Όλα για το ακρυλικό στόκο

Γενικά ακρυλικό κονίαμα επισκευής, το οποίο χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση αρμών ή για την εξάλειψη ελαφρών ελαττωμάτων στις επιφάνειες εργασίας. Ακρυλικά υλικά φινιρίσματος χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα φινίρισμα πρόσοψης, καθώς και για εσωτερική εργασία.

Ακρυλικό Στόκος

Κύριες εφαρμογές

Το ακρυλικό στόκος χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς κατασκευής. Ανάλογα με τον τύπο αυτού του υλικού, εξαρτάται ο τόπος χρήσης αυτού του οικοδομικού προϊόντος. Βασικές ιδιότητες που καθορίζουν τον τύπο και την απόδοση του ακρυλικού στόκου:

 • Συγκολλητικές ιδιότητες.
 • Το Putty πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση.
 • Αντοχή σε διάφορες ζημιές.
 • Η ικανότητα προστασίας της επιφάνειας του τοίχου ή άλλων επιφανειών εργασίας από την ακτινοβολία UV.
 • Αντοχή στις διαφορές θερμοκρασίας.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Χρώμα και υφή ακρυλικού στόκου.
 • Το ακρυλικό στρώμα σας επιτρέπει να "αναπνέετε" όλες τις επιφάνειες.
 • Οικολογική καθαρότητα του υλικού.

Συνήθως, το ακρυλικό για εσωτερική χρήση είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το στόκο για την πρόσοψη. Πρέπει να επιλέξετε το υλικό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά του σχεδιαζόμενου επιφανειακού φινιρίσματος.

Ακρυλικό στόκο για σκυρόδεμα

Σύνθεση και βασικά χαρακτηριστικά

Το στόκο με βάση το ακρυλικό χρησιμοποιείται για την ισοπέδωση παραμορφωμένων επιφανειών, αλλά και με στόχο την προετοιμασία της οροφής, των τοίχων ή του δαπέδου για βαφή. Για να γίνει η μορφή ακρυλικού φιλμ, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ταλκ σε σκόνη. Το χρώμα σχηματίζεται από ειδικό λευκό.

Το ακρυλικό στόκο για τοίχους θεωρείται πιο κερδοφόρο από τον τύπο γύψου διακόσμησης. Τα μειονεκτήματα του ακρυλικού μπορούν να αποδοθούν στην περιττή περίοδο ταχείας ξήρανσης περίπου 15 λεπτών. Επίσης, η χρήση του στόκου μπορεί να προκαλέσει ορισμένες δυσκολίες στην λείανση και την τελική επεξεργασία των επιφανειών στίλβωσης.

Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων είναι τα εξής:

 • Το ακρυλικό στόκος είναι εξαιρετική προστασία για δάπεδα και άλλες επιφάνειες.
 • Η ίδια η ακρυλική μάζα είναι πολύ ελαστική, πράγμα που συμβάλλει στην εύκολη εφαρμογή.
 • Για τη διαμορφωμένη βάση στόκου, η μετάδοση ατμού είναι χαρακτηριστική, αλλά η επίστρωση εμποδίζει τη διείσδυση νερού.
 • Το Putty θεωρείται υλικό ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Η γρήγορη εφαρμογή της ακρυλικής σύνθεσης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ασυνήθιστα ισχυρή ολοκληρωμένη δομή στην επιφάνεια των δαπέδων, των οροφών και των τοίχων.

Εκτός από τον τάλκης, ένα ακρυλικό αδιάβροχο στόκος για το δάπεδο και την οροφή περιέχει κιμωλία και ιώδιο. Οι πιο δημοφιλείς χρωστικές ουσίες που χρωματίζουν το μείγμα σε μια σκιά ή άλλη είναι η ώχρα και κάποια τεχνητά χρώματα.

Ακρυλικό διακοσμητικό στόκο

Ακρυλικό κονίαμα τελειώματος

Εφαρμογή ακρυλικού στόκου

Ποικιλία ειδών

Στην πραγματικότητα, όλα τα είδη φινιρίσματος χωρίζονται σε μείγματα για εσωτερική και εξωτερική εργασία. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη ταξινόμηση - από το πεδίο χρήσης και τη φύση των επιφανειών που θα διαμορφωθούν. Το ακρυλικό χρησιμοποιείται στην εργασία για:

 • Μέταλλο.
 • Σκυρόδεμα.
 • Γυψοσανίδα
 • Δομές από τούβλα.
 • Προϊόντα από ξύλο.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε μια άλλη μορφή - καθολική στόκος. Χρησιμοποιείται για να λειτουργεί με οποιεσδήποτε επιφάνειες και είναι απίστευτα δημοφιλής στους εγχώριους κατασκευαστές.

Ποικιλία

Αξίζει να εξεταστεί μια άλλη σημαντική ταξινόμηση, η οποία συνήθως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για έναν δυνητικό αγοραστή. Οι ακόλουθες μορφές είναι χαρακτηριστικές μιας ακρυλικής σύνθεσης:

 • Ετοιμάζονται μείγματα. Η μάζα συσκευάζεται σε μικρά πλαστικά δοχεία, γεμάτα σφραγισμένα, έτοιμα για χρήση. Το προϊόν αγοράζεται καλύτερα εάν σχεδιάζεται μια ελάσσων αναδιαμόρφωση των επιφανειών πρόσοψης.
 • Ξηρά μίγματα. Η επιλογή υπέρ μιας τέτοιας αντοχής στην υγρασία στόκου δίνεται όταν χρειάζεται να εργαστείτε με μια μεγάλη περιοχή. Το ξηρό μίγμα μπορεί να αραιωθεί ή να αραιωθεί όπως είναι επιθυμητό, ​​δίνοντας την πλέον προτιμώμενη συνοχή.

Εκτός από τα ακρυλικά στόκοι, τα ανόργανα και πολυμερικά ανάλογα προσφέρονται στους πιθανούς αγοραστές στη σύγχρονη αγορά κατασκευών. Τα μίγματα που βασίζονται σε πυριτικά άλατα και σιλικόνη θεωρούνται εξίσου δημοφιλή στόκος.

Εφαρμογή ακρυλικού στόκου στον τοίχο

Ακρυλικό στόκο για εξωτερικούς τοίχους

Σχετικά με τιμολόγια

Ακρυλικό στόκος σε ξύλο, σκυρόδεμα ή σε οποιοδήποτε άλλο τύπο επιφάνειας μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την απόδοση των προσόψεων, αλλά και να ενισχύσει το αισθητικό δυναμικό ολόκληρου του κτιρίου. Τα στόματα τελειώματος αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες υφές:

 • Σκαθάρι φλοιού. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υφές. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για το φινίρισμα των προσόψεων, αλλά και σε πολλά δωμάτια. Συνήθως, πρόκειται για κουζίνα, διάδρομο ή διάδρομο. Το σκαθάρι του φλοιού μοιάζει με καμβά που έχει αρκετά ακονισμένο από φλοιούς φλοιού, αφήνοντας χαρακτηριστικά περάσματα. Ένας ειδικός κόπτης από πλαστικό θα κάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα λόγω του γεγονότος ότι οι κόκκοι στη σύνθεση μπορούν να "παραμορφώσουν" την επιφάνεια με έναν ειδικό τρόπο.
 • "Βότσαλο" ακρυλικό στόκος προσόψεως. Η εφαρμογή αυτού του μίγματος είναι σημαντικά διαφορετική από την επιλογή που περιγράφεται παραπάνω. Λόγω της χρήσης συγκεκριμένων κόκκων, σχηματίζεται ένα σχέδιο πάνω στην αποξηραμένη επιφάνεια του διακοσμημένου καμβά. Φαίνεται ότι στην επιφάνεια του τοίχου συγκεντρώνονται πολλά βότσαλα τοποθετημένα κοντά μεταξύ τους.
 • Μωσαϊκό στόκος. Διαφορετικά χρωματικά ψίχουλα αναμειγνύονται, προστίθενται διαφανείς ρητίνες. Είναι δυνατή η απόκτηση επιχρισμάτων που είναι καθολικά από άποψη λειτουργίας. Τις περισσότερες φορές, ένα παρόμοιο στόκος χρησιμοποιείται για το ανώτατο όριο, τη διακόσμηση των πλαγιών, τις βάσεις και τα κιγκλιδώματα. Οι επιφάνειες μπορούν να πλυθούν. Το δέντρο που καλύπτεται με μωσαϊκό στόκο δεν φοβάται τη σκόνη και τη βρωμιά.

Η επιλογή της υφής από πολλές απόψεις εξαρτάται επίσης από τα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το σκαθάρι του φλοιού τοποθετείται ως ένα καθολικό φινίρισμα που θα χωρέσει σε οποιαδήποτε σύνθεση, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η εφαρμογή μωσαϊκού στόκου.

Ακρυλικό στόκος με βάση το πολυμερές

Ακρυλικό στόκος για το ανώτατο όριο

Σχετικά με την τεχνολογία εφαρμογών

Ακρυλικό χρώμα, γύψο και οποιοδήποτε άλλο υλικό για φινίρισμα εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Το τετηγμένο στόκο εφαρμόζεται με δύο τρόπους: μηχανικά ή χειροκίνητα.
Μπορεί να είναι στόκος χρησιμοποιώντας ειδικά αδρανή. Απελευθερώνουν τη σύνθεση υπό υψηλή πίεση. Η μηχανική επιλογή είναι καλή αν χρειάζεται να οργανώσετε μεγάλα τμήματα. Για εσωτερική διακόσμηση και όταν εργάζεστε με μικροσκοπικά στοιχεία πρόσοψης, χρησιμοποιείται χειροκίνητη μέθοδος διακόσμησης.

Ένα ενισχυμένο πλέγμα εφαρμόζεται στις γωνίες της πρόσοψης οποιουδήποτε κτιρίου. Μόνο τότε μπορείτε να διαδώσετε το στόκο της επιθυμητής συνέπειας και να πάρετε στη δουλειά. Η χρήση του πλέγματος σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε πολύ σαφείς ορθές γωνίες και η ίδια η επικάλυψη θα είναι ισχυρή και ολιστική.

Ο αλγόριθμος για την εφαρμογή του στόκου στην επιφάνεια εργασίας έχει ως εξής:

 1. Η επιφάνεια καθαρίζεται από τυχόν ρύπους, εξομαλύνεται, καθαρίζουμε ελαττώματα ανακούφισης.
 2. Τα τοιχώματα αρχικοποιούνται με μια παρασκευασμένη ένωση.
 3. Η απαιτούμενη ποσότητα στόκου πρέπει να αραιωθεί, όπως απαιτείται από την κατασκευαστική εργασία. Αν η σύνθεση ήταν αρχικά έτοιμη, η μάζα εξακολουθεί να είναι καλά αναμεμιγμένη.
 4. Όταν το αραιωμένο μίγμα είναι έτοιμο για χρήση, ο κύριος χειριστής ή με τη βοήθεια της μονάδας εφαρμόζει την κατάλληλη ποσότητα ακρυλικής σύνθεσης στην επιφάνεια. Συρραπίζουμε σχολαστικά, αλλά γρήγορα. Η επιλογή της μεθόδου εργασίας με τις συνθέσεις εξαρτάται από την υφή, η οποία προτιμήθηκε.

Όταν το ακρυλικό τσιμέντο έχει ήδη στεγνώσει, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την ελαστικότητά του, σχηματίζεται στην επιφάνεια ένα πρότυπο που έχει προηγουμένως προβληθεί ή απομιμήσει (για παράδειγμα, το σκαθάρι του φλοιού).Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα ειδικό ρολό ή πλαστικό "τρίφτη".

Αναπαραγωγή ακρυλικού στόκου

Γενικά ακρυλικό στόκο

Λεπτές αποχρώσεις της εργασίας

Ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονο και καθολικό αυτό ή εκείνο το δομικό υλικό είναι, η συνεργασία με κάθε τύπο απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις. Οι Δάσκαλοι χαίρονται να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους αρχάριους. Εδώ είναι τα πιο πολύτιμα συμβουλές και κόλπα:

 • Η μείον θερμοκρασία στο δωμάτιο ή έξω από αυτό (αν μιλάμε για εργασία με το στόκο προσκόλλησης) προκαλεί μια απότομη μείωση στην ελαστικότητα της σύνθεσης. Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή ακρυλικών ενώσεων είναι ο ξηρός και ο θερμός καιρός.
 • Με ακρυλικά υλικά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Το μέγιστο πάχος του στρώματος φινιρίσματος είναι 10 mm. Το ελάχιστο επίπεδο είναι 3 mm.
 • Αντοχή στην υγρασία ακρυλικό στόκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το τελικό φινίρισμα ξύλου, αλλά και για την αποκατάσταση ορισμένων προϊόντων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα στόκο που μοιάζει τέλεια με την υφή του ξύλου. Αυτή είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για το "κλασικό" ξύλινο χρώμα.
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικές ενώσεις για εργασία με μέταλλο. Πριν από την εφαρμογή, τόσο η σκιά και η υφή του υλικού φινιρίσματος είναι προσεκτικά επιλεγμένα έτσι ώστε να φαίνεται οργανικά, συμπληρώνοντας το συνολικό φινίρισμα. Εάν είναι απαραίτητο, τα μεμονωμένα μέρη σκίζονται με βαφή.

Οι κοιλότητες όγκου πρέπει να κλείνονται σε διάφορα στάδια. Αν το υλικό εφαρμοστεί αμέσως με ένα παχύ στρώμα, μπορεί να εξαπλωθεί, δίνοντας άσχημες ανακουφιστικές ανωμαλίες. Είναι καλύτερα να επεξεργαστείτε τις περιοχές σταδιακά, εφαρμόζοντας λεπτά στρώματα υλικού. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε τόσο τη δουλειά αποτελεσματικά και με ακρίβεια, και να αποθηκεύσετε ένα μικρό ποσό υλικού για άλλους δικτυακούς τόπους. Το χρώμα χρησιμοποιείται μόνο όταν το μείγμα σκληραίνει.

Υδατοδιαλυτό ακρυλικό στόκ

Αδιάβροχο ακρυλικό στόκος

Η έλλειψη εμπειρίας και η έλλειψη της απαραίτητης πρακτικής είναι δύσκολο να γίνει η εργασία με ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα την πρώτη φορά. Ειδικά πολλά προβλήματα προκύπτουν εάν το μίγμα έχει επιλεχθεί εσφαλμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ενημερωτική ή πρακτική υποστήριξη επαγγελματιών σε οποιοδήποτε στάδιο.

Ακρυλικό στόκο για στόκ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)