Πώς να κρεμάσετε τον πολυέλαιο στην οροφή: μια απλή οδηγία

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφα είναι η οροφή στο διαμέρισμα, είναι ο πολυελαίος που δίνει την τελική εμφάνιση. Αυτό είναι όπου τίθεται το ερώτημα, πώς να κρεμάσει έναν πολυέλαιο στο ανώτατο όριο, επειδή αυτή η φαινομενικά απλή διαδικασία απαιτεί να ληφθεί υπόψη η μάζα των αποχρώσεων. Η μη συμμόρφωσή τους είναι γεμάτη με την πτώση του πολυέλαιου και ακόμη και τη ζημιά στην οροφή. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε πώς να κρεμάσει σωστά έναν πολυέλαιο και πώς να το συνδέσετε.

Πολυέλαιος οροφής σκυροδέματος

Για να εργαστείτε, χρειάζεστε το παρακάτω βασικό σύνολο εργαλείων:

 • Τρυπάνι, και αν είναι εγκατεστημένο σε γυψοσανίδας ή ψευδοροφή - ένα puncher με ένα μακρύ τρυπάνι?
 • Κατσαβίδι και δείκτης.
 • Κατσαβίδι;
 • Κλειδιά για τη συναρμολόγηση ενός πολυελαίου.
 • Σφυρί για σφύρα πείρων?
 • Ρουλέτα και δείκτη για σήμανση.

Επιλογή μεθόδου συναρμολόγησης

Πριν κρεμάσετε τον πολυέλαιο στην οροφή, θα πρέπει να αποφασίσετε για τη μέθοδο ανάρτησης - στην πλάκα ή το άγκιστρο στήριξης. Η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • Πολυέλαιοι σχεδιασμοί?
 • Άποψη του ανώτατου ορίου.

Τα περισσότερα μοντέρνα έπιπλα έρχονται με ένα βραχίονα. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα πολυελαίων, ειδικά οι ευρωπαίοι κατασκευαστές, έχουν σχεδιασμό για να κρεμούν σε ένα γάντζο, οπότε κατά την αγορά εξοπλισμού φωτισμού, αυτό το σημείο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αυτοί που είχαν προηγουμένως έναν πολυέλαιο που κρέμεται σε ένα γάντζο προσπαθούν συχνά να αγοράσουν έναν πολυέλαιο του ίδιου σχεδιασμού για να διευκολύνουν τη διαδικασία εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ληφθεί υπόψη το υλικό αγκίστρου, αφού τα πλαστικά στοιχεία της Σοβιετικής Ένωσης ενδέχεται να είναι ήδη πολύ εύθραυστα.

Ο τύπος οροφής επηρεάζει επίσης την προτιμώμενη μέθοδο στερέωσης. Για παράδειγμα, όταν εργάζεστε με οροφή από σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τη ράβδο όσο και το γάντζο. Αν όμως το κρεμάσετε σε μια ψευδοροφή, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς γάντζο εάν θέλετε να κάνετε γρήγορα όλες τις εργασίες. Και πάλι, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ένας στρογγυλός λαμπτήρας οροφής LED με οροφή τηλεχειρισμού, που χρησιμοποιείται συνήθως όταν εργάζεστε με τεντωμένες οροφές, είναι τοποθετημένος σε μια σταυροειδής δοκός.

Η επιλογή τοποθέτησης του πολυέλαιου στην οροφή

Πώς να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σε μια τσιμεντένια οροφή με ένα βραχίονα και γάντζο

Η οροφή από σκυρόδεμα είναι εξαιρετικά ανθεκτική, ώστε να μπορεί να ανασταλεί ένας πολυεστέρας σχεδόν κάθε βάρους. Η μέθοδος στερέωσης εξαρτάται από τον τύπο της στερέωσης που παρέχεται από τον κατασκευαστή. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε αμέσως πού περνάει το καλώδιο έτσι ώστε να μην το βλάψει. Κατά κανόνα, το σύρμα κατευθύνεται κάθετα προς τον τοίχο με το κουτί διακλάδωσης.

