Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπορεί να γίνει ένα άνετο σπίτι: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν (79 φωτογραφίες)

Αρχικά, η κατασκευή τέτοιων πολυκατοικιών δεν ήταν προτεραιότητα: το έργο της ταχείας επανεγκατάστασης εκατομμυρίων συμπατριωτών που ζούσαν σε ξενώνες ήρθε στο προσκήνιο. Ως αποτέλεσμα, διαμερίσματα μέχρι 35 τετραγωνικά μέτρα. τα μέτρα έχουν γίνει μια κληρονομιά του παρελθόντος και οι σύγχρονοι πρέπει να επινοηθούν με κάθε τρόπο για να βελτιώσουν τα αισθητικά χαρακτηριστικά τους πέρα ​​από τις καθημερινές πτυχές. Προκειμένου ο Χρουστσιόφ ενός δωματίου να γίνει ένας τόπος όπου θέλετε να επιστρέψετε, θα πρέπει να φροντίσετε για την κατάλληλη ανακατασκευή του ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σενάρια χωροθέτησης.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ 29 τ.μ.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ 30 τ.μ.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ 35 τ.μ.

Ένα δωμάτιο Khrushchevka 36 τ.μ.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ 40 τ.μ.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με μπαλκόνι

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα μετρητή μπαρ

Λογική σχεδίαση του ενός δωματίου Χρουστσόφ: πώς να κάνει ένα έργο

Τέτοια κατοικία έχει μια μικρή χρήση, χαμηλά ταβάνια, μικρή κουζίνα και ξεχωριστό μπάνιο. Για να γίνει η ανακατασκευή ενός διαμερίσματος ενός δωματίου - η πραγματικότητα του Χρουστσιόφ είναι καλύτερο να προσκαλέσετε τον σχεδιαστή - θα επεξεργαστεί ολόκληρη την κλίμακα των αλλαγών, θα βοηθήσει να απαλλαγεί από την περίσσεια, θα τοποθετήσει σωστά τα χωρίσματα και θα επιβλέπει την επισκευή.

Οι ειδικοί δίνουν γενικούς κανόνες που ισχύουν για όλες τις κατηγορίες κατοικιών μικρού μεγέθους:

 • είναι καλύτερο να αποφύγετε την υπερβολική χρήση σκούρων και ζεστών χρωμάτων - κάνουν το χώρο βαρύτερο και να τρώνε οπτικά την περιοχή. Η προτεραιότητα πρέπει να είναι ελαφριές ήρεμες αποχρώσεις.
 • όλα τα βαριά και διαστατικά είδη επίπλων, οι οικιακές συσκευές αποκλείονται.
 • οι έντονες αντιθέσεις δεν θα ωφελήσουν το συμπαγές δωμάτιο.

Η μετατροπή των τετραγωνικών μέτρων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανασυγκρότηση και την κατεδάφιση των τοίχων, καθώς και μέσω της διαίρεσης των ζωνών. Εξετάστε τα υπέρ και τα κατά και των δύο επιλογών.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπεζ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ λευκό

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο κλασικό στυλ

Διακόσμηση Χρουστσόφ ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα νηπιαγωγείο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με καναπέ

Σχεδιασμός Khrushchev ενός δωματίου

Χρουστσόφ ενός δωματίου με παράθυρο κόλπων

Χρουστσόφ ενός δωματίου με τοίχο από κόντρα πλακέ

Ανακατασκευή: τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε ένα πλήρες στούντιο - η περιοχή δεν θα αυξηθεί, αλλά να ενσωματωθεί, αυτή η προσέγγιση φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο, το δωμάτιο είναι γεμάτο με το φως και τον αέρα. Θα υπάρξει ένα απεριόριστο πεδίο για την υλοποίηση ιδεών σχεδιασμού. Η αναδημιουργία είναι πιο κατάλληλη για τους γκρουπ (άνδρες και γυναίκες), τα νεαρά ή ώριμα ζευγάρια με τα οποία τα παιδιά δεν ζουν.

Η αδυναμία είναι η ανάγκη συντονισμού του έργου στη ΔΔΠ, η οποία δεν έχει πάντοτε θετικό αποτέλεσμα (εάν οι τοίχοι είναι φέροντες, δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ή να τροποποιηθούν). Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια σημαντική αναθεώρηση, απαιτώντας ένα δίκαιο οικονομικό και χρονικό κόστος, προσελκύοντας επαγγελματίες - σχεδιαστές, σχεδιαστές και επιθεωρητές-ερμηνευτές. Εκτός από τα διακοσμητικά εξαρτήματα, θα πρέπει να φροντίζετε για την αντικατάσταση των επικοινωνιών.

