Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι ένα εύκολο εργαλείο για την καρδινάλιο μετατροπή ενός δωματίου (92 φωτογραφίες)

Έχουμε γνωρίσει την τοποθέτηση ζωνών με κουρτίνες από την εποχή που περιγράφηκε μόνο στους θρύλους και τα παραμύθια: τότε μετάξι και οργανοσαλάτα χρησιμοποιήθηκαν για να διακοσμήσουν τις κατοικίες, και ο χώρος ύπνου κρυμμένος πίσω από πλούσια κεντημένα τέντες. Τα χαρακτηριστικά των μοντέρνων στυλ μας επιτρέπουν σήμερα να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνικές: η τοποθέτηση του χώρου με κουρτίνες φαίνεται εξίσου εντυπωσιακή και εμφανής.

Ζώνη τεντωμάτων

Ζώνη με κουρτίνες ενός μπαλκονιού

Ζώνη με μπεζ κουρτίνες

Ζώνη με λευκές κουρτίνες

Ζώνη με μπορντό κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες με αλυσίδες

Ζώνη με κουρτίνες: η ουσία και τα πλεονεκτήματα μιας εσωτερικής λύσης

Σε ποιες περιπτώσεις είναι η χρήση τέτοιων μαλακών διαμερισμάτων κατάλληλη; Πρώτα απ 'όλα, όπου κάθε εκατοστό του αριθμού χρησιμοποιήσιμων περιοχών (το πάχος των άκαμπτων δομών δεν ταιριάζει πάντα στη διάταξη του δωματίου). Ποιες εργασίες μπορούν να επιλυθούν:

 • οριοθετήστε την αίθουσα στο σαλόνι, ένα χώρο για απομονωμένη χαλάρωση, χώρο εργασίας κ.λπ.
 • απομονώστε μια αυτοσχέδια μελέτη σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • Εξοπλίστε το υπνοδωμάτιο με ένα γκαρνταρόμπα, μια ομορφιά ζώνη?
 • επανασχεδιασμός του παιδικού σταθμού σύμφωνα με τις ανάγκες των αγοριών και των κοριτσιών ·
 • διαιρέστε την κουζίνα στην τραπεζαρία και το νοικοκυριό τμήμα?
 • χωρίστε την κουζίνα και το μπάνιο στο διαμέρισμα στούντιο.

Ο σκοπός της χρήσης κουρτίνες δεν είναι μόνο η διάταξη των λειτουργικών ζωνών, φέρουν ένα αισθητικό φορτίο, είναι επίσης εύκολο να διακοσμήσετε τις καμάρες, τις διαστατικές πόρτες με τη βοήθειά τους.

Ζώνη με κουρτίνες μαύρου νήματος

Ζώνη με μαύρες κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες κλασική

Ζώνη με κουρτίνες με διακόσμηση

Αν συγκρίνουμε τη χωροθέτηση του χώρου με τις κουρτίνες και τη δυνατότητα τοποθέτησης χωρισμάτων πλαισίων (τόσο στατικά όσο και ολισθαίνοντας και κινητά), μπορούμε να επισημάνουμε τα προφανή πλεονεκτήματα της πρώτης μεθόδου:

 • σχετικά προσιτό κόστος βασικού υλικού. Ακόμη και τα υφάσματα υψηλής ποιότητας είναι σημαντικά φθηνότερα από τα πιο απλά ψευδοί τοίχοι, γυαλί ή γυψοσανίδες.
 • εύκολη εγκατάσταση και αντικατάσταση, φροντίδα. Οι κουρτίνες δεν χρειάζονται ειδικές δομές στήριξης, για την τοποθέτησή τους είναι αρκετό ένα πρωτόγονο γείσο.
 • ακόμη και οι ογκώδεις κατηγορίες κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων δεν καταναλώνουν χρήσιμο χώρο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξεταστούν και άλλες μέθοδοι χωροθέτησης που συνδέονται με την εγκατάσταση συνδετήρων σε αυτή την πτυχή.
 • ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η αναστρεψιμότητα της διαδικασίας. Εάν ο τύπος των τοίχων των υφασμάτων δεν είναι πλέον εμπνευσμένος, ανά πάσα στιγμή να τα αντικαταστήσετε με άλλους ή να τα αφαιρέσετε τελείως.
 • όλα τα στάδια της διαδικασίας μπορούν εύκολα να γίνουν με τα χέρια σας.

Τέλος, οι κουρτίνες σας επιτρέπουν να καλύψετε ξεπερασμένες επισκευές ή ελαττώματα που παραμένουν μετά από αυτό.