Κρεμάσαμε τον πολυέλαιο στο βραχίονα

Πρώτα απ 'όλα, όλα τα διακοσμητικά στοιχεία αφαιρούνται από τον πολυέλαιο, σβήστε το φως στο δωμάτιο. Συνιστάται να απενεργοποιήσετε το φως στην ασπίδα. Η διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Μαρκάρισμα κάτω από τη ράβδο. Συνιστάται να το κανονίσετε κάθετα στο καλώδιο.
 2. Εάν ο παλιός πολυέλαιος κρεμαστεί σε ένα γάντζο, τότε θα πρέπει να λυγίσει στο πλάι. Δεν αξίζει να το κόψετε, στο μέλλον μπορεί να έρθει σε πρακτικό εάν αποφασίσετε να αλλάξετε ξανά τη λάμπα.
 3. Οι οπές τρυπιούνται στα σημαδεμένα σημεία και με τη βοήθεια πείρων με βίδες, ο βραχίονας είναι σταθερός.
 4. Μετά την τοποθέτησή του στην οροφή, ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ισχύος και, όταν η φωτεινή ένδειξη είναι σβηστή, συνδέστε τον πολυέλαιο με τα κατάλληλα καλώδια.
 5. Υπάρχουν προεξέχοντες ακίδες στον βραχίονα, στον οποίο προσαρμόζεται η βάση του πολυελαίου. Στη συνέχεια, τα περικόχλια βιδώνονται επάνω τους μέχρι να πιαστεί ο δίσκος σφιχτά στην οροφή.

Αφού ελέγξει τη λειτουργικότητα του πολυελαίους, τα κρεμαστά και τα ντεκόρ είναι κρεμασμένα σε αυτό.

Πολυέλαιος στο εσωτερικό της κουζίνας

Πώς να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σε ένα γάντζο αν η οροφή είναι σκυρόδεμα

Αυτός ο τύπος στερέωσης συνιστάται όταν κρέμονται βαριείς πολυέλαιοι που υπερβαίνουν τα 5 κιλά. Σε παλιά σπίτια, τέτοια άγκιστρα παρέμειναν, οπότε μένει μόνο να ελέγχεται η δύναμή τους. Για να ελέγξετε, αρκεί να τοποθετήσετε ένα φορτίο στο άγκιστρο του οποίου το βάρος υπερβαίνει ελαφρώς το βάρος της λάμπας. Εάν δεν αρχίσει να ταλαντεύεται μετά από λίγο, τότε ο αναρτώμενος λαμπτήρας θα είναι σε θέση να αντέξει. Σε νέα κτίρια, θα πρέπει να βιδώσετε τον αγκίστρι.

Για αυτόν τον τύπο στερέωσης, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα μπουλόνι αγκίστρου στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο άγκιστρο αποστάτη. Ο σχεδιασμός του σάς επιτρέπει να σκάβετε κυριολεκτικά στο υλικό βάσης και να το κρατάτε πιστά εκεί. Επιλέξτε ένα τρυπάνι για την τρύπα, έτσι ώστε η άγκυρα να ταιριάζει σφιχτά, αλλά χωρίς προσπάθεια. Σφίγγεται στη στάση, λόγω της οποίας υπάρχει ένας διαχωριστής σε όλο το μήκος του πείρου. Για να αποφύγετε προβλήματα, ο γάντζος πρέπει να είναι μονωμένος. Μετά από αυτό, ο πολυέλαιος κρέμεται στο γάντζο και συνδέεται. Για να κρύψετε τον τόπο εγκατάστασης στον πολυέλαιο υπάρχει ένα διακοσμητικό μπολ καμουφλάζ.

Πολυέλαιος στη λευκή οροφή

Πώς να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σε μια οροφή γυψοσανίδας μόνοι σας

Η εγκατάσταση της λυχνίας είναι κάπως πιο περίπλοκη εάν αποφασίσαμε προηγουμένως να οριοθετήσουμε την οροφή με γυψοσανίδα, επειδή ο πολυέλαιος δεν μπορεί να κρεμαστεί απευθείας πάνω στην πλάκα γυψοσανίδας. Για να ελαχιστοποιήσετε την εργασία και τις πιθανές ζημιές, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα γάντζο. Οι γενικοί κανόνες για την τοποθέτηση του γάντζου είναι οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν για τα σκυρόδεμα, αλλά υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις:

 • Πρώτον, πρέπει πρώτα να σχηματίσετε μια τρύπα στο δέρμα. Η διάμετρος του επιλέγεται λίγο περισσότερο από ακριβώς κάτω από την άγκυρα, αλλά μικρότερη από την κεφαλή του γάντζου.
 • Η πλάκα έχει ήδη τρυπηθεί με ένα κατάλληλο τρυπάνι κάτω από την άγκυρα σε βάθος 7-10 cm.
 • Το εξάρτημα βιδώνεται μέσα στην άγκυρα έτσι ώστε το άκρο του να είναι κάτω από την οροφή σε απόσταση 1-2 εκ. Ένας πολυέλαιος κρέμεται στο άγκιστρο, το φλιτζάνι συνδέεται και σταθεροποιείται.

Εάν η λυχνία είναι φωτεινή, τότε μπορεί να στερεωθεί στο προφίλ με ένα βραχίονα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι κατασκευασμένο από μαλακό αλουμίνιο, έτσι με την πάροδο του χρόνου θα κάμπτεται κάτω από το βάρος, παραμορφώνοντας την οροφή.

Πολυέλαιος οροφής

Σωστή εγκατάσταση ενός πολυελαίου σε μια οροφή τέντωμα

Είναι το πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε μια λάμπα σε μια τέτοια οροφή με τα χέρια σας, επειδή το υλικό παραμορφώνεται εύκολα κατά τον απρόσεκτο χειρισμό. Στην ιδανική περίπτωση, το εξάρτημα για τον πολυέλαιο είναι εγκατεστημένο πριν από την εγκατάσταση του καμβά, πρέπει απλά να επιλέξετε το μήκος του σωστά. Για να γίνει αυτό, μια γραμμή αλιείας τεντώνεται μεταξύ των προφίλ, που τέμνονται στον τόπο όπου θα κρεμαστεί ο πολυέλαιος.

Όταν το κρεμάτε σε ένα γάντζο, το σχέδιο είναι παρόμοιο με την εγκατάσταση μιας άγκυρας όταν εργάζεστε με μια οροφή γυψοσανίδας, αλλά η κορυφή του γάντζου πρέπει να είναι στο επίπεδο των γραμμών. Κατά την εγκατάσταση του τεντωμένου καμβά οροφής, είναι απαραίτητο να κολλήσετε ένα θερμικό δακτύλιο στον τόπο εγκατάστασης του πολυελαίου, το οποίο εμποδίζει την εξάπλωση του υλικού PVC. Στη συνέχεια, μια τρύπα για το άγκιστρο κόβεται μέσα στο δακτύλιο. Εάν ο καμβάς έχει ήδη τεντωθεί, τότε ο δακτύλιος είναι πρώτα κολλημένος και σχηματίζεται μια τρύπα. Στη συνέχεια, το άγκιστρο είναι ήδη εγκατεστημένο στην κύρια οροφή.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σε μια οροφή τέντωμα χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα:

 1. Δεδομένου ότι η δομή του καμβά είναι μαλακή, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια μικρή προπαρασκευαστική εργασία πριν κρεμάσετε τον πολυέλαιο. Συγκεκριμένα, στην κύρια οροφή, είναι απαραίτητο να επισυνάψετε μια ξύλινη σανίδα, το πάχος της οποίας αντιστοιχεί στην απόσταση μεταξύ της κύριας και της τεντωμένης οροφής. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με συμβατικές βίδες με αυτοκόλλητες βίδες με πείρους. Προηγουμένως, σχηματίζεται μια οπή στη ράβδο για την έξοδο των συρμάτων.
 2. Ο καμβάς οροφής είναι τεντωμένος και ένας θερμοσκληρυντής είναι τοποθετημένος στη θέση του εξαρτήματος, μέσα στον οποίο κόβεται μια τρύπα.
 3. Τοποθετείται πλάκα συναρμολόγησης. Η πρόσδεσή του στη ράβδο πραγματοποιείται στο όριο του δακτυλίου, σε καμία περίπτωση μέσω του καμβά, έτσι ώστε το υλικό να μην αρχίζει να εξαπλώνεται.
 4. Ο πολυέλαιος συνδέεται, τοποθετείται σε καρφιά και στερεώνεται με διακοσμητικά παξιμάδια.

Όταν χρησιμοποιείτε πολυελαίους με μια ευρεία βάση, οι οποίοι συχνά είναι διακοσμημένοι με τηλεχειριστήριο, χρησιμοποιείται μια σταυροειδής δοκός. Εξετάστε πώς να συνδέσετε τέτοιους πολυελαίους στην οροφή βήμα προς βήμα:

 1. Μια πλατφόρμα που αντιστοιχεί στο μέγεθος του σταυρού σχηματίζεται από ένα φύλλο κόντρα πλακέ. Πρέπει επίσης να κάνει μια τρύπα για την έξοδο των συρμάτων.
 2. Στις γωνίες της πλατφόρμας, εγκαθίστανται μεταλλικές λωρίδες. Είναι απαραίτητα για τη στερέωση της πλατφόρμας στην κύρια οροφή.
 3. Μετά την τοποθέτηση του καμβά στις θέσεις στερέωσης του εγκάρσιου τεμαχίου, οι θερμικοί δακτύλιοι στερεώνονται και οι οπές κόβονται. Το εγκάρσιο τεμάχιο προσαρτάται στην πλατφόρμα με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 4. Στη συνέχεια, ο πολυέλαιος είναι συνδεδεμένος στη ράβδο. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η βάση του πολυελαίού είναι παράλληλη με την επιφάνεια της οροφής.

Πολυέλαιος

Πώς να συνδέσετε ανεξάρτητα τη λάμπα στο διακόπτη

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε πόσα καλώδια βγαίνουν από το ανώτατο όριο και πόσα πλήκτρα βρίσκονται στον διακόπτη. Εάν ο πολυέλαιος πρόκειται να συνδεθεί με δύο σύρματα, τότε ο διακόπτης δύο κλειδιών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, θα πρέπει να τραβήξετε ένα άλλο καλώδιο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο εύκολο να συνδέσετε τον πολυέλαιο - μόλις συλλέγετε τα καλώδια του ίδιου χρώματος σε δεσμίδες.

Εάν ένας πολυέλαιος με τρία καλώδια, τότε η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητη η συναρμολόγηση των λαμπτήρων σε ομάδες. Τα ουδέτερα καλώδια όλων των κασετών συνδέονται με ένα κοινό μηδενικό σύρμα. Ένα από τα υπόλοιπα καλώδια συνδέεται στην πρώτη ομάδα λαμπτήρων και η δεύτερη στη δεύτερη ομάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την τροφοδοσία κατά τη διάρκεια της σύνδεσης. Και όχι μόνο ένας διακόπτης, αλλά στην ασπίδα, επειδή ένας ειδικός εγκαταστάτης δεν βάζει πάντα την καλωδίωση. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι η φάση που σπάει την ισχύ, αλλά το μηδέν.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάσαμε λεπτομερώς πώς να κρεμάσετε τον πολυέλαιο και να το συνδέσετε στο δίκτυο. Με την επιφύλαξη όλων των κανόνων, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς εξωτερική βοήθεια. Μπορείτε να συνδέσετε τον πολυέλαιο μόνο με απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να αναθέσετε τη διαδικασία αυτή σε έναν εγκαταστάτη με το κατάλληλο επίπεδο προσόντων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)