Πώς να πλύνετε ένα κεραμίδι: από ένα κοινότατο φλούδα λεμονιού σε ένα καθαριστικό ατμού

Οι λεκέδες στα κεραμίδια στην κουζίνα και το μπάνιο είναι κοινές και αναπόφευκτες. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, αλλά πτώσεις λίπους και νερού πέφτουν στο κεραμίδι. Φυσικά, τα μουτζούρα δεν είναι τόσο ορατά στο κεραμίδι με μοτίβα, αλλά οι λεκέδες στο ρευστοκονίαμα και η σκεπαστή επιφάνεια είναι δύσκολο να χάσουν. Για τον καθαρισμό υψηλής ποιότητας, είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα που αφαιρούν τη ρύπανση και δεν βλάπτουν την επιφάνεια.

Καθαρή κουζίνα: πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα κεραμίδια;

Το πρόβλημα των λιπαρών λεκέδων στην κουζίνα είναι εξοικειωμένο με σχεδόν όλες τις νοικοκυρές. Αν τελειώσετε το μαγείρεμα με καθαρισμό, τότε η ιδανική καθαριότητα δεν θα αφήσει το δωμάτιο, αλλά δεν υπάρχει πάντα χρόνος για να καθαρίσετε αμέσως, ειδικά για να πλύνετε τα κεραμίδια στην κουζίνα από λίπη. Μερικές φορές στα πευκόφυτα μπορεί να πέσει σταγόνα πετρελαίου και πρέπει να υπάρχουν επιλογές για το πλύσιμο του κεραμιδιού από φρέσκους και παλιούς λεκέδες λίπους.

Αφαίρεση λεκέδων από πλακάκια πορτών κουζίνας

Οι πρόσφατες μολυσματικές ουσίες πλένονται με κανονικό απορρυπαντικό σαπουνιού ή υγρού πλυντηρίου πιάτων. Για τους αποξηραμένους λεκέδες, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους, απλά πρέπει να καθαρίσετε το πλακίδιο περισσότερο. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πλύσιμο παλιών λιπών με λαϊκές μεθόδους:

  • μια φέτα λεμονιού τρίψτε την ρύπανση και αφήστε για λίγο, στη συνέχεια ξεπλύνετε?
  • οι βρώμικες περιοχές είναι πασπαλισμένες με σόδα και βρεγμένες με ξύδι, μετά την αντίδραση, πρέπει να πλύνετε τα κεραμίδια στην κουζίνα από το λίπος.

Τα κεραμίδια οροφής μπορούν να πλυθούν με καθαριστικό ατμού. Εάν η οροφή της κουζίνας είναι διακοσμημένη με πλακάκια αφρού, τότε η πλύση πραγματοποιείται μόνο με μαλακό σφουγγάρι με απορρυπαντικά χωρίς λειαντικά (προτιμάται ο στεγνός καθαρισμός).

Αφαίρεση λεκέδων από τσιμέντο και κονίαμα από κεραμίδια

Το σκούπισμα των αρμών των πλακιδίων με αδιάλυτο ξύδι θα αποτρέψει την εμφάνιση μύκητα και μούχλας. Ένα καθαριστικό ατμού είναι μια καλή επιλογή από το πλύσιμο των ραφών μεταξύ των πλακιδίων.

Το δάπεδο χρειάζεται επίσης σοβαρή προσοχή. Μερικές φορές το πάτωμα στην κουζίνα είναι επενδεδυμένο με πλακάκια από PVC. Για να αφαιρεθούν οι λεκέδες από παρόμοια επιφάνεια, χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά υγρών χωρίς λειαντικά και σφουγγάρια για πιάτα.

Πλύνετε τα κεραμίδια

Πώς να πλύνετε τα κεραμίδια στο μπάνιο;

Δεν είναι πάντα δυνατό να καλύψετε προσεκτικά τους τοίχους και να προστατεύσετε την επιφάνεια από πιτσιλιές χρώματος, μερικές χημικές ενώσεις. Μερικές φορές είναι δυνατό να πλύνετε τα πλακάκια στο μπάνιο μετά από επισκευή με ένα υγρό πανί και αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά ουσιαστικά η αφαίρεση της βρωμιάς είναι πολύ πρόβλημα και σας κάνει να καταφύγετε σε διαφορετικές μεθόδους.

Πώς να πλύνετε τα κεραμίδια στο μπάνιο μετά από επισκευή;

Κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, μείγματα, υγρά. Κατά την τοποθέτηση κεραμιδιών, είναι δύσκολο να προστατευτεί η επικάλυψη από τη βρωμιά. Ποια προϊόντα καθαρισμού πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από τον τύπο της βρωμιάς: κόλλα πλακιδίων, ενέματα, αστάρι, βαφή, τσιμέντο.

Αφαίρεση κόλλας πλακιδίων

Ειδικές ενώσεις πωλούνται για την απομάκρυνση λεκέδων από πολλά δομικά υλικά. Ωστόσο, στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία λαϊκές θεραπείες. Κατά τον καθαρισμό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η επιφάνεια του κεραμιδιού ανακούφισης είναι λιγότερο καθαρή από μια ομαλή ματ.

Η κόλλα από ένα κεραμίδι σε μια νέα κατάσταση αφαιρείται εύκολα με ένα υγρό πανί και μια λαστιχένια σπάτουλα.

Εάν το λεκέ στεγνώσει, τότε πρώτα πρέπει να το μαλακώσετε με νερό με την προσθήκη ξιδιού / αμμωνίας. Κόλλα πολυμερούς αφαιρεί την ακετόνη (πρώτα στη γωνία του πλακιδίου πρέπει να ελέγξετε την επίδραση στην επιφάνεια του κεραμιδιού). Ο μαλακωμένος λεκές καθαρίζεται με τις τακτικές κινήσεις ενός ξύστρα, ένα σκληρό σφουγγάρι.

Αφαίρεση λεκέδων από κεραμίδια

Είναι δύσκολο να καλέσετε τη μόλυνση του μιγμάτων ενέματος, οπότε ο καθαρισμός της επιφάνειας μπορεί να ονομαστεί μάλλον το τελικό στάδιο της τοποθέτησης κεραμιδιών. Το κονίαμα συνήθως σκουπίζεται αμέσως, μόλις αρχίσει να αναβλύζει η επιφάνεια του μίγματος. Πριν πλύνετε το κονίαμα από το πλακίδιο, ολόκληρη η επιφάνεια διαβρέχεται με καθαρό νερό. Το εμποτισμένο μαστίχα ξεπλένεται σαν ασβέστη.

Καθαρίστε τα κεραμίδια με καθαριστικό ατμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε το αστάρι από το κεραμίδι. Το αστάρι είναι ένα εξαιρετικά δεσμευτικό διάλυμα το οποίο, μετά την ξήρανση, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, επομένως είναι καλύτερο να καλύπτεται η περιοχή κοντά στην περιοχή εργασίας με εφημερίδες / ταινίες. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες χρησιμοποιείται συχνά το ίδιο αστάρι. Ο λεκές υγραίνεται ελαφρώς με τη σύνθεση και σκουπίζεται με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι. Αν το κεραμίδι έχει μια πορώδη δομή, τότε η τελική απομάκρυνση της ρύπανσης θα είναι προβληματική. Εναλλακτικά, οι μολυσματικές ουσίες καθαρίζονται με χημικά: ακετόνη, λευκό πνεύμα. Αυτά τα βήματα πραγματοποιούνται προσεκτικά, ώστε να μην βλάψουν το πλακίδιο.

Καθαρισμός πλακιδίων δαπέδου

Πριν αφαιρέσετε τους λεκέδες των χρωμάτων, συνιστάται να γνωρίζετε τη σύνθεσή του. Η βαφή πετρελαίου σκουπίζεται με ένα πανί που έχει βρεθεί σε φυτικό λάδι. Πώς να πλένετε πλακάκια μετά από επισκευή από λεκέδες βαφής με βάση το νερό; Πολύ απλό - σαπούνι για πλύσιμο. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες άλλων χρωμάτων, χρησιμοποιούνται χημικοί διαλύτες (μια ασφαλής επιλογή είναι η λευκή αλκοόλη, το αφαίρεσης βερνικιών χωρίς ακετόνη).

Στο τέλος των εργασιών επισκευής, μερικές φορές προκύπτει ένα πρόβλημα: πώς να πλύνετε τα κεραμίδια από το τσιμέντο; Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ φρέσκων κηλίδων και παλαιών μολυσματικών ουσιών τσιμέντου. Το τσιμέντο που δεν έχει σκληρυνθεί αφαιρείται με ένα υγρό πανί. Ο διαλύτης του τσιμέντου θα αντιμετωπίσει τα παλαιά σημεία: η βρώμικη περιοχή πλένεται άφθονα με το διαλύτη και σκουπίζεται μετά από μαλάκωμα (αρκετές ώρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ογκώδη στίγματα).

Φυσικά, δεν υπάρχει καθολική θεραπεία για όλους τους μολυντές, οπότε είναι καλύτερο να ελέγξουμε την επίδραση νέων άγνωστων ενώσεων σε μια απομονωμένη, δυσδιάκριτη θέση.

Κηλίδες πλακιδίων

Η καθημερινή ρύπανση

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μπάνιο υπάρχουν ίχνη πλυσίματος, το ντους και αυτό είναι φυσικό. Για να διατηρηθεί το δωμάτιο καθαρό, απαιτούνται καθημερινές προσπάθειες. Κάθε νοικοκυρά σχηματίζει ανεξάρτητα ένα σύνολο απορρυπαντικών που βοηθά στην πλύση των επιφανειών στο μπάνιο. Χάρη στις απλές ενέργειες, μπορείτε να διατηρήσετε μια ευχάριστη και φρέσκια ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Πλύσιμο πλακιδίων μετά την επισκευή

Οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο πάτωμα σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου (από τα απορρυπαντικά, από τη βρωμιά), επειδή χρησιμοποιείται μια ειδική ένωση για την έγχυση των ραφών, στις οποίες μπορεί να εμφανιστούν μύκητες και βακτήρια από το σπρέι και την υψηλή υγρασία. Το καλούπι στο μπάνιο είναι πολύ ανθυγιεινό. Μπορείτε να πλύνετε τις ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο μπάνιο χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα με βάση το χλώριο (λευκότητα, Domestos). Η σύνθεση εφαρμόζεται για αρκετά λεπτά και ξεπλένεται καλά με νερό. Οι ραφές καθαρίζονται καλά με λεπτόκοκκο χαρτί από σμύριδα - τρίψτε μόνο τον μολυσμένο χώρο.

Καθαρισμός ραφών πλακιδίων

Επίσης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα είναι το ασβέστιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές σε μια μαύρη επιφάνεια. Πώς να πλύνετε τα κεραμίδια στο μπάνιο από την πλάκα; Για μόνιμη φροντίδα χρησιμοποιήστε κρεμώδη σκευάσματα που δεν περιέχουν λειαντικές ουσίες. Για να καθαρίσετε τις ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο πάτωμα θα βοηθήσει τραπεζιού ξύδι ή κιτρικό οξύ. Η σύνθεση ψεκάζεται και αφήνεται στην επιφάνεια για λίγο. Το οξύ δρα επί των αποθέσεων ασβέστου και μετά από λίγα λεπτά η επιφάνεια πλένεται με νερό και σκουπίζεται. Τι άλλο να πλύνετε τις ραφές ανάμεσα στα κεραμίδια; Ένα μείγμα σόδας και λευκαντικού καθαρίζει τέλεια το άσπρο κονίαμα. Η σύνθεση εφαρμόζεται στην μολυσμένη περιοχή, αφήνεται να στεγνώσει και κατόπιν καθαρίζεται με μια βούρτσα.

Πλύνετε τα κεραμίδια στο μπάνιο

Η σκωρία είναι μια πολύ κοινή ρύπανση και είναι πολύ απλό να αφαιρεθεί: ένα σφουγγάρι υγραίνεται με ξύδι και πασπαλίζεται με σόδα ψησίματος. Κατά τη στιγμή της έναρξης της αντίδρασης, τα σφουγγάρια καθαρίζουν τους σκουριασμένους σχηματισμούς.

Το στεγανωτικό σιλικόνης διασπάται με την πάροδο του χρόνου, χάνει το λευκό του χρώμα και παίρνει μια βρώμικο κίτρινη εμφάνιση.Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καθολική θεραπεία, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκόψετε τα υπολείμματα του στεγανοποιητικού ή να μαλακώσετε με διαλύτη σιλικόνης.

Καθαρισμός πλακιδίων

Φυσικά, τα προληπτικά μέτρα είναι ιδανικά για τον καθαρισμό των επιφανειών μετά από επισκευές. Πιθανώς, οι προστατευτικές επιστρώσεις θα δυσκολέψουν την εκτέλεση εργασιών επισκευής και η τοποθέτηση και καθαρισμός τους θα επιβραδύνει την επισκευή. Αλλά δεν χρειάζεται να χάσετε τη δύναμη και την υγεία: πλύνετε το πάτωμα, τα κεραμίδια και δώστε ολόκληρο το δωμάτιο μια ματιά μετά την επισκευή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)