Αλλά η δυνατότητα μετατροπής της σοβιετικής ακίνητης περιουσίας σε υπερσύγχρονο διαμέρισμα εξαλείφει όλες τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που συνεπάγεται. Αν και η ανακατασκευή είναι ένα καρδινάλιο μη αναστρέψιμο βήμα, το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό και ταυτόχρονα πολύ πρακτικό εσωτερικό.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο γαλλικό στυλ

Λειτουργικό ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπλε

Σαλόνι Χρουστσόφ ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο βιομηχανικό ύφος

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο εσωτερικό

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα γραφείο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με τοίχους από τούβλα

Πώς η χωροθέτηση θα βοηθήσει

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η ικανότητα να κάνετε μόνοι σας το έργο. Θα χρειαστεί εκ νέου αποκατάσταση, τότε η στροφή θα έρθει να αντικαταστήσει τα έπιπλα με πιο πρακτικές σύγχρονες ενότητες. Καμία αρχή δεν έχει το δικαίωμα να επηρεάζει τέτοιες τοπικές αλλαγές.

Μείον - με μια άστοχη προσέγγιση, υπάρχει ένας υψηλός κίνδυνος να γεμίσει το σαλόνι, δημιουργώντας ένα γεμάτο αποτέλεσμα.

Συχνά, ο προϋπολογισμός γίνεται ένα βαρύ επιχείρημα κατά την επιλογή από τις δύο μεθόδους που περιγράφονται: στη δεύτερη περίπτωση, όλες οι αλλαγές μπορούν να ολοκληρωθούν γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με πινελιές ταπετσαρία

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ καφέ

Διαδρόμου Χρουστσόφ ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα χαλί

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ κόκκινο

Ζώνη του ενός δωματίου Χρουστσόφ: κανόνες και εργαλεία

Ανεξάρτητα από το αν μια μονοκατοικία Khrushchev ανάπλαση των 30 τετραγωνικών μέτρων ολοκληρώθηκε. m, ή οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να περιορίσουν τον εαυτό τους στην αναδιαμόρφωση - τα στοιχεία της τοποθέτησης ζωνών θα βοηθήσουν στην σωστή τοποθέτηση των τόνων. Οι διακοσμητές προτείνουν τη χρήση διαμερισμάτων:

 • υφάσματα (παραδοσιακά, ιαπωνικά, γαλλικά μοντέλα κουρτινών, τέντες, ρολά, περσίδες).
 • Γυψοσανίδες (συμβολή στην οριοθέτηση του χώρου με ασυνήθιστα σχήματα, διακοσμητικά ανοίγματα).
 • ράφια (συμπεριλαμβανομένων των ρηχών συρόμενων ντουλαπών με καθρέφτη πόρτες, ράφια έχουν σημασία για τον περιορισμό της περιοχής των παιδιών στο Χρουστσόφ)?
 • ξύλινα?
 • μέταλλο?
 • γυαλί (πλαίσιο και μπλοκ).

Οι δομές μπορεί να είναι σταθερές, δηλαδή να είναι σταθερές σε ένα μέρος, αλλά δεν είναι επιθυμητές, αφού στις κατοικημένες περιοχές του Χρουστσόφ σπανίως υπερβαίνουν τα 17-20 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα, αυτό δεν αρκεί για την πρόσθετη εφαρμογή μονολιθικών στοιχείων. Σχεδιασμός στούντιο ενός διαμερίσματος 30 τ.μ. m, αντίθετα, επιτρέπει τη χρήση στατικών χωρίσματα - ιδιαίτερα, για να απομονώσει ένα μπάνιο, μπάνιο ή κουζίνα.

Οι συρόμενες παραλλαγές παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία - αυτές είναι πτυσσόμενες, αναδιπλούμενες, διαμορφώσεις σιδηροτροχιών. Στην πραγματικότητα δεν καταλαμβάνουν χρήσιμο όγκο, επιπλέον, εισάγονται επιτυχώς στον Χρουστσόφ για τον εντοπισμό μιας κουκέτας, μιας παιδικής ζώνης. Η κύρια γοητεία τους είναι η δυνατότητα χρήσης εάν είναι απαραίτητο - κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας είναι καλά διπλωμένα, ωθούνται σε έναν από τους τοίχους. Το πλαίσιο είναι συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο, υφάσματα, πλαστικά, ξύλινα πάνελ, γυαλί και μπαμπού χρησιμοποιούνται για γέμισμα.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα κρεβάτι

Μια κουζίνα Χρουστσόφ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ σε ένα κομψό σχέδιο

Χωρητικότητα ενός δωματίου Χρουστσόφ

Ακουστικά μοντέλα, δηλαδή, που πυκνά περικλείουν την περιοχή από τον υπόλοιπο χώρο, δεν χρησιμοποιούνται στον Χρουστσόφ - είναι πολύ μαζικά. Η παρουσία ενός στενού μανδάλου και το ύψος μέχρι την οροφή επιδεινώνουν μόνο τις σημαντικές διαστάσεις της κατασκευής.

Οι κινητές παραλλαγές είναι ένα πραγματικό εύρημα για ερασιτέχνες διακοσμητές. Αυτό είναι ένα ευρύ φάσμα οθονών που είναι εύκολο να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο. Όταν είναι διπλωμένα, είναι συμπαγή, διατηρούν την ελκυστικότητά τους ως εσωτερικά αξεσουάρ. Μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε στυλ - από τη χώρα στη σύγχρονη και τη σοφίτα, το κύριο πράγμα είναι να συνδυάσει σωστά τα βασικά υλικά με τη διακόσμηση του δωματίου.

Τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ζωνών δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν χώρο μέχρι την οροφή. Ένα rack ή ένα ρηχό ντουλάπι (προσοχή: μόνο ένα!) Μπορεί να είναι υψηλή, ειδικά αν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πολλά κενά. Συχνά, για τη διάκριση των ζωνών, χρησιμοποιείται ένα συμπαγές περίγραμμα ή το πίσω μέρος ενός μικρού καναπέ (το έβαλαν με την πλάτη στο κρεβάτι, υπογραμμίζοντας έτσι λογικά τον χώρο του καθιστικού). Το υψηλό κεφαλάρι εντοπίζει επίσης τον χώρο ύπνου αν τοποθετείτε χαρακτηριστικά για να δέχεστε τους επισκέπτες πίσω από αυτό.

Για να φτιάξετε ένα δωμάτιο δύο δωματίων, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα έπιπλα που δεν έχουν 2-3 πλευρικές λειτουργίες. Συγκεκριμένα, κατάλληλες παραλλαγές, μετασχηματιστές, προϊόντα με κρυφά συστήματα αποθήκευσης. Μόνο στην περίπτωση αυτή υπάρχει ελεύθερη μορφή διαστήματος, η οποία μπορεί να καταλαμβάνεται αρμονικά από ένα διαμέρισμα.

Είναι ευκολότερο να ενσωματωθούν χωρίσματα τύπου κουρτίνας σε μια περιορισμένη περιοχή μικρού μεγέθους.Τα ιαπωνικά σχέδια είναι αμφίβολα: οι μεγάλες καμβάδες θα είναι άνετες εκτός αν στο στούντιο, αλλά τα μαλακά κουρτίνες θα βοηθήσουν να ξανακάνετε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Τα ρολά και οι γαλλικές διαμορφώσεις απαιτούν επίσης χώρο, αλλά είναι εύκολο να λειτουργούν και δεν απαιτούν επίπονη φροντίδα.

Για να ρυθμίσετε τις κουρτίνες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα γείσο ή χορδές, επιπλέον, όσο βαρύτερο είναι το ύφασμα, τόσο πιο μαζική θα είναι η βάση. Τα ελαφριά υλικά των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων - τόσο πυκνά όσο και διαφανή - είναι καλύτερα εμφυτευμένα σε δύσκολες συνθήκες. Αν χρειάζεστε μια φωτογραφία, προτιμήστε μικρά, λεπτές στολίδια που απομακρύνονται από το κύριο χρώμα κατά 2-3 τόνους. Μεγάλα φωτεινά λουλούδια, ζωγραφικοί πίνακες κλέβουν χώρο.

Οι διακοσμητές συμβουλεύονται να πραγματοποιούν χωρίσματα κουρτινών όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διακόσμηση τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο θα εμφανιστεί οπτικά ευρύτερο, στα ανώτατα όρια θα βρείτε το ύψος που λείπει. Αν διακοσμήσετε τα παράθυρα με ρολά σύμφωνα με το διαμέρισμα της ύλης, ο σχεδιασμός του Χρουστσιόφ θα γίνει ολιστικός και αυτοδύναμος.

Τα κάθετα περσίδες είναι ένα καλό χαρακτηριστικό για τα μοντέρνα στυλ σχεδιασμού. Χαρακτηριστικά για δωμάτια με ζώνη με μινιμαλιστική διακόσμηση - χωρίς πρόσθετα έπιπλα, αξεσουάρ και αφθονία εσωτερικών υφασμάτων. Όταν διπλωθούν, καταλαμβάνουν 10-15 cm κοντά στον τοίχο, ανοικτά - εντοπίζουν πλήρως την επιλεγμένη λειτουργική γωνία. Μια τέτοια λύση είναι κατάλληλη για εσωτερικούς χώρους ενός τύπου κατασκευής, που κερδίζουν μόνο δημοτικότητα μεταξύ των συμπατριωτών.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μικρό

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μικρού μεγέθους

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στη σοφίτα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με έπιπλα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο ύφος του μινιμαλισμού

Art Nouveau Khrushchev

Μονοχρώμιο μονόχωρο Χρουστσόφ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με μια οροφή τέντωμα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο νεοκλασικό στυλ

Πού να βάλει ένα κρεβάτι σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ;

Η δημιουργία μιας απομονωμένης περιοχής για ύπνο είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα στη δημιουργία ενός διαμερίσματος με ένα μικρό πλάνο. Λοιπόν, αν υπάρχει μια θέση - μπορείτε να βάλετε ένα κρεβάτι σε αυτό και να το μεταμφιέσετε χρησιμοποιώντας μια κινητή οθόνη στο ¾ ύψος των τοίχων. Ένα σφιχτά τοποθετημένο σταθερό διαμέρισμα θα βάλει σε μια τέτοια σειρά μια τόσο απίστευτη κρεβατοκάμαρα και μια ντουλάπα - θα είναι άβολα πίσω από αυτό.

Οι σχεδιαστές δεν προτείνουν την τοποθέτηση του κρεβατιού απευθείας στην είσοδο του καθιστικού - θα είναι δυσάρεστο να κοιμηθεί, ένας σκιασμένος χώρος μπορεί να ασκήσει πίεση στην ψυχή. Εάν το οικογενειακό στυλ επιτρέπει, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε ένα μισό φορτηγό ή ένα διπλό μοντέλο με τη μακριά πλευρά παράλληλα με το παράθυρο: σε αυτή την περίπτωση, η χωροθέτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό κουρτινών σε σχήμα L.

Εάν η φωτιζόμενη περιοχή είναι ήδη κατειλημμένη και το κρεβάτι πρέπει να τοποθετηθεί στην αρχή του δωματίου, πάρτε κομψούς λαμπτήρες δαπέδου σε ένα μακρύ πόδι και βάλτε τις στην κεφαλή του κρεβατιού και στις δύο πλευρές - ένα ζεστό φως θα βοηθήσει στη ρύθμιση της γωνιακής ρύθμισης στη ζώνη διέλευσης. Ένα διαμέρισμα ή μια οθόνη είναι πιο κατάλληλη από ποτέ εδώ: μια αίσθηση οικειότητας, μοναξιά θα φωτίσει την έλλειψη ενός παραθύρου.

Η αλλαγή διαμερίσματος γωνίας ενός δωματίου επιτρέπει πιο πρακτικό διαχωρισμό του χώρου - η παρουσία ενός επιπλέον παραθύρου επεκτείνει σημαντικά το δυναμικό του δωματίου. Αυτό το ερώτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η οικογένεια έχει παιδιά - πρέπει να αναπτύξουν περιοχές με τη μέγιστη κάλυψη του φυσικού φωτός.

Εάν η εργασία δεν είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός διαμερίσματος δύο δωματίων ή ενός στούντιο που έχει εγκατασταθεί, μια θέση αγκυροβόλησης βρίσκεται στη μέση - αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς, μια βασική εσωτερική προφορά.

Δεν είναι συνηθισμένο να εξοπλίζονται πολύ μικρά διαμερίσματα με ένα κρεβάτι - είναι κατώτερος από την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα σε έναν αναδιπλούμενο καναπέ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας χώρος ανάπαυσης, υποδοχής, το βράδυ - ένα κρεβάτι πλήρους κλίμακας, κατάλληλο για συζύγους οποιασδήποτε ηλικίας.

Αλλά τι γίνεται με έναν υπνοδωμάτιο για τους επισκέπτες; Στο Χρουστσιόφ, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μέρος για ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, οπότε θα πρέπει να διατηρείτε ένα υψηλής ποιότητας στρώμα αέρα ή βαμβακιού στο ντουλάπι.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με μια θέση

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με δύο παράθυρα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ πορτοκαλί

Φωτισμός Χρουστσόφ ενός δωματίου

Διακόσμηση Χρουστσόφ ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με πανοραμικό παράθυρο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ για έναν άντρα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα διαμέρισμα

Αναδιαμόρφωση ενός δωματίου Χρουστσόφ

Πώς να εισαγάγετε σωστά τα έπιπλα; Διαρρύθμιση λειτουργικών χώρων από το διάδρομο μέχρι την κουζίνα

Οι εμπειρογνώμονες εσωτερικού styling σας συμβουλεύουν να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα πολυλειτουργικό ελάχιστο: όσο περισσότερα σχέδια, τόσο λιγότερος χώρος διαβίωσης παίρνετε.

Λεπτές από την τοποθέτηση ενός τομέα κατοικίας

Το εσωτερικό του ενός δωματίου Χρουστσόφ πρέπει να χωριστεί σε τομείς.Σε καθένα από αυτά, εγκαθίστανται ένα βασικό αντικείμενο (το μεγαλύτερο) και το σχετικό (δημιουργώντας περιβάλλοντα):

 • Ο χώρος ύπνου είναι ένα κρεβάτι, συμπαγή τραπέζια ή κομοδίνα. Το κεφαλάρι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ράφια, ένα μέρος για την τοποθέτηση στυλιζαρισμένων λαμπτήρων. Είναι επιθυμητό ο πυθμένας να χρησιμεύει ως πρόσθετη θέση αποθήκευσης με καλή χωρητικότητα. Τα μοντέλα σε ένα βάθρο είναι επιτυχημένες λύσεις, το ύψος τους χρησιμεύει ως φυσική ζώνη, η βάση είναι εφοδιασμένη με συρτάρια.
 • Ξενώνας - ένας μικρός καναπές ή ένα ζευγάρι πολυθρόνες με τραπεζάκι του καφέ. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η μαλακή ομάδα μπορεί να αντικατασταθεί με μια στρογγυλή τραπεζαρία και άνετες καρέκλες. Στο ίδιο τμήμα υπάρχει μια τηλεοπτική συσκευή - σε αδέσποτα ή σε ένα ρηχό ράφι τοίχου?
 • Εργασία - εργονομικό τραπέζι και καρέκλα, προσεγμένος φωτισμός, στενό ράφι ή ράφια. Εάν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να μετατρέψετε το περβάζι παραθύρου για αυτούς τους σκοπούς.
 • Παιδικό - το κρεβάτι σοφίτα θα είναι δύσκολο να εισέλθουν, δεδομένου ότι το ύψος της οροφής στο Χρουστσόφ σπανίως υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα άνετο κρεβάτι, ένα γραφείο και ένα ντουλάπι για τα παιχνίδια, γραφείο.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να τοποθετηθεί εδώ μια ντουλάπα, η οποία θα γίνει επίσης ένα διαμέρισμα.

Η σχεδιαζόμενη διάταξη επίπλων θα παράγει το αναμενόμενο αποτέλεσμα μόνο εάν η διαταγή διατηρείται σε όλα τα δωμάτια. Η αυτοπειθαρχία και η αγάπη για την καθαριότητα αναρωτιέται: το μικρό μέγεθος του Χρουστσιόφ αντισταθμίζεται από σαφείς λεπτομέρειες.

Μοναστήριο βάσης Χρουστσόφ

Μια αίθουσα Khrushchev αίθουσα

Μονο-δωμάτιο Khrushchev απλό σχεδιασμό

Ευρύχωρο μονόχωρο Khrushchev

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ Προβηγκία

Μετατροπή της μινιατούρας κουζίνας και του μπάνιου

Στο σχεδιασμό της κουζίνας θα είναι βολικό σε σχήμα L ακουστικά, χρησιμοποιώντας πλήρως τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι τυποποιημένες ενσωματωμένες τροποποιήσεις σας επιτρέπουν να ανανεώσετε ορθολογικά κάθε τετραγωνικό εκατοστό, να εισαγάγετε μια συμπαγή κουκούλα, ένα ευρύχωρο ψυγείο. Μια εξαιρετική κίνηση είναι η αγορά μιας εστίας με 3 δαχτυλίδια, είναι επίσης βολική, όπως μια παραδοσιακή, αλλά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Το ιδανικό μέρος για το πλύσιμο είναι η γωνία σύνδεσης. Το μέγεθος του τραπέζι εξαρτάται από τον αριθμό των κατοίκων, ένα φανταστικό βήμα μπορεί να είναι η απόκτηση ενός επεκτάσιμου ή πτυσσόμενου μοντέλου.

Κατά την τοποθέτηση ενός μπάνιου, θα πρέπει να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το μπολ με ένα καθολικό ντους. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος για ένα πλυντήριο ρούχων μεγάλου φορτίου απελευθερώνεται. Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη πρέπει να δοθεί στα ράφια και τα συρτάρια. Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, το ανώτερο τμήμα των τοίχων πάνω από την τουαλέτα (το οποίο δεν παρεμβαίνει στους κατοίκους υψηλής ανάπτυξης) μπορεί να επιφυλαχθεί για πρόσθετα συστήματα αποθήκευσης.

Επισκευή Χρουστσόφ ενός δωματίου

Ένα δωμάτιο Khrushchev ρετρό

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ ροζ

Χρώμα Χρουστσιόφ ενός δωματίου

Ανάπτυξη διαδρόμου

Στο Χρουστσιόφ, έχει μια συμβολική περιοχή και συχνά αυτός ο περιορισμός γίνεται ο λόγος για την αναπόφευκτη ακαταστασία. Για να φέρετε τα τετραγωνικά μέτρα σωστά, αξίζει να βγάλετε εδώ μια συρόμενη ντουλάπα. Πρώτον, θα βοηθήσει στην ανακούφιση του καθιστικού - μπορεί να ταιριάζει τόσο σε ρούχα όσο και σε σπάνια είδη οικιακής χρήσης. Δεύτερον, τα εξωτερικά ενδύματα θα αφαιρεθούν από τα μάτια, το δωμάτιο θα φαίνεται πιο τακτοποιημένο.

Για να κρατήσετε τα παπούτσια σας από το μπέρδεμα, ρίξτε μια ματιά στα πιο πρόσφατα μοντέλα παπουτσιών - είναι συμπαγή, έχουν όμορφο σχέδιο και είναι εκπληκτικά ευρύχωρα.

Όταν επιλέγετε έπιπλα για όλες τις λειτουργικές περιοχές, οι αποχρώσεις πρέπει να είναι προτεραιότητα: είναι ευκολότερο να αντιληφθούν, να δημιουργήσουν υψηλά ποτά, να σπρώξουν οπτικά τους τοίχους.

Μονόχωρο χρουστσόφ γκρίζο σχέδιο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με ένα γραφείο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στα σκανδιναβικά στυλ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ σε ένα μοντέρνο στυλ

Ένα υπνοδωμάτιο Χρουστσόφ υπνοδωμάτιο

Σίγουρα υποτιμημένο δωμάτιο - μπαλκόνι

Ακόμη και 4 πρόσθετα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να παίξουν στα χέρια των ιδιοκτητών - είναι σημαντικό μόνο να τα εξοπλίσουμε σωστά. Και αν το μπαλκόνι καλύπτει τόσο την αίθουσα όσο και την κουζίνα; Αυτό είναι σχεδόν το δεύτερο δωμάτιο!

Δυστυχώς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρού μεγέθους δίνουν στο μπαλκόνι την τύχη μιας αποθήκης. Εδώ εδώ και χρόνια τα πράγματα έχουν συσσωρευτεί που δεν έχουν τακτική χρήση, ακόμη και τα τζάμια περιοχές παραμένουν άθλια. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από όλα όσα δεν είχαν παραδοθεί κατά το τελευταίο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω.

Η γενική επισκευή του κελύφους μπορεί να συνοδεύεται από την αφαίρεση της διαχωριστικής πόρτας και παραθύρου, παραπετάσματος παραθύρου. Σπανίως είναι δυνατή η απόκτηση άδειας για την κατεδάφιση του περβάζι παραθύρου - συνήθως είναι μέρος των υποστηρικτικών δομών. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μείνει ως φυσικό διαμέρισμα - η απουσία ανώτερων οριοθέτρων θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε το χώρο από την είσοδο του δωματίου μέχρι τα εξωτερικά παράθυρα ως σύνολο.

Υπάρχει μια απλούστερη λύση - η χρήση ενός μπαλκονιού ως ξεχωριστό τετραγωνικά μέτρα κατοικιών. Και οι δύο επιλογές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενισχυμένων παράθυρων με διπλά τζάμια και υψηλής ποιότητας θερμομόνωση δαπέδου, τοίχων και οροφής.

Χρουστσόφ ενός δωματίου με γυάλινο χώρισμα

Μονο-δωμάτιο χρουστσόφ στιλ σοφίτα

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με τραπεζαρία

Στούντιο Χρουστσόφ ενός δωματίου

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μπαλκόνι:

 • ως εργαστήριο όπου εισάγονται ράφια, το περβάζι μετατρέπεται σε ένα ευρύ πάγκο (αν αυτό είναι αδύνατο, τα έπιπλα γίνονται στην τάξη), τα ντουλάπια κρέμονται κάτω από την οροφή. εδώ μπορείτε να κάνετε κεντήματα, να ράψετε, να αφιερώσετε χρόνο σε αρσενικά χόμπι?
 • όπως ένα γυμναστήριο - ανάλογα με την περιοχή, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αναδιπλούμενο ελαφρύ μοντέλο διάδρομου, έλλειψη, κωπηλασία ή ποδήλατο γυμναστικής, να τοποθετήσετε το σουηδικό τοίχο, να βάλετε βήμα και να σταθείτε για αλτήρες. Εάν εγκαταστήσετε ένα πλάσμα πλάσματος στην πλευρική επιφάνεια, ο αθλητισμός θα συνοδεύεται από μια κατάλληλη οπτική σειρά, κατά μήκος του - ράφια για πετσέτες, αθλητικά γεύματα, μπουκάλια και άλλα αξεσουάρ.
 • ως υπνοδωμάτιο φιλοξενουμένων - χρειάζεστε ένα κρεβάτι με το κλειδί στο χέρι, το πλάτος του οποίου είναι ιδανικό για μπαλκόνι, μπορείτε ακόμη να φροντίσετε ένα στυλιζαρισμένο θόλο, χνουδωτό χαλί, να έχετε ένα συμπαγές τραπέζι ή ένα ντουλάπι.
 • με τη μορφή ενός γραφείου για ένα ή δύο. Συνοδευτικά χαρακτηριστικά - ένα ξαπλωτό περβάζι παραθύρου για όλο το μήκος του δωματίου, μικρές καρέκλες γραφείου, ράφια, επιτραπέζιες λυχνίες, διοργανωτές.
  ως ζώνη χαλάρωσης - πρέπει να βάλετε ναργιλέ, να εισαγάγετε μίνι μπαρ, να βρείτε μερικές άνετες καρέκλες.

Ακόμη και αν το μπαλκόνι είναι πολύ μικροσκοπικό, μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτάλι - ένα μέρος για τη συστηματική αποθήκευση εργαλείων, κονσερβοποιημένων ειδών στο σπίτι, αθλητικού εξοπλισμού και οικιακών συσκευών. Για να οργανωθεί σωστά ο χώρος, αξίζει να χρησιμοποιείτε πλαίσια από ξύλινα ή ελαφριά μεταλλικά πλαίσια, πλαστικά και χαρτονένια κουτιά με καπάκια, μεταλλικά καλάθια.

Για βολική ρύθμιση της ποσότητας διεισδυτικού φωτός, μπορείτε να λάβετε υπόψη τα κλασικά ή τα ρολά - δεν κλέβουν χρήσιμο χώρο, ταιριάζουν άνετα στο πλαίσιο, εξαλείφοντας έτσι τα κενά. Εάν το μπαλκόνι είναι χώρος εργασίας, θα πρέπει να φροντίσετε για την εισαγωγή προβολέων.

Ένα φως Χρουστσόφ φως

Τεχνολογικό στιλ ενός δωματίου Χρουστσόφ

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ με μια γωνιακή κουζίνα

Χρουστσόφ με ένα δωμάτιο γωνιακό

Στενό δωμάτιο Χρουστσιόφ στενό

Επισκευή ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στο Khrushchevka: τι να ψάξει

Ο μοντέρνος σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου - Χρουστσόφ υπονοεί τη χρήση παρακείμενων χρωμάτων στο εσωτερικό. Οι έντονες αντιθέσεις και οι βαθιές αποχρώσεις μειώνουν οπτικά την περιοχή, υπερφορτώνουν την αντίληψη.

Για τη διακόσμηση οροφής, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ελαφρούς τόνους σε αρμονία με τους τοίχους, οι οποίοι δεν έχουν στολίδι. Με παραλλαγές καθρεφτών, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί: ναι, θα επεκτείνουν τους ορίζοντες, αλλά η αδυναμία να ξεφύγουν από τον δικό σας προβληματισμό πιθανότατα θα πάρει στα νεύρα σας. Οι λευκές δομές εφελκυσμού καθιστούν την οροφή ψηλότερη, προσθέστε χώρο. Οι πολυεπίπεδες συνθέσεις, δυστυχώς, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο πρόσθετος φωτισμός που είναι εγκατεστημένος γύρω από την περίμετρο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, επιπλέον, δεν πρέπει να τοποθετήσετε έναν ογκώδη πολυελαίμονα, από αυτή την άποψη, οι προβολείς είναι πιο αποτελεσματικοί. Σε περίπτωση αμφιβολίας για την επιλογή των χρωμάτων, λάβετε υπόψη την κοινή τεχνική σχεδιασμού - κάνουν την οροφή την ίδια σκιά με τους τοίχους, αλλά λίγο ελαφρύτερο.

Η επιλογή του δαπέδου βασίζεται στη λειτουργική υπαγωγή της ζώνης.Ωστόσο, πρέπει να τηρείτε τον κανόνα της ομοιομορφίας - ένας συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων και υφών σε μια περιοχή αποκρύπτει το χώρο, η ομοιομορφία του υλικού, αντίθετα, αυξάνεται.

Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν, διακοσμημένοι με ταπετσαρία ή ύφασμα. Βέλτιστα σχέδια για μικρά δωμάτια - ανάγλυφα, υφή. Το φινίρισμα με έντονα κατακόρυφα στοιχεία βοηθά να μεγεθυνθεί οπτικά το δωμάτιο, αλλά οι ρίγες και τα στολίδια δεν πρέπει να είναι λαμπερά, προσελκύοντας την προσοχή. Τα μεγάλα σχέδια είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητα.

Οι διακοσμητές χρησιμοποιούν μια δοκιμασμένη στο χρόνο εσωτερική τεχνική που βοηθά στην επέκταση των ορίων - τοποθετούν μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους, διακοσμώντας τους ως πυλώνες. Συνθέσεις πιέζουν κυριολεκτικά τοίχους, το δωμάτιο διπλασιάζεται.

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπάνιο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ μπάνιο

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ φωτεινό

Μια ζώνη Χρουστσόφ χωροθέτηση

Η εισαγωγή του χαλιού δικαιολογείται μόνο αν ο Χρουστσιόφ θεωρηθεί ως ενιαίο, μη χωρισμένο δωμάτιο, αλλά ακόμη και τότε θα αποκρύψει το χώρο. Συνήθως επιλέγουν ένα προϊόν ορθογώνιου ή ωοειδούς σχήματος, το διακοσμούν με την περιοχή μπροστά από τον καναπέ. Τώρα με τη μόδα κρύο γκρι, αποχρώσεις, μπεζ χαλιά με ένα μεσαίο σωρό, σίγουρα μονόχρωμη, χωρίς τελειώματα. Η κάλυψη από τοίχο σε τοίχο δεν έχει σημασία.

Στο σενάριο που περιγράφηκε παραπάνω, οι κουρτίνες θα πρέπει να εκτελούνται σε συνεκτικό φάσμα, είναι επιθυμητό η κάτω άκρη τους να βρίσκεται ελαφρά στο πάτωμα. Η ελαφριά ημιδιαφανή ύλη θα αποτελέσει ένα είδος αντιστάθμισης του περίπλοκου σχεδιασμού του δαπέδου. Εάν δεν θέλετε να βλέπετε τη στέγαση από το δρόμο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από συνοπτικές οριζόντιες περσίδες με πολύ στενές σχάρες και μακριές κουρτίνες ιπτάμενου υφάσματος.

Ένα highlight στο εσωτερικό, που εφαρμόζεται σε μια συμπαγή περιοχή, μπορεί να είναι μια βιο-τζάκι γραφείου. Αυτή η κομψή προφορά προσφέρεται σε διάφορες διαμορφώσεις, λειτουργεί σε υγρό οικολογικό καύσιμο που δεν εκπέμπει προϊόντα καύσης και επικίνδυνες ουσίες. Ένα μικρό άνετο διαμέρισμα, προσεγμένη επίπλωση, ζωντανή φωτιά - τι θα μπορούσε να είναι πιο επιθυμητή στο άγρυπτο ρυθμό της μητρόπολης;

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)