

Πλαστική γωνία πλαγιάς

Κόψτε τη γωνία με την αψίδα

Ένα τέτοιο στοιχείο φινιρίσματος ως μια τοξωτή γωνία χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό καμπύλων δομών. Τέτοιες γωνίες, όπως οι συνηθισμένες ευθείες γραμμές, προστατεύουν τις γωνίες, εμποδίζουν την αποβολή και τη διαγραφή των χρωμάτων, διακρίνουν σαφώς τη μορφή των δομών.

Η γωνία της καμάρας μπορεί να συνδεθεί με τους εξής τρόπους:

 • Κόλλα κόλλας - το μοτίβο κόλλησης είναι παρόμοιο με κάθετες γωνίες.
 • Ασφαλίστε με βίδες.
 • Στερεώστε με καρφιά χωρίς καπάκια.

Οι δύο τελευταίες επιλογές χαλάζουν ελαφρώς την εμφάνιση της γωνίας, καθώς είναι αισθητές, μπορούν να αφήσουν ρωγμές ή να λυγίσουν τη γωνία.

Εκτός από τις τοξωτές γωνίες PVC, υπάρχουν και διάτρητες. Επισυνάπτονται ως εξής:

 • Η στενά συμπιεσμένη γωνία τραβιέται από τις αγκύλες στην επιφάνεια.
 • Ακολούθως, εφαρμόζεται διάλυμα γύψου με σπάτουλα, το οποίο πιέζεται σφιχτά.
 • Αφού στεγνώσει το γύψο, λειαίνεται με πλέγμα ή γυαλόχαρτο.

Η λευκή γωνία στην κλίση του παραθύρου δεν επιτρέπει την αποκόλληση της ταπετσαρίας

Κεραμικές γωνίες και γωνίες για κεραμίδια

Μια κεραμική γωνία χρησιμοποιείται συχνότερα σε ένα μπάνιο, όπου το νερό καταστρέφει ανελέητα τα οικοδομικά υλικά. Μια τέτοια γωνία παρέχει σφράγιση και διατηρεί την ελκυστικότητα του εσωτερικού. Αγοράζοντας αυτό το απαραίτητο μέρος, όλοι πιθανώς αναρωτήθηκαν πώς να κολλήσουν μια γωνία στο λουτρό.

Η κεραμική γωνία παρέχει αξιοπιστία και ποιότητα λόγω των παρακάτω ιδιοτήτων κεραμικών:

 • Περιβαλλοντική φιλικότητα του υλικού.
 • Αντοχή σε παραμόρφωση και σκληρότητα.
 • Υψηλή αντοχή στο σχίσιμο.
 • Αντοχή σε αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας.

Το μόνο μειονέκτημα των κεραμικών γωνιών είναι ότι μπορούν εύκολα να σπάσουν κατά τη διάρκεια σοβαρών μηχανικών βλαβών, με άλλα λόγια, μην πέφτουν κάτι βαρύ πάνω τους.

Ανάμεσα στα σύγχρονα κεραμικά σύνορα διακρίνονται:

 • "Μολύβι" - μια λεπτή κυρτή λωρίδα κεραμικής, κλείνει καλά τις σχισμές, ιδανική για κάμψη κατόπτρων και διαχωρισμό δωματίων σε ζώνες.
 • "Γωνιακό" - έχει ένα τριγωνικό τμήμα, εφαρμόστηκε βολικά στην επιφάνεια της μπανιέρας και του τοίχου.
 • Η "Ζωφόρος" είναι ένα χαμηλό περίγραμμα, το μήκος της είναι ίσο με το πλάτος του κεραμιδιού.

Καλά επιλεγμένα κεραμικά στοιχεία συνδυάζονται ιδανικά με το σχεδιασμό πλακιδίων και ολόκληρου του μπάνιου.

Κεραμική γωνιά για μπάνιο

Πώς να κολλήσετε μια κεραμική γωνία

Η τοποθέτηση κεραμικών γωνιών είναι μια έντονη εργασία και δύσκολη δουλειά, παρόμοια με την τοποθέτηση κεραμιδιών. Έτσι, μπορείτε να προσαρτήσετε μια γωνία στο πλακάκι ή κάτω από αυτό.

 1. Κατ 'αρχάς, καθαρίζετε ολόκληρη την επιφάνεια σκόνης και βρωμιάς.
 2. Ένα στρώμα στεγανωτικού εισάγεται στο διάκενο με ένα όπλο, οι αρμοί είναι ισοπέδωσε με μια σπάτουλα ή με ένα υγρό χέρι.
 3. Στη συνέχεια, θα προετοιμάσετε τη συγκολλητική σύνθεση που προτείνεται από τον κατασκευαστή, θα πρέπει να προσκολληθεί καλά στην σπάτουλα και να μην πεταχτεί?
 4. Τοποθετήστε ζευγμένες γωνίες, αφήνοντας το μικρότερο κενό.
 5. Αρχίζετε να βγαίνετε από τη γωνία, καλύπτοντας το πίσω μέρος της γωνίας με κόλλα.
 6. Η γωνία είναι προσαρτημένη στην άρθρωση, αφαιρείται η περίσσεια κόλλας.
 7. Την επόμενη μέρα, οι γωνίες αφθονούν στο νερό για να στερεώσουν την κόλλα.

Χρήση γωνιών: PVC, κεραμικά, τοξωτά και άλλα θα προστατεύσουν αποτελεσματικά τις ευπάθειες του διαμερίσματός σας, καθώς και θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης και καθαριότητας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο αν καταλαβαίνετε λίγο σχετικά με τις ιδιότητες του υλικού και τη μέθοδο προσκόλλησης.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)