Πόσο εύκολο είναι να πλένεις ένα μπάνιο: καθαρίζουμε κεραμίδια, ραφές και υδραυλικά

Ένα καθαρό μπάνιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο εσωτερικό ενός μπάνιου. Επιπλέον, οι λειτουργικές του ιδιότητες εξαρτώνται από την καθαριότητα και την περιποίηση αυτού του χαρακτηριστικού. Κάθε νοικοκυρά κερδίζει την προσωπική της εμπειρία με τα χρόνια και ξέρει πώς να πλένει τα κεραμίδια στο μπάνιο, πώς να καθαρίζει την κουρτίνα ή την κουρτίνα από την πλάκα, πώς να πλένουν τέλεια τα κεραμίδια και να καθαρίζει τις ραφές στο μπάνιο. Ωστόσο, οι νεαρές νοικοκυρές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει αυτές τις συνταγές καθαριότητας.

Πλύνετε τα κεραμίδια στο μπάνιο

Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους και τα δάπεδα από πλακάκια

Το κεραμίδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά φινιρίσματος στα μπάνια. Εκτιμάται εξαιτίας τέτοιων πλεονεκτημάτων:

  • Μεγάλη περίοδο ενεργούς χρήσης.
  • Ευκολία φροντίδας.
  • Ανθεκτικότητα;
  • Η ευκαιρία να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό.

Εάν το κεραμίδι δεν είναι κατάλληλα φροντίδα, μια λευκή επίστρωση θα εμφανιστεί γρήγορα στο κεραμίδι, η ελκυστική λάμψη και η "εμπορεύσιμη" γυαλάδα θα εξαφανιστούν.

Απορρυπαντικά για το μπάνιο

Οικιακές χημικές ουσίες

Η πιο απλή και κερδοφόρα επιλογή είναι οι ειδικές οικιακές χημικές ουσίες. Οι ειδικοί συστήνουν να προτιμούν τα προϊόντα υγρού και πηκτής. Οι σκόνες για τον καθαρισμό οικιακών επιφανειών αποτελούνται συχνά από λειαντικά σωματίδια που επηρεάζουν δυσμενώς την ακεραιότητα του πλακιδίου.

Ο καθαρισμός πλακιδίων με προϊόντα χλωρίου επιτρέπεται. Αυτό το στοιχείο όχι μόνο θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από κίτρινη και άσχημη πλάκα, αλλά και απολύτως απολυμάνετε τις επιφάνειες.

Αν σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι δυνατό να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για πλακάκια, μπορείτε να καθαρίσετε το κεραμίδι με άλλα μέσα. Ο καθαριστής γυαλιού είναι ιδανικός. Η απορρυπαντική σύνθεση αυτού του προϊόντος συνήθως περιλαμβάνει αμμωνία, η οποία είναι σε θέση να αποκαταστήσει τη φρεσκάδα και τη χαμένη λάμψη ακόμα και στις παλαιότερες και πιο μολυσμένες επιφάνειες.

Αποδεκτή εναλλακτική λύση

Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε διάφορες χημικές ουσίες στρέφονται προς εναλλακτικά προϊόντα καθαρισμού. Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να βρείτε προϊόντα που είναι φθηνότερα για το πορτοφόλι και είναι ασφαλέστερα από περιβαλλοντική άποψη.

Η ευκολότερη επιλογή προϋπολογισμού είναι να χρησιμοποιήσετε μια λύση ελαφρού σαπουνιού. Μπορούν όχι μόνο να πλύνουν τα κεραμίδια, αλλά και να εξαλείψουν τη ρύπανση από άλλες επιφάνειες (πετσέτα, επιφάνειες υδραυλικών εγκαταστάσεων και χαρακτηριστικά επίπλων στο μπάνιο).

Κεραμική

Τα κεραμικά πλακάκια στο μπάνιο και στην τουαλέτα πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα. Σε αυτούς τους χώρους, συνήθως πολύ υψηλή υγρασία. Μύκητας και μούχλα μπορεί να διαμορφωθεί ανά πάσα στιγμή, και αυτό είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων του διαμερίσματος. Για να αποφευχθεί αυτό, αξίζει τον τακτικό καθαρισμό κεραμικών επιφανειών στο μπάνιο.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να καθαρίσετε την επιφάνεια του κεραμιδιού, αλλά και να επεξεργαστείτε προσεκτικά κάθε ραφή. Στα κενά μεταξύ των στοιχείων κεραμιδιών, πολλές επικίνδυνες μικροοργανισμοί είναι κρυμμένες. Επιπλέον, η εμφάνιση ακόμη και των πιο όμορφων και καλυμμένων κεραμικών πλακιδίων χαλάσει βρώμικες ραφές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κεραμίδια δεν πρέπει ποτέ να πλένονται με μεταλλικές βούρτσες. Είναι προτιμότερο να αρνούνται λύσεις με λίπη και οξέα. Κατά τη διαδικασία καθαρισμού των επιφανειών, μην κακοποιείτε τα οικιακά χημικά.

Καθαρίζοντας προσεκτικά τις επιφάνειες εργασίας στο μπάνιο, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τα μικρά χαρακτηριστικά.Μόλυνση και ενεργή επίθεση παθογόνων μικροοργανισμών και μυκήτων εξίσου επιδεκτικών σε όλα τα στοιχεία του δωματίου. Σκουπίστε και απολυμάνετε σχολαστικά τις επιφάνειες των ράφια και τα διακοσμητικά στοιχεία τοίχου, πλύνετε και στεγνώνετε την κουρτίνα στο μπάνιο και καθαρίστε τα στρώματα.

Κεραμικό καθαρισμό στο μπάνιο

Ραφές μεταξύ πλακιδίων: πρακτικές συμβουλές

Για τη θεραπεία των αρθρώσεων μεταξύ στοιχείων κεραμιδιών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε όχι μόνο βολικά προϊόντα καθαρισμού, αλλά και αντιμυκητιακά προϊόντα. Δεν χρειάζεται να αγοραστούν σε φαρμακείο ή ειδικό κατάστημα.

Τα πιο απλά μέσα που είναι διαθέσιμα σε όλους είναι το ξύδι και το αλκοόλ. Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, οι ουσίες αυτές αραιώνονται με νερό και οι επιφάνειες επεξεργάζονται σχολαστικά μαζί τους.

Μπανιέρες από χυτοσίδηρο και χάλυβα

Το σμάλτο, το οποίο καλύπτει συνήθως τις επιφάνειες των μπανιέρων από χυτοσίδηρο και χάλυβα, σβήνει με την πάροδο του χρόνου. Το παλαιότερο αυτό το στοιχείο, οι περισσότερες ρωγμές, τραχύτητα και σκληρή για να αφαιρέσετε πλάκα εμφανίζονται σε αυτό.

Σε καμία περίπτωση οι επιφάνειες αυτές δεν πρέπει να καθαρίζονται με ξύστρα, βούρτσες, επιθετικά χημικά με λειαντική βάση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το προϊόν για να καθαρίσετε την τουαλέτα. Πολλά επιθετικά οξέα συγκεντρώνονται συνήθως εκεί, τα οποία αφήνουν πίσω τους άσχημους μουντζούρες και λεκέδες. Δεν θα είναι δυνατή η εξάλειψη των ελαττωμάτων.

Αξίζει επίσης να εγκαταλείψουμε τη συνήθεια να πλένουμε τα ρούχα με απορρυπαντικό απευθείας στο μπάνιο. Η επιφάνεια του λουτρού θα υποστεί βλάβη.

Στο κατάστημα μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο καθαριστικό προϊόν ειδικά για υδραυλικά αυτού του τύπου. Η ουσία εφαρμόζεται σε μολυσμένες επιφάνειες με σφουγγάρι αφρού. Το διάλυμα αφήνεται για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια εκπλένεται με ζεστό νερό.

Η οξική ουσία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την κίτρινη κηλίδα. Η σκουριά και ο μύκητας θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του σόδας και του συμπυκνωμένου σαπουνιού (μόνο σαπούνι πλυντηρίου είναι κατάλληλο για χρήση).

Καθαρό μπάνιο

Ακρυλικές μπανιέρες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε κάθε είδους μηχανική βλάβη. Χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και σωστή φροντίδα. Οι ακρυλικές επιφάνειες δεν πρέπει να καθαρίζονται με τα ακόλουθα υλικά:

  1. Αποξέστες και μεταλλικές βούρτσες.
  2. Λειαντικά
  3. Μέσα με αμμωνία, χλώριο, φορμαλδεΰδες και επιθετικά οξέα.

Το ακρυλικό δεν μπορεί να καθαριστεί χωρίς πρώτα να εμποτιστεί. Μια λεία επιφάνεια είναι συνήθως πολύ καθαρή. Ωστόσο, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται τακτικά.

Μαρμάρινη μπανιέρα

Μια μαρμάρινη μπανιέρα είναι απλά ένα πολυτελές χαρακτηριστικό σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα. Πρόκειται για ένα πολυτελές σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων και απαιτεί κατάλληλο χειρισμό.

Για τον καθαρισμό των μαρμάρινων επιφανειών μην χρησιμοποιείτε οικιακές χημικές ουσίες. Είναι καλύτερα να επεξεργαστείτε την πέτρα με σαπουνόνερο με χαμηλή περιεκτικότητα σε σόδα και αμμωνία.

Το φως μάρμαρο, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να λευκαριστεί με αυτοσχέδια μέσα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνετε πολτό από το επιτραπέζιο αλάτι και το χυμό λεμονιού. Το μείγμα εφαρμόζεται σε εκείνες τις περιοχές που χρειάζονται λεύκανση. Μετά από 15-20 λεπτά, το κουκούλι ξεπλένεται. Θα είναι δυνατό να γυαλίσουμε την επιφάνεια με μια ειδική πάστα λείανσης.

Καθαρό λευκό και γκρίζο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)