Ζώνη με κουρτίνες με κατόχους

Ζώνες κουρτινών στο φυτώριο

Σχεδιασμός κουρτινών ζωνών

Ζώνες κουρτινών στο σπίτι

Τοποθέτηση κουρτινών στην πόρτα

Ζώνη ενός δωματίου με κουρτίνες: Ταξινόμηση τεχνικών και τεχνικών

Οι σχεδιαστές προσφέρουν τις ακόλουθες μεθόδους απομόνωσης:

 • τοπικές ή πλήρεις.
 • αισθητική ή πρακτική.
 • μόνιμη ή προσωρινή.

Οι κουρτίνες μπορούν να σταθεροποιηθούν με τη μέθοδο κρέμονται ή πλαισίου. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα άκαμπτο πλαίσιο, το οποίο στη συνέχεια σφίγγεται με έναν καμβά.Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια προκατασκευασμένη και ολοκληρωμένη βάση, επιπλέον, τομές τροποποιήσεις είναι πιο δημοφιλείς. Οι κρεμαστές παραλλαγές διαμορφώνονται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων παραθύρων, το ύφασμα μπορεί να κρεμαστεί σε ένα κορδόνι ή κορνίζα οροφής.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε διάφορα είδη διαμερισμάτων από τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Ζωνοποίηση διπλών κουρτινών

Περιοχή με κουρτίνες εκλεκτικού στυλ

Οικολογικό στυλ κουρτινόξυλων

Ζώνη με κουρτίνες παραθύρου

Κλασικές Λύσεις Σχεδιασμού

Σε αυτό το σενάριο χρησιμοποιούνται παραδοσιακές κουρτίνες. Αν υπάρχει αποστολή απομόνωσης μιας προβλήτας, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πυκνές κουρτίνες - περισσότερο από άλλες αντιστοιχούν στην επίδραση των μονολιθικών τοίχων.

Οι βαριές κουρτίνες είναι καλύτερα να κρεμαστούν σε παχιά δαχτυλίδια που κινούνται μέσα στο μαζικό γείσο. Αυτή η προσέγγιση είναι πολύ ελκυστική από αισθητική άποψη, οι κουρτίνες σχηματίζουν τακτοποιημένες πτυχώσεις, οι δακτύλιοι δεν θα τους επιτρέψουν να χαλαρώσουν. Εάν ο διαχωρισμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου έχει μόνο διακοσμητικούς σκοπούς, επιτρέπεται η χρήση ελαφρών ημιδιαφανών υφασμάτων που γλιστρούν κατά μήκος αόρατων λεπτών χορδών.

Ζώνη με κουρτίνες

Ζώνη με μπλε κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες polka dot

Ζώνες κουρτινών στο σαλόνι

Ζώνη με κουρτίνες στον Χρουστσόφ

Πρωτότυπες κουρτίνες νήματος

Επιτρέπουν τον οπτικό εντοπισμό, χρησιμεύουν για να σχεδιάσουν τα σημασιολογικά όρια των περιοχών. Οι ημιδιαφανείς κουρτίνες δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην ορατότητα του δωματίου, η διείσδυση του φωτός, αποφεύγουν την επίδραση των λεπτομερειών βαρύτητας.

Συχνά, συνθέσεις νημάτων χρησιμοποιούνται για την εστίαση του χώρου εργασίας. Από την άλλη πλευρά, είναι κατάλληλες όταν οργανώνουν ένα δωμάτιο για τους γονείς και ένα βρέφος. Εδώ, πρώτον, οι ενήλικες βρίσκουν την οικεία ζώνη απαραίτητη για ψυχολογική άνεση και, δεύτερον, μπορούν εύκολα να φροντίσουν το μωρό τους. Μια τέτοια λύση συμβάλλει στη φυσική κυκλοφορία του αέρα, συλλέγει λιγότερη σκόνη σε σύγκριση με τις συμβατικές κουρτίνες.

Μια εναλλακτική λύση μπορεί να ονομαστεί σύνολα χαντρών - πρωτότυπα, φωτεινά, υφή, ικανά να πάρουν τη θέση της κύριας έμφασης στη διακόσμηση του δωματίου. Συχνά συναρμολογούνται με τα χέρια τους και το αποτέλεσμα είναι μια αποκλειστική εσωτερική διακόσμηση.

Ζώνη κουρτινών βιομηχανικού στυλ

Ζώνες κουρτινών στο εσωτερικό

Ζώνες κουρτινών στο γραφείο

Χώρος κουρτινών στυλ χώρας

Rolshtora και τυφλά

Τα Rolshtors εκτελούν κυρίως λειτουργίες καμουφλάζ: τα άσχηλα τμήματα του δωματίου μπορούν να κρύβονται πίσω από τις καμβάδες που κινούνται στις ράγες. Για παράδειγμα, με τη βοήθειά τους είναι εύκολο να κρύψετε το ντουλάπι, το ντουλάπι, το εργαστήριο, το χώρο ομορφιάς από τα αδιάκριτα μάτια. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η υψηλή πρακτική της, ειδικά εάν επιλέγετε τα υλικά από PVC: δεν απορροφούν οσμές και ακαθαρσίες, είναι εύκολο να το φροντίσουν και επομένως εισάγονται ενεργά σε χώρους δίπλα στην κουζίνα και το μπάνιο.

Οι γνώστες των βολικών και συνοπτικών λύσεων θα προτιμούσαν τις κάθετες περσίδες: στην συναρμολογημένη κατάσταση καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, μην αγγίζετε το μάτι.

Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελείται από ιαπωνικές κουρτίνες - απίστευτα μοντέρνα και άνετα, σύντομα και συμπαγή. Θα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα σε ξεχωριστό τμήμα.

Τοποθέτηση κουρτινών στο περίγραμμα

Ζώνες κουρτινών στο δωμάτιο

Ζώνη με καφέ κουρτίνες

Ζώνη κουρτίνες σύντομη

Ζώνη με κόκκινες κουρτίνες

Ζώνη με ιαπωνικές κουρτίνες

Τα χωρίσματα αποτελούνται από διάφορα πλαίσια - τα ίδια ορθογώνια έργα ζωγραφικής. Το χρώμα και η πυκνότητα του υφάσματος επιλέγεται με βάση το σχεδιασμό του δωματίου και το λειτουργικό φορτίο: κάποιος χρειάζεται ένα "τοίχο" - έναν θαμπό χωρισμό του δωματίου και κάποιος χρειάζεται ένα συμβολικό ημιδιαφανές διαμέρισμα.

Τα πάνελ έχουν ειδικά σκληρά ένθετα, λόγω των οποίων κατά τη διάρκεια της κίνησης δεν παραμορφώνονται, δεν σχηματίζουν πτυχές. Τα σανίδες μπορούν να συναρμολογηθούν συμπαγώς (τότε θα τοποθετηθούν παράλληλα μεταξύ τους) ή να τοποθετηθούν σε μια σειρά, δηλαδή να δημιουργήσουν έναν ενιαίο καμβά χωρίς κενά, να σχηματίσουν μια σκάλα.

Ζώνες κουρτίνες κρεβάτια

Ζώνες κουρτινών στην κουζίνα

Ζώνες κουρτινών στο διαμέρισμα

Ζώνη με κουρτίνες με λαμπρέκι

Το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την κίνηση των κουρτινών είναι ένα προφίλ τροχιάς στερεωμένο στην οροφή. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει αρκετούς οδηγούς - ο καθένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για το δικό του πάνελ ύφασμα. Ο αριθμός των οδηγών κυμαίνεται συνήθως από 5-10 τεμάχια.Ως πρότυπο, οι καμβά καλύπτουν τον χώρο από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο, μπορείτε να βρείτε επιλογές ακόμα πιο σύντομες, αλλά είναι πιθανό ότι δεν θα παρέχουν μια τέτοια ακεραιότητα του εσωτερικού όπως οι παραδοσιακοί ομολόγοι τους. Το πλάτος των φύλλων συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 60-80 cm.

Εάν έχετε προγραμματίσει την εισαγωγή ιαπωνικών κουρτίνων στο εσωτερικό, να έχετε κατά νου ότι ο σχεδιασμός τους πρέπει να συμμορφώνεται με τις αρχές ζωής των κατοίκων της χώρας από την οποία προέρχονται: συνηθίζεται να αποφεύγουν την ακαταστασία με κάθε τρόπο, ο μινιμαλισμός είναι ευπρόσδεκτος σε όλα. Όλα τα πειράματα με τον εξωτερικό σχεδιασμό του διαφράγματος πρέπει να μειώνονται μόνο σε μια αλλαγή στα χρώματα και τις υφές του υφάσματος.

Τα εξαρτήματα εδώ θα είναι εκτός τόπου, τα πάνελ θα πρέπει να είναι ίσια, με καθαρό ορθογώνιο σχήμα. Το περιβάλλον που περιβάλλει πρέπει επίσης να αντιστοιχεί: είναι προτιμότερο να προτιμάτε συνοπτικές λύσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν ογκώδη ογκώδη έπιπλα, αφθονία αξεσουάρ και αξεσουάρ κλωστοϋφαντουργίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει πολύς αέρας και φως.

Ζώνη με κουρτίνες από λινό

Ζώνη με κουρτίνες τύπου σοφίτας

Ζώνες με κουρτίνες

Ζώνη κουρτίνες σε ένα μικρό δωμάτιο

Ζώνη με Art Nouveau κουρτίνες

Τέτοια χωρίσματα για χωροταξικό χώρο εισάγονται σε χώρους που εκτελούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες και χρησιμεύουν ως στέγαση για πολλούς ανθρώπους. Μπορούν να είναι μονόχωρα διαμερίσματα ή στούντιο, παιδικά δωμάτια για αρκετούς εφήβους, συνδυασμένα σαλόνια, κουζίνες και υπνοδωμάτια, αίθουσες και τραπεζαρίες.

Εάν θέλετε να παραγγείλετε ιαπωνικές κουρτίνες κατασκευασμένες από χοντρό ύφασμα, να έχετε κατά νου ότι το τμήμα του δωματίου που είναι απομακρυσμένο από το παράθυρο σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο σκοτεινές, σκοτεινές. Είναι προτιμότερο να φροντίσετε εκ των προτέρων το πρόσθετο φωτισμό αυτού του τμήματος του δωματίου χρησιμοποιώντας λαμπτήρα δαπέδου, φωτιστικά επιτοίχια ή επιτραπέζιες λαμπτήρες, απλίκες.

Οι τεντωμένες οροφές δεν είναι προσαρμοσμένες για την τοποθέτηση προφίλ τροχιάς, οι οδηγοί εγκαθίστανται σε ξεχωριστό μεταλλικό προφίλ.

Ζώνη με κουρτίνες με οδηγό

Ζώνη κουρτίνες σε ένα μικρό διαμέρισμα

Τοποθέτηση σε κουρτίνες νεοκλασικού στυλ

Ζώνη κουρτίνες κουρτίνες στο μπάνιο

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα οθόνης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πόρτα, τον ολισθαίνοντα σχεδιασμό της συρόμενης ντουλάπας, να καλύψετε μια θέση ή ένα ράφι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν: αν θέλετε να επεκτείνετε οπτικά ένα μικρό χώρο (ας πούμε, ένα δωμάτιο 18 τετραγωνικών μέτρων), κάντε ένα διαμέρισμα από το ίδιο υλικό με τις κουρτίνες.

Αυτή η μέθοδος ζωνών μπορεί να ανανεωθεί εάν χρησιμοποιούνται 2 χρώματα υφάσματος για την κατασκευή των πάνελ. Ως αποτέλεσμα, το αποσυνδεδεμένο διαμέρισμα θα διακοσμήσει κάθε μισό δωμάτιο με διαφορετικούς τρόπους. Φωτεινά χωρίσματα, με τον τόνο των τοίχων, συγχωνεύονται με τη διακόσμηση, επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο. Οι ημιδιαφανείς οθόνες που μοιάζουν με παγωμένο γυαλί συχνά χρησιμοποιούνται για να διαιρέσουν το σαλόνι σε χώρο εργασίας και τραπεζαρία.

Αν βάζετε μια εικόνα στον καμβά σύμφωνα με την αρχή του χαρτιού φωτογράφησης, δημιουργείται ένα ελκυστικό κινητό τοίχο, το οποίο όχι μόνο θα απομονώνει τα απαραίτητα μέρη του δωματίου, αλλά θα αναζωογονεί το εσωτερικό και θα βοηθάει να τοποθετηθούν οι λεπτομέρειες με ενδιαφέροντα τρόπο.

Τα ιαπωνικά πάνελ μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν για να μεταμορφώσουν το μπάνιο: πρέπει απλά να επιλέξετε ένα εύκολα πλένεται υλικό με υψηλές ιδιότητες αδιαβροχοποίησης.

Ζώνη με εξειδικευμένες κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες νημάτων σε διαμέρισμα στούντιο

Ζώνη με κουρτίνες σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Ζώνη με κουρτίνες σε διαμέρισμα στούντιο

Τύποι υφασμάτων και κανόνες για τη χρήση τους

Οι διακοσμητές χρησιμοποιούν ενεργά:

 • βαμβάκι
 • ζακάρ ·
 • organza;
 • λινάρι?
 • τούλι?
 • Μπαμπού

Εάν σχεδιάζεται ατομική προσαρμογή κουρτινών, όλο το υλικό θα πρέπει να κοπεί από ένα ρολό: τα ίδια υφάσματα σε άλλα ρολά μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς στο χρώμα.

Ζώνη κουρτίνες απλό

Ζώνη με πορτοκαλί κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες οργάντζα

Ζώνη με παστέλ αποχρώσεις

Προκειμένου να εφαρμοστούν κατάλληλα οι ιδέες σχετικά με την τοποθέτηση ζωνών στο δωμάτιο, πρέπει να ακολουθούνται αρκετές συστάσεις κατά τον σχεδιασμό του διαμερίσματος:

 • Το ύφασμα πρέπει να έχει κάποιο βαθμό ακαμψίας, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε τη φόρμα του. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό θα σχηματίσει όμορφες πτυχώσεις, αυτό θα ελαχιστοποιήσει την επίδραση της δυσκολίας από τη χρήση μεγάλων όγκων κλωστοϋφαντουργίας.
 • Οι κουρτίνες θα πρέπει να έχουν μέγιστο μήκος, δηλαδή να φτάνουν στο πάτωμα ή να βρίσκονται πάνω σε αυτό - τότε ο χώρος πίσω από το διαμέρισμα θα είναι τελείως διαχωρισμένος.
 • Συνδυασμοί υφασμάτων φαίνονται ενδιαφέροντα.Το γείσο μπορεί να συνδυάσει μια πυκνή κουρτίνα και την έλλειψη βαρύτητας του τούλι: όταν το ημιδιαφανές συστατικό είναι υπέρ, το δωμάτιο είναι γεμάτο με φως και αέρα, με την ενεργοποίηση του μονολιθικού μέρους, είναι δυνατόν να επιτευχθεί πλήρης απομόνωση.
 • Δεδομένου ότι η χωροθέτηση πραγματοποιείται συνήθως σε δωμάτια μικρού μεγέθους, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε χωρίσματα κατασκευασμένα από ημιδιαφανή ή πυκνά ελαφρά υφάσματα. Θα χωρίσουν επαρκώς το δωμάτιο, ενώ δεν υπερβολικά προσποιούνται ότι είναι χρήσιμες.
 • Οι βαριές σκοτεινές κουρτίνες είναι πραγματικά κατάλληλες μόνο για τον εντοπισμό μιας θέσης.

Για τα διαμερίσματα στούντιο, ένας συνδυασμός φυτά αναρρίχησης και κουρτίνες με νήματα είναι σχετικός - αυτός ο συνδυασμός εγγυάται μια καλοκαιρινή διάθεση.

Διαχωρισμός κουρτινόξυλων

Ζώνες κουρτινών πυκνών

Τοποθέτηση των κουρτινών στο βάθρο

Τοποθέτηση κουρτινών σε ημικύκλιο

Ζώνη με κουρτίνες της πύλης

Ζώνη του καθιστικού με κουρτίνες: πάντα κατάλληλα συρόμενα διαχωριστικά

Γιατί αξίζει να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη ράβδο κουρτινών στο σαλόνι; Πρώτον, εάν πρόκειται για διαμέρισμα ενός δωματίου, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα συμβάλουν στην οριοθέτηση του τόπου χωρίς σημαντικές υλικές και υλικές επενδύσεις. Οι κάτοικοι θα βρουν την επιθυμητή ιδιωτικότητα, και όταν υπάρχει λόγος - θα ανοίξουν τις κουρτίνες και θα αποκτήσουν ένα ευρύχωρο μέρος για κοινή αναψυχή. Η τοποθέτηση ζωνών στο σαλόνι με κουρτίνες μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • δημιουργία 2 δωματίων από ένα - μια μεγάλη ημιδιαφανής σύνθεση, παράλληλη με το παράθυρο, θα βοηθήσει. Μπορεί να καλύψει ολόκληρο το πλάτος του δωματίου.
 • Σχήματος L διαμέρισμα της γωνίας, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα χώρο απομόνωσης για ύπνο, εργασία, χόμπι?
 • την απομόνωση μιας προβλήτας χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο θόλο. Στα νότια γεωγραφικά πλάτη, έχει μια δεύτερη λειτουργία - προστατεύει τους χρήστες από τα κουνούπια.

Το σαλόνι θα φαίνεται μεγαλύτερο αν, κατά τη διακόσμησή του, δίνεται προτίμηση στα υλικά του αέρα που μπορούν να μεταδώσουν το ηλιακό φως. Όσο πιο κοντά είναι στο χρώμα και το σχεδιασμό για τη διακόσμηση των τοίχων, τόσο πιο αρμονικό το εσωτερικό φαίνεται.

Μια πρωτότυπη τεχνική και μια πραγματικά καλή επιλογή για αυτό το δωμάτιο είναι η χρήση ενός φωτοσκέπαστου και ζωγραφικής που έχουν ένα 3D μοτίβο.

Ζώνη με τυπωμένες κουρτίνες

Τοποθέτηση κουρτινών στο άνοιγμα

Ζώνη με διαφανείς κουρτίνες

Ζώνη με κουρτίνες του χώρου εργασίας

Διακόσμηση και τοποθέτηση ζωνών στο υπνοδωμάτιο με κουρτίνες

Ανάλογα με το σημείο που θέλετε να εντοπίσετε, εξασκηθείτε στην ακόλουθη ζώνη με την κρεβατοκάμαρα:

 • απομόνωση του ίδιου του κρεβατιού - ελαφρύ τούλι, υφάσματα που φέρουν, τέντες χρησιμοποιούνται. Η λύση φαίνεται οργανική αν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε ανατολίτικο στυλ. Οι πρακτικές φύσεις ταιριάζουν με σφιχτές κουρτίνες, συναρμολογημένες σε σχήμα ορθογωνίου ή ωοειδούς.
 • δημιουργία ζώνης για το μωρό - ήρεμα χρώματα και διαφανείς υφές είναι κατάλληλες εδώ.
 • ρύθμιση της ντουλάπας - σε αυτή την περίπτωση, το ύφασμα για την τοποθέτηση σε ζώνες πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα πράγματα να μην είναι ορατά μέσα από αυτό.
 • την κατανομή του χώρου εργασίας - είναι προτιμότερο να το τοποθετήσετε πιο κοντά στο παράθυρο, διαφορετικά θα χρειαστεί πρόσθετος φωτισμός. Τα σύγχρονα στυλ επιτρέπουν την εισαγωγή καμβά χωρίς κύματα, ρωμαϊκές περσίδες, κουρτίνες νήματος.

Όταν πρέπει να συγκαλύψετε χώρο ομορφιάς, η γωνία που βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι μπορεί να διακοσμηθεί με μια πλούσια σύνθεση από χάντρες.

Εάν υπάρχουν υπνοδωμάτια στην κρεβατοκάμαρα, μόνο κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την επίδραση της ντουλάπας - αν χρησιμοποιείτε σκληρά χωρίσματα, η θέση θα φαίνεται κλειστή. Οι ιστοί, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στον φυσικό εξαερισμό, είναι ψυχολογικά καλύτερα αντιληπτοί και δημιουργούν ένα ατμόσφαιρο ιδιωτικότητας.

Ζώνη με ακτίνα κουρτίνας

Τοποθέτηση και διαίρεση του χώρου με κουρτίνες

Ζώνη με ασημένιες κουρτίνες

Ζώνες γκρίζες

Ζώνη με πλέγματα με κουρτίνες

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου με ζωνών κουζίνας

Ο τεράστιος χώρος της κουζίνας χρειάζεται την απομόνωση της τραπεζαρίας και του οικιακού χώρου. Η παλέτα χρωμάτων του διαμερίσματος συνήθως συνδυάζει αυτούς τους δύο συνδέσμους, εδώ είναι προτιμότερο να επιλέγετε αποχρώσεις που δεν σημαίνουν ή υφάσματα που χωρίζονται εύκολα με ακαθαρσίες. Οι κυματιστές και ελαφριές υφές είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητες, καθώς μπορούν να λιώσουν, να πιάσουν φωτιά.

Στην κουζίνα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά από βαμβάκι ή σεντόνια - τα βοηθούν να εξοπλίσουν άνετα το δωμάτιο, να προσελκύσουν με τη φυσικότητα και την φιλικότητα προς το περιβάλλον.Τα κουρτίνες-κουρτίνες μπαμπού είναι ένα καθολικό ντεκόρ και ένας πρακτικός διαχωριστής, ταιριάζουν στα περισσότερα λακωνικά στυλ, δεν φοβούνται τη ρύπανση, καθαρίζονται γρήγορα.

Επίσης, οι ιαπωνικές κουρτίνες θα ταιριάζουν καλά σε αυτό το δωμάτιο: η ομαλότητα και η στενή τους στερέωση δεν θα επηρεάσουν την εργασία, είναι ασφαλείς και αντάξιοι στη φροντίδα.

Ζώνη σε στυλ σαλέ

Ζώνη με κουρτίνες στο ντουλάπι

Ζώνη κουρτίνες μπλε

Περιοχή κουρτινών σε σκανδιναβικό στυλ

Κομψές λύσεις για παιδικά δωμάτια

Τα παιδιά χρειάζονται ένα ξεχωριστό χώρο για να αισθάνονται ελεύθεροι και ταυτόχρονα ασφαλείς. Για να διαιρέσετε την αίθουσα που κατοικούν πολλά παιδιά ή να εστιάσετε στο σκοπό κάθε ζώνης στο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύ φάσμα κλωστοϋφαντουργικών εργαλείων.

Συγκεκριμένα, εάν το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν μπορεί να μείνει μακριά από το βλέμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να χρησιμοποιείτε διαφανείς υφές. Με αυτά, το μωρό θα έχει αρκετή ιδιωτικότητα, επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν να ελέγχουν κάθε φάση της ζωής του.

Εάν θέλετε να διαθέσετε ένα παχνί, για τα αγόρια είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα καλύμματα με τη θαλάσσια ζωή, τα ιπτάμενα αντικείμενα, τα διαστημικά θέματα. Τα κορίτσια προτιμούν πλούσια τέντες που μετατρέπουν ένα κρεβάτι σε ένα κρεβάτι πριγκίπισσας.

Αν το δωμάτιο είναι σχεδιασμένο για παιδιά ετεροφυλόφιλων, οι κουρτίνες είναι η πιο πρακτική, εύκολη και φιλική προς το παιδί λύση. Η νεότερη γενιά θα είναι σε θέση να ελέγχει εύκολα το επίπεδο φωτισμού, να τα συλλέγει και να τα χαμηλώνει πριν από τον ύπνο.

Στα δωμάτια των κοριτσιών, η χρήση τσαγιού και δαντέλας στις τοίχους και στις κουρτίνες έγινε μοντέρνα. Τα αγόρια προτιμούν ένα πλαίσιο γεμάτο με νόημα - για παράδειγμα, κουρτίνες με χάρτη της ζωής του κόσμου ή των ζώων.

Ζώνη με κουρτίνες με κρυφό άκρο

Ζώνες κουρτινών σε μοντέρνο στιλ

Ζώνες κουρτινών στην κρεβατοκάμαρα

Ζώνες κουρτινών στην κρεβατοκάμαρα

Ζώνη με κουρτίνες από γυάλινο διαχωριστικό

Ζώνη και στυλ: μια επισκόπηση των βασικών μοτίβων

Οι στιλιστικές αποχρώσεις απαιτούν ξεχωριστή εξέταση. Παρόλο που τα υφάσματα διαχωρισμού επιτρέπονται ακόμη και στην κατεύθυνση της σοφίτας, είναι εντούτοις πιο κατάλληλα στα ακόλουθα στυλ:

 • shabby chic?
 • vintage
 • χώρα ·
 • Προβηγκία
 • ρουστίκ?
 • σύγχρονη.

Δεδομένου ότι οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για κουφώματα και ζωνάρισμα της περιοχής, αλλά και για την κάλυψη των θυρών, των ενσωματωμένων ντουλαπιών, οι δομές χρειάζονται προσεκτικό σχεδιασμό.
Δημοφιλή μεταξύ των σύγχρονων, οι κουρτίνες με νήματα δίνουν την εσωτερική ευελιξία, αφήνουν ένα αίσθημα ελαφρότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Προβηγκία, τη χώρα, το μοντέρνο στυλ. Η χρήση μεταλλικών αλυσίδων, χαντρών, κελυφών σε συνδυασμό είναι ισοδύναμη με την εισαγωγή πρόσθετων εξαρτημάτων - αυτό δεν είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο.

Για να συμπληρώσετε κομψά τα μοτίβα του χωριού, είναι κατάλληλα τα κουρτίνες από φυσικές υφές - βαμβάκι, λινό. Οι μαζικοί ξύλινοι γείσα είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο.

Οι κλασικοί εσωτερικοί χώροι απαιτούν πολυτέλεια. Ιδανικά υφάσματα - βελούδινο, σατέν, βελούδο, για διακοσμητικά περιθώρια, χτυπήματα από χρυσό κορδόνι, λαμπρεκίνες, ογκώδη πινέλα.
Το Art Nouveau υποδηλώνει υφάσματα φτιαγμένα σε βαθύ ευγενές χρώμα, για παράδειγμα, συγκρατημένο ντεκόρ με τη μορφή φυτικής διακόσμησης. Αυτό το στοιχείο έμφασης ταιριάζει απόλυτα ως διαμέρισμα για το σαλόνι.

Τα εργαλεία ζωνών κλωστοϋφαντουργίας είναι μερικά και πλήρη, επεκτείνονται κάθετα ή οριζόντια, κινητά και ακίνητα. Σκέφτεστε για την ανύψωση των δομών; Δώστε προσοχή στις ρωμαϊκές κουρτίνες και στα γαλλικά μαρκίζες.

Ζώνες κουρτινών στην τραπεζαρία

Ζώνη με κουρτίνες στο διαμέρισμα στούντιο

Ζώνη Τούλων

Ζώνη με κουρτίνες με μοτίβο

Συμβουλές για την επιλογή και τη χρήση υφασμάτων

Υλικά που έχουν ένα σωρό ή ένα μεγάλο στολίδι, βαρύ, δημιουργώντας πυκνά draperies - όλοι τρώνε χώρο, έτσι δεν είναι ενδεδειγμένο όταν ανακατασκευάστηκε μικρά δωμάτια. Εδώ fit kiseens, τούλι, νήματα.

Εάν το ύφασμα είναι δύσκολο να σιδερωθεί, σε αδέσποτα θα φαίνεται ακατάστατο, και η φροντίδα θα είναι γεμάτη με μια σειρά δυσκολιών. Μόνο οι ομαλές πτυχές θα αποτελέσουν τη βάση για το μονολιθικό αποτέλεσμα και θα θεωρηθούν ως πρόσθετοι τοίχοι (που είναι αυτό που απαιτείται από ένα μαλακό συρόμενο διαμέρισμα).

Όταν είναι απαραίτητο να χωριστεί ο χώρος εργασίας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ζώνη κοντά στο παράθυρο. Οι διακοσμητές δεν συνιστούν την περιφράγιση του κρεβατιού απευθείας στην πόρτα - είναι καλύτερο να το μετακινήσετε πιο κοντά στη μέση ή να εντοπίσετε πλήρως την περιοχή σχήματος L κοντά στο άνοιγμα φωτός. Μια καλή λύση για το χώρο στην είσοδο είναι μια θέση για να δέχεται τους επισκέπτες, χαλαρώνοντας.

Αν οι τοίχοι έχουν τελειώσει χρησιμοποιώντας σχέδια ή φωτεινά, πολύπλοκα ταπετσαρίες, είναι ήρεμες, μονόχρωμες κουρτίνες για ζωνοποίηση. Η διακόσμηση παστέλ, αντίθετα, χαιρετίζει τα αντίθετα υφάσματα που μπορούν να γίνουν μια ζουμερή σχεδίαση.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να τηρήσουν τον βασικό κανόνα: μια ελαφριά και κρύα παλέτα επεκτείνει το χώρο, ζεστή και σκοτεινή - κάνει το δωμάτιο μικρότερο. Αν το δωμάτιο πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη, αξίζει να προτιμάτε απλά, διακριτικά στολίδια, σχέδια - το περίπλοκο σχέδιο θα βαρεθεί γρήγορα.

Ζώνες κουρτινών στο μπάνιο

Ζώνες κουρτινών στο μπάνιο

Ζώνη κουρτίνες αντί για πόρτες

Ζώνη με κουρτίνες Ιαπωνικά

Ζώνες κουρτινών σε εξοχική κατοικία

Όταν προκύπτουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή των χρωμάτων, μπορεί να υιοθετηθεί παγκόσμια τόνωση - μπεζ, γκρι, κόκκινο-καφέ - έχουν τους λιγότερους στυλιστικούς περιορισμούς.

Αν το δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο, θα υπάρξουν συνδυασμένες λύσεις για τη διάσωση. Βαρύ και διαφανές κουρτίνες - μια αρμονική παράταξη που σας επιτρέπει να αναδιαμορφώσετε το δωμάτιο σύμφωνα με τη διάθεσή σας. Η τεχνική θα αποτελέσει τη βάση για έναν σαφή εντοπισμό του χώρου, αλλά δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για την πλήρη κατανομή του φυσικού φωτός: οι πυκνές κουρτίνες θα μειωθούν μόνο όταν η κατάσταση απαιτεί, ενώ ο υπόλοιπος χρόνος θα ανατεθεί στις διαφανείς εργασίες.

Κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού ή εσωτερικού χώρου, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πυκνότητα του υφάσματος: οι καθορισμένες για το προϊόν λειτουργίες θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Εάν αντιμετωπίζει το καθήκον της εισαγωγής οικειότητας, περιορισμού του προσωπικού χώρου και του επιπέδου φωτός, αξίζει να παραγγείλετε ραπτική από βισκόζη, ζακάρ και άλλα υλικά με υψηλή πυκνότητα, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία "black-out". Η εκπλήρωση των υπολοίπων εργασιών θα είναι στον ώμο και λιγότερο δαπανηρές βάμβακος και μικτούς συνδυασμούς.

Ζώνες κουρτίνες κουρτίνες

Ζώνη κουρτίνες πράσινο

Ζώνη με κίτρινες κουρτίνες

Ζώνες κουρτινών

Εάν τα παιδιά παλεύουν στο σπίτι, επιλέξτε υφάσματα με ελάχιστη πτυχή που δεν ανταποκρίνονται σε συχνές πινελιές, ισχυρά υφάσματα, ακόμα και αν τα χρώματα δεν είναι σημαδεμένα. Το μήκος του τελικού προϊόντος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να είναι αδύνατο να πατήσει το κατώτερο άκρο - αυτό το απλό μέτρο είναι το κλειδί για ασφαλή λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο θραύσης του καμβά από το γείσο.

Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι μια συναρπαστική διαδικασία που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο. Αυτή η τεχνική, ακόμη και χωρίς υπερβολικές προσπάθειες, φαίνεται ανεπαρκής, απίστευτα όμορφη, πλήρης. Ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τους κανόνες σχεδιασμού και σύγκρισης υφασμάτων, εκλεπτυσμένη γεύση και λίγο πρωτοτυπία - και το δωμάτιο θα λάμψει με μια νέα στιλπνότητα!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)