Όλα έχουν τη θέση τους: πώς να οργανώνουν την αποθήκευση των ρούχων

Προκειμένου η εποχιακή αλλαγή των ντουλαπών να μην προκαλέσει πονοκέφαλο, αρκεί να εξοπλιστεί και να εξοπλίσει άνετα χώρους αποθήκευσης για τα πράγματα. Η σωστή οργάνωση της αποθήκευσης των ρούχων είναι μια στοχαστική διάταξη ράφια στην ντουλάπα, κατάλληλη συσκευασία. Οι σύνθετες μέθοδοι αποθήκευσης θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε χώρο και άνεση στο διαμέρισμα.

Καλύμματα για την αποθήκευση ρούχων

Είδη επίπλων για αποθήκευση

Η ποικιλία επιλογών για τη διευθέτηση χώρων αποθήκευσης ρούχων σας επιτρέπει να επιλέξετε μοντέλα επίπλων για οποιοδήποτε διαμέρισμα. Η κύρια προσοχή δίνεται στις συνθήκες αποθήκευσης και στις συνθήκες εξοπλισμού.

Συρόμενη ντουλάπα για ρούχα

Κρεμάστρα δαπέδου

Τύποι περιβλήματος: Σύντομη περιγραφή

Όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αναζητούν νοστιμιά και άνεση στο σπίτι τους. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τοποθετείτε τα λιγότερο χρησιμοποιημένα αντικείμενα - σε ερμάρια. Τα έπιπλα χαρακτηρίζονται από έναν βέλτιστο συνδυασμό μεγεθών και λειτουργιών:

  • η εντοιχισμένη ντουλάπα / συρόμενη ντουλάπα παρέχει την πιο συμπαγή αποθήκευση ρούχων. Αυτά τα στοιχεία γίνονται πιο συχνά στην τάξη, οπότε όταν επιλέγετε μια "πλήρωση" οι επιθυμίες των ιδιοκτητών λαμβάνονται υπόψη. Κατά κανόνα, στα επάνω ράφια αποθηκεύεται μια μη εποχιακή ντουλάπα. Στο μεσαίο τμήμα, τοποθετούνται ράβδοι για κρεμάστρες με ρούχα καθημερινής χρήσης και εργασίας, ράφια με οργανωτές για αποθήκευση IKEA. Αυτά τα γραφεία δεν μπορούν να αναδιαμορφωθούν ή να μετακινηθούν και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή της θέσης τους.
  • Μια νέα ιδέα για την αποθήκευση των ρούχων είναι η υφασμάτινη θήκη IKEA, αποτελούμενη από μεταλλικό πλαίσιο και κάλυμμα από λινό. Η εσωτερική γέμιση του προϊόντος μπορεί να είναι πολύ διαφορετική: δοχεία για ρούχα / παπούτσια, ράβδος για την τοποθέτηση εξωτερικών ενδυμάτων. Τα πράγματα σε σάκους κενού μπορούν να συσκευαστούν επάνω. Οι πόρτες του καμβά κλείνουν εύκολα με φερμουάρ και παρέχουν τα πράγματα με εξαιρετική ασφάλεια. Η επένδυση υφάσματος δημιουργεί φυσικό εξαερισμό. Μια ντουλάπα είναι μια μεγάλη ιδέα για την προσωρινή στέγαση ή τη διευθέτηση ενός αποθηκευτικού χώρου στο μπαλκόνι?
  • ένα μεταλλικό ντουλάπι για την αποθήκευση ρούχων εγκαθίσταται κυρίως σε μη οικιακούς χώρους (αθλητικά ντουλάπια, βοηθητικά δωμάτια). Οι φόρμες αερισμού αερίζονται μέσω των ανοιγμάτων στις πόρτες / στους τοίχους των επίπλων.

Αν έχετε δυσκολίες κατά την επιλογή μιας ντουλάπας, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς που θα λάβουν υπόψη τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος, τις επιθυμίες των κατοίκων.

Παιδική ντουλάπα

Δωμάτιο ντουλάπας

Ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού σε ένα νέο κτίριο μπορούν να σχεδιάσουν ένα ξεχωριστό δωμάτιο για το dressing room. Αλλά τα διαμερίσματα μικρού μεγέθους δεν είναι μια πρόταση, επειδή μπορείτε να διαχωρίσετε ένα μέρος του δωματίου με τη βοήθεια των θυρών διαμερίσματος. Ο εξοπλισμός του ντουλαπιού επιλέγεται ξεχωριστά, αλλά συνιστάται να τηρείτε ορισμένους κανόνες αποθήκευσης:

  • τα σπάνια χρησιμοποιούμενα ή μη εποχιακά είδη τοποθετούνται στα επάνω ράφια των σακιδίων αποθήκευσης.
  • Τα πιο δημοφιλή είδη εποχιακής αποθήκευσης τοποθετούνται σε ράφια / κρεμάστρες στο επίπεδο των ματιών. Μεγάλες ιδέες για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων - καλάθια λυγαριάς, κουτιά αποθήκευσης.
  • τα κουτιά υποδημάτων τοποθετούνται κάτω. Για να μην ψάξουν για παπούτσια για ένα εορταστικό γεγονός σε έναν πανικό, ευρύχωρα δωμάτια μπορούν να εξοπλιστούν με ξεχωριστά ράφια για παπούτσια και τσάντες.

Η ντουλάπα είναι εξοπλισμένη με ακίνητα έπιπλα, τα περισσότερα κατασκευάζονται από ξύλο. Ή μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα αρθρωτό σύστημα κατασκευαστών.Τα πολυλειτουργικά συστήματα IKEA περιλαμβάνουν και ξεχωριστά ράφια για οικιακά ρούχα και συστήματα. Η βασική ιδέα του σχεδιασμού είναι η δυνατότητα αλλαγής της διάταξης των τμημάτων, προσθήκη / αφαίρεση μονάδων αποθήκευσης.

Γκαρνταρόμπα στο σπίτι

Σε απλό βλέμμα: σύστημα αποθήκευσης σε ράφια

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί αρκετός χώρος για την αποθήκευση αντικειμένων, πράξεων. Ενδιαφέρουσες ιδέες για ράφια μπορούν να θεωρηθούν ανοικτά συστήματα αποθήκευσης από το IKEA. Τα έπιπλα ολοκληρώνονται με κιβώτια, ράφια, ράβδοι για κρεμάστρες.

Ράφια για υποδήματα και ρούχα

Τμηματική ντουλάπα στο διάδρομο

Τα ράφια είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του δωματίου ενός παιδιού. Είναι βολικό να αποθηκεύετε παιδικά ρούχα, βιβλία, παιχνίδια - όλα τα αντικείμενα είναι σε απλή ματιά, εύκολα προσβάσιμα. Τα έξυπνα κουτιά από χαρτόνι για μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας.

Κουτιά για την αποθήκευση ρούχων

Πώς να αποθηκεύσετε τα πράγματα: επιλογές συσκευασίας

Τα πιο συνηθισμένα αξεσουάρ για την αποθήκευση είναι τα κιβώτια, τα κρεμάστρες, οι τσάντες. Αξιοσημείωτες καινοτομίες: χρησιμοποιούνται νέα υλικά για την παραγωγή συσκευασίας, εμφανίζονται ενδιαφέροντες τρόποι αποθήκευσης (κενό).

Αποθήκευση κοστουμιών στο ντουλάπι

Τα πλαστικά κουτιά είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για την αποθήκευση ρούχων, πράγματα. Πλεονεκτήματα της μάζας: μια ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων, ελαφρού βάρους, εύκολης φροντίδας. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η κάθετη αποθήκευση των πραγμάτων, δηλαδή, τα αντικείμενα δεν στοιβάζονται, αλλά τοποθετούνται "στην άκρη". Αυτή η μέθοδος εξοικονομεί σημαντικό χώρο. Τα πλαστικά κουτιά με καπάκια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο ή σε ράφια. Πολύ βολικό κουτί αποθήκευσης κατασκευασμένο από διαφανές πλαστικό - τα περιεχόμενα είναι σαφώς ορατά. Μια εξαιρετική επιλογή από το IKEA είναι τα κουτιά των παπουτσιών με ένα παράθυρο ματιών.

Ντουλάπα στο διάδρομο

Ράβδοι και ράφια για ρούχα

Τα καλύμματα τοποθετούνται σε μια κρεμάστρα με ρούχα και είναι ύφασμα από πολυαιθυλένιο. Για έθιμο ρούχα, μπορείτε να ράψετε ένα κάλυμμα με τα χέρια σας. Λόγω της δυνατότητας αναπνοής, της υψηλής αντοχής στη φθορά, είναι προτιμότερο να ανατεθεί η αποθήκευση των χειμερινών ενδυμάτων στις συσκευασίες των υφασμάτων. Μια θήκη αποθήκευσης από πολυαιθυλένιο σας επιτρέπει να δείτε συσκευασμένα ρούχα, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για βραχυπρόθεσμη αποθήκευση, καθώς δεν επιτρέπει την διέλευση του αέρα. Ο κορμός ντουλάπας για αποθήκευση χρησιμοποιείται για τη συσκευασία «σύνθετων» πράξεων: διακοσμημένα φορέματα, ρούχα κατασκευασμένα από λεπτά ακριβά υφάσματα.

Καμπίνα για παπούτσια

Αποθήκευση των ρούχων στο δωμάτιο

Οι σακούλες κενού για αποθήκευση χάρη στην ειδική τεχνολογία μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος της στοίβας των πραγμάτων. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο με προσοχή, αφού ο "αέρας" χώρος μπορεί να καταστρέψει τις ίνες λεπτών μάλλινων υφασμάτων. Η καλύτερη επιλογή για αποθήκευση σε κενό είναι τα ρούχα τζιν ή τα βαμβακερά αντικείμενα.

Συρτάρια για ρούχα στο διάδρομο

Η αποθήκευση των ρούχων δεν συνδέεται πλέον με παλιά σκόνη ντουλάπα. Είναι από καιρό μέρος του εσωτερικού. Και τι να προτιμήσετε: ένα επιπόλαιό ράφι για καθημερινά ρούχα ή μια παραδοσιακή ντουλάπα με πόρτες που ανοίγουν - αποφασίζετε